Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cesme-Alacati'da Butik Otelde Turban Yasagi-Ayrimciligi


-Wissy

Öne çıkan mesajlar

Haberlere dusmeden ben yazayim dedim.

Dun gece 10 gibi bir bayan otelimizi aradi. Bu sabah icin 9 kisilik kahvalti rezervasyonu yaptirdi. Ulasim bilgilerini verip, odemeyi aldik ve kesinlestirdik. Bebekli olacaklarindan gorevlilerimizi ayarladik[otelin bulundugu sokak tarihi oldugundan araba girmiyor.].
Bugun sabah kendilerini karsilamaya gittigimde 9 kisilik tamami turbanli[carsaf bazilari] bir grupla karsilastim. Isletmekte oldugum otelin modernize edilmis, eski, tas rum evi konsepti icinde oldukca igreti duruyorlardi.
Otelimizin kalici misafirlerinin hem dini hem siyasi hem de estetik dusuncelerini bildigimden bir rahatsizlik olusmamasi adina, biraz da kisisel rahatsizligimla goruntulerinin otelimizin estetik durusuna uymadigini, goruntu kirliligi ve rahatsizliga neden olabilecek gruplari rezervasyon yaptirmis olsalar da agirlayamayacagimizi bildirip kendilerini otele almadim...
Munferit bir olaydir yaptigim. Yarin gazetelerde `anti turban` ayrimciligi yapan bir grubun turedigi yazarsa inanmayin. Sevmiyorum cicekler icindeki bahcemde boceklerin yemek yemesini.
Pisman degilim.

dip not : siyasi ve dini hicbir nedeni yoktur yaklasimimin. tamamen estetik ve eglence sektorunu fazlasiyla ilgilendiren huzur-rahatlik faktoru adina verdigim bir karardir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ksinlikle planlı, hem insanları yavaştan alıştırmak, hem de olay çıkarmak, gazetelere yansıtmak amaçlı yapılmış bir davranış gibi gözüktü bana. Önceden rezervasyon yaptırmalarının nedeni de bu, paldır küldür geldikleinde 'yer yok' cevabı alacaklarını biliyorlar. Biz nasıl tesettür otellerine gitmiyorsak (alacaklarını zannetmem zaten), onlar da bu kadar göze batar bir şekilde normal otellere gitmesinler...Neyse geçmiş olsun!...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben müşteri olsam, o kadar hazırlık para vs. bilmemne hallolmş olsa, kapıya kadar gelsem, herhangi bi sebepten içeri alınmayacağımı öğrensem hiç iyi hissetmezdim sanırım. Böyle bi davranış birşeye çözüm değil bence, hadi kendi çıkarına olabilir tabii. Ama o insanları sonuç olarak sadece görünüşlerine dayanılarak reddedilmesi çok yanlış. Tabii, şimdi buraya kadar okuyup kefalleyecekler olacaktır "aha! AKPci! diye." alakam yok, demek istediğim öyle bi hale getirildi ki toplum, bi kısım basit bi bez parçası olmadan yaşayamayacağını sanıyor. Diğer kısım bu asimilasyondan etkilenmemiş olarak senin davrandığın gibi davranıyor. Boru gibi kutuplaşma oluyor.Zaten AKPnin Türkiyedeki bütün hareketleri bu çatışmadan besleniyor. Adamların hemen her hareketi bizi birbirimize düşürüyor.

Basit bi örnek; bu "yeşil" çevreye ait bi kanalda bi haber programı gibi bişey vardı. Sokaktan geçenlere "Melih Gökçekten memnun musunuz?" diye soruyor muhabir, istisnasız herkes çok memnun bu röportajlara göre. Ben de izlerken İstanbullu olmama rağmen, küfür edip duruyorum bu saçmalığa. Ki, Melih Gökçek'i sevmememin nedeni AKP değil, sadece yaptığı (daha doğrusu çuvalladığı, hatta fiyasko olan, hatta ve hatta skandal olan) işler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar ediyorum.
Almamamin nedenleri arasinda dini gorusleri ya da siyasi gorusleri yok.
Sadece cirkinlerdi. Cirkini almama yetkimi kullandim.
Ayrica rezervasyonlari iptal hakkimizin oldugu rezervasyon formumuzda yaziyor, kendilerine de bildirmistik.
Biz devlet degiliz, bir isletmeyiz. Burda AIHM'ye gidilemiyor. Ozel mulk =[

not : parmagimda boya cirkin olcak, yakismayacak diye oy da vermemistim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
kemalist gençlik senle gurur duyuyo! sarışın ve renkli gözlü olmayanları da alma bence bundan sonra, ben şahsen rahatsız oluyorum esmerlerden, hiç estetik diiller =(


Dogustan gelen ozelliklerle bir problemimiz yok. Ama pasakli insanlari da almiyorum tabii ki.
Ornegin isletmemde tek kolu olmayan biri calismakta. Estetik degil ; ama degistirebilecegi bir sey de degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pasaklılıkla türban aynı mı? bu insanlar rezervasyon yaptırmış, parasını da ödemiş, senin müşterinler artık..otele "hijyenik" açıdan bi zararları da yok.

ha tabi ki keyfi davranma hakkın var, sonuçta özel işletme, ama yaptığın bence yanlış ve de ayıp.

aynı olayın tam tersi yaşansa "işte şeriaath!" diye atlayacak olan arkadaşlar bu olayı "son derece normal" karşılıyolar, esas mesele o =) sonra da "bunlar dindar-dinsiz ayrımı yapıyo" diyosunuz, o daha da komik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben `aha seriat!` da demiyorum, `dinimizi yasayamiyoruz =[` da demiyorum.

Ben sadece kendi otelimin konseptine, gorunusune uygun gormedigim bir musteri grubunu reddettim. Odemelerini iade ederek yaptim bunu. Ayip degil. T-shirtle - esofmanla Reina'ya alinmamak demis ya birisi, aynisi iste.

Tabii bunu yaparken kendilerine `ben ve benim gibi dusunen insanlarin bakis acisina gore` cirkin olduklarini da vurguladim. O da benim kisisel tarzimdir. Sana gore ayiptir, bana gore degildir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...