Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sınav Sırasında Namaz Arası İsteyen Öğrenci


sg-1

Öne çıkan mesajlar

bugün kordinatörü olduğum dersin final sınavında karşılaştığım ve beni dumura uğratan öğrenci.

öğrencinin bu isteğine sınavda olduğunu ve bunun sınav içinde yapılamayacak bir davranış olduğunu hatırlattığım halde öğrencinin beni çileden çıkartana dek ısrar etmesi ne yazık ki ülkemin ne hale geldiğini bir kez daha acılar içinde farketmeme sebep oldu. kendi okuduğum bölümde ne öğrenciliğimde ne asistanlığımda karşılaşmadığım bu durum sadece beni de şaşırtmadı dersin hocası profesörlere anlattığımda onlar da duyduklarına inanamadılar, çünkü onlar da bu durumla ilk kez karşılaşıyorlardı.

ve sorun olan elbette öğrencinin namaz kılıp kılmaması değildi ama sınav esnasında, hem de yoğun konsantrasyon gerektiren bol işlemli bir mühendislik sınavından çıkıp sınıfın disiplinini ahengini ve üniversitenin oturtuğu kuralları bi kenara atıp bir de üstüne haklıymış gibi münakaşaya girmesi idi. sonuçta sınavın tekrarı yoktu ama namazın kazası vardı, gerçekten bunu sırf inançlarından dolayı yapsa idi hiç ses etmeden evine gider kılması gereken rekat sayısının 10 katını kılar normalde alacağı sevaptan da fazlasını alırdı belki. ama öyle yapmadı çünkü din artık onun için tamamen bir siyasi ideolojiye dönüşmüştü hiç bir şekilde dini baskı görmediği okulunun, devletinin kurallarını değiştirmek istiyordu. çünkü onu tetikleyen güçler için böylesi daha işlerine, çıkarlarına geliyordu. bunu tetikleyen güçler diyerek elbette kurmaca senaryolardan bahsettim gibi gelebilir ama bugün ayrıca bu senaryo gibi gözüken arkadaki güçlerin varlığını iyice hissettiğim bir gün oldu çünkü bugün aynı sınava giren bir kaç kişinin daha aynı isteklerde bulunduğunu öğrendim ve bu çocukların hepsi bir kaç senedir bu okulun öğrencisiydi ve daha önce hiç böyle bir istekleri olmamıştı. resmen geçtiğimiz günlerde, bir yerlerden birileri daha saldırgan tutum takınılmasını emretmişti. bunun hangi hoca efendinin isteği olabileceğini tahmin etmek elbette hiç zor değil, sonuçta bir yerlerden düğmeye basıldı ve ilerleyen sınavlarda bu durum tekrarlanacaktır. haa ben izin verir miyim?, vermem hem de sonuna kadar vermem.

edit: elbetteki öğrenciye isteğinin sınav kuralları dahilinde olmadığı kibarca hatırlatıldı. kimseye akıl verilmedi, ders verilmedi.



Ekşi'den mechadrias'ın yazısı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ver cezayı, bırak sınıfta. "hayır çıkamazsın" demek çok mu zor anlamadım ki, katliama gerek yok yani..


DİNİMİZİ YAŞIYAMIYORUZ! OKUMA HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR! diye agliyor sonra bu gencler..

ayrica hayir cikamazsin denmis, buna ragmen yuzsuzluk yapmis o genc.

bi salin abi, birakin cidden su liberal demokrat aydin triplerini. pisman olucaksiniz bu laflariniza.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
abi sınavda uygunsuz bi hareket yapılmış, cezası neyse vericeksin. sınıftan at, okuldan at, örgün eğitimin dışına at istersen yani. ama yok, siz gidip darbe mi olsun sivil savaş mı diyosunuz

öeyh diyorum o zaman ben de.


gelecegi gormeye gerek yok ki, birileri bu gencleri gazliyor alttan alttan, alev sicrarsa da ic savas hali cok uzak bir ihtimal degil. acikcasi ben silahim olsa bir turbanlinin veya fetullahcinin kafasina sikarim hic dusunmeden, np.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pff abartıyorsunuz bırakın insanlar dinini yaşasın çok mu zor ders saatlerini namaz saatlerine göre ayarlamak altı üstü günde 5 vakit namaz var işe gidiş geliş, ders, sonra dizi saatlerini fln hep namaz vakitlerine göre ayarlarız
+inanç özgürlüğü diye birşey var hem diyorsunuz bırakın istediği dini yaşasın insanlar hem de sınav koyuyorsunuz vs vs vs


dermişim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pwnbot said:

gelecegi gormeye gerek yok ki, birileri bu gencleri gazliyor alttan alttan, alev sicrarsa da ic savas hali cok uzak bir ihtimal degil. acikcasi ben silahim olsa bir turbanlinin veya fetullahcinin kafasina sikarim hic dusunmeden, np.


sık anacım sık, sana sıkma diyen mi var? sık sen. ama hapiste secdeye vardırırlar sonra, dikkat.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...