Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ameliyat sonrası 3-4 gün düşman başına ...


Dwinz

Öne çıkan mesajlar

geçtiğimiz çarşamba fıtık ameliyatı geçirdim. ameliyat olana kadar herşey çok güzeldi. eyv ameliyatta güzel geçti. ama ameliyattan sora ne leş geçti o günler kardeşim. anlatılmaz yaşanır valla.

ameliyat günü sabah 9da hastanede oldum. işlemler filan yapıldıktan sora odamı gösterdiler direk. gittim odama bi kaç tetkik yaptılar. ardından beklemeye başladık ameliyat saatini. neyse 11 gibi girdim ameliyata. local anesteziyle (yamulttular iki büklüm, belden omurganın bi yerinden vurdular iğneyi pes dedim. ) belden aşağısını uyuşturdular, gerçi sora yine uyutmuşlar hafif beni. uyandıgımda odama götürüyolardı. 12 civarıymış o sıralarda saat. işte 1 saatte olup bitmiş herşey. buraya kadar herşey süper. ama sonrası bildiğiniz leş... yatırdılar odama hemşireler geldi baktı ilgilendi filan bi ton ama yok kardeşim.
1-ilk gün işemek işkence prostatlı adamdan beter oluyosun.
2-ayaga kalkamıyosun başın agrıyo hayvanlar eşşekler gibi.
3-yattıkça vucudun yalan oluyor. sırtın, vücudun, belin, kolun ağrımaya başlıyor.
bu böle bir hafta sürer demişlerdi. ben baş ağrısıdır bişey yapmaz bana dedim ama öyle değilmiş. adamı berbat yapıyor.
işin kısası, hem yaşadıklarımı paylaşayım dedim hemde ameliyat olacaklar, olmadan önce iki kere düşünsünler anestezi olayını.
ameliyatı çarşamba günü oldum, başım hala ağrıyor. zar zor yazdım bunları noktaya virgüle pek dikkat edemedim idare ediverin. kendinize iyi bakın hadin. ben biraz daha yatayım geçmeye çalışıcam tekrar bilgisayarın başına inş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

:[ allah yardımcın olsun. zor durum vallahi.. iyileşme dönemi çok zor geçebiliyor. babam kalça kemiği kırığı sebebiyle 2ağır ameliyat geçirdi. kardeşimin dediği gibi:

keşke lego olsak lan! hemen çıkar, tak.. hastalık gidiveriyor işte.

umarım teknoloji bir gün lego olmamızı sağlar..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun.

Ben de burun ameliyatı geçirdim ameliyattan bir sonraki gün pek birşey yok takip eden 2-3 gün hayatımın en kötü günleriydi.

Ameliyattan cıkınca bir tabak dolusu kan kustum narkoz zaten insanı matiz ediyor acayip bir duygu :) Burnum öyle zonkluyodurki sanki canım orda kalbim orada atıyor 20 30 saniyede bir peçeteye kan silmek baş agrısı ter ve burnunun iki deliginde bulunan serçe parmagı kadar 2 tamponun verdgi rahatsızlık cok kötü allah düşmanıma vermesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

of 2-3 gün değil de, ameliyattan çıktığın gün ve ertesi günü çok feci oluyor. uyanır uyanmaz kusmuştum ben zaten. bi de geçirdiğim ameliyat 5 saat sürmüştü, ağza boru sokuyorlarmış anestezideyken. ağız açık nefes almaktan boğazım parçalanmış kan kustum fenaydı. ayrıca ameliyat masası kısaysa, o topuklardaki acı yok mu of. en çok topuklarım acıdı be ameliyattan sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun.

Aynı şekilde bende Apandist ameliyatı oldum 45 dakika falan sürdü tahminen fakat genel anestezi uygulamışlar(en son doktorun yüzünü görmüştüm)Uyandığımda boğazımda bir yanma ama ne yanma.Saat 3 gibi ameliyattan çıkmışım saat 5'e kadar su içmek yok dediler.O 2 saat hayatımın 2 yılını aldı resmen.Ama başka pek de çilem oldu sayılmaz,berbat hastane yemekleri falan.Bide çıkmamdan bi önce ki gün(Pazar) herkes ziyarete geldi,sanki hepsine cem yılmaz kaçmışcasına espri bombardımanına tuttular.O değil güldükçe dikişler sızlıyo,susun diyorum patlıcak uğraşıcaz ama nerde.

2 hafta meyva suyu içmekten gına gelmişti,bide hep vişne kayısı almışlar,Alın şeftali doya doya içelim.

1 ay da okuldan rapor aldık 1.5 ay sonra okula dönünce millet bi garip bakıyodu,sanki ilk defa görmüş gibi.Ama yatmak kötü bişey,yani düşmanımın başına gelmesin.

Neyse ki atari vardı o zamanlar mahalleden çocuklar la oynuyoduk.

Miden bulanıyo diye hastaneye git yarım saat sonra apandist delinmiş diye ameliyata alsınlar.Pff kötü bişey.Psikolojik olarak da fiziksel olarak da.

O zamandan beri düzgün kiloma gelemedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o işemek olayı feci ya.
ben de 2 sene önce kıl dönmesi ameliyatı olduydum, aynen omurganın alt tarafından bi yerlerden iğneyi sokuyolar uyuşturdular. ameliyat oldu bitti falan, odama götürdüler beni ve doktor da bol bol su içsin demiş, ben odada ne varsa içiyorum.
sonra haliyle işemek istedim ama o ne, kaslar tutmuyor. iğnenin yan etkisi miymiş, 1000'de 1 görülen bir şey miymiş benimki neymiş. bildiğin duvarları yumruklamıştım yani, feci bir olay.
geçmiş olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle hepiniz sağolun sağlıklı günler diliyorum.
bu arada ameliyat sorası yaşadıgım sorunları anlatıyım gülermisiniz ağlarmısınız bilmem :)
ameliyat sorası biraz acımaya başladı ameliyat yeri. hemşireler ağrı kesici verdi. ardından bir baktım of of deli gibi midem bulanmaya başlıyor. öğürecem istemiyorum acıyor baskı yapıyor dikişlere. sora bir geldi kusayım dedim çıkan bişey yok. ama dikişlere yaptıgı baskı ve onun verdiği acı beni benden aldı. bağardım hemşirelere patladı bu patladı bu diye. onlar tabi bi taraflarına takmadı bişey olmaz diye.. o mide bulantısıda yaptıkları ağrı kesicidenmiş alerjim varmış. üstüne bide onu geçirmek için bi iğne artı sakinleştirici yaptılar. uyumuşum sora.
üstüne amelıyat gununun 2 gün öncesine kadar sigara içen biriydim. ulan ameliyat olcaz bırakalım dedik. bıraktım, nalet olsun ki bırakmasaydım. sigara içip bırakmayı deneyenler bilir, bıraktıktan sora öksürük başlar. 2 gün de gece günduz öksürük çektim. artık o dikişler ne alemde bilmiyorum bugün öğlen doktora gidicem bişey yoktur diye tahmin ediyorum.
üstüne yatmaktan bağırsaklar çalışmıyor artık.peklik durumları :). süper oluyor tabi fıtık amelıyatı sonrası tuvalette ıkınmaya çalışıp ızdırap .ıçmak. bugun doktordan bide onun için ilaç isticem.
öle yani olmaması ne gerekiosa geldi başıma.
şu 4-5 gun bi 5-10 yıl aldı hayatımdan. siz siz olun sağlığınıza dikkat edin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...