Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağı yaptırımları.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
valla bizim okulda kapalı alandada içiyorduk çok rahat kantinden tut sınıf koridorunda bile (7tepe) de bilmiyorum noldu safd

açık alanda yasak olmamalı bahariye ye yeni küllükler koydular izmaritlerin yere atılması yasak diye ama adam gidip yandaki çöpe atıcağına bira şişesini o küllüğe koyuyorsa dicek lafım yok , o küllüklere atıcak izmaritim yok yani
Mesaj tarihi:
oha bizim okulda(7tepe) bina içerisinde içilmiyor :P hanki fakültedesin ki?
hazırlıkta izin veriyorlar bina içerisinde içilmesine çünkü hazırlık=lise gibi bişi
Mesaj tarihi:
yakinda cogu ab ulkesi gibi bizim barlarin, kahvelerin onunde sokaga tasmis sigara icen insanlar gormeye baslariz heralde.
ama sehir merkezleri disinda bizim ulkemizde yasagi uygulama imkani yok bence.dusunsenize koy kahvesinde sigara icilmedigini :S
Mesaj tarihi:
oha bildim bileli dumandan geçilmeyen pier cinebonusta koca uyarı asmışlar 52 ytl mi ne cezası var diye, hakkaten içilmiyor ve bomboştu :) bırakanlara kolaylık işte.
Mesaj tarihi:
şimdi uygulama güzel hoş insanlara sigarayı bıraktırma amaçlı ama türk insan sigarayı bırakmak yerine o tarz yerlere gitmez çok ufak işletmelerin hepsi kapanır çok büyük zararlar döner en basitinden bostancıda simit köyü var(livadi) normalde her zaman dolu olan yer bugun bomboştu.
Mesaj tarihi:
anlamadığım şey, zaten sigara içmek yasak değil miydi? birçok yerde vardı zaten "burada sigara içmek yasaktır, cezası bilmemkaç milyeondur" diye.

ayrıca bu yasak nasıl uygulancak onu anlamadım. isteyen tabelanın altında bile içer (sigara içmek karizma ya, o bakımdan), ama sen sesini çıkartamassın ona.
trafik polisi gibi sigara polisi de yok ki, kim kesecek cezayı, kime söyleyeceksin derdini?

"aa etraf bomboş" diyoruz da, birkaç güne unutulur bu ceza da...
Mesaj tarihi:
Unutulmaz çünkü halk kendi kendini terbiye edecek. Sen orda içerken bir kişi uyarsa emin ol arkası gelir kardeşim yasak der çünkü yasal olarak hakkı var. Ceza konusu zorlar ama otokontrol ile çok ciddi anlamda engellenir.
Mesaj tarihi:
7tepede muhendislikte gayet sert uygulaniyordu kurallar bizim zamanimizda ama tabi uymayanlar vardi, ben kendi adima sikayet ediyordum halende devam ediyorum bu konuda.

kitana said:
valla bizim okulda kapalı alandada içiyorduk çok rahat kantinden tut sınıf koridorunda bile (7tepe) de bilmiyorum noldu safd

açık alanda yasak olmamalı bahariye ye yeni küllükler koydular izmaritlerin yere atılması yasak diye ama adam gidip yandaki çöpe atıcağına bira şişesini o küllüğe koyuyorsa dicek lafım yok , o küllüklere atıcak izmaritim yok yani
  • Yeni Oluştur...