Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

skyrimde işi tembelliğe vurmayıp çok basit bi co-op sistemi getirselerdi şu anki satışlarından 2 katını satarlardı diyorum ben. millet bas bas bağırıyor yıllardır, arkadaşımla elder scrolls oynamak istiyorum diye, umurlarında değil adamların. sonra gelip de biz korsanı drm ile çözücez demesinler, azcık yaratıcı olsunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

skyrimde işi tembelliğe vurmayıp çok basit bi co-op sistemi getirselerdi şu anki satışlarından 2 katını satarlardı diyorum ben. millet bas bas bağırıyor yıllardır, arkadaşımla elder scrolls oynamak istiyorum diye, umurlarında değil adamların. sonra gelip de biz korsanı drm ile çözücez demesinler, azcık yaratıcı olsunlar.

skyrim'in ihtiyacı yok, top sellers listesinde birinci sırada durdu aylarca. ilk fiyat düşüşü 1,5 yıl sonra geldi. ayrıca..
Sam said:

Suark said:

MrLevie said:

oğlum şu oyunlara multiplayer ekleseler tadından yenmez aslında.

bedesta niye yapmıyor bunu anlamam...

ya bunun için sam'in quote olarak kullandığı bişi vardı zamanında

du bi summonlayım

sam said:

i summon thee

uzun süre imza olarak kullanmıştım bunu: :)
said:
Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.

hala çok doğru heh.
Sosyal ağlarda paylaş

Multiplayer rpgde gerçek rp için teknolojimiz yetersiz, ama bu powerplay baldurs gate kafasında multiplayer oynamanın eğlencesini azaltmıyor. Bütün dialogları 1-1-1-1 diye geçeceğin için multisi singleından çok daha eğlenceli olurdu skyrimin.

Hani oyunun mevcut yapısı zaten 1-1-1-1 yapmaya uygun, hiç bi şekilde choices&consequences yok ama multide insanın gözüne batmıyor bunlar. Single skyrim oynarken retinamdaki konik hücreler ve beyin sinapslarım düşük iq enfaktüsü geçirip öldüler.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Demek ki oyuna hakettiği değeri biçmek yani müşteri memnuniyeti korsanla savaşmakta bir çözüm olabiliyormuş.
oyunun hakettigi degerle bi alakası yok bunun oyun 5 dolar ise sen gidip meh 5 dolar diyip alrısın ben aynen bunu yapmıstım super meat boy a yarım saat oynayıp meh demistim yine. ama AAA oyun yapıyorsan(skyrim,bf3 ne bileyim aaa oyun kategorine ne giriyosa iste) o oyunu 60 dolara satıyorsun ve oyun 60 dolar oldugunda almıycak adam sayısı 5 dolar oldugunda alıcak adam sayısıyla aynı degil. O yuzden Supermeatboy un developer ın 60 dolara satıcagı bi AAA oyun yapamdan bunu yazmasının hic bir onemi yok. Dunyada en az korsanlanan oyun terrariadır buyuk ihtimal ama bunun drm muhabbetiyle bi alakası yok oyunu 2.5 dolardan satıyolar diye aldı millet. ama terraria nın biraz daha iyisini 20 dolara satsalardı ve terraria nın AAA versiyonunu yapıp 60 dolara satsalardır korsanlanma oranı ne kadar artardı ona bakmak lazım. yoksa ben de yazarım "ZATEN ALICAK OLAN ALUYUR" diye yani ama havada ve anlamsız olur supermeatboyun developerının yazdıgı seyin anlamsız oldugu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

skyrimi bana orjinal aldıran patch, mod ve her ne kadar nexusdan kotu olsada steamworks desteği, korsan skyrimle mod kasmak ayrı başağrısı zaten

peki aylarca korsan oynayıp aldırmıyan faktorler ne?

fiyatının aşırı pahallı olması
ilk fiziksel kopya istemem ancak tiglonun 5 tane PC için skyrim getirmesi
shoptonun kredi kartına 24 ay taksit yapmaması
achivementlar dışında orjinalın hiçbir bonusu olmaması

pc ye official hi-res texture pack ve steamworks geldiği zaman direk basıp parayı aldım ki skyrim PC için donum noktasıda budur zaten
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Multiplayer rpgde gerçek rp için teknolojimiz yetersiz, ama bu powerplay baldurs gate kafasında multiplayer oynamanın eğlencesini azaltmıyor. Bütün dialogları 1-1-1-1 diye geçeceğin için multisi singleından çok daha eğlenceli olurdu skyrimin.

Hani oyunun mevcut yapısı zaten 1-1-1-1 yapmaya uygun, hiç bi şekilde choices&consequences yok ama multide insanın gözüne batmıyor bunlar. Single skyrim oynarken retinamdaki konik hücreler ve beyin sinapslarım düşük iq enfaktüsü geçirip öldüler.

the witcher who shagged me 3'te 1 spamlersin artık multide heh. bafileme sahnelerinde bekletirsin milleti.

gerçi birden fazla geralt olunca kim kimi bafileyecek ama öyle bir sorun var. yazı-tura? :/
Sosyal ağlarda paylaş

cyberpunk skyrim'e benzemeye çalışan oyunları değil ama, tüh yazık oldu axe'ın 1-1-1-1 multi pp baldur's hevesine. :/

hmm yok ya doggy, adam "i play consoles and am not stupid, axe" badowski mp düşündüklerini söylemiş w3 için de geçen gün.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi ağzınla söylüyorsun işte oyunun korsanını engellemek istiyorsan yapman gereken şey doğru fiyatlandırmak.
AAA nedir bir kere, AAA kaliteli oyun değildir. AAA çok bütçeli oyundur ve bütçenin önemli bir kısmı pazarlamadır. Adam bir oyuna hak etmediği fiyatı koyarak reklam/pazarlamayla açığını kapatıyor. AAA oyunda mesela grafik iyi olur çünkü göz boyayacaksın.

