Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

said:
Valve has hired an experimental psychologist to come up with new ways to excite users with pricing models and sales. He suggested one in 25 users that buy Left 4 Dead get another Valve game for free.
Kobay faresi olmuşsun sdf

Ayrıca argadaşım, link ver link öyle kuru kuru bahsetmekle olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

HellHound said:
said:
* DRM appears to increase, not decrease piracy

dusuyor jeton yavas yavas... EA ne zaman akillanacak acep :P

bu ciddi ciddi böle. bş amca "neden korsan kullanıyonuz olm!" dediğinde gelen yüzdelerde drm berbat! yanıtı bayağı bi yüksek idi. bu arada şık mık, etkilenme vs. yok. millet yazıyor mailları adam okuyor hepsini sonra sitede yayımlıyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

DRMi savunan dağıtıcı şirketler de az sayıda insanın uzun süre kırek çıkmasını bekleyeceğini ve bu tür ekstrem yöntemlerin sıradan bilgisayar kullanıcılarının büyük bölümünü orjinale yönelteceğini savunuyor. Adamların gözünde senin benim gibi 5 siteden torrent ve kırek kontrol edenler zaten kayıp, casual tayfayı korsandan uzak tutmayı hedefliyorlar. Gerçi evdeki hesap çarşıya uymadı galiba, sonuçta konsolcu adam casual olur pcci adam hatta kadın imanını bile gevretir.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:
DRMi savunan dağıtıcı şirketler de az sayıda insanın uzun süre kırek çıkmasını bekleyeceğini ve bu tür ekstrem yöntemlerin sıradan bilgisayar kullanıcılarının büyük bölümünü orjinale yönelteceğini savunuyor. Adamların gözünde senin benim gibi 5 siteden torrent ve kırek kontrol edenler zaten kayıp, casual tayfayı korsandan uzak tutmayı hedefliyorlar. Gerçi evdeki hesap çarşıya uymadı galiba, sonuçta konsolcu adam casual olur pcci adam hatta kadın imanını bile gevretir.

piracyde hizmet sınırsızdır,

hiç bi zaman gruplar "abı kırdık, şimdi su programı yükleyip ardından acıp kapatıp, hdnızı sokup soketine üfleyip sonra geri takıp, ardından su iso'yu bi dvdye yazıp dvdrom'a takıp, calışırken dvd rom'u söküp, sonra oyunu acın" demıyor.
cillop gibi crack cıkarıyolar. ardından, en yaygın kullnılan trackerlara torrent bırakıyorlar, rss feedliyorlar. oyuncuyu el sütünde tutuyor piracy. Dagıtımcı ise işimizi kolaylaştıragına dahada yokusa sürüyor.

neden paramla rezil oluyumki. Orjinal oyun almaktaki tek sebep, gunumuzde orjinal oyun almak icin tek sebep multi player imkanı veya steamdeki gibi komik fiyatları oyun alabilmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
biyerde okumuştum.kriz nedeniyle oyun satışları artmış.insanlar fazla gezmeyip evde oturup bilgisayar-konsol vs oynuolarmış :)

kriz döneminde mmorpg'den daha ucuz bir eğlence yöntemi yok gerçekten.
ingiliz bi çift tanımıştım wow'da 3-4 yıl evvel. çift dediğim evli diiller ama beraber yaşıyolar gençler daha falan. ben baya bi online'dım, onlar benden de çok oynuyorlardı. dedim manyak mısınız çıkıp gezin tozun. "bizim biraz para sıkıntımız var en ucuz eğlencemiz ve beraber vakit geçirdiğimiz aktivite bu" demişlerdi :)
Sosyal ağlarda paylaş

cengizhan66 said:
mmorpg lar nasi boyle ker ediyolar yaw zaten cikan mmo larin 90% i orc cuce den ibaret
ne orcmus ama o kadar kazanc getimis hehe

oynadığın mmorpg'ların warcraft ve warhammer'dan ibaret olduğunu varsayıyorum.

axedice said:
PCde konsol kadar kar yok, o yüzden tüm pc oyunları artık konsola da çıkıcak. Bide daha çok ekran kartı satabilmek için internet satışı ve online oyunlara güveniyoruz.

PC Gaming denilen şey artık öldü. Tamamen MMORPG'ye odaklı bir sektör oldu.
PC'ye çıkan her oyun önce konsola çıkıyor artık. Daha sonra PC'ye çıkıyor.

