Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lens sorunsalı

Wispy

Öne çıkan mesajlar

senin problem anladığım kadarıyla takıp çıkarma problemi. onun tek çözümü alışkanlık. ilk zamanlar yarım saat uğraşırdım. lens markası değiştirince hala uğraşıyorum. her marka nedense alıştığın şekilde çıkmıyor daha değişik usuller bulmak gerekiyor. numara değişmeden iki-üç sene geçirebilsem direk çızık.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya benim problemim sabah uyandığımda dünyayı pırıl pırıl görme isteği : ) Yatarken çıkar, kalkarken tak. Temizlikti, yanında kutusunu taşımaktı vs vs sıkıcı.

Gözlüğe zaten düşmanım, 6 yaşımdan beri takıyorum 19 sene olmuş lol.

Lazerden tırsıyorum ama bu ICL işini detaylıca araştırıp kurtulmak istiyorum bu gözlük probleminden. Linki de koydum aşağıya.

ICL
Sosyal ağlarda paylaş

Valla adam ilk gösterdiğinde tek lensi takmam 1 saat, diğerini takmam 15 dakka sürmüştü. Ertesi gün toplam 20 dakkaya indi. Aradan 4 gün geçti. Bu sabah birini ilk denemede, diğerini üç-dört denemede taktım. Çıkartmak da 1 dakkamı alıyor anca. Herhalde bir kaç haftaya kalmaz ilk denemede takmaya başlarım rahatça.

Solüsyon değiştirmek, temizlemek falan da bir dakkalık iş. Kısa sürse bile üşenebilir insan ama çok da dert olmaz herhalde. Traş olmak, diş fırçalamak, kahvaltı hazırlamak, yatak toplamak vs çook daha uzun süren şeyler ama rutin haline gelince ne kadar sürdüğünü hissetmiyorsun bile.

Ben sadece huylanırım yapamam diye korkuyordum. İlk seferde bir saat sürünce moralim bozulmuştu ama yapabiliyormuşum meğer. Sadece göz kapaklarımı yeterince açamıyordum ilk seferde. Böyle kaşın altından tutup yukarı çekmeye çalışıyordum, olmuyordu. Şimdi göz kapağını çotank diye tutup kaldırıyorum yukarı zombi gibi. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Abi her ameliyatın riskleri var. Lazerden daha az riski olan birşey kanımca. İleride katarak ameliyatı için engel oluşturmuyor, geri dönüşü olan birşey vs vs.

Ama sanırım lazerden daha pahalı olduğu için insanlar uzun bir süre tercih etmeyecek.

Bir cin çıksa küçükken ömrün boyunca hiç gözlük kullanmayacaksın ama toplam ömründen bir senesini bana vereceksin dese kabul ederdim herhalde, o derece sevmiyorum gözlüğü.
Sosyal ağlarda paylaş

"It's glorious to stay up late at night, laying on my side with my face pressed deeply into my pillows, watching television or reading - something I could never do when wearing glasses."

of çok iyi be, yıllardır yatıp da televizyon izleyemedim şu yüzden

bi de "adam" değil, kadın bunu yazan sdf
Sosyal ağlarda paylaş

ICL bana çok sakat geldi, beyaz tabakayı kesmeler göz merceğinin altına içeriden sıvı lens koymalar falan, önceden lensi yapıştırma gibi birşey vardı bu da öyle gereksiz. 1-2 aya lazeri yaptıracağım sanırım, lens-gözlük çekilmiyor.
@Mirage ilk kez lens kullanacaksan yumuşak lens tercih etmeni öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

göz kuruluğu yüzünden sürekli lens takamıyorum mecburen gözlük/lens karışık

ki ikisinden de nefret ediyorum. göz kuruluğu yüzünden lens ayrı bir işkence. hem takması oldukça uzun zaman oluyor hem de çok çabuk yoruluyorsun.

gözlük zaten dandik birşey anlatmama gerek yok

hem kuruluk hem de kornea kalınlığı yüzünden en iyi lazer yöntemleri de bende işe yaramıyordu

said:
ICL ve Torik ICL™ ışığın kırıtılmasıyla ilgili pek çok bozukluğun yanında geleneksel lazer tedavisinin uygulanamayacağı durumlarda da kullanılabilir. Bu durumlar aşağıda belirtilmiştir:

Orta ile yüksek derecede miyop ve hipermetrop (ICL için)
Orta ile yüksek derecede miyop astigmat (Torik ICL için)
Kornea tabakasının ince olması
Göz kuruluğu

ilgimi çekti bir araştırayım :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu lensi ilk defa 2 ay once kullanmaya basladim. Yaklasik 5 senedir lens kullaniyorum, benim gozlerim cok dayaniklidir lense, 1 ayliklari 6 ay felan kullanabiliyordum o derece yani, 0 sorun batma bile olmazdi, sadece tirstigimdan degistirirdim yenileri ile. Bu Airoptix inanilmaz, sabah kalkinca hic sorun yok, gayet net falan kesinlikle tavsiye ederim. B&L nin Purevision lensi icin ayni seyi soylemiyorlar ama, ben sahsen kullanmadim. Genel kani Airoptix'in daha iyi oldugu yonunde. Bir de bunu cok uzun kullanamazsiniz, hatta gozleri hassas olanlarda sorun bile yaratabilir, ben 2 ay kullaninca gozlerimde kizarma felan basladi, degistirmek zorunda kaldim. Her hafta 1 kere cikartiyordum. Standart lenslerden de %50 civari daha pahali. Ayrica maksimum capi 8,6. Gece gozunuzde yatabilmenin disinda cok ince oldugu icin oksijen gecirgenligi fazla lensin, gozunuzun nefes aldigini hissediyorsunuz resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

lenslerin batması uzun süre beklediği için ve süresinin doldugu için lensleri kabından cıkardığın anda zaman makinesi gibi geri sayar lenslerini cok ii bakman sürekli temizlemen sadece süreyi uzatır ben sunu anlamadım bende lens kullanıyorum mesale 6 aylık alıyorum 12 adet lens veriyolar 1 yıllık tek çift lens nasıl oluyor ?? gözüne takma kısmınıda daha ilk kez denediğin içindir başta bendede öyle oluyordu lensin solusyonunuda üstünde cok fazla bırakma takarken gözünü yakar bu yüzdende gözünü kırparsın gözüne takarken ya burnuna yada sagıyı falan bak yani göz bebeğini olabildiğince köseye şıkıstır sonra parmagına koy lensi gözün beyaz kısmına yavasta yaklartır gözüne koyar koymaz göz bebeğini altına getir son kırpıştır gözünü tamam cıkarmasındada bir sorun yok zaten göz bebeğinden kaydır kırpıştır göz kapakların gözünden dışarı atar zaten lensi yada parmaklarınla al ama tırnaklarına dikkat et lensi yırtma
Sosyal ağlarda paylaş

Purevision çok bozdu, mahvediyor gözlerimi benim yenileri, o yüzden yeni model bişeye geçmeyi planlıyorum. Sürekli bir batma ve yanma yapmaya başladı, sol gözüm kurumuş biraz ve de. Lensle uyumam ve de elimden geldiğince dikkat ederim yatarken çıkarmaya, ama yine de sol gözüm taklaya geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Todesengel said:

Lense alerji yapmış olabilir gözlerin

Bende 5 senedir purevision kullanıyorum bu aralar batma ve yanma oldu. Muayene için doktoro gittiğimde alerjik reaksiyon göstermiş dedi. 1 hafta lens takmayıp verdiği damlaları kullandım şu an süperler.

Ben de gittim işte, kurumuş biraz dedi. Evdeyken gözlük kullan dedi ama gözlüğüm yok, gidip alıcam bir ara üşenmezsem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...