Terraria'nın AAA versiyonu diye bir şey olması zaten eşyanın tabiatına aykırı. Terraria yaratıcılığa dayalı oyuncuların eğlenmesi için tasarlanmış bir oyun. Yine de çok iyi olduğu için acayip sattı ve yapımcıları köşeyi dönmüştür. Garry's Mod gibi tam olarak ne işe yaradığını anlamadığım bir oyun bile 22 milyon dolarlık satış yapmış.

EA'in denediği şey müşterilerin oyundan alacağı zevki azalttı ve müşteri güvenini azalttı. Bu hem DLC satışlarını düşürecektir. Hem de gelecekte çıkartacağı oyunlara insanların bakışını olumsuz etkileyecektir.

Zorla DRM yerine oyuncuları düşünseydi, kesinlikle marka değerini artırırdı. Aynı zamanda daha az kar edeceğinden de şüpheliyim. Şirketin itibarı için milyonlarca dolar döküyor millet hangi sektör olursa olsun, bu öyle hafife alınacak bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
the witcher who shagged me 3'te 1 spamlersin artık multide heh. bafileme sahnelerinde bekletirsin milleti.

gerçi birden fazla geralt olunca kim kimi bafileyecek ama öyle bir sorun var. yazı-tura? :/

Pampa witcherda shagi yiyen değil shagleyensin yalnız. Skyrim tentacle hentayi animu with geralt modları kafa karışıklığına neden olmuş.

Yalnız multide 1den fazla witcherla shagging aksyon dönerse ESRB'nin yeni bi rating bulması gerekir lolz. Ama neyse ki witcher serisinde cinsellik main plot değil, settingi destekleyici bi flavor.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Steam satis rakamlarini aciklamadan "BINLERCE ARASTIRMA" nin bes para eder degeri yok

Korsan kismini "ulan 50milyon kisi indirmis, korsan olmasa demek 50m satis olcakti" demek dupeduz tuzak, korsan alan adam zaten para vermek istemedigi icin korsan kullaniyor cunki

şimdi öncelikle 50 milyon kişi indirmiş, korsan olmasa 50 milyon satacaktı tabii ki saçmalık. ama o kadar çok korsanlanıyor ki, bunun %10'u alsa bile milyonlarca dolar demek yapımcı ve dağıtıcı için.

500bin kişi download etse, bunun sadece %10'u alacakken almamış olsa, eder sana 50 dolardan 2.5 milyon dolar. boşuna savaşmıyorlar yani korsan ile.

benim gibi prensip sahibi ve oyun piyasasının gittiği yönü sevmeyen, bence bilinçli olan kullanıcı kesimi simcity gibi bir oyunu almayacaktır orijinal ama çoğunluk alacağı için öyle veya böyle 5-10 sene sonra komple online drm'li oyunlar oynayacağız. ha bence 10 sene sonra teknolojinin de gelişimi ve şirketlerin de ders almasıyla, artık problemimiz çok daha az olacak internete bağlı kalmakla ilgili, o ayrı.

bunun dışında steam'de witcher 200bin satmışken, gog 40bin satmış, geri kalan dijitaller toplam 10bin. bu yanılmıyorsam ilk 5-6 ay rakamları. ufak bir fikir verebilir..

aşağıdaki mesaja bak bu arada, eğer gerçekten korsanın gelirleri düşürmediğini düşünüyorsan
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Kendi ağzınla söylüyorsun işte oyunun korsanını engellemek istiyorsan yapman gereken şey doğru fiyatlandırmak.
AAA nedir bir kere, AAA kaliteli oyun değildir. AAA çok bütçeli oyundur ve bütçenin önemli bir kısmı pazarlamadır. Adam bir oyuna hak etmediği fiyatı koyarak reklam/pazarlamayla açığını kapatıyor. AAA oyunda mesela grafik iyi olur çünkü göz boyayacaksın.

Terraria'nın AAA versiyonu diye bir şey olması zaten eşyanın tabiatına aykırı. Terraria yaratıcılığa dayalı oyuncuların eğlenmesi için tasarlanmış bir oyun. Yine de çok iyi olduğu için acayip sattı ve yapımcıları köşeyi dönmüştür. Garry's Mod gibi tam olarak ne işe yaradığını anlamadığım bir oyun bile 22 milyon dolarlık satış yapmış.

EA'in denediği şey müşterilerin oyundan alacağı zevki azalttı ve müşteri güvenini azalttı. Bu hem DLC satışlarını düşürecektir. Hem de gelecekte çıkartacağı oyunlara insanların bakışını olumsuz etkileyecektir.

Zorla DRM yerine oyuncuları düşünseydi, kesinlikle marka değerini artırırdı. Aynı zamanda daha az kar edeceğinden de şüpheliyim. Şirketin itibarı için milyonlarca dolar döküyor millet hangi sektör olursa olsun, bu öyle hafife alınacak bir şey değil.
dunyanın en kaliteli oyununu yap TUM HERKESIN EN ISTEDIGI HERSEYI KOY fiyatını 60 dolar yap yine korsanlayan genis bi kadro olucak. meh 60 dolar pahalı diyip. sunu anlamamakta niye diretiyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...