screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Bu arada bu karar "Resale" uzerine. Ve o ayrı bir tartısma konusu olur sen sonucta kalkıp kendi hakkını baska birine devrediyorsun. Ve bu konu da zaten Eula haksız mesela. EA de ornegi yapmaya calıstıgı yeni PS e ozel ıvır zıvır modelinde haksızdı. Ayrıca bu karar "Oyunların copyright ını elinde tutan sirketlere yonelik" Steam e yonelik degil. Kısaca steam kapanırsa sen oyununu "oyunu yapan sirketten" talep ediceksin. Ha alabilir misin orasını ozaman goruruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Noldu güncele tecavüz başladı bi anda burda? Konu ne boyle 10 sayfadır harıl harıl hızlı hızlı konuşulan? Hepsini okumaya yetemedim kafa bi yerden sonra almamaya başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 gleoddyn said: Suark said: abi işte o zaman dvd sini de alsan oyunun bir süre sonra yan basma ihtimalin var yani. E tamam o zaman abi, niye 10 sene sonrasını konuşuyoruz ki? Yani hiç bir şeyin yarın için garantisi yokken, bir oyunun 10 sene sonraki durumunu tartışıyoruz? e gerçekçi düşünürsek 10 sene sonra aa şurda bi oynum vardı bakim nasıdı diyip oynayabileceğin oyunu anca internet platformundan indirebilirsen sağlıklı olur ki( ki ki, muhtemelen işletim sistemleri falan desteklemeyecektir adam akıllı ) steam bunun için şimdiye kadar iyi bir performans çizdi. e işte steam batarsa oyunu yapanlardan isterik bizde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 GokTuRK said: screwy said: D3 un korsanı var mı? emule edilmiş server var stabil olmasada oynuyorlar. ki o korsanı engelelyecekler diye yaptıkları sistem yüzünden offline oynayamıyorsun aldığımız ilk gün 900 kere giremedik failler yüzünden. error 33 müydü neydi. ne çözüldü? onu geçtim diablo 2 ye ne kattı ne faydası var hiç... benim parasını verdiğim hatta pre order yaptığım bir çöpten ibaret. üstüne birde kendi şirket haklarını koruyacak diye benim tüketici ve birey olarak kullanımımı sınırladı. ama bak konsola çıkartacaklar konsolda offline mod var... neyse. sana sayıp sövmüyorum screwy bua rada hani saldırdığımı düşünme. Hocam, zaten burada ilk başlarda çekilen çileyi hiç kimse savunmuyor. Screwy bile aynı şeyi söyledi kaç kere, o da o problemlerden mustarip olduğunu. Konu öyle bir yere çekildi ki sanki biz ea'in avukatı olduk. Burada kimse ea'i savunmuyor. Sadece doğmamış çocuğa don biçmenin ne kadar gereksiz olduğundan bahsediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 GokTuRK said: screwy said: D3 un korsanı var mı? emule edilmiş server var stabil olmasada oynuyorlar. ki o korsanı engelelyecekler diye yaptıkları sistem yüzünden offline oynayamıyorsun aldığımız ilk gün 900 kere giremedik failler yüzünden. error 33 müydü neydi. ne çözüldü? onu geçtim diablo 2 ye ne kattı ne faydası var hiç... benim parasını verdiğim hatta pre order yaptığım bir çöpten ibaret. üstüne birde kendi şirket haklarını koruyacak diye benim tüketici ve birey olarak kullanımımı sınırladı. ama bak konsola çıkartacaklar konsolda offline mod var... neyse. sana sayıp sövmüyorum screwy bua rada hani saldırdığımı düşünme.ne kadar surdu korsanının cıkması 5dk mı 1 ay mı 3 ay mı oyuncu cunku 15 gun bekler korsanı 20 gun bekler 3 ay beklemez? Ne kadar stabil? Ne kadar kolay ya download and play var mı yoksa ben kendime farklı server yaratıyorum bilmemne ıvır zıvır? %100 olmasın %95 olsun korsanı onlemesi. Korsan olsaydı oynayacak adam sayısı 100 iken 50 si satın alıyordu ise simdi 80 i satın alıcak 85 kisi oynuycak oyunu en fazla. Zaten ne yazıyorum son 10 sayfaya bak "Yeni bir business model oldugu icin bir login icin gerekli genislik prediction modeli de yeni, suana kadar 2 oyunda gorduk diablonun duzelmesi 2 3 hafta surmustu bu 3 gun surdu. gittikce daha da duzelicektir" diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mithat said: Noldu güncele tecavüz başladı bi anda burda? Konu ne boyle 10 sayfadır harıl harıl hızlı hızlı konuşulan? Hepsini okumaya yetemedim kafa bi yerden sonra almamaya başladı. paticik özüne döndü. albüme gelip bacağının fotoğrafını koyup güncelin pıtısına koyan atenşın horlara son! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 abi zaten d3 korsanı cıkıpta oynayamaya degecek bir oyun değil yani indie çıksa 5 dolar vermessin öle bi oyun. kakaladılar işte korsanı çıkarda millet uyanır boktan oyun olduğunu anlar da almaz diye drm çıkardılar. yermiyim ben bidaa aynı teraneyi? yemem. Aldığım ilk ve son drm oyunu d3. belki de blizzden bidaha almam oyun yani sc2 de drm olmuş sanırım gerçi stream falan ediomuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Suark said: abi zaten d3 korsanı cıkıpta oynayamaya degecek bir oyun değil yani yani bunun konuyla ne alakası var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 yok öle araya sıkıştırdım 150tl nin acısı var. ama drm olan oyunların kötü olma ihtimali daha yüksek "aman bunlar korsan oynar da oyunun balon oldugunu gorurler" endişesi yüzünden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Suark said: e gerçekçi düşünürsek 10 sene sonra aa şurda bi oynum vardı bakim nasıdı diyip oynayabileceğin oyunu anca internet platformundan indirebilirsen sağlıklı olur ki( ki ki, muhtemelen işletim sistemleri falan desteklemeyecektir adam akıllı ) steam bunun için şimdiye kadar iyi bir performans çizdi. e işte steam batarsa oyunu yapanlardan isterik bizde O konuda ben de sana katılıyorum. Aldığın bir ürünü istediğin zaman kullabilmeyi istemek, kötü bir şey değil. Ama konunun gidişatı saçma sapan 10 sene sonra ne olacağa kaydı. Biz de diyoruz ki, çok güvendiğimiz steam'e bile gelecekte ne olacağı kesin değil. Yarın öbür gün hepimizin 100'lerce hatta 1000'lerce dolar harcadığı hesapları havaya karışabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Suark said: abi zaten d3 korsanı cıkıpta oynayamaya degecek bir oyun değil yani indie çıksa 5 dolar vermessin öle bi oyun. kakaladılar işte korsanı çıkarda millet uyanır boktan oyun olduğunu anlar da almaz diye drm çıkardılar. yermiyim ben bidaa aynı teraneyi? yemem. Aldığım ilk ve son drm oyunu d3. belki de blizzden bidaha almam oyun yani sc2 de drm olmuş sanırım gerçi stream falan ediomuş. d3 ve drm'i yüzünden heart of the swarm'ı bile almadım ben sdf. İlk SC2'yi ön siparişle almıştım halbuki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 abi http://www.twitch.tv gir burda bak oyunları oynuyolar izleyip alırsın hemi? ayrıca Oyunu eksik yapıp dlc dlc satılıyor diyenlere civilization 5 topicinden gelsin 3 yılda 2 expansion 8 9 dlc cıkartan oyun ama ea yi hor gorenler fraxis olunca degismisler. arcane said: ikinci expansion geliyor. brave new world http://ca.ign.com/articles/2013/03/15/introducing-civilization-v-brave-new-world Kaede said: Ooo sahane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 bingildak said: dsici said: bingildak said: dsici said: gleoddyn said: Abi, ben anlatamadım herhalde... Diyorum ki, eğer steam uçarsa bir daha hiç bir türlü yükleyemeceksin oyunu! Steam dediğin firmanın kendi drmi var di mi? Eee adamlar bütün servisi kesince, yerine mteam geçse bile faklı drmi olacak, yani eski oyun arşivine sahip olamayacaksın ki zaten oyunlar sana ait değil sadece kullanım hakkına steam var oldukça sahip oluyorsun. Tamam da EA'in server kapatması EA battığı için olmuyor. İki olayın farkını anlatamıyoruz. EA kafasına göre az kişi var diye fişi çekiyor serverlardan. Steam'in tarihinde yok böyle bişi diyoruz adam facepalm resmi koyuyor konuyla alakasız lol anlaması çok zor biliyorum çünkü tek taraflı bakabiliyorsun sadece. EA oyun serverlarını kapatıyor ve kişiler oynama hakkını kaybediyor. Anladık, berbat bir durum. Kimse EA'yı savunmuyor zaten. Bu argümana karşı sunduğun şey "STEAM ASLA YAPMADI YAPMAZSA" ise, o zaman kabul ettiğin sözleşmeyi okumamışsın demektir. Steam yarın batarsa senin satın aldığın hiçbir ürün üzerinde sahipliğin yok. Yine mağdur oluyorsun yani. Tabii mantığına göre "steam asla batmaz" ile devam edersek, o zaman mantık dışı oluyor, mantık çerçevesinde düşünmeyen biri ile görüşmen gerek. tek taraf diye bir şey yok. bi tarafta senin farazi argümanın var. ki olursa o zaman ona karşı da konuşurum steam babamın oğlunun değil. ama EA'in yaptığı şey ortada. argüman falan değil bi gerçek ve KEYFİ kapatıyorlar serverlarını. farazi olan tek bir şey varsa o da senin bir şirketin asla batmayacak olabileceğine inanmandır. bak hala. steam batması konuyla tamamen alakasız güzelim anlatamıyorum sana. EA keyfi kapatıyor diyorum server sen bana Steam bi gün batarsa onun serverlerıda kapanacak işte niye şikayet ediyorsunuz diyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 keyfi derken oyunu 100k+ insan oynuyodu da OYNAMAYIN LAN diye mi kapattı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 benim başından beri EA'nin server kapatmasına dair hiçbir yorumum olmadı. server kapatması yanlıştır ve kullanıcıyı mağdur etmektedir. buna karşı sürelecek argüman steam'ın asla böyle bir şey yapmadığı olamaz çünkü steam'in sözleşmesine göre steam'in faaliyetini sonlandırması durumunda sen yine mağdur olacaksın kullanıcı olarak. keyfi veya değil. ayrıca kar amacı güden bir şirketin para kazandığı bir ürünü KEYFİ olarak kapattığını varsaymak ne kadar çocukca bir şeydir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 screwy said: abi http://www.twitch.tv gir burda bak oyunları oynuyolar izleyip alırsın hemi? ayrıca Oyunu eksik yapıp dlc dlc satılıyor diyenlere civilization 5 topicinden gelsin 3 yılda 2 expansion 8 9 dlc cıkartar oyun ama ea yi hor gorenler fraxis olunca degismisler. arcane said: ikinci expansion geliyor. brave new world http://ca.ign.com/articles/2013/03/15/introducing-civilization-v-brave-new-world Kaede said: Ooo sahane e güzel oyun ondan demişlerdir onu. abi millet oynarken anlamıosun ki darksidersı aldım bu salaklık yuzunden, adam oynuyor oo guzel dedım oyun leş çıktı, keşke korsan indireydim önce bi. crusader kings korsan indirdim, kesin alıcam nisan ayında misal. vidyolar çok yeterli deil, mal satmaya yönelik oluolar arkada yorumlar falan oluo cunlku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 akıl fikir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 iste suark bu kadar habersizsin CIV 5 ilk cıktıgında acayip kotuydu simcitynin su hali kadar belki daha kotuydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 CIV5 ilk çıktığında gerçekten rezaletti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 bilmiorm oynamadım ki. sim city de oynamıorm misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 darksiders baya kaliteli oyun yalnız, sen baya kötüymüşsün suark demek ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 heaujahudh suark: fikri olmadan zikri olan adam. oynamamıs buyuk ihtimal gormemis bile oyunu ama Kaede oooo dedigi icin ya da topicinde insanlar muhabbet ettigi icin oyun hep boyle sekerdi bocekti sanıp burda gelip bunu yazan adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 darksiders 1 iyiydi yahu. Özellikle war'un seslendirmesi çok koşuma gitmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 screwy said: abi http://www.twitch.tv gir burda bak oyunları oynuyolar izleyip alırsın hemi? ayrıca Oyunu eksik yapıp dlc dlc satılıyor diyenlere civilization 5 topicinden gelsin 3 yılda 2 expansion 8 9 dlc cıkartan oyun ama ea yi hor gorenler fraxis olunca degismisler. arcane said: ikinci expansion geliyor. brave new world http://ca.ign.com/articles/2013/03/15/introducing-civilization-v-brave-new-world Kaede said: Ooo sahane screwy o konuda çok net blizzard ın yüzsüzlüğü. ayrı ayrı oyun yapıp satacağız dedikleri şeyi daha çok satabiliriz umuduryla ek paket olarak satmak büyük terbiyesizlik zaten. drm ini geçtim bildiğin kullanıcıyı salak yerine koymak. bende almadım sc hots mı ve almayacağım da bir daha. diablo 3 ü aldığıma da bin pişmanım. ben kendi adıma ancak bunu yapabiliyorum tepki olarak birde eleştirebiliyorum ve bunu sonuna kadar da yapacağım. ha kotick in umrunda mı yoo. niye işte orada kullanıcı profilleri devreye giriyor. çünkü ne kadar kızsa da herkes gidip paşa paşa alıyor. satanlar da bunu biliyor biz istediğimizi yapalım engelelyelim satıığımız yazılım üzerindeki hakalrını sınırlayalım kandıralım 300 kere fikir değiştirelim dandik hikaye koyalım, bu adamlar nasılsa bunu alacak. ve alıyorlar da. bu zihniyet kırılmadıktan sonra korsanın önüne geçilip geçilmemesi benim umrumda değil oturup şirketin ne kadar para kazandığını hiç umursamıyorum artık. yeterince kazandılar çünkü. ha yeterince kazanıp karşıma düzgüna dam gibi oyunlarla ve omurgalı dediğinin arkasında duran bir firma olarak çıskalar amenna shut up and take my money derim. ama sektördeki cd projekt red ve onun gibi birkaç firma hariç böyle bir firma ne yazık ki artık yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Civ5+g&k 15 dolar ustune Kore ve wonder dlc si 2.5 dolar falandi sanırım. 20 dolar vermeden butun civ5i aldim Size sadece hahahayt fahrenhayt diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar