Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiyede bu kadar ac insan varken neden evcil hayvan....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
insan besliyecegime hayvan beslerim

hayvan karni doyunca elimi isirmaz genelde ve senelerce besledikten sonra daha konforlu biryer umuduna girip evimi yakip gitmez veya ben uyurken evimi soymaz vs

kimseye zarari olmiyan kedi kopeklerle bu dunyadaki en vahsi canli olan insani ayni kefeye koymak yanlis

hayvanalr bizden daha cok hakediyor yasamayi ve bu gezegeni
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Recall06 said:

Dunyada kotulugu engellemenin yolu, cocuklar dogar dogmaz onlari alip ayni tip yetistirme ile yetistirip sonra ailelerine vermektir gibi bazi utopik felsefeler var.. Yani ayni tip INSANLLIK ogretuilmis ve beyni adalet ve yanlislara karsi koyma bilinci ile doldurulmus nesiller, evet utopik ama pratike bilimin bize kanitladigi odur ki OLDUKCA MUMKUN.

Eger insanlari bu evcil hayvanlara ayirdiklari zamani sivil toplum yardimlasma orgutlerine ayrimalarina imkan verebilersek, ve ORF ADTE VE MEDENIYET soylemlerimizi acizlere yardim olarak guncellersek zaten bir nebze bu sureci yavaslatip tersine dondurebiliriz.

Heyhat! Cesur yeni dünya!

Ben onu daha çok anti-ütopik olarak görüyorum ama. Herkesin tek tip olduğu bir dünya iyi olsa ne olacak, ne kadar korkunç; gerçi diyalektiğe(!) uygundur, haklısındır.
Mesaj tarihi:
İnsanlar hayvanlara nazaran daha masraflı, sayı olarak daha fazla, nesli tehlikede değil, aksine futursuzca çoğalıyor. Fazla yer kaplıyor, çok bakım/ilgi istiyor.

Dolayısıyla kedi besliyorum, selpakçı çocuk değil.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
yemek yemeyi luks olarak goruyorsan sana ne diyebilirim?

En pahalı tüketim gıdalarından birini ele alalım: et. İnsanlar genelde haftalık kendine gerekenden fazla et tüketir. Sen burgerkinge gidip bir double whooper yediğine yaklaşık olarak sana gerken bir haftalık eti tüketmişsindir demek
Mesaj tarihi:
benim ailem gelirinin çok büyük bir bölümünü senelerce hayır işlerine harcadı oradan edindiğim tecrübe ile insanoğlu için yaralı parmağa işemem hele maddi yardım asla

çünkü insanlara imkanlarınız dahilinde yardım ediyorsunuz ilk bi abi büyüksün saol varol geliyor arkasından hemen nankörlük başgösteriyor yaptığın yardımın miktarından çeşidine kadar binbir türlü şey es kaza işin kötü gitti yardım yapamıyacaksın o ara ,vay ibne varda vermiyor haramolsun oluyor insan oğlu çiğ süt emmiş diye boşuna söylenmiyor ben adama yardım edimcem adam o yardımla karının üstüne çullanıp çoğalmaya devam edicek iyi be

dolayısıyla banane ya değip geçiyorum mutluyum huzurluyum

buna karşılık çoğu sokakta hasta yaralı vs şekilde bulunmuş 6 kedi 8 köpek besliyorum hiçbirinide insan soyunun topuna değişmem
Mesaj tarihi:
Fakirlere yardım edilecekse bile daha ağırlıklı olarak eğitim vs için yardım edilmeli. sokaktaki adama sen yemek para verdiğin zaman hem bu çok geçici oluyor hem de o adam o yardımın değerini gerçekten biliyor mu emin olamazsın. Dolayısıyla bir çocuğu küçüklükten eğitmek h em onun geleceğini kurtarır hem de bakış açısını genişletir mantıklı tutarlı vb bir insan olmasına yardım eder.
Mesaj tarihi:
Ben açıkçası bu fikirlere de gülüyorum, insan ırkına bir iyilik yapılması gerekiyorsa o da sayısının azaltılmasıdır.

Yoksa istediğin kadar yardım et, misal live aid, live8 falan. Zaten doğal seleksiyonun esamesi okunmayan bir şekilde yaşıyoruz, bu yetmezmiş gibi, ölmesi gereken bireyleri de yaşatıyoruz.

Belgesel çekiminde yada safaride bir hayvan bir hayvanı öldürürken "ekosistem, elleme doğanın kuralı, hebele." demeyi biliyoruz fakat çılgınca üreyip hayat kalitesini taban seviyesine çektiğimizi göremiyoruz.

İnsanlara acıdığını düşünen bir takım hıyar da yalnızca kendin vicdanını rahatlatmaya, gerekeni ve üzerine düşeni yaptığını inanmaya oynadığı için yardım ediyor.

Eh evet, silahlara ve savaşlara harcanan para açları beslemeye, eğitime, insan ırkı olarak uzaya çıkmaya harcanabilirdi. Çokta güzel olurdu.

Ancak insanın insanoğluna tavrı o kadar saçma sapan ki, hiç bir boka yaramıyor.
Mesaj tarihi:
Ohh adamı gömmüşsünüz çok iyi olmuş. Üşenmeden okudum.

2004 RIKOL said:

Türkiyede yüzbinlerce sokak cocugu varken sokaktaki iti kopegi beslemek icin ugrasanlara acıyorum.

Marifetmiş gibi bunu söyleyen adam, "ben düzgün biçimde fikrimi savunuyorum" edebiyatı yapıyor. Yazdığın mesajları alt alta koy oku, bir daha komik duruma düşme bence.
Mesaj tarihi:
Kotu olduktan sonra bence donusu yok, ornek, bir insana psikolojik bir aci yasatan (ciddi anlamda, tecavuz etc.) canina kiyan malini gasp eden bir kotu insanin artik geri donusu yoktur.. BENIM GOZUMDE.

daha basit ifade edicem.
örneğin hayatı bi puzzle olarak düşün..
kötü yada yanlış dediğin parçaları dışarı atmaya kalkarsan o çıkarılan parçaların yeri boş kalır. onlarda olmalıki eksik kalmasın puzzle. çünkü senin yanlış weaata hata dediklerin de seni sen yapan öğelerin bi parçasıdır. bi insan ne olmak istiyosa o olur onun adına sen tercih edemessin. bazen insanın hata yaptığını anlaması için o yanlış dediğin parçayı yaşaması gerekir ve bu sayede kendini iyileştirebilir. her zaman bi geri dönüş vardır. eyer istersen gerçekten.
Mesaj tarihi:
ulan herkes adeta bir küçük emrah forumda. acıların çocuğu olmuş, alkışı duydum ihaneti gördüm ayaklarında. insanlıktan soğumayın bu kadar
Mesaj tarihi:
hayvana balık tutmayı öğretemeyiz, sadece balık verebiliriz. ama insanın eline olta veririz, aklını kullandığı müddetçe de kendi karnını kendi doyurur.

insanın elini kolunu bağlayan hayat zşartları istisna.
Mesaj tarihi:
Başlıktaki soruya verilebilecek tek cevap sanırım "sanane" olur. Adamın keyfi değil mi? Nedden araba? Otobüse bin arabaya ve benzine verdiğin parayla aç çocuk doyur di mi?

Çocuğunu devlet okuluna gönder bi çocuk daha okut o parayla.

Ama illa laf sallanacak millete :D
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...