Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC vs Mac kıyaslamaları

Bone

Öne çıkan mesajlar

bone said:

...
Paint programı taa Win 3.1'de kullandığımdan hiç bir farkı yok.
...

3.1 de paint yoktu brush vardı, photoshop daha hızlı acılıyo derken? acılmıyo daha hızlı falan.

ha evet "driver aramak, teş tuşla sipsak iş" gibi konulara hiç cevap vermiyodum, komik yanı bunları söylenmesi bile cünki, bone'unda dediği gibi seceneğin var kullanmaz git oturmul bi sistem al driver sorunu yaşama, basit.

bone said:
Ha, "profesyonel programlar yok" diyebilirsin, ama Windows, MAC'in tersine öncelikle "dizaynır"lara hitap ederek çıkmadığından, Adobe programları gibi profesyonel kitleye hitap eden programlar yerine, genel kullanıcı kitlesine hitap eden programlar koymuş durumda.

bide bu öle bi izlenim vermişki, gören adobe creative stuido 3 le geliyo sanıcak makine.

bundan 20 yıl önce türkiyeye gelirken zamanında freehandle gelmiş macler o zamandan beri öle "diyancı meknesi" adına bişi yapmışmı bilmiyorum, aksine "designer" adam nasıl icini göremediği makine kullnır bu kadar makyajlı bu kadar gereksiz makine kullnır anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Venator said:
E tabi normal, mac icin sadece tek opsiyon var o yüzden driver aramana gerek yok. Baska bir opsiyon olabilseydi emin ol ona da driver olurdu.

Windows sadece oyun bilgisayarıymıs falan.

Yahu ben de bunu anlamıyorum iste. Linux var kocaman orda o da "oyun bazlı" isletim sistemi degil, o da cok temiz bir sistem ama hmm iste degil mi. Ubuntu gibi cok user friendly distroları da var, yüklemeniz bile otomatik cd'den sakır sukur yapıyor herseyi ogrenmesi de kolay. Her detayına kadar ayarlayabildigin, herseyi yapabildigin.

Ama yok iste illa mac =)

Apple'ın stratejisine hayranım zaten. Kullanıcıları öyle bir kısıtla ki, bunun iyi birşey olduğunu sansınlar. Bkz. driver meselesi.

Tek opsiyon?
Arkadaşlar, yeni macler intel çipset kullanıyor
sizinle aynı donanımı paylaşıyoruz yani tamamen aynı
Bal gibide zibille opsiyonum var, ve çatır çatır da kullanıyorum.
Driver aramaktan kastım, Gittin dışardan fare aldın bitane.
Bir sürü özelliği var, ben takıp kullanıyorum
sen önce cd sini takıp yükleyip bir suru ileri ileri ye basıp kullanıyorsun tek farkımız bu.

Linux e gelince, çok meşakkatli acımı çekiyorum işimimi yapıyorum belli değil. Ben bilgisayarımın kapağını açıp - laptopun kapağı varya - çatır çatır, sorun çıkarmadan kullanıp kapatmak istiyorum. Internetten 10230239 tane program indirip, sürekli bir şeylerle uğraşıp optimize etmeye çalışıp zamanımı öldürmek istemiyorum.

Bone
İnsanlar Linux ve Windowsu kıyaslıyorlar o konularda neden?
Çünkü linux mac in ücretsiz hali. Aynı kazağın laciverdi ve ücretsiz, o yüzden mac windows karşılaştırması yapmak saçma. Çünkü zaten mac linux le aynı şey, basit kullanıcı için hazırlanmış derdi tasası olmayan ama bi yandanda ücretli olan linux tur mac.
Anlatabildim sanırım =).

bone said:
Adamlar HP bilgisayarlara, mevcut donanımın her driverını otomatik olarak yükleyen bir update programı koymuş durumda. Tek tuşla kendi donanım parçalarının driverlarını yükleyip kuruyor.

İşte bu Hp nin artısı Windowsun değil. Wındow's u tartışıyoruz burda hp yi değil =).

Şu konuyada açıklık getirmek istiyorum
MAC dediğimiz şey eskisi gibi değil artık, MAC sadece işletim sistemi arkadaşlar. Macbook imac vs dersen, ozaman işin içine donanım giriyor.
Peki nedir macbook?

İçinde MAC işletim sistem hazır gelen - gayet windows veya herhangi başka birşey kurulabilir - bir laptop o kadar. Tabiki güzel yanları var, ama oda laptop HP ninkide laptop SONY nin kide laptop.
Sosyal ağlarda paylaş

bir gun herkes linux kullancak,bu lafımı unutmayın.
ne mac ne windows , linuxun yapamadıgı pek az sey vardır ki onlarda gelistirilmek üzere.ki fazlasını bile yapar

http://www.youtube.com/watch?v=lawkc3jH3ws

buyurun linux gucu :)

bırakın Mac, Windows kavgasını gelin Linuxla hayatın keyfine varın :)
reklam yapam accık :)
Sosyal ağlarda paylaş

:) ama guzel bir kup :) ornek biraz basarısız olabilir.Orda baska ornekler de var compiz fusion veya beryl diye aratın cıkar zaten.Da simdi o kadar pesimist yaklasmayalım olaya. O kuplerin her biri masaustu , ve o masaustlerinde actıgın her program ayrı ayrı calısıyor.Da zaten biliyorsundur ve cogunluk ta biliyordur.Bilmeyenler icin soylemis olayım.
Da ben bu kupu ne windoswta ne mac te gorum :)
gerci compiz de de say say bitmez efektler var.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
İnsanlar Linux ve Windowsu kıyaslıyorlar o konularda neden?
Çünkü linux mac in ücretsiz hali.
Çünkü zaten mac linux le aynı şey, basit kullanıcı için hazırlanmış derdi tasası olmayan ama bi yandanda ücretli olan linux tur mac.

O_o
o_O
:S
ciddi ciddi yazdın mı bunu?

linux ile macos birbirinden çok alakasız iki işletim sistemi.
macos ile kıyaslanacaksa windows kıyaslarız da, o bile zor.

linux niye macostan çok farklı bir işletim sistemi?
linux, kullanıcıların kendi paketlerini hazırlayıp o şekilde kurmasına izin veriyor. open source yapısı sayesinde açıp kodları inceleyip geliştirmene imkan tanıyor.
oysa macos spesifik donanımlara endeksli, değiştirilip geliştirilemeyen bir işletim sistemi.

hani linux, unix'in ücretsiz hali de, ilk defa mac'in ücretsiz hali diyen birini gördüm.

Quo-Vadis? said:
bir gun herkes linux kullancak,bu lafımı unutmayın.
ne mac ne windows , linuxun yapamadıgı pek az sey vardır ki onlarda gelistirilmek üzere.ki fazlasını bile yapar

linux'ün en büyük derdi çok karışık bir işletim sistemi olmasıdır.
10 seneden fazladır kendilerini takip etmekteyim.
ama doğru düzgün bir gelişme sarfedemedi.
evet, modüler kurum imkanı var.
ancak open source olmasına ve kod uzmanı kommunity'e sahip olmasına rağmen, mevcut donanımların driverlarını bulup kurmak halen windows'dan daha zor.
ayrıca konsol'a çok fazla yüklenmiş durumda linux. konsolu bir zorunluluk değil bir artı olarak kullandırsa, windows gibi herşeyi gui'yle hallettirebilse.
belirli bir kesmin ötesine geçemedi halen linux.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

linux niye macostan çok farklı bir işletim sistemi?
linux, kullanıcıların kendi paketlerini hazırlayıp o şekilde kurmasına izin veriyor. open source yapısı sayesinde açıp kodları inceleyip geliştirmene imkan tanıyor.
oysa macos spesifik donanımlara endeksli, değiştirilip geliştirilemeyen bir işletim sistemi.

hani linux, unix'in ücretsiz hali de, ilk defa mac'in ücretsiz hali diyen birini gördüm.

Mac OS X UNIX bazlı geliştirilmiş bir sistem. Dolayısıyla UNIX ve linux için yazılmış çoğu software Mac OS X'de de derlenip çalıştırılabiliyor. O yüzden o bahsettiğin open source muhabbeti Mac OS X için de geçerli.

Yani Mac OS X teknik olarak UNIX temelli, ama görünüş ve kullanım olarak Windows'a benzer yönleri UNIX'e göre daha fazla. O yüzden ben Mac OS X'i Linux ve Windows ortasında bir yerde görüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
İşte bu Hp nin artısı Windowsun değil. Wındow's u tartışıyoruz burda hp yi değil =).

Şu konuyada açıklık getirmek istiyorum
MAC dediğimiz şey eskisi gibi değil artık, MAC sadece işletim sistemi arkadaşlar. Macbook imac vs dersen, ozaman işin içine donanım giriyor.
Peki nedir macbook?

hö?

mac vs pc tartışma yanı apple vs geri kalan bütün donanımlar (-ibm cunki sux!!!) bu tartışa hep böle oldu bunu biz değil kendini cok muhteşem aşırı elitlere üstün insanlara layik göstermek istiyen apple yaptı, biz geri kalan herkezden farklıyız dediler.

mac donanımdır os olduğu kadar.

pahalı, cok az veya hiç upgrade şansı olmıyan, pclerin %1'i kadar kullanıcıya acık olmıyan tırt bi donanımdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

linux'ün en büyük derdi çok karışık bir işletim sistemi olmasıdır.
10 seneden fazladır kendilerini takip etmekteyim.
ama doğru düzgün bir gelişme sarfedemedi.
evet, modüler kurum imkanı var.
ancak open source olmasına ve kod uzmanı kommunity'e sahip olmasına rağmen, mevcut donanımların driverlarını bulup kurmak halen windows'dan daha zor.
ayrıca konsol'a çok fazla yüklenmiş durumda linux. konsolu bir zorunluluk değil bir artı olarak kullandırsa, windows gibi herşeyi gui'yle hallettirebilse.
belirli bir kesmin ötesine geçemedi halen linux.

simdi biraz karısık tır o dogru.da 10 sene oncesinin ve simdiki linux distro larının arasında dag kadar fark var.
sahsen ben yaklasık 3 sene boyunca linux ogrenmeye calıstım,envai cesit forum okuyup milyonları bulan linux sevenlerle yazısarak ,tartısarak ,dediklerini yaparak. ve hala ne kendimi uzman sayarım . ne de asmıs bir bilgim oldugunu iddia ederim.ama her turlu soruna cozum buluyorsun o da bir gercek :) Yine de su var o calıstıramadıgın oyunu , veya yukleyemedigin ekran kartı veya donanım sorununu cozunce . bir seyleri basarmıs olmak inanılmaz haz veriyor.Bir kere yaptın mı da zaten 5 sene calısıyor :)
Da gelelim konuya artık cok daha kolay linux lar var, gui tabanlı: linspire (eski adı lindows) direk windows kopyası, ubuntu vs.vs. hatta turkiyeden ornek vereyim merak eden varsa linux u ,Pardus yukleyin en kolay ogreneceginiz o dur forumlarda turkce sorup cevap aliyorsunuz :)
yine de gelişiyor ve gelişecek :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
youtube'daki videoya bakarken şuna rastladım hehehe:

"make it look like windows 3.11 for workgroups"

http://www.youtube.com/watch?v=XK8NF2K0bjE

videoyu izlemek yerine altyazıları okumak daha keyifli :P

Hafif konu dışı olucak ama bu herifin videolarını her yerde görüyorum ünlü bir eleman mı pirillo internet donanım dunyasında?

Mac konusuna gelince illa en yuksek donanım seviyesi yada modeli almanız gerekmiyor. MAC Mini gayet kendi monitor ve klavyenizle kullanılabilen hatta tvnin altına kurarsınız size şık multimedia merkezi ve geniş ekran sörf heyecanı. :)
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
Mino said:
Varsa yoksa oyun zaten sizin için, o yüzden ne anlatsak boş.

kişisel'de bir topic var orda konusu geçen tiplerin laflarına benzemiş bu.

Yazdığım programlara karşılık ne kullandığınızı sordum cevap gelmedi, ondan sonra oyun bahanesiyle sistemi kötülemeye devam ediyorsunuz, ben de öyle bir cevap yazıyorum doğal olarak.

Nerede ne kullandınız, nerede ne sorun çıkardı detaylı anlatın da kullandığınız programlarla beraber güzel bir kıyaslama yapalım ama klasik kötülemeden başka bir şey çıkmadı şu ana kadar.

Kernel Panic yaşadınız mı? Hangi programla çalışırken sorun oluştu, sorun neydi vb. detaylara inilirse karşılaştırmalı olarak güzel sonuçlara varılabilir.

İlk siz başlayın sonra ben de benim tecrübelerimi anlatayım bilgi olarak forumda bulunsun çok mu şey istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

ps illus premier bridge indesign'ın cs2 sinde cökmeler yaşadım 1-2 kez dğeil hemde pek cok kez,
cs3 olarak sadece illus'u kullandım macte bi kac kez takıldı ama en azından recovery etti.

corel painter bir rezalet macte hem performans olarak hemde stability olarak, pcde ise şevkime şerbet bi programdır kendisi.

maxle cok işim olmaz olduğunda yine cırtladım.

after effectste sadece render almak zorunda kaldım bi sefer imacte bi sefer powerbookta, powerbook sorun cıkarmadı ama statwise daha düşük pc'imden 1.5 kat daha uzun render süresiyle karşılaştım. Imacte ise render sırasında 3-4 kez takıldı toplamda 10-15 render ya almışımdır ya almamışımdır, en son frame olarak output alıp, pcden tekrar render almıştım.

mecburiyetten kullandığım freehand mx ve freehand 7 de ise cok sorun yaşamadım ama, freehand 7 ile cok fazla font sorunu yaşadım, işkenceydi işkence.

aklıma geldikce yazarım.

ps: hayır, COK BUYUK PS! BIR BILGISAYARIN OYUN OYNAMAYA IMKAN TANIMAMASI TANIDIĞINDADA REZIL ETMESI COK COK COK BUYUK BIR EKSIDIR SONSUZA KADAR TEKRAR TEKRAR KONU EDILEBILINIR!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...