reyou Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Acildimi daha once bilmiyorum ama, aradim, baktim goremedim, paylasiyim dedim.. YouTube Linki Milliyet Linki Tam Metin => Muhterem Amerikalılar Türk milletiyle karşılıklı olduğuna emin bulunduğum muhabbet ve samimiyetin tabii neşri (doğal sebep) hakkında bir kaç söz söylemek isterim.Türk milleti katın (şüphesiz) demokrattır. Eğer bu hakikat (gerçek) şimdiye kadar medeni beşeriyet (insanlık) tarafından tamamıyla anlaşılmamış bulunuyorsa bunun sebeplerini muhterem sefirimiz (büyükelçimiz), Osmanlı İmparatorluğu’nun son devirlerini işaret ederek çok güzel ifade ettiler. Diğer taraftan, Amerika milletinin benliğini hissettiği dakikada (kurulmasıyla birlikte) istinad ettiği (dayandığı), i’la ettiği (yükselttiği) demokrasi, Amerikalılar bu mevhibe (iyilik/hediye) ile mümtaz (seçkin) bir millet olarak beşeriyet (insanlık) dünyasında arz-u mevcudiyet eyledi (var oldu). Büyük bir millet birliği kurdu. İşte, bu noktadandır ki Türk milleti Amerika milleti hakkında derin ve kuvvetli bir muhabbet hisseder (sever). Ümit ederim ki bu müşahede (gözlem) iki millet arasında mevcut olan muhabbeti (sevgiyi) kökleştirecektir. Yalnız bu kadarla kalmayacaktır; belki tüm beşeriyeti (insanlığı) birbirini sevmeye ve bu müşterek (ortak) sevgiye mani olan mazi hurafelerini (tarihe dair-tarihsel gerçek dışı düşünceler-inançlar) silmeye, dünyayı sulh (barış) ve huzur sahasına sokmaya medar (sebep) olacaktır. Temsil etmekle mubayi(?) olduğum (şeref duyduğum?) Türk milletinin, yeni Türkiye cumhuriyetinin l/nisan-i (?) gayesi (kuruluş amacı?) işte bundan ibarettir. Metin Alintisi Atam izindeyiz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ses Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 kimse artık senin gibi "türk milleti" diyemiyor be atam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 yanındaki Salih Bozok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Aket-Atum said: yanındaki Salih Bozok mu? Turkiyeye gelen ilk Abd elcisi yanilmiyorsam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Atam adamı fena etkilemiş o zaman, Atatürk ne yapsa adam da aynı hareketi yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 eheh evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 reyou said: Acildimi daha once bilmiyorum ama, aradim, baktim goremedim http://forum.paticik.com/read.php?5,1951625,page=1 bu topic olmasi lazim. ama tam metin yazilmamisti, onu koydugun icin tesekkur ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 http://www.tccb.gov.tr/sayfa/ata_ozel/video/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 reyou said: Türk milleti katın (şüphesiz) demokrattır. Eğer bu hakikat (gerçek) şimdiye kadar medeni beşeriyet (insanlık) tarafından tamamıyla anlaşılmamış bulunuyorsa bunun sebeplerini muhterem sefirimiz (büyükelçimiz), Osmanlı İmparatorluğu’nun son devirlerini işaret ederek çok güzel ifade ettiler. Diğer taraftan, Amerika milletinin benliğini hissettiği dakikada (kurulmasıyla birlikte) istinad ettiği (dayandığı), i’la ettiği (yükselttiği) demokrasi, Amerikalılar bu mevhibe (iyilik/hediye) ile mümtaz (seçkin) bir millet olarak beşeriyet (insanlık) dünyasında arz-u mevcudiyet eyledi (var oldu). Büyük bir millet birliği kurdu. İşte, bu noktadandır ki Türk milleti Amerika milleti hakkında derin ve kuvvetli bir muhabbet hisseder (sever). bunu alıp alıp yapıştırmak lazım aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 demekki emperyalizmle savaşmamışız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Şimdide biri çıkıp baksana amerikanın yarı sömürgesi olmamızı atatürk istemiş derse canlı yayını terkederim ha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 100 sene öncesinin amerikasıyla bugünün amerikası da bir değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Atam'a sonsuz saygımla belirtmek isterim ki politik ve sempatik bir konuşma olduğunu düşünüyorum. Bir milleti demokrat diye nasıl genelleyebiliriz ki ? Köprülemek için ortaya atılmış bir konuşma bence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 ölümsüz olsaydı atatürk keşke. birde şimdiki halimizi görseydi. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Daha yeni kurulmuş bir devlet, hiç bir sorunu olmayan başka bir devlete (o zamanlar süper güç olmanın yanından bile geçmiyordu) "hepiniz topsunuz" mu demeliydi? O günün şartlarında tabii ki canım cicim denilecek, durup dururken neden ilişkiler iyiye gitmek yerine bozulsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Atatürk boş yere canım cicim diyecek bir adam degildir,sorsak Atatürkçümüsün diye Atatürkçüyüm dersin ama işine geldigi kadar Atatürkçüsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2008 fedaykin said: Daha yeni kurulmuş bir devlet, hiç bir sorunu olmayan başka bir devlete (o zamanlar süper güç olmanın yanından bile geçmiyordu) "hepiniz topsunuz" mu demeliydi? O günün şartlarında tabii ki canım cicim denilecek, durup dururken neden ilişkiler iyiye gitmek yerine bozulsun. bravo +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 işe gelmeyince atatürk'ün sözlerini de kaale almayacağız yani? o da iyiymiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 hatırlatırım yeni kurulmamıza rağmen 1 türk lirası 2 amerikan doları ediyordu o günlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Sam said: işe gelmeyince atatürk'ün sözlerini de kaale almayacağız yani? o da iyiymiş.. Atatürk'ün işinize gelmeyecek sözleri de sticky hemen yukarıda. fedaykin said: Daha yeni kurulmuş bir devlet, hiç bir sorunu olmayan başka bir devlete (o zamanlar süper güç olmanın yanından bile geçmiyordu) "hepiniz topsunuz" mu demeliydi? O günün şartlarında tabii ki canım cicim denilecek, durup dururken neden ilişkiler iyiye gitmek yerine bozulsun. +1 Ayrıca "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" demiş birinin, daha cumhuriyetin ikinci yılında ne demelerini bekliyorlardı ki? Eminim, benzerlerini başka milletler için de söylemiştir, ama arkadaşların işlerine gelen amerikaya söyledikleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 çıkar yaz hangi sözünü istiyorsan, bana hava hoş. atatürk'ün gerçekliği kanıtlanmış hiçbir sözü bana dokunmaz. "milleti uyutsun diye" ya da "nabza göre şerbet vermiş" diye bahane uydurmam 'atatürkçü' bazı kimseler gibi. gençliğe hitabesi de dahil buna elbette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Bir anda has kemalist oldunuz bakıyorum. Yav siz değil miydiniz 80 yıl öncenin zihniyeti köhneleşmiştir diyen? Atatürk'ün 80 yıl öncenin Amerika'sıyla ilgili söylediği söze balıklama atladınız, "gerçekliği kanıtlanmış" oldu hemen söz. Nutuk da milleti uyutsun diyeydi hatta, di mi, padişaha düşman etmek içindi, hitabe de öyle? Atatürk'ün altı okunu tartışmaya açanların Amerika'ya söylediği sözü kendine ayet etmesi ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 @ sg-1 Gazete köşe yazıları yerine Ata'nın "Nutuk" adlı eserini okumanı tavsiye ederim. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2008 Tam önümde duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar