Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kara harekatı sona erdi.

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Kara harekatının dün geceden itibaren bittiği öne sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 8 gün önce başlattığı sınır ötesi kara harekatının dün geceden itibaren sona erdiği iddia edildi.
Dün akşam saatlerinde bölgede başlayan sukünet ve sınır ötesine geçen boş kamyonların sırrı geç saatlerde çözüldü.
Gece boyunca bu araçlar sınır ötesine giden askerleri geri getirdi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, özel birlikler sınır ötesinde göreve devam ediyor.
Bu birliklerin harekat sırasında ele geçirilen noktalarda kontrollere devam edeceği kaydedildi.

HAREKAT SADECE ZAP'TA DURDU

KDP Sözcüsü Safin Dizai ise iddialarla ilgili "Bize Türk askerinin çekildiğine dair bir bilgi gelmedi" açıklamasını yaptı.
Peşmerge sözcüsü Yaver ise operasyonun sadece Zap çevresinde durduğunu, diğer bölgelerde devam ettiğini açıkladı.

Kaynak: Hurriyet
Sosyal ağlarda paylaş

haberturk

"Operasyon devam edecek"
Bakan Eroğlu: "Teröristleri imha etmeden ordumuz o bölgeden dönmeyecek"

29.02.2008 14:10
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki harekatıyla ilgili olarak, ''Kesinlikle teröristleri imha edeceğiz ve imha etmeden ordumuz o bölgeden dönmeyecek'' dedi.

Partisinin Kadın Kolları İl Kongresi ile AK Parti 5. Bölge 2. Yerel Yönetimler Şurası'na katılmak üzere Afyonkarahisar Korel Termal Tesisleri'ne gelen Bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Eroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki harekatıyla ilgili, kahraman Türk ordusunun, başarıyla görevini sürdürdüğünü, sınır ötesi kara harekatının gerekli olduğunu söyledi. Eroğlu, şöyle devam etti:

''TBMM ordumuza 1 yıl süreyle operasyon için yetki vermiştir. Hem havadan hem karadan operasyonlar sürmektedir. Bölgenin ve mevsimin son derece zor şartları altında Mehmetçik orada teröristleri imha etmektedir. Kahraman ordumuzun operasyonu heyecanla ve başarıyla devam etmektedir. Devam edecektir. Bunun için de kimseden emir almayız.''

Ürdün ziyaretini anımsatan Bakan Eroğlu, ''Ürdün'de bölgenin 19 ülkesinden 150 uzmanın katılımıyla yapılan bir toplantıya katıldık. Ben herkesin, bana operasyonu soracağını sanıyordum. Ama hiç kimseden bir soru gelmedi. Çünkü haklılığımız kabul ediliyor. Ordumuz, devletimiz, milletimiz ve hükümetimiz çok güçlüdür. Böyle basit şeylere pabuç bırakmayız. Kesinlikle teröristleri imha edeceğiz ve imha etmeden ordumuz o bölgeden dönmeyecek'' diye konuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

evet biraz erken olurdu ama oraya da demir atmaya gitmedik sonuçta, 2-3 haftadan fazla kalırsak herkesten tepki gelmesine şaşmamak gerek abd bir kenara. verilen destek üzerine basa basa "kısa sürecek" dediğimiz için veriliyor, haklı olmamız pek umrunda değil ülkelerin.

"kısa sürecek" dedikten 3-4 gün sonra "bittiği zaman biter" dersek güvenilirliğimiz azalır doğal olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

abd dı$ i$leri bilmemnesi kara harakatını durdurun uyarısında bulunmu$ dünkü haberlerde geçiyordu, ya$ar büyükanıt'tan gelen cevap çok iyi, "zaman izafi bi kavramdır, en kısa süre bir gün olabileceği gibi bir yol da olabilir, mesela abd'nin afganistanda terörle mücadelesinin 4 yıldır sürdüğü gibi"
yani pek sanmıyorum 8 günde biteceğini. adamlar ztn bu fırsatı bekliyodu, sonuna kadar da kullanırlar diye dü$ünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Genelkurmay Başkanlığı said:
BASIN AÇIKLAMASI

TARIH : 29 Şubat 2008

NO : BA - 25 / 08

Türk Silahlı Kuvvetleri, hava koşulları ve aydınlık durumu gibi etkenler dikkate alınarak en uygun zaman olarak seçilen 21 Şubat 2008 saat 19:00'dan itibaren, Irak'ın kuzeyinde PKK/KONGRA-GEL Terör örgütüne karşı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı birliklerinin katıldığı hava destekli bir sınır ötesi kara harekatı başlatmıştır.

Harekatın hava şartları açısından elverişsiz bir mevsimde icra edilmesi, baskın sağlamak ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin her koşulda görev yapabilme yeteneklerinden faydalanmak için özellikle tercih edilmiştir. Ayrıca arazideki derin kar sayesinde, teröristlerin patlayıcı kullanma imkanları ellerinden alınmış ve patlayıcılardan kaynaklanan hiç bir zayiatımız olmamıştır.

Harekatın maksadı, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel altyapısını tahrip etmek olarak belirlenmiştir. Coğrafi olarak örgütün kalpgahı durumunda olan Zap bölgesi hedef alınmıştır.

Harekâtın sevk ve idaresi 2'nci Ordu Komutanlığınca Şırnak'tan; icrası Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığınca Çukurca'dan yapılmıştır.

Harekâtın hava desteği 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı tarafından, kara havacılık ve topçu desteği ise Kara Kuvvetleri Komutanlığının sınıra yakın üslerinden sağlanmıştır. Derinlikte belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri hava kuvvetleri ve kara ateş destek vasıtaları ile ateş altına alınmıştır.

Birliklerimiz sınır ötesi dağlık bir bölgede, derin kar ve şiddetli soğuklarda harekatı başarıyla uygulamışlardır. Görev alan birlikler tamamen komando eğitimli yaya ve uçarbirlikler olup, harekatta tank, zırhlı ve tekerlekli araçlar kullanılmamıştır.

Bölgede hava sıcaklığı gündüzleri 0 ila 5 derece, geceleri 0 ila 15 derece arasında değişmiştir. Kar kalınlığı vadilerde 0-45 cm, yüksek kesimlerde ise 1-1,5 metre arasındadır. 25 ve 26 Şubat 2008 tarihlerinde bölgede yoğun sis ve tipi meydana gelmiştir.

Sınır ötesi harekatta sadece PKK terör örgütü hedef alınmış; sivil halk ve yerel unsurlar harekattan olumsuz etkilenmemişlerdir.

Kara Kuvvetleri, Jandarma ve Hava Kuvvetleri unsurları arasındaki mükemmel koordinasyon, müşterek harekata örnek oluşturacak düzeyde bir sınır ötesi harekat uygulanmasını mümkün kılmıştır.

Harekat süresince bölgedeki 60 hedef grubuna (272 hedef) hava taarruzu icra edilmiş; ayrıca Kara Kuvvetleri ateş destek vasıtaları tarafından 517 adet muhtelif hedef ateş altına alınmıştır.

Harekatın başından itibaren, manevra birlikleri ve uçaklar tarafından 126 mağara, 290 barınak ve sığınak, 12 komuta merkezi, 11 muhabere tesisi, 6 eğitim tesisi, 23 lojistik tesis, 18 ulaştırma tesisi, 40 hafif silah mevzii ve 59 uçaksavar mevzii kısmen ya da tamamen tahrip edilmiştir.

Dün ele geçirilen 3 teröristle birlikte, sınır ötesi harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 240'a ulaşmıştır.

Harekatta 24'ü asker ve 3'ü Geçici Köy Korucusu olmak üzere, 27 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.

Harekattan önce bölgede bulunduğu değerlendirilen yaklaşık 300 teröristin büyük çoğunluğu etkisiz hale getirilmiş; geri kalanların bir kısmı ise bölgeyi terk ettiklerinden temas kesilmiştir. Ayrıca, bölgedeki barınma olanakları, haberleşme imkanları, uçaksavar savunması ve yaşam malzemeleri büyük oranda tahrip edilmiştir. Böylece harekatın başlangıçtaki hedeflerine ulaştığı değerlendirilmiş; birliklerimiz arazi arama ve taramaları yaparak, 29 Şubat 2008 sabahı itibarıyla yurt içindeki üs bölgelerine dönmüşlerdir.

Şüphesiz, bir bölgede icra edilen operasyonla terör örgütünün tamamen etkisiz hale getirilmesi söz konusu değildir. Ancak, Irak'ın kuzeyinin teröristler için emniyetli bir bölge olmadığı örgüte gösterilmiştir.

İcra edilen harekatın, bölgenin teröristler tarafından kalıcı ve güvenli bir üs bölgesi olarak kullanılmasını önleyerek, uzun vadede Irak'ın istikrar ve iç barışına da katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Harekatın başlangıç ve bitiş zamanı tamamen askeri gerekçe ve ihtiyaçlara göre tarafımızdan belirlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu kararına içeriden ya da dışarıdan her hangi bir etki söz konusu değildir. Kaldı ki, bu konuda bazı haberlerin çıktığı gün, harekata katılan birliklerin bir kısmı başlangıçtaki planlama gereği sınırlarımız içine çekilmiş durumdaydı.

Irak'ın kuzeyi terör örgütünün faaliyetleri açısından bundan sonra da yakından izlenecek ve bu bölgeden Türkiye'ye tehdit yöneltilmesine müsaade edilmeyecektir. Terörle mücadele yurt içi ve yurt dışında kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir.

Hangi sebeple olursa olsun; terör örgütüne katılmış olanların, kan dökerek hiç bir sonuca ulaşamayacaklarını anlayarak, devletin şefkat ve adaletine sığınmaları beklenmektedir.

Bölgeden alınacak ayrıntılı raporların değerlendirilmesi sonucu, kamuoyu en kısa zamanda ayrıca bilgilendirilecektir.

Saygı ile duyurulur.

URL

edit: kopyala-yapıştır kaynaklı sorunlar düzeltildi, tamamını okumak istemeyenler için özet gibimsi bir paragrafın altı çizildi.
Sosyal ağlarda paylaş

3 ay zaman veriyorum yaz bittiğinde aynı yerlerinde olmaya çalışacaklar.

güvenilirliğimizi gösterdik en azından keşke diğer ülkelerde bu derece güvenilir olsa 2 gün önce söylediğini 2 gün sonra yalanlamasa.. 3 gün a ya yalakalık yapıp 4. gün b ye yalakalık yapmasa.

umarım bu harekattan gerekenler gereken uyarıyı çıkarmıştır
Sosyal ağlarda paylaş

Big Brother ayar verdi hükümette tırsıp askere çekilme emri verdi.

Tayyip bu yorumdan sıyrılmak için sabah açıkladığı ulusa sesleniş bildirisinin metnini değiştirerek benimde haberim yoktu manevrası yaptı.

Genelkurmay da güçsüz görünmemek için kendi isteğimizle çekildik açıklaması yaptı.
Sosyal ağlarda paylaş

bya said:
300 terörist i etkisiz hale geirmek için 25 şehit verdik üstüne de milyon dolarlar harcadık. bu mudur yani

kaç tanesinin ölmesi tatmin edecekti seni? 3000 filan mı? hiçbir zaman 1'e 10'dan daha iyi sonuçlar elde edildiğini hatırlamıyorum pkk'ya karşı.

ayrıca bizim bütün ölülerimiz belli, kaç tane pkk'lının cesedinin bulunamayacağı ise belirsiz. tepesine obüs mermisi düşmüş birinin kaydını tutup açıklayacak değil sonuçta pkk.
Sosyal ağlarda paylaş

Asiri anlamsiz birseydi su haliyle su operasyon, eger boyle bitirilecekse.
Askerden cok bilecek degiliz de, (ki savas yanlisi bir insan da degilim ama bunun gerekli oldugunu dusunuyorum) bu adamlarin yuvasi Kandil, tum Dunya biliyor artik bunu. 300 terorist vurup geri donmekten farkli birseyler vardir umarim bizim bilmedigimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşi sözlükte konuyla alakalı çok iyi bi yazı okudum. Tamamen katılıyorum.

Not edit eklemesi: Konudaki herhangi birine hitaben atmadım bunu yanlış anlaşılmasın, sadece bu tarz yorumlara güzel bi cevap olmuş bence

Sözlük açın okuyun spoylırı

çimi bir kez daha, bilinçi veya bilinçsiz bir şekilde; doğrudan veya dolaylı yoldan pkk'yı destekleyen tayfaya seslenme isteğiyle dolduran harekattır.

yahu giriyoruz ağlıyorsunuz, çıkıyoruz ağlıyorsunuz. demek ki derdiniz "anneler üzülmesin" falan değil türk silahlı kuvvetleri'ni yıpratmak. "ahanda ben demiştim çıkacaklar" diyebilmek daha işinize geliyor demek ki. ancak siz istemediniz diye girilmediği gibi siz istemediniz diye de çıkılmıyor.

türk silahlı kuvvetleri'nin bu harekatı icra etmekteki temel amacı kuzey ırak'a girilebileceğini göstermek ve pkk'nın lojistik imkanlarını yok etmekti. bu da yapıldı. bu harekat bir dezenformasyon kapışmasını da içerdiğinden pkk'nın söyledikleri gayet doğal. "oh evet bebek, tsk anamızı sikti" mi demelerini bekliyordunuz? tsk hedeflerine ulaşmıştır. sizin hedefiniz neydi? siz ulaşabildiniz mi hedeflerinize pkk destekçileri esas onu merak ediyorum.

genelkurmay başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasını, gözünüzdeki ordu düşmanı gözlüklerinizi çıkartıp okursanız belki anlayabileceksiniz hedeflere ulaşıldığını.

gireceğiz dedik mi? dedik.
girdik mi? girdik.
vurduk mu? vurduk.
imha ettik mi lojistik imkanlarını? ettik.
etkisiz hale getirdik mi yüksek sayıda teröristi? getirdik.

bu harekatın kısa süreli olacağı en başından belliydi. 10.000 askerle ırak'ı mı zapt edecektik? hızlı ve vurucu gücü yüksek olması gerektiği bütün safhalarında dile getirilen bu harekat, tam da istenilen şekilde cereyan etmiştir.

ekşi sözlük generalleri salya sümük dolu entarilerinden daha çok sayıda girebilsinler diye tsk uzatsa mıydı bu harekatı yani? giriyoruz ayrı dert çıkıyoruz ayrı dert be.

Sosyal ağlarda paylaş

her bilmem kaç senede bir gireceğiz dedik girdik mi yapıcaz böyle? isyanım buna benim..

tampon bölge oluştursalardı bari

pkk şimdi kendini birşey sanıcak kandile gelemediler abd şöyle şöyle ayar verdi diye aynı seneryoyu bir daha görücez

dağdaki adam genelkurmay açıklamasından ne anlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ah be roket adam bu operasyona başarılı diyen eksi sözlük spoylerini okudum.peki bu kadar başarılı ise bahar ayında pkk eylemi beklemiyoruz.göreceğiz eğer eylem olursa o spoylerın yazarı acaba ne diyecek.eski bir baş vezir olan sokullu mehmet paşanın sözünü hatırlatayım, osmanlı donanması bozguna uğrayınca sonu demiştir onlar donanmamızı yenerek sakalımızı kestileri, kesilen sakal daha gür cıkar, fakat biz kıbrısı alarak onların kolunu kestik, kesilen kol yerine çıkmaz.kısaca yok edilen mühimmat yerine konur fakat sen kandili temizleyememişsen kolu kesememişsin be koçum.mühimmat kaybetmek bir halta yaramaz be ekşi sözlük yazarı di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...