Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
O konuda hatalısın bence. Starcraft 1 den muta stacktir, oyun basındaki jump scroll abuse u ile 5:30 dk de morrowind bitirmedir, quake moturunu abuse eden jumplardır (ki pro quake 3 ü pro quake 3 yapan öğelerdendir) olduğu düşünülürsebence vidyoya cuk uymuş. Hani demiyrum ki bir oyunun eğlenceli olması için abuse edielbilir elementleri olması gereksin, ama şu var o quaketeki jump abuse atıyorum simdi bir modern warfare de olsa konsol bebelerinin çıkaracağı rage i sadece tahmin edebiliyorum. 15 sene önceyse millet rage çıkarmayı bırak take it up like a real man stiliyle kabullenip oyun stillerini onun etrafında şekillendiriliyorlardı vidyonunda amacının ne olduguna bakılırsa (bnkz: read youtube info) bence gayet uygun.

unrelated note: timothy cain gaymıydı ya facebook profiline bakınca huylandım ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Soimyr said:

O konuda hatalısın bence. Starcraft 1 den muta stacktir, oyun basındaki jump scroll abuse u ile 5:30 dk de morrowind bitirmedir, quake moturunu abuse eden jumplardır (ki pro quake 3 ü pro quake 3 yapan öğelerdendir) olduğu düşünülürsebence vidyoya cuk uymuş. Hani demiyrum ki bir oyunun eğlenceli olması için abuse edielbilir elementleri olması gereksin, ama şu var o quaketeki jump abuse atıyorum simdi bir modern warfare de olsa konsol bebelerinin çıkaracağı rage i sadece tahmin edebiliyorum. 15 sene önceyse millet rage çıkarmayı bırak take it up like a real man stiliyle kabullenip oyun stillerini onun etrafında şekillendiriliyorlardı vidyonunda amacının ne olduguna bakılırsa (bnkz: read youtube info) bence gayet uygun.

işte eski günlerin en kötü kısımlarıydı o saydıklarının hepsi. ilk kısımdan sonra kompleks oynanışa sahip ve wad bir oyun gösterse anlardım da bugünün en gudik shooter'ı bile quake'in uçmalı kaçmalı oynanan halinden iyi.

abuse'u yücelten oyuncu kitlesi de pekçok oyunun kanseri oldu maalesef, özellikle parmaklarım kendilerine şükran borçlu iki yıl boyunca buff twisting ile yüzbinlerce kere aynı tuşa basmak zorunda bırakıldıkları için.

neyse ki dinsizle imansız arasında bir seçim yapmak zorunda değilim, o nedenle eskinin kompleks ve düzgün çalışan oyunlarını özlüyorum sadece. düzeltilmeyen buglar kalabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

bugünün en gudik shooter'ı bile quake'in uçmalı kaçmalı oynanan halinden iyi.

neden iyi peki? nesi iyi yani? jump ve strafe oyunu kompleks yapmıyor mu?
ayrıca abuse bi yere kadar. konsol komutlarını incelersen görürsün ki karakterinin hızını gösteren(fps gösterir gibi) komut bile var.
ayrıca ;
said:
A horizontal form of rocket jumping appears in Doom (1993), where it is used to reach the secret exit in E3M6 (it is possible to reach the exit without rocket jumping, but rocket jumping was the intended method according to John Romero)

fast-paced fpsler sana göre olmayabilir ama yaptığın kıyaslama çok saçma. kötülediğin oyunlar fps denilen türe yön veren oyunlar. dediğin diğer şeylerde haklısın ama bu konuya katılamadım yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Konsol çıktı mertlik bozuldu...

Konsolların çeşidi arttıkça, yapımcılar her platforma port edecekleri türden arcade oyunlar yapar oldular. Eskiden özgün-orjinal oyunlar çıkarabilen ufak firmalar da EA gibi açların eline düşünce, sektör bikaç firmaya kaldı.
Şu an ekran kartı firmalarının sübvanseleri ile anca grafiğe dayalı oyunlar çıkıyor, ama hep eğlencelik casual arcade vb. tarz oyunlar bunlarda.

Sözün kısası PC Gaming ölmedi ama can çekişiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Creus said:

neden iyi peki? nesi iyi yani? jump ve strafe oyunu kompleks yapmıyor mu?
ayrıca abuse bi yere kadar. konsol komutlarını incelersen görürsün ki karakterinin hızını gösteren(fps gösterir gibi) komut bile var.
ayrıca ;
said:
A horizontal form of rocket jumping appears in Doom (1993), where it is used to reach the secret exit in E3M6 (it is possible to reach the exit without rocket jumping, but rocket jumping was the intended method according to John Romero)

fast-paced fpsler sana göre olmayabilir ama yaptığın kıyaslama çok saçma. kötülediğin oyunlar fps denilen türe yön veren oyunlar. dediğin diğer şeylerde haklısın ama bu konuya katılamadım yani.

oynanışın bug abuse üzerine kurulu olmaması iyi mesela. jump ve strafe değil o yapılan kaldı ki. (rocket jump'ı demiyorum zaten öne doğru uçma olayını diyorum, q3 ilk çıktığı yıllarda yoktu o iş) gerçek jump ve strafe'in alasının olduğu unreal tournament serisi var mesela. wad. öne doğru 'uçma' saçmalığının olmadığı ama strafe dodge ve devam oyunlarında double jump, wall jump'ın geldiği.

fast-paced fps'leri kötülemedim, 1999-2007 arası gerçek temsil eden unreal tournament serisi var ki videoya onu koysalar ellerinden öperdim. onun yerine uçmalı quake 3 koymuşlar ki uçmasız hali olsa ona da eyvallah derdim. fast paced ile derdim yok, saçma abuse üzerine kurulu oynanışla derdim var. quake 3 de hiçbirşeye yön veremedi, şirketten çıkan son ciddi oyun oldu ve onu taklit etmeye çalışan oyun çıkmadı. carmack zaten uzay işlerine sarınca saldılar.
Sosyal ağlarda paylaş

walla abuse dediğin olay basit moment ve fizik bilgisi gerektiren seyler sonucta misal o videodaki granade ile sağ üst sicramak icin geldiği açı fırlatma acısını ayarlaması falan... bizden önceki nesil oyun salonlarında bilardo masasında keşfetti o açı olaylarını etki tepkiyi, bizler quake vs ile öğrendik yeni nesil ne ile ögrenicek merak ediyorum ;p
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

oynanışın bug abuse üzerine kurulu olmaması iyi mesela. jump ve strafe değil o yapılan kaldı ki. (rocket jump'ı demiyorum zaten öne doğru uçma olayını diyorum, q3 ilk çıktığı yıllarda yoktu o iş) gerçek jump ve strafe'in alasının olduğu unreal tournament serisi var mesela. wad. öne doğru 'uçma' saçmalığının olmadığı ama strafe dodge ve devam oyunlarında double jump, wall jump'ın geldiği.

fast-paced fps'leri kötülemedim, 1999-2007 arası gerçek temsil eden unreal tournament serisi var ki videoya onu koysalar ellerinden öperdim. onun yerine uçmalı quake 3 koymuşlar ki uçmasız hali olsa ona da eyvallah derdim. fast paced ile derdim yok, saçma abuse üzerine kurulu oynanışla derdim var. quake 3 de hiçbirşeye yön veremedi, şirketten çıkan son ciddi oyun oldu ve onu taklit etmeye çalışan oyun çıkmadı. carmack zaten uzay işlerine sarınca saldılar.

Sosyal ağlarda paylaş

senin oynadığın zaman yapan birini görmemiş olman, oyunun içinde hep olan birşey olduğu gerçeğini değiştirmiyo
bi önceki sayfada verdiğim iki linke bakabilirsin mantığı için
ayrıca konuyu id'nin şimdiki haline çekmenin alemi yok
carmackin uzaya merak salması, rage'ile videodakine benzer bir tutumda olması ile söylediğin şeyin arasında en ufak bir bağlantı yok

edit: ne biçim cümle kurmuşum sdf

ha bu arada
videonun quake 1, konuştuğun konunun quake 3 olduğunun farkındasındır umarım
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...