Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cesme-Alacati'da Butik Otelde Turban Yasagi-Ayrimciligi

-Wissy

Öne çıkan mesajlar

Rahan said:
mahmut tuncer said:
ilk mesajında çocuk işçi dedin mesai saati demedin ki sen?
işçi çalıştırma standardıyla bunun ne alakası var? adam otelinde çocuk işçi mi çalıştırıyor? sigortasız işçi mi çalıştırıyor? adam müessesesinde çalıştırdığı işçilere haksız muamele mi gösteriyor ne alaka yani?
daldan dala atlıyorsun.

örnekler olası tüm kümeyi ifade etmiyor. sen ağaca düzgün bakmazsan tabi daldan dala atlıyor olurum. çok basit; "yasal olan herşey etik değildir". "şu anda yasal olan ilerde yasadışı olabilir." o örneklerin ana-teması bu.

"hizmet sağayan kimsenin müşteri seçmeye hakkı yoktur" gibi bir yasa olsa esas o zaman yasal olan şey etik olmaz. herkesin alışveriş yapmak istediği kişiyi seçme hakkı vardır, adil olan da budur.
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:
Türkiye'yi 1400 yıl öncenin karanlığna sürüklemek isteyenlere karşı ise evet gurula söylüyorum ben bir faşistim. Onların haricindeki kişiler için ise toplumun büyük bir kesiminden çok daha demokratım.

O senin fikrin ve hayalgücün. Bi kesim bilinçli olarak insanların bu hayal gücünü geliştirmeye ve kalıtsallaştırmaya çalışıyor. Sen de onların içindensin. Tek olayınız ayrımcılık ve karşı kesimi sevmemeniz , nefret etmeniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam yasalara göre şu an suçlu değilse "senin doğru bulmamana göre yasaların şekillenmesi olayı" şu an bir anlam ifade etmiyor ki? :/ Etik konusu kişiden kişiye değişir, düşüncene birşey demiyorum ama yasalar düşüncelere göre değişir dediğin vakit, "şu an aykırı bir durum yoksa, bundan bize ne" şeklinde cevaplayabilirim. Bazı insanlara göre töre cinayetide doğru mesela. Ama o adamlar hapiste çürüdüğü müddetçe bana ne yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin said:
Türkiye'yi 1400 yıl öncenin karanlığna sürüklemek isteyenlere karşı ise evet gurula söylüyorum ben bir faşistim. Onların haricindeki kişiler için ise toplumun büyük bir kesiminden çok daha demokratım.

ben de onu diyorum işte. o 1400 yıl önceki karanlığa taşımak isteyen adamların eline koz veriyorsun;

"bak elitler seni yani halkı sevmiyor", "bak elitler seni okutmayacak", "bak kemalist faşistler sana yaşama şansı vermiyor" diye tiksinti verici argümanlarla halk dediğin şaşkın kitleye kendi saçma "mazlum gözlükleri" ni takıyorlar.

bu adamların beslendiği şey türbanlının varlığına ya da etrafta dolanmasına(?) olan tahammülsüzlük.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
Etik değil diyoruz , esnaf ahlakına sığmaz diyoruz.

Bunların dışında kişi kardeşim bu adam ben bilmemne bilmemne yim diye , ya da saçım başım şöyle diye şu hizmeti vermedi mağdur oldum deyip dava açar.

Çok da güzel patlatabilir , baş ağrıtabilir.

neye göre etik değil kime göre etik değil? esnaf ahlakı ne yahu esnaf ahlakı diye bir yürürülülük mü var? konuyla ilgili hiçbirşey bilmediğin belli sırf gönlünden geçeni söylüyorsun. öyle değil işte, referans sen değilsin bu konuda. dava açan da havasını alır, kamu hizmeti değil bu sokun bunu kafanıza, özel işletme sahiplerinin topluma karşı bir sorumluluğu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Yav haşemalı ile veya kilotlu ile aynı havuza girmek istemiyorum bu kadar basit. Gittiğim otelinde almasını istemiyorum. Heryer herkezi almak zorunda değil ki.

Ayrıca bakınız tek ben veya wissy de böyle düşünmüyor

1 Haziran 2008 Pazar günü, www.gezisitesi.com adresinden 2 kişilik rezervasyon yaptıran Ahmet A. ve ailesi otelimize saat 21.00 sularında giriş yapmak istemiştir. Ancak resepsiyon görevlimiz Pelin Gürel'in, misafirlerimizin tesettürlü olduğunu fark etmesi üzerine- Mavi Otel'in müşteri memnuniyetini ve rahatlığını düşünerek, bir süredir aldığı prensip kararını hatırlayarak- durumu telefonla bizlere ve ön büro müdürümüze bildirmiştir. Konunun bizlere intikali üzerine ön büro müdürümüz misafirlerimize tesisimizin tesettürlü misafirler için uygun olmadığını, bu konuda tüm acentelerimizin bilgilendirildiğini kendilerine ifade etmiştir. Yaşanan rezervasyon hatasının misafirlerimizi mağdur etmemesi adına kendilerinin başka bir tesise yönlendireceği ve ertesi gün rezervasyon yaptırdıkları acente ile görüşüp, ödedikleri bedelin iade edileceği, o gece misafir edilecekleri tesis için de herhangi bir ücret alınmayacağı kendilerine ifade edilmiştir.

1996 tarihinden bu yana, Bodrum Bardakçı Koyu'nda gerek yerli, gerek yabancı turiste hizmet vermeye çalışan Mavi Kumsal Otel'in misyon ve vizyonu müşteri memnuniyeti üzerine kurulmuştur. Tesettürlü konukların otelimize kabul edilmeyiş nedeni politik değil, daha çok Avrupa'dan gelen konuklara ev sahipliği yapan otelimizdeki misafirlerimizin arzu ettikleri ortamda dinlenmelerini sağlamak içindir. Tesettürlü misafirlerimizin daha çok yurtdışından gelen turistlerin konuk olduğu tesisimizde arzu etmeyecekleri manzaralarla karşılaşmaları kaçınılmazdır. Aynı şekilde haşema kullanmayan misafirlerimizin de, haşema ile havuza giren konuklarımızın durumundan rahatsız oldukları geçtiğimiz yıllarda tespit edilmiş ve otelimize haşema kullanan konuk alınmaması, bu şekilde prensip kararı haline getirilmiştir.

Birçok bölgede alternatif turizm adı altında hizmet veren pek çok tesis bulunmaktadır. Dini vecibelerini tam olarak yerine getirmek isteyen turistlerin konuk edildiği otellerde nasıl ki mayo ve bikini ile havuza girmek hoş karşılanmıyor ise, mayo ve bikini ile havuza girilen bir ortamda haşemanın da kullanımına sıcak bakılmaması o kadar doğal karşılanmalıdır.

Mavi Kumsal Otel, misafir kitlesi gereği tercihini bu yönde kullanmıştır.

Pek çok rengin, pek çok kültürün, pek çok dini inancın bulunduğu Türkiye'miz korkunç bir zenginlik sergilemekte, bizler de bu zenginliklerimiz ile ülkemizde konuk ağırlamaktan gurur duymaktayız. Bu anlamda bir rezervasyon hatası olarak gündeme gelen, hiçbir şekilde mağdur olmamaları için çaba harcanan Ahmet A. ve ailesi'nin Türkiye'de yaratılmak istenen suni gündeme malzeme edilmemesini diliyoruz.

Saygılarımla,

ERDAL ÖZADALI
Genel Müdür
Mavi Hotel Bodrum
Sosyal ağlarda paylaş

alkol satmayan süpermarket var mesela dimi, napıyo o hizmeti sunmuyo. yani alkol kullanmak istemeyen müşteriye hizmet sunmuyo. wissy nin işletmeciliğini yaptığı yer de tesettürlü müşteriye hizemt sunmuyo.

burası hastane, poliklinik, eczane falan değil. şart bi durum yok ortada. yani erkek hastaya bakmayan kadın doktor gibi bi durum değil. bilmem anlatabiliyor muyum ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tarz prensipler tabi ki zorunlu hizmet vermeyen tesislerde vs olabilir yıllar boyu da oldu zaten bu yeni bir olay değil. Ama fedaykinin son attığı mesajdaki durumu açıklama ve olaya yaklaşım açısı bana daha doğru geldi açıkçası. Orda adam gibi açıklıyor neden kabul etmediğini, böcek tarzı benzetmeler zaten pek profesyonelliğe uymamış.

Yani bir prensip meselesi olarak otele tesettürlüleri almamak vardır, bir de nasıl koydum tesettürlülere tarzı bir yaklaşımla otele onları almamak var bu konu içersinde.

Farklı bir sektörden örnek verirsek benim de kuzenim cnn'de sabah haberlerini sunuyor, o da akp, tesettür vs gibi şeylerden hoşlanmıyor ama bu konulu can sıkıcı haberler olduğu zaman televizyona çıkıp "bunlar yaratık hepsini kovmaları lazımmış ordan" tarzı laflar söylemiyor. İnsanlar bunu sonra satılmış medya diye yorumlar belki ama alakası yok yani, işini iyi yapan insanla yapmayan arasındaki fark bence.
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
Hayatinda boyle bir isletmenin basinda bulunmamis ya da isletilirken canli gormemis ve hatta musteri olarak da boyle bir yerde bulunmamissaniz sanki biliyormus gibi `Avrupa'da boyle degil.` `Oyle bir hakkin yok.` tarzi yaklasmayin. Var oyle bir hakkim ve Avrupa'da da boyle. Komik oluyorsunuz.

catir catir boyle bir hakki var, olmasi da gerekir, hatta olmamasi sacmalik olur zaten turizm/eglence sektoru icin

yasal olarak hede hodo israrindaki arkadaslarin hakli olabilecegi tek nokta, rezervasyonun telefonla konfirme edilip odemenin alinmis olmasi, bu sirada bir kiyafet kuralindan bahsedilmemis olmasi olabilir

right to refuse service olayi walk inlerin hepsinde gecerlidir, 'burnu buyuk' diye almam kimse de sesini cikartamaz; ama konfirme edilmis rezervasyonlarda sorun yaratabilir

zira bu eger buyuk acentalarla calisan, cok ciddi kriterlere uymak zorunda olan yuksek yatak kapasiteli bir otel olsaydi, o zaman basini kismen agritabilirdi wissynin, ama anlatilan durumda boyle birsey yok anladigim kadariyla

bir baska nokta, wissynin rezervasyonu konfirme edilmis musterilerini geri cevirirken 'ben sizi basortusu taktiginiz icin almiyorum' demis olmasi durumunda, 'din ayrimciligi' kisvesi altinda yasal yollara basvurulabilecek olmasi. gayet sonuc da cikabilir aslinda boyle birseyden, ama sonucta yazili birsey olmadigi icin ve wissy bu arkadaslarin 'kiyafet kurallarina' uymadigini soylediginden bu yatar

Nefr said:
isletmeci olsam, ben de almam. musteri olsam da rahatsiz olurum anlatilan ortamda, muhtemelen bir daha gitmeden de durur dusunurum hatta

bunun buyutulecek bir tarafi yok, wissy ozel bir isletmeyi keyfince idare ediyor, tabii ki asli musteri kitlesini goz onunde bulundurarak ve keyfinin kahyasina danisarak alacak kararini

demistim, hala israrliyim. belki tek fark fedaykinin verdigi Mavi Otel ornegindeki yaklasima daha yakin olurdum ben, ama bu da sonucta KISISEL secimdir, zorunluluk degil
Sosyal ağlarda paylaş

Leopar said:
herkes de ne kadar humanist, populist olmus ya. insanlik akiyor uzerinizden abi, nedir bu hemen "we ar di worrld, we ar di cildiriiin" moduna girmissiniz. adam butik hotel diyor, 9 tane turbanli carsafli kadin diyor.
butik otele giden misafir profili; "mainstream", 500 ve ustu yatakli, 5-4 yildizli otellere gidenlerden farklidir ve genelde sadik musteridir. misafir huzurunu ve memnuniyetini bozmaya gelmez cunku isletmenin yatak sayisi cok sinirli oldugu icin gelen misafirleriniz bir kere kacmaya baslarsa sezonu kotu kapatirsiniz. 9 kisi boyle bir isletmede misafirlerin azimsanamayacak kadar buyuk bir kismini olusturuyor. kafa dinlemek icin boyle bir otele gittiginizi ve kahvaltida turbanli-kara carsafli tiplerle sarildiginizi farzedin. birdaha gidermisiniz oyle bir yere? hic kandirmayin kendinizi, onunden bile gecmezsiniz.
kendinizi kandirmayin, gercekleri gorun biraz.

demisim, bende hala israrliyim. ayrica bu kadar basit bir konuyu bu kadar uzatan (ismi lazim degil) 2-3 arkadasada buradan selam ediyorum. doktordan girdiniz, esnaf ahlakindan kucuk burjuvadan ciktiniz yani helal olsun. demagog kariyerinizde basarilar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben telefon olunca form atlanmistir, yazili bir alisveris olmamistir konfirmasyona kadar varsayimiyla hareket etmistim

yine de, otelin her cm karesine rezervasyonu keyfi iptal etme hakkin oldugunu yazsan ve bunu bagirarak gezen adamlar koysan bile, din, irk hatta yas nedeniyle ayrimcilik yapman ve bunun kanitlanmasi durumunda basin agriyabilir. ama senin olayda kiyafet kardesim der gecersin haliyle

zaten diger demek istedigim hikaye de acentalarinla yaptigin anlasmalar nedeniyle basinin agrima olasiligi. e o da yok bu durumda, piril pirilsin, kahyan disinda hesap verecek mercii yok

bir de pati var tabii =P
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...