Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2017 http://www.evangelion.co.jp/images/top/main_170729_jp.jpg http://i.imgur.com/gjvCjo7.jpg EYVAH OMEDETOU THE MOVIE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2017 omedetouuuuu http://img1.ak.crunchyroll.com/i/spire3/560337353c26f9ccac6d02091f9237621430616121_full.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2017 http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/081/822/01d.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2019 bunun son filmi ne zman çıkıcak ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2019 2020 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2019 Başka animemi kalmadı bunu tekrar çekiyorlar... Kişisel olarak uyuz olduğum animelerden. 26 episode emo izliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2019 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2019 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2020 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Mart 18, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2021 (düzenlendi) Mari karakterini çok sevdiğimi bilen bir arkadaşın ısrarıyla son filmde onunla ilgili sahneyi izleyeyim dedim, 2. saniyede kapattım. Hayır ağlamıyorum, gözüme bir şey kaçtı. Mart 18, 2021 Akuma_Blade tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2021 (düzenlendi) izledigim en iyi trailer ve fan made official trailerlardan sdafsad hype hype hype bana bu yasimda cosplay yaptiran hype asdffds filmin sonundan rebuildlerin olayi ile ilgili bir spoil sahnesi, filmin sonunu spoillamiyorda olayin nereye bagladigi ile ilgili (bakmayin genede hype varsa ve 1 sene beklicem diosaniz:p) Spoiler Mayıs 5, 2021 Laurelin tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2021 13 Ağustos'da Amazon Prime Shin Evangelion'u Japonya hariç dünyanın geri kalan tamamına yayınlayacak. Kaynak: ANN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2021 İzledim, spoiler'siz özeti bu: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2021 (düzenlendi) İzledim şimdi. Yukarıdaki resim işte. Yine sonunu getirememişler... Edit: Japon toplumunun sorunlarını dinlemekten sıkıldım animelerde artık.............................. Ağustos 14, 2021 ssj4songoku tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2021 sahane bitti, anno nun end of evada ne yapmaya calistigini bilenler icin conclusion direk bu. devami filan gelmez net ve eksiksiz son iste, hersey cozumlendi bilale anlatir gibi anlatti ama gene kimse anlamamis sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2021 yok, filmi beğendim aslında. Teknik açıdan değerlendirirsem ya 9 ya 10 basmam gerekir hatta. Fakat filmde geçen hiçbir terimin yada konseptin ne önceki Rebuild of Evangelion filmlerinde, ne de TV serisinde geçmeyen mambo jambo'lar olmasından dolayı sırf bitirebilmek, hikaye çemberini tamamlayabilmek için yapılmış bir film izlenimi verdi bana. Son tahlilde 8 bastım zaten MAL notu olarak öte yandan 2.22 kadar hissiyat sunmadı bana ve 2012, bilemedin 2013'de bitirilebilecekken Anno'nun maymun iştahlılığı sebebiyle sündürülüp 2021'ye kadar uzayan bir süreci, üst üste son iki post credit sahnesinin yalan çıkmasının filan savunulabilecek bir tarafı yok düşüncesindeyim. Gendo sahnesi gereksizin daniskasıydı, vay ben bu adamı hiç böyle bilmiyordum diyen bir kişi bile çıkmaz. Malum karakterin vurulduğu sahne hakeza, bu kadar ergen işi drama ihtiyacı mı vardı bu filmin? Bence gerek yoktu. Hadi hepsini geçiyorum, Mari'nin tüm hikayesini ha bu filmde anlatırlar diye son filme dek geldik, adam çıktı Mari'nin seslendirmecisi Maaya Sakamoto'ya Mari'nin tüm hikayesini anlattı, 2.5 saatlik filmde izleyiciye "anlayanlar anlamayanlara anlatsın" çekti. Şimdi çıkıp da "bir efsanenin son perdesi olan film" diye bunu da mı savunacağız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cakeonroof Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2021 ne bekledigimden emin degildim ama tatmin olmadigimi biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2021 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2021 curse of eva tam olarak bu iste end of evangeliondaki 4. duvari kiran sahneleri dogru okuyanlar zaten buraya gittigini biliyordu isin olay eva veya mechalar veya dikkat dagitmak icin kictan uydurulan yeni sistemler, anahtarlar, nebudchennazarin sumugu, nuh peygamberin gozyasi vs degil. narrative bu degil ilzyenler icin: Spoiler Anno artik insanlarin bu kadar obzesif olmasindan baydi, rebuildlerin verdigi mesaj cok acik: evangelion bitti, orjinal seriyi kabul etmediniz end of evayi cekip gozunuzu soktum onuda kabul etmedeniz o zaman bilale anlatir gibi anlatiyim: recurrance izleyicinin eva talebi ve obzesyonu yuzunden karakterler buyuyemedi, ilerleyemedi. hala insanlar metafizik/psikiyatri kismi ile ilgilenmek yeri ile hard sci/fi ile aciklamaya kasiyor ama bu bir ilizyon sadece. Rei nin olayi daima bir birey olarak kendini tanimlamak, clone olsada kendini "insan" yapani bulmakti, rei bunu cozumledi ve "mezun oldu" end of eva da Asukanin olayi ise daima sevgisiz gecen yasamini zekasi ve yetenegi ile kompanse etmekti, end of evada AT fieldin annesi oldugunu cozdugu noktada "mezun oldu" shinji annoyu ve izleyiciyi yansittigi icin asla "mezun olamadi", "kacmaya" devam etti gerceklikten ve bir yetiskin olmanin en onemli kuralini cignedi son filme kadar: verdigi kararlardan sorumlu olmak gendo ile shinji ayni oldugu ve ayni cycle i tekrar ettigi icin ikiside asamadilar, kirpi sendromunun textbook ornegi bu karakterler. genodunun impact/instrumentality obzesyonu aslinda seyircinin alegorisi. Isin ironik kismi Anno en cok bu filmde zorlaniyor cunki buyudugu icin artik kendini gendo ya benzetiyor, shinji ile relate edememeye basliyor. rebuild 1 bize more or less hintler koyarak grizgah yapti rebuild 2 de end of evaya kadar olan cycle da karakter gelisimi ile "mezun" olan karakterlerin cozumlemesini gorduk. Kult asansor sahnesinde rei asukanin kendisine tokat atmasina izin vermedi, ayni sekilde test unite girmeden asukada misato ile olan asansor konusmasinda kendi tramvasini astigini gorsterdi rebuild 3 i kimsenin anlamamasi ve burun kivirmasinin sebebide buydu biraz cunki ilk orada gorduk, shinji bir turlu gercekligi kabul etmedigi ve orta yol aradigi icin bir impact daha indiriyordu rebuild 4 de insanligin nasil ilerledigini, zamanin akisinin devam ettigini anca "curse of eva" yuzunden bizim karakterlerin nasil ayni anlamsiz isi defalarca yapmak zorunda kaldigini gorduk. izleyici daha cok eva istiyordu cunki shinjinin yapmasi gereken hicbirzaman savasmak / direnmek vs degildi. Babasinin koydugu AT fielldan korkmadi ve kendi AT fieldi ile neturalize etti gendonun fieldini, genmdonun fieldi kirilinca aslinda shinjiden cok bir farki olmadigini, kacmaya devam ettigini vs gorduk ve zaten biliyorduk. buradaki olay shinjinin ilk defa babasindan kacmamasi idi, babasiyla yuzlesmekten korkmasinin temel sebebi ne kadar benzer olduklarini icten ice bilmesiydi zaten sahnelerin evangelionun kult bazi lokasyonlarinda gecmesi hatta apacik studyoyu, kameralari vs gosterip 4. duvari yikmasinin sebebi bu Anno nun, artik daha bariz gozumuze sokamazdi. "evangelion hicbirzaman meta narrative i, sci/fi cozumlemeleri, instrumantality selee bok pusur diildi. insan psikolojisi uzerine yazilmis freudian bir karakter cozumlemesi idi. shinji ve izleyici haric herkes mezun olmustu coktan bu cozumlemeden, hala black moon white moon, lilith aslinda ne vs vs evangellion icebergu ile ugrasan izleyici mezun olamamisti birde. shinji "mezun" oldu, tiyatroyu bitirdi, korkusu ile, cozumlemesi ile yuzlesti ve hala direnen izleyicinin elinden "evalari" aliverdi mari sadece dantenin virgil i gibi bir guide idi izleyici icin bu mesaj cok bariz burada, end of evanin sonunda shinji asukayi burada bogazlamisti. 14 senenin nasil gectigini asukayi biraktigimiz yerde buyumus ve yaslanmis olarak bulunca kafamiza kakiyor direk. Shinji end of evanin sonunda yapamadigi cozumlemeyi bu kez yapti, asukayi yolcu etti. kaoru ile yaptigi cozumleme sonrasi shinjinin hikayesi gercek anlami ile bitti ve tipki o tren istasyonundan cikanlar gibi bizde bitirdik, 14 sene sonra hepimiz yaslandik. gercege donme vakti artik bu kitabi kapatip rei ile kaoru bir arada idi, lilith ile adam asuka tek basina idi kosede cunki artik kimseye kendini ispatlama/kabul ettirme ihtiyaci yok shinji ise virgilimiz mari ile gercek dunyaya geri dondu, marinin DSS chokeri cikartmasinin sembolu tam olarak bu. shinji kendi eliyle takmisti, mari cikartti. Shinji artik ozgur, hayatini yasiyabilir haydi toparlanin sizde bitirdik ozetle, daha takilmaya gerek yok yani. nothing to see here Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2022 Son filmde sesi epey yorgun geliyordu, gelecek seneyi çıkarır mı diye düşünmedim değildi. Haberi geldi, kaybetmişiz bir ustayı daha. https://gundamnews.org/evangelion-gundam-actor-motomu-kiyokawa-passes-away-at-87?fbclid=IwAR10_7auLYxk-3jym7esrqOMd5e7QHEsMsldqyii1Xrey2jGHm2_XRyRFjE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2022 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2022 (düzenlendi) Başımız sagolsun harika bir sesti. ps: Son EVA filmi muhteşem yıllardır o kadar hırslı bişi izlememiştim bir daha ne zaman izleriz bilmiyorum. Ağustos 31, 2022 xunn tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar