Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Namessar said:

http://www.youtube.com/watch?v=JweTAhyR4o0

giris kısmı bayarsa 6. dakikadan itibaren izlemeye baslayın

Namessar bunu skyrim topiğine koymuş ama vidyoda bahsettiği gibi yalnızca skyrimin sorunlarına değil genel olarak yeni nesil oyunların eksiklerine parmak basıyor eleman. Questlerin, dialogların, genel olarak dünyanın 5sn ilgi aralığına sahip bebelere yönelik yapılması ve aşırı el tutmanın oyunları ne kadar sıkıcı hale getirdiğini anlatıyor.

Konsollara çıksa da şu yolu izlemeyen oyunlar hala oynanabilir düzeyde. Daha az satıyor, ama oynanabilir düzeyde. İlacı tabii ki yok ama pc gaming dediğimiz grup da kendine has pazarı olan niş bi alan olma yönünde ilerliyor. Belki 10 yıl sonra iGame ve türevi touchpad hibrid sistemleri hakim platform olduğunda bu ayrımı daha net görebileceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

benim merak ettiğim, şimdi skyrim milyonlar sattı. bebelerin ilgisini çekti. elder scrolls 6 geldiğinde bu bebeler UUFFF TES6 GELMİŞ UFF ALMAM LAZIM diye koşucak dükkanlara her halükarda.

bethesda TES 6'yı skyrim gibi yapacağına morrowind gibi yapsa, tüm dumb down unsurlarını kaldırsa, hatta daha da komplike hale getirse, bu bebişler yine bu oyunu alacak. bethesdanın buradaki zararı ne olacak TES 7 mi az satacak? Sanmıyorum öyle bişey olacağını. o yüzden adam gibi bi morrowind sequel yapılabilir yani gayet ben yapılmaması için bi neden göremiyorum. sadece vizyonun geniş olması lazım biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

e abi onun için akıllı developerlar lazım o da piyasada yok zor bulunuyor.
nasıl olsa bazı oyuncular "developers are always right and you are wrong" modunda takılıyor, bethesda gibi şirketler için hava hoş :P

ya da akıllı demeyim de cesur diyeyim. "safe zone"da kalmayı tercih ediyorlar paranın akışı %100 garanti olsun diye.
Sosyal ağlarda paylaş

skyrim'den kaçan 1dk bile ziyan evet, 300 saatteyim sanırım ama olsun o kadarcık.

o iş pek öyle olmuyor ya. "DRAGONAJ SECOND COMING OF BALDURS" diye dragonaj2'ye akın edildiyse de satışlar düştü hemen, uzun vadede gerisinde kaldı. ciddi bir değişiklik varsa haberi oluyor insanların kısa sürede.

morrowind gibi oyun zor yaparlar çünkü 2000'lerde çıkardıkları oyunlar arasında en düşük skorları o almıştı maalesef, nwn bile hatta rakibi filan diye sunuldu kısa bir süre. çıkar çıkmaz kıymeti fazla bilinmedi yani.

skipleyerek bakayım madem öyle diyorsun bone.

ok baktım, bildiğimiz konuştuğumuz şeyler konu başlıkları. bazıları da sıkış. yazarım başlığına.
Sosyal ağlarda paylaş

@Viktor

hahaha.
jurassic park gibi bir kitle koyu pc oyuncuları. sürekli homurdanan herşeye burun kıvıran bir kitle.

mesela bir de mmocu kafası var. nerde eski sandboxlar be usta der ama piyasada yer alan tonla sandbox'a elini sürmez (mortal online ve df online taş gibi sandbox mesela). sorsan sürekli mızmızlanma. hani gerçekten üzüm yemekten çok bağcıyı dövelim kitlesine doğru evrildi bir kısım.

bir de boş boş konuşan laf olsun torba dolsuncular var. konsolda oyunlar interaktif hikaye, tuşa basıp izliyorsunuz diyen adam Walking Dead oynayınca DAT FEELS DAT EMOTION diye geziyor. heavy rain versen adama pc'de multiple orgasm yaşayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
ok baktım, bildiğimiz konuştuğumuz şeyler konu başlıkları. bazıları da sıkış. yazarım başlığına.

bildiğimiz konuştuğumuz en bariz konuları skiplemiş adam.
biz burda "zırh sayısı azalmış, statlar azalmış, büyüler azalmış" gibi konuları tartıştık, adam onları geçmiş direk.
daha ziyade bizim konuşmadığımız tartışmadığımız yönlerine değinmiş. bahsettiği argümanları detaylandırmış, çeşitlendirmiş.

"ya biz forumda skyrim'i eleştirdik, bu da eleştirmiş işte, eleştiri dışında başka bişi yok o yüzden tıpatıp aynısı" diyceksek tabii onu bilemiycem.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

benim merak ettiğim, şimdi skyrim milyonlar sattı. bebelerin ilgisini çekti. elder scrolls 6 geldiğinde bu bebeler UUFFF TES6 GELMİŞ UFF ALMAM LAZIM diye koşucak dükkanlara her halükarda.

bethesda TES 6'yı skyrim gibi yapacağına morrowind gibi yapsa, tüm dumb down unsurlarını kaldırsa, hatta daha da komplike hale getirse, bu bebişler yine bu oyunu alacak. bethesdanın buradaki zararı ne olacak TES 7 mi az satacak? Sanmıyorum öyle bişey olacağını. o yüzden adam gibi bi morrowind sequel yapılabilir yani gayet ben yapılmaması için bi neden göremiyorum. sadece vizyonun geniş olması lazım biraz.

zor böyle bir şey olması. serinin önceki oyunlarına göre çok daha iyi, kat kat iyi, ouuuv dediğimiz oyun sayısı pek fazla değil artık, kabul edelim. bethesda skyrim kafasında devam eder gibime geliyor tes serisine. gerçi rpg unsurları adam gibi yapılsaydı skyrim bu kadar göze batmazdı.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

sabonis said:

yüzbaşı aşikar ama sadece biz pc'ciler için aşikar, gözleri perdeli casual konsolcuların belki gözleri açılır

onların umrunda değil çünki onlar 5saat oyun oynayıp 10 saat ne olcak bu pc gamingin hali diye tartışmak yerine direk 15 saat oyunu oynayıp yatıyorlar

oynadığınız dandik oyunların farkında olmamanız, bir şeyleri sorgulamamanız sizin eksikliğiniz yahu. başkası sorguluyor diye onları aşağılamak komedi sadece

4çan jargonunu hoş karşılamıyoruz forumda, lütfen dikkat. -sam
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...