Misal Street Fighter 4. Multiplatform yapıyorsun, X-Box'a, PS'e aynı anda çıkartıyorsun. Ama PC'de oynamak istiyorsan Neredeyse 1 yıl bekliyeceksin.
Bu oyunlar da hep konsoldan emülasyon oluyor. Optimize felan hak getire, beynin ağrıya ağrıya oynuyorsun.

Bir ara PC Gaming güçlü ve daha da güçlencek diye düşünüyordum.

Ama bakıyorum ki, PC'nin en yetenekli olduğu konular bile artık konsol spesifik oyun oldu. Diyorsun ki, FPS, Adventure ve RTS dediğin PC'den başka bir yerde oynanmaz. Ama adamlar bu tür oyunları konsol spesifik çıkartmaya başladı artık. PC'ye çıkarmıyorlar bile. PC'nin güçlü olduğu konuda bile oyun firmaları o oyunları PC'ye yapmıyorlar artık. E bu da PC Gaming'i öldürür.

Gametrailer, Gamespot gibi sitelere bakıyorum mesela, hangi kişi Left 4 Dead, Portal gibi oyunlardan bahsediyorsa, muhakak bunu X-box, PS3 felan üstünde oynamış oluyor.

Bilmiyorum belki de Amerikan oyun sitelerine çok fazla girdiğim içindir.

Ama şöyle birşey var.
Commodore 64 -> Amiga -> PC nesli artık yokedilmiş, umursanmaz duruma geldi.
Buna karşın NES -> SNES -> PS3 neslinin yıldızı parlamış durumda.

Dediğim gibi belki de Amerikan oyun sitelerine çok fazla girdiğim içindir, belki de pesimist bir duruma geldiğim içindir.
Ama PC specific oyunlar bile konsol spesifik oluyorsa,
multiplatform oyunlar önce konsola çıkıp sonra PC'ye çıkıyorsa,
buna karşın PC'de sadece mmorpg oynanır hale gelmişse, bir yerlerde bir sorun vardır diye düşünüyorum.

Fable'ı, SF4'ü bekliyorum. Ne zaman çıkacaklar bakalım...
Sosyal ağlarda paylaş

Konsollar acaip populer. Kesinlikle PC sektorunden ondeler buralarda.

X-Box'i 100 pound'a alabiliyorsun, herkesin evinde de masallah HD ready yada Full HD dev ekran var. Gordugum her evde buyuk ekran var yani. Otobusle geciyorum mesela, evlerin icini gordugum butun evlerde HD var ya abartisiz.

Bu durumda adam PC'ye yuzlerce pound vermiyor. Aliyor X-box'ini, PS3'unu keyfine bakiyor.

Biz Commodore 64'ten, Amiga'dan gelen nesilde PC'lerle cebellesiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

çok oyun oynayan bir insan bir konsolun yaşam süresi boyunca şirkete oyun başına ödeyeceği lisans ücreti nedeniyle pc donanımına haracadığından daha fazla para harcayacaktır. %50'ye varan miktarda daha pahalı konsol oyunlarının birebir aynı sürümleri. 20-25 oyun alsan ucuz bir pc çıkıyor. dolayısıyla fiyat avantajı günleri gerilerde kaldı donanım olarak pc'den neredeyse farkı kalmayan pahalı konsolların. işte sadece kullanım kolaylığı ve salon atraksiyonu olması meselesi artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok doğru, katılıyorum.

Bu arada yapımcıların konsola ağırlık vermelerinin sebebi konsolda korsanlığın çok daha az yaygın olması. Gittikçe çip taktırmak falan zorlaşıyor. Yeni nesil PS3 ve XBox'ları kırmak iyice zorlaşmış duyduğuma göre.

Eh son zamanlarda oyunlar konsol ağırlıklı olmaya başladı, konsol satışları iyice arttı. Konsol satışları arttığı için yapımcılar iyice konsola ağırlık vermeye başladı. Burda biraz yumurta-tavuk ilişkisi var ama çok dürtmenin de gereği yok.

Sonuçta win-win. Konsollar yaygınlaştıkça korsana kaptırdıkları para azalıyor, kara geçiyorlar. Nasıl olsa yaygınlaşıyor diye her türlü oyunu konsola çıkartıyorlar. Oyun ağırlığını konsola verdikçe de konsol yaygınlaşması artıyor. Konsollar yaygınlaştıkça korsana kaptır...
Sosyal ağlarda paylaş

bundan 4 sene evvel pc gaming ölecek, yavaş yavaş ufalacak bunun kaçrı yok demişti sinan akkol. hak vermiştim. görüyoruz, yavaş yavaş gerçekleşiyor maalesef. ama şu da var. pc gaming'in tamamen ölmesi mümkün diil bence. nitekim dünya üstündeki pc sayısı çok abes rakamlara ulaştı. sırf bu pc sayısı sayesinde, yine de çok satıyor pc oyunları.

mesela GTA 4 benim bildiğim toplam 11 milyon falan sattı, bunun 4-5'i xbox, 3-4'ü ps3 geri kalanı pc diye biliyorum, azımsanacak bir takam değil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Para oyuncu kısmından hikaye. Adam oyunu alırken hangi platform diğerinden daha ucuz diye bakmıyor, hangisi daha rahat, hangisinin daha çok ekstrası var diye bakıyor.

Birde tabi konsol oyunlarının pc oyunlarından çooook daha eğlenceli olması faktörü var. Bir Zone of Enders, bir Persona, bir Ace Combat, bir Castlevania eşleniği olmadı PCde, olmıyacak.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Burda konsol oyunlari ile PC oyunlari arsinda fiyat ucurumu Turkiye'de ki kadar degil. O yuzden zamanla daha para harciyorsun olayi yok.

Neresi orası? Almanya için konuşacak olursam nerdeyse her oyunda 10-30€ arası fark oluyor. Ayrıca PC oyunları genelde çıktıktan kısa süre sonra baya ucuzluyor ama konsol oyunlar bazen yıllar sonra bile ciddi ucuzlamayabiliyor. Bioshock çıktıktan 5-6 ay sonra 10€'ya almıştım PC için. Konsol versiyonları hala 40€ civarına satılıyor.

Amazon.de 'den örnekler:

Farcry 2 http://www.amazon.de/s/ref=nb_ss_w?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=farcry+2&x=0&y=0 PC: 41€, PS3/Xbox: 70€
Tom Clancy's HAWX http://www.amazon.de/s/ref=nb_ss_vg?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Dvideogames&field-keywords=hawx&x=0&y=0 PC: 45€, PS3/Xbox: 60€
GTA4 http://www.amazon.de/s/ref=nb_ss_vg?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Dvideogames&field-keywords=gta4&x=0&y=0 PC: 50€, PS3: 70€, Xbox: 57€
Fifa 09 http://www.amazon.de/s/ref=nb_ss_vg?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Dvideogames&field-keywords=fifa+2009&x=0&y=0 PC: 50€, PS3/Xbox: 70€

Gerçi istisnalar da var (konsol için aylar/yıllar önce çıkıp da PC'ye sonradan çıkartılanlar):

Burnout Paradise http://www.amazon.de/s/ref=nb_ss_vg_0_7?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Dvideogames&field-keywords=burnout+paradise&x=0&y=0&sprefix=burnout PC: 50€, PS3: 20€, Xbox: 30€

Sonuç olarak yeni oyunlar ortalama 15€ daha pahalı. Benim gibi her ay 1-2 oyun alan biri için bu yılda 200-400€ fark yapıyor. Her yıl upgrade yapsam bile kardayım.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:
bundan 4 sene evvel pc gaming ölecek, yavaş yavaş ufalacak bunun kaçrı yok demişti sinan akkol. hak vermiştim. görüyoruz, yavaş yavaş gerçekleşiyor maalesef. ama şu da var. pc gaming'in tamamen ölmesi mümkün diil bence. nitekim dünya üstündeki pc sayısı çok abes rakamlara ulaştı. sırf bu pc sayısı sayesinde, yine de çok satıyor pc oyunları.

mesela GTA 4 benim bildiğim toplam 11 milyon falan sattı, bunun 4-5'i xbox, 3-4'ü ps3 geri kalanı pc diye biliyorum, azımsanacak bir takam değil yani.

alıntı yaptığın adamda sorun var.
Sosyal ağlarda paylaş

pc gaming ölecek diyen tip wow dan habersiz galiba. wow oyuncusu değilim wow fanboyu da değilim de. bilgisayarlar bu kadar yaygın iken bilgisayar oyun sektörü ölecek diyenleri amigadan beri takip ediyorum. kaç konsol gördü şurda pc oyunculari saysın hepsini bilen birisi. millet gaza gelip iki üç şey salliyo ciddiye almayın.

bir de oyun sektörü furya şeklinde ilerliyor her firmanın senede 4-5 tane adventure çıkardığını da gördüm aynı şekil de her firmanın rts çıkarttığı günleri de gördüm. sonra fps şimdi mmorpg. yani kasilincak bir şey yok. her zaman arada sıyrılan keyif veren oyunlar oldu/olacak. bunun oyun sektörünün bilgisayardan vazgeçeceği anlamını çıkartmak saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...