Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

itiraf.com türban

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
NaturalMineralWater, Kadın, 22, İzmirTürban

Türbanlıyım ve en çok korktuğum şey türbanın üniversitelerde serbest bırakılması. Ailemi üniversiteye o komik şapkayla gidebilmek için bile zor ikna etmiştim. Hiçbir şekilde kendi rızamla takmadığım şu bez parçasını hiç olmazsa okulda takmak zorunda değildim. Zaten her gün okula adımımı atar atmaz o şapkayı da çıkarıp, güzel şaçlarımı özgürce serbest bırakıyordum. Fakat şimdi her şey değişiyor. Hayatımda bana ait, sadece kendim olabildiğim bir günüm bile kalmayacak. Türbanını da çıkarırsın o zaman diyecekseniz, fakat inanın aynı şey değil. Türban takarken o kadar komik ve kötü giyinmek zorunda kalıyorum ki, o giysinin içinde saçlarım görünse de, görünmese de zaten fark etmez. Her gün ağlıyorum. Dinimden soğumak istemiyorum ama bu baskılar içimde kocaman bir uçurum açıyor. Her gün kendimle ve ailemle çatışmaktan, onlardan dayak yemekten bıktım. En büyük itirafım da, özgürce diledikleri gibi yaşayan çocukları ve onlara bu özgürlüğü tanıyan aileleri çok kıskanıyorum. Hayat hiç ama hiç adil değil...

link

enteresan gerçekten. bende bunu itü forumlarında gezerken gördüm. kim bilir kaç tane böyle kız var istemediği halde türban takan. geçen cnn türke bi programa çıkan istanbul üniversitesindeki bir bayan prof. bazı kızların ailelerindeki erkekler tarafından saçlarının yarısı kesildiği yazıyordu sırf ünide başlarını açmamalarını garantilemek için. yazık günah.
Mesaj tarihi:
turban takanalrin cok ufak bir bolumu inanc icin takiyor

siyasal sembol icin takan var
aile/koca zoruyla takan var
birilerine yamanmak icin takan var

olan harbi inanarak takanlara oluyor iste
Mesaj tarihi:
Birde üniversiteler paralı olsun diyorsunuz. Bende diyorumki üniversite çağına gelen insanın ