Cynthia Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 hani böyle engel tanımayan, merdivenlerden hoplayıp duvarlara tırmanan; direklerden kayan gençler falan vardı. bu yaptıkları olayın adı neydi? tagline'ı da olabilir, youtube vesaire için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 parkour deniyor bu olaya banlieue 13 diye enfes bi film de mevcut bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 yamakasi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 yamakasi+1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 halk arasında yamakasi diye kalmış olsa da, bu olayı yapan "sporcular" arasında free run, veya parkour diye geçiyor adı. yamakasi filmin adı. free run'ı abartan gençleri konu alıyor. banlieue 13 ise parkour'la alakası yok. sadece parkour'da meşhurlaşmış sporcu oynuyordu filmde. bir iki sahnede de parkour yapıyordu. ancak film, yamakasi gibi parkour filminden ziyade crank veya transporter 2 gibi aksiyon filmi kıvamında çekilmiş. ayrıca yamakasi 2 diye bir film çıkmıştı. gerçek adı da yamakasi 2 mi onu bilmiyorum ama. bir de urban ninja olayı var. ninja kıyafeti giyip parkour yapan gençler. bunlarla ilgili bazı siteler var, youtube'da ulaşıp ilgili kişilerin sitelerine ulaşabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cynthia Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 sağolun bu aralar merak saldım da. hoş geldi bana haberlerde görünce. bir de freestyle motocross hastasıyım ayrı olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Cynthia said: sağolun bu aralar merak saldım da. hoş geldi bana haberlerde görünce. bir de freestyle motocross hastasıyım ayrı olarak. nikahımızı nerde yapalım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 mükemmel bi olay o yaygınlaşmaya başlasa buralarda direk adamın atladıı yerden atlamaya kasarımda böyle herkes normal normal yürürken istanbulun ortasında olmuyo hep canım çekmiştir koşim tırmanim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Overseer said: Cynthia said: sağolun bu aralar merak saldım da. hoş geldi bana haberlerde görünce. bir de freestyle motocross hastasıyım ayrı olarak. nikahımızı nerde yapalım? hollanda...? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 niye hollanda?bilip bimeden espri yapmasan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 güzel şehir değil mi? başka yerlerde uygundur benim için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 yamakasi? zuaahaha yamakasi o filmdeki grubun adıydı. sonra dağıldırlar zaten. seb foucan ve david belle isimli iki elebaşı var. önceden beraberlerdi şimdi ayrı ayrı takılıyorlar dediğiniz şey parkour ya da freerunning'dir. aslında parkour=freerunning değildir. free running daha çok hava atma amacı içerir. parkour enegelleri aşmadır. yani siz engeli aşmak için uğraşıyorsanız parkour yapıyorsunuzdur, yok ben sokaktaki kablo tv kutusu üzerinden takla atarak geçer ve indikten sonra da perende atarım diyorsanız yani amacınız öncelikle hava atmaksa freerunning yapıyorsunuzdur.. ayrıca şöle bi başlığımız da var.. ben master, iş, güç falan derken pek bir şeyler yapamıyorum. ama orada bi genç msn vermiş. onunla irtibata geçebilirsiniz. tr'de en büyük sıkıntınız sizinle gerçekten çalışacak adam bulmak olacak. millet her şey kolay ve havalı olsun istiyor. olmuyor.. yani, kolay değil ve çok iyi yapana kadar havalı falan da değil.. yani kasmayacaksanız, 2gün sonra bırakacaksanız hiç girmeyin derim. öncesinde hafif tertip kas yapın, fiziksel güç ve konsiyon önemli. zorlayacaksınız zaten kendinizi.. 2dk koşup hemen tıkanmak uygun değil haliyle.. antrenman videoları var youtube'da falan. anahtar kelimeler parkour veya free running, leap (cat leap), vault (dash vault, rocket vault, speed vault, thief vault, reverse vault etc.) tic tac (360,270 etc.) roll ve jumplar (precision jump etc.) ve hede ve hödö.. bir de siteleri takip edin, onlar eğitim videoları, fotoları koyarlar. forumlarında sorularınızı cevaplarlar. ben forumlar sayesinde öğrendim. yaparken kimse yoktu danışacak ve videolar da az bulunuyordu. sora sora ve kendimi videoya alıp forumlardaki adamlara yollayıp, "abi olmuş mu? nerede hata var" diye diye öğrendim. şu an bol materyal var. değerlendirin. arada benim blog'a da bakın parkour türleri biraz koydum önceden, başka extreme sporlar ile birlikte biraz daha PK/FR koyucam önümüzdeki günlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 önceki konuayda yazmıştım vücut olsa hiç durmazdım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 duvar muvar dinlemeyen gençler: http://forum.paticik.com/read.php?62,3158887 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 dasaaaaa senin yaptığını bilmiyordum. var mı hala videoların? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 dasaaa said: yamakasi? zuaahaha pardon abi bilemedik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 nope, hard disk gitti ve kompüter değişti. elimde sadece bir foto kaldı yamulmuyorsam. mADmaXimus said: dasaaa said: yamakasi? zuaahaha pardon abi bilemedik. çok mal gibi yazmışım ben yaw! ben özür dilerim. allah bilir o sırada neye gülüyorumdur da buna da böle tepki vermişim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 onemli degil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 o değilde ben de orda o gençleri merak ediyosan o filmi izle diye +1 şeetmiştim ama sanki o olaya öyle denildiğini iddia eder gibi olmuşum, affet abi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkwall Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 başlığı okuyunca bi önceki hapishane faciasından esinlendiğini zannetmiştim yanılmışım burdan topii açan arkadaşa sry diyorum..yazma gereği duydum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 vay o.ç ları diyoruz biz halk arasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar