Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bulent ersoy "halki askerlikten sogutmaktan" yargilanicak

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

wanderer said:
insanlarin cocuklari oluyor su an. farkli goruste olmak elbet suc degil ama o aciklamayi su an yapmasi bence ayip birsey.

aslında haberlerde "halkı askerlikten soğutucu, askerliği küçük düşürücü" laflar söylediği iddia edilse de,

kendisi (televizyonda gördüm) direk hükümete eleştiri yapıyordu orda.

bilmem belki bunu görmemek işimize geliyor,
ya da bunu görmekten aciciz.

ancak televizyonda bülent ersoy'un dediklerini görünce hak vermiş, ama "ulan hükümeti eleştirmek kala kala ona mı kaldı" diye düşünmeden edemedim.

kadının dediği şu:
"sen oğlunu büyüt, uğraş dur, terörü boğmak için savaşırken ölsün,
ancak masa başındaki adamlar saçma sapan işlerle herşeyi bozsunlar,
senin oğlan öldüğüyle kalsın."

ben de buna benzer şeyler demiştim daha önce.

şimdi tamam pkk'ya operasyon yapıyoruz iyi güzel de,
yarın öbür gün Sultan Recep çıkıp da "Türk değilsiniz Türkiyeli'siniz" gibi bölücü sözler ile bölücü örgütleri gaza getirici laflar söylediğinde gene bu terör alevlenmiyecek mi?
Zamanında "askerlik yan gelip yatma yeridir" diyerek şehitlerle dalga geçen gene bizim Sultan Recep değil midir?
PKK'nın Avrupa'daki siyasi örgütlenmelerine ve televizyondaki propogandalarına seyirci kalmıyor mu bizim hükümet?
Bunlara seyirci kalan insanların koltuklarını koruyabilmek için mi ölüyor bunca genç çocuk?

Bülent Ersoy'a kızılıyor, "halkı askerlikten soğutuyor" deniyor da,
Elimden gelse ben de askerliğe gitmem.
"Vatan borcu" diyip duruyor bazıları da, bu hükümete borcum morcum yok arkadaş.
Bölücülüğü destekle, sonra gel benim vatanımın çocukları ölüp dursun. çok güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

Köyleri basıp masum sivil katleden böceklerle anlaşabilmeyi şahsen ummuyordum. Öyle bir yetileri olduğuna inanmıyorum. Ama askerliğin zorunlu olması banada uygun birşey değil. Kurulan düzenimi yurtdışının beynini yıkadığı köpeklerinin yıkmasını istemezdim doğrusu. Fakat bunların operasyon zamanı konuşulmaması gerekir tabi.
Ama o değilde 301'i savunan biri bile çıkmış bu topic'te, enteresan tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten gitmek istemeyen orada savaşmak istemeyen adamı oraya göndermemeleri lazım. orada çatışmada yarardan çok zararı olur.bu insanların askere alınmamasından bir kaybı olmaz ordunun. orada çarpışmak isteyecek bir sürü genç bulur zaten türkiye. bir çok kişi için askerlik yapmanın gerekirse çarpışmanın ve şehit olmanın burda bi kaç insanın yazdığı gibi pok yoluna gitmek gibi bişey olmadığını çok fazla kişi düşünüyor.

zorunlu askerliği savunduğumdan değil ama burada 1-2 kişinin şehitliği bok yoluna gitmek olduğunu söylerken daha bugun ölen gençlerini düşünmesini istiyorum. zorunlu askerliği ben de desteklemiyorum onun yerine belli bi süre toplum için başka bi şekilde sosyal hizmet verilebilir. isteyende askere gider ub şekilde görevini yerine getirir.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

valla zorunlu askerliğe karşı olmak başka ki ben de karşıyım ama daha bu hafta kaç tane aslanımız toprağa düşmüşken şu laflara anlayış göstermem beklenmesin. bu hafta ölen o gencecik insanlar hayatlarını çöpte bulmuş, yaşamak için sebep görmeyen anormal insanlar mıydı?

ne yazdığınıza biraz dikkat edin. bülent bey de yargılansın ve umarım kanunda konuyla ilgili en üst ceza neyse onu alsın.

arjantin said:
yazıklar olsun,şu anda binlerce asker ülkemiz için kelel koltukta savaşırken şu laflara bak..

tabii kardeşim sen de yollama,ben de gitmeyeyim,kimse savaşmasın..daha dün istanbulda ,antalyada,d.bakırda,izmirde...patlayan bombalar,ölen siviller yoktu zaten..kasabaları köyleri basan,haraca kesen,insan öldüren teröristler yok doğuda..oturalım paşa paşa evimizde ohh..sevgi kelebeği olunca teröristler ilişmez bize,onların insafına kalırız ne güzel değil mi..

dediğim gibi,
bülent ersoy, askerliğin gereksiz birşey olduğunu söylememiş ki,
tam tersine hükümeti eleştirmiş.

okuyacaksanız bari düzgün okuyun bülent ersoy'un dediklerini.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi videodaki konuşmada son kısımda doğru söylenen bir durum var. tamam can veriliyor ediliyor hepsini anladık da cidden 25 yıldan fazladır ortada bir terör örgütü var. ve her ne kadar azalmış olsa da terör, gene devam ediyor. neden olduğu kayıplar da ira, eta gibi meşhur örgütlerden hayli fazla. çooook uzun zaman önce verilebilecek haklar vardı. sonra durduk yerde ab'ye gireceğiz diye yaptığımız olaylar bunlar. en basitinden bir kürtçe yayın olayı. ahmet kaya'yı sürgünde öldürdük. (ki sevmezdim kendisini ne yalan söyleyeyim ama yanlış) nevruz adeta yasak gün iken birdenbire "türk bayramı" ilan ediliverdi. pkk'lıların kullandığı renkler bir anda türklerin geleneksel renkleri ilan edildi filan. o zamanlar ben inancımı kaybettim devletin cidden elinden geleni yaptığına.

akp hükümeti ile filan da alakasız, bilakis onlardan önce neredeyse hiçbirşey yapılmadı, özellikle 90'larda. sadece dış destekle açıklanabilecek şeyler değil yaşananlar.

neyse öbür konuya gelecek olursak, profesyonel orduya geçilmesini evvelden beri destekliyorum. zaten defalarca tartıştık burada, söylenecek yeni birşey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ha ayrıca zamanlamayı da hiç yanlış bulmuyorum, eğer askerler ölürken bu konuları düşünmek, konuşmak yasak olsaydı dünyada hiçbir savaş sona ermezdi. hergün amerikan askeri ölüyor, hergün milyonlarca amerikalı eleştiriyor, sorguluyor. hapishaneler yetmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
profesyonel orduya geçilmese bile,
en azından zorunlu askerlikte, sadece kışlada "yat kalk şunları diz" olayı yerine, sosyal hizmet seçeneği olsa.

hem üniversitede öğrendiklerimizi uygulayabilmiş de oluruz.
iyide zaten üni mezunlarına askerliğin nasıl bir şey olduğunu öğretmek için sadece 5.5 ay yaptırıyorlar, hepsinin dışında askerlik sadece çatışmak değilki, savaş sırasında senin işin sadece askeriyedeki şimleri sulamak ta olabilir askerlikte, ordu toplum gibi bişey herşeye ihtiyaç var, ve ihtiyaçları doğrultusunda insanları seçip yerleştiriyor zaten..

Prof askerlik iyidir fakat herkez askerlik yapmalıdır, türkçeyi türkiye cumhuriyeti diye bir şey olduğunu, tuvaletin icat edildiğini emir alanın ne demek olduğunu öğretmek gibi faydalarıda yok değildir

bülo konusundada yanlışsın, hükümeti falan eleştirdiği yok bir, b gün yada yarın hükümetler değişebilir ama süreçler, kaygılar hesalar hiç değişmez iki, bu yorumları ( yakından görmüşlüğüm var) adeta yaratığa benzeyen bir transeksüelin şu anda yapması asla kabul edilemz üç, onada kalmamış dört
Sosyal ağlarda paylaş

hükümeti eleştiriyormuşmuş. hangi hükümet zamanında terör bitti bu ülkede? o zaman 82'den beri "ben oğlumu askere göndermem" diyenlere hak verseydeniz. pkk'lılar gelip sıcak yatağınızda götünüzü keserken düşünürdünüz bunları.

ben okuyacağımı okudum bone, evladı ölenler "vatansağ olsun" demişler, öyle yazıyordu gazetede. gerisi de tefarruat zaten di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Şu zorunlu askerliğe de askerliğin "herkes tarafından zevkle istenerek yapılması gerektiği" yargısına da karşıyım ben.

Tamam, bu ülke verdiği hizmetlerin (ki artık ne kadar hizmet verdiği de tartışılır son dönemlerde) karşılığı olarak saçma sapan vergiler, servet değerinde paralar alması yetmiyormuş gibi toplumdan hizmet de bekliyor olabilir. Ama buna askerlik şartı koşmak bana saçma geliyor. "Her Türk asker doğar" dönemi geçti, piyadenin önemi bile azaldı. Tüm Avrupa "fazla yük oluyor" diye silahsızlanmaya giderken bizim habire asker sayısını arttırmamız saçma. Tamam Avrupa'dan kat kat zor bir coğrafi koşullarda yaşıyoruz, kat kat daha fazla tehlike de var önümüzde. Ama 2 milyon "dönemlik" asker (profesyöneller hariç) ne demek yahu? Ülkede o sırada hiç çalışmayan, katkı sağlamayan ve boş durarak kaynak tüketen 2 milyon genç ve dinamik nüfus demek. Yazık günah.

Ha, illa bu ülkeye borcumuz varsa (servet gibi vergiler, lüksmüş özel tüketimmiş taşıtmış konutmuş derken aldığımız ürün kadar vergi ödüyoruz), ki vardır, ama bu başımızdakilere değil geçmişte bize şu anki bağımsızlık ve ülke şartlarını sağlayan nesle, onu da "kamu hizmeti" olarak uygulamak gayet normal. Yani herkes askerlik yapacak diye bir şey yok, herkes askerlik yapabilir diye bir şey de yok. Sonuçta herkes atletik çevik değil, herkes iyi nişancı olamaz, herkes doğa koşullarına adapte olamaz. Bunun kırılganı var alerjisi olanı var, miyopu hipermetropu var, fazla kilolusu fazla cılızı var, hastalıklısı var.

Hadi onu geçtim, sen 20 sene boyunca başarıyla okumuş sonra sayılı üniversitelerden birini kazanıp bitirmiş masterını yapmış insanlar var burada. Bu eğitimi almak için ailesinin girdiği yükü maddi ve manevi zorlanmayı geçtim, bunu yapabilecek insan sayısı bile kısıtlıyken kapasite ve imkan olarak, tutup da onları dağa bayıra sürüp şehit gazi yaparak 25 senelik tüm eğitim ve donanımlarını hiçe saymanın kişi ve aileyi geçtim ülkeye zararı nedir düşünen yok mu yahu? Sonra neden gerideyiz neden gelişemiyoruz.

Koyarsın bir kamu hizmeti. Dersin ki "ya askerlik yapıcaksın, ya da devlete aynı süre boyunca kendi mesleğin ya da benzeri bir konuda hizmet ediceksin seçim senin." İsteyen istediğini seçer, hem ülkeye hem insana yaranır. İnsanlar iş tecrübesi ve beceri kazanır, ülke ucuza mühendisti ekonomistti üni mezunu çalışan bulur, askerlik seçen de askerliğini yapar.

Tamam milliyetçilik güzel bir şey, ama kör milliyetçilik yüzünden kendi ülkesine bile zarar veriyor insan böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

En basitinden, sallamasyon ermeni soykırımı mevzuunda taraf bile olmayan Fransa ya gidip "Ermeni Soykırımı Yoktur" cümlesini kurarsanız, yargılanıyorsunuz. Para cezası, hapis cezası, neyse işte.

Adamlar kendilerini doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendirmeyen bir konuda bile kanun çıkartıp, işlerine gelenin aksini söyleyene ceza verirken, bizim kendi ülkemizi korumamız gayet doğal bir olaydır.

Özgürlük önemli bir haktır, demokrasinin bir gereğidir. Fakat o özgürlük, kimseye insanların en değerli varlıklarını koyduğu, oğullarını, çocuklarını, canlarını yolladığı bir kuruma laf etme hakkı vermez.

Ülke eleştirilebilir, hükümet eleştirilebilir, her şeyi eleştirebilirsin. Ama bu düzenin temel taşları olan bir - birkaç kuruma ve düşünceye aykırı davranamazsın.

Mesela, ortada para varsa, bununla ilgili herhangi bir şeyi eleştirmek problem olmaz. Özelleştirmeler gibi. Paranın duygusal bir boyutu yoktur, para bir maddedir. Bir babaya para mı oğlun mu diye sorsak kaç tanesi para der sizce?

Fakat iş "can" a gelince olay değişir.

Sonuç olarak Bülent kişisi varlığı da kanunlara aykırı davranmıştır, kendince "akıllılık" edip kendi çocuğu olsaydı askere yollamayacağını beyan etmiştir, bu topraklarda ne yazık ki "kendisi kadar akıllı olamayan ve çocuğunu askere gönderen" milyonlarca anne babaya hakaret etmiştir.

Düzenleme: Yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim, bu mesaj 2. sayfadaki huun un mesajından sonra yazıldı fakat yurdun efsane interneti sayesinde bu saate kadar göndermeyi bekledim. Net rahatlayınca gönder tuşuna bastım fakat konu 5 sayfaya uzamış.
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
iyide zaten üni mezunlarına askerliğin nasıl bir şey olduğunu öğretmek için sadece 5.5 ay yaptırıyorlar, hepsinin dışında askerlik sadece çatışmak değilki, savaş sırasında senin işin sadece askeriyedeki şimleri sulamak ta olabilir askerlikte, ordu toplum gibi bişey herşeye ihtiyaç var, ve ihtiyaçları doğrultusunda insanları seçip yerleştiriyor zaten..

Bak işte problem şurdan kaynaklanıyor, senin "sadece" dediğin 5.5 ay, benim için çok önemli bir zaman dilimi. Üniversiteyi yeni bitirmiş bir insan, daha önceden de vakit kaybetmişse (ÖSS'de sene kaybı, üniversitede sene kaybı gibi), zaten oldukça geç kalmış oluyor bazı şeyler için. Sen tutup bu adamın 6 ayını daha alıyorsun. Ne için? Çimleri sulatmak için, "bilgisayar teknisyeni" diye bir odaya koyup, 6 ay solitaire oynatmak için (Ya da dasaaa'nın verdiği örneklerdeki gibi, bir sürü fuzuli iş için).

Kaldı ki, önceden vakit kaybetmemiş birisi için bile, 6 ay önemli bir süredir bence.

Üniversiteyi bitirmiş ve iş dünyasına atılmaya hazır kalifiye iş gücünü alıp, 6 ay hem köreltiyosun, hem de besliyorsun. Bunun iş gücüne zararı olduğu gibi, devlete maliyeti de büyük.

"Profesyonel ordu çok pahalı" laflarına gelene kadar, bu ülkenin "boş yere" beslediği askerlerin giderleri bir hesaplansın hele, sonra konuşalım bunları.

byzasz said:
Prof askerlik iyidir fakat herkez askerlik yapmalıdır, türkçeyi türkiye cumhuriyeti diye bir şey olduğunu, tuvaletin icat edildiğini emir alanın ne demek olduğunu öğretmek gibi faydalarıda yok değildir

Türkçe'yi, Türkiye Cumhuriyeti diye bi şeyin var olduğunu, "8 yıllık zorunlu eğitim"e rağmen askere gidene kadar bir adama öğretemediysen, bunun çözümü "Hepsini askere alalım da öğrensinler" fikri değildir. Eğitim/Öğretim sisteminde arayacaksın bunun çözümünü.

Ha alakasız olarak şunu da ekleyeyim, milliyetçi bir insan değilim, o yüzden ne "Vatan borcu" kavramına saygı duyuyorum, ne de "Onlar göndersin, sen gönderme oh" laflarına. "Çocuğumu bu vatana helal etmiyorum" diyen adama da helal olsun diyorum. Bu "Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı" da değildir ayrıyeten. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ordusu, 35 senedir bir terör örgütünü yok edemediyse, bu silahla, bombayla olacak iş değildir demektir. Ben de kalkıp, saçma sapan klişe milliyetçi palavralarına kulak asıp, "Borçlu olduğum" devletin yetersizliği yüzünden kanımı döküp, "Vatan Sağolsun" demeyeceğim demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransa'nın yanlışı bizim yanlışımızı örtmez.
Ben de baba olsam oğlumun askere gitmesini istemem.Tamamen insani bir tepki.O milyonlarca ana baba da zorla gönderiyor oğlunu askere,koşa koşa mı gidiyorlar sanıyorsun?
Demokrasi olan bir ülkede,her şey eleştirilebilmelidir.Zorunlu askerlik de bence eleştirilmesi gerek bir konu.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
En basitinden, sallamasyon ermeni soykırımı mevzuunda taraf bile olmayan Fransa ya gidip "Ermeni Soykırımı Yoktur" cümlesini kurarsanız, yargılanıyorsunuz. Para cezası, hapis cezası, neyse işte.

Fakat iş "can" a gelince olay değişir.

Sonuç olarak Bülent kişisi varlığı da kanunlara aykırı davranmıştır, kendince "akıllılık" edip kendi çocuğu olsaydı askere yollamayacağını beyan etmiştir, bu topraklarda ne yazık ki "kendisi kadar akıllı olamayan ve çocuğunu askere gönderen" milyonlarca anne babaya hakaret etmiştir.

ne alaka?
Sosyal ağlarda paylaş

Zorunlu askerlik yanlıştır. Yaşam felsefesinde, dünyaya bakışında "silah", "öldürmek", "savaş" gibi kavramları barındırmayan bir kimseden zorla askerlik yapması, silah tutması, ateş etmesi, yeri geldiğinde başka bir insanın canını alması beklenemez. Beklenmemelidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Aga askerlik olsun yaw. Siz biz diil ki sadece Türkiye, dağlarda doğup büyüyen binlerce insan var, hiç eğitim almamış okuma bilmeyen sağını solunu dahi bilmeyen adam var. Onlar askerlikte biraz da olsa eğitim görüyorlar hatta birçoğunun bir mesleği oluyor onlara çok faydası oluyor. Eğer askerlik de zorunlu olmasa tamamen mağara adamı havasında yaşayacaklar. En azından biriyle konuşmayı fln öğreniyolar orda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...