Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevdiğiniz yemekler, içecekler felan

Bone

Öne çıkan mesajlar

Yediğiniz, sevdiğiniz yemekleri şu sitelerden bulup bizle paylaşabilir misiniz?

http://www.about.com/food/
http://www.epicurious.com/recipesmenus/
http://www.beyondwonderful.com/recipes/

Elbette herkes peynir ekmek, simit, tost, döner gibi genel şeyleri seviyordur,
ama bunların (bu tip genel şeyler) dışında şeyler soruyorum.
Özellikle yukardaki 3 siteden yemekler.

Bilmeyenler bilenlere de öğretmiş olur diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
Zekice. Yarın çoğu insan oruç olacak, konu dışına girince karşılaştıkları başlık "Sevdiğiniz yemekler, içecekler felan". İster istemez içine girince, karşısında bir sürü resim - milletin damak zevki vs. Hakikaten zekice.

oruç tutmaktaki amacın, canı istemesine rağmen alacak durumda olmayanların çektikleri sıkıntıları anlamak olduğunu düşünüyorum.
varsın 30 gün foruma girenlerin canı yemek çeksin de akşama kadar yiyemesinler

neyse konuya gelirsek, et olsun tavuk olsun farketmez iyi pişsin her türlüsünü yerim
türlüsünü dedim türlü de çok güzel oluyor yav
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
Zekice. Yarın çoğu insan oruç olacak, konu dışına girince karşılaştıkları başlık "Sevdiğiniz yemekler, içecekler felan". İster istemez içine girince, karşısında bir sürü resim - milletin damak zevki vs. Hakikaten zekice.

Kasten olduğunu sanmıyorum. Provakatif falan değil direkt adi bi davranış olurdu bence. Denk gelmiş diyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilerek yapılmış olsa da, oruç iradeyi güçlendirdiğine göre, oruç tutan pati ahalisinin iradesini daha güçlendirmek için yapılmıştır.
Oruç tutup da etrafta yemek yiyen, bişiler içen insanları suçlu bulan zihniyetin tuttuğu oruca oruç demem. Oruç tutuyosan tutmayanların normal yaşantılarına devam etmelerini garipsemeyeceksin arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:
Bilerek yapılmış olsa da, oruç iradeyi güçlendirdiğine göre, oruç tutan pati ahalisinin iradesini daha güçlendirmek için yapılmıştır.
Oruç tutup da etrafta yemek yiyen, bişiler içen insanları suçlu bulan zihniyetin tuttuğu oruca oruç demem. Oruç tutuyosan tutmayanların normal yaşantılarına devam etmelerini garipsemeyeceksin arkadaş.

yürü baa!
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:

Oruç tutacaklar için insan kendi hayatından ya da yapmak istediklerinden de fedakarlık yapmamalı. Oruç tutan tutarken BoneC'e mi soruyor tutabilir miyim diye? Ya da o "ramazan başlasın söz böle şeyler yapmicam" gibi bir şey mi söyledi? Yapmayın yahu, ha dikkat göstermek inceliktir, ama hiçbir şekilde zorunluluk ya da gereklilik değildir.

Zaten konuyu görünce nefsine hakim olamayacak olan girmez, girerse de kendi bileceği iştir. Beceremeyecek insan tutmasın oruç. Yapmayın etmeyin, isteyen tutar isteyen tutmaz, ama insanların "oruç tutuyo millet ona göre dikkatli olun" demek gibi bir lüksü yok. Kimse kendi dini inancı yüzünden başkasını kısıtlayamaz/kısıtlayamamalı.

Böyle celallenecek ne var ortada? Kaldı ki öte yandan bu topic ramazan için gayet iyi de olabilir, insanlara iftar yemeği için fikir verir mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:

Bunun bir büyük boyu ramazanda yemek yiyeni döven tipler. İki büyüğü ise kantin-restoranları zorla kapattıran zihniyet işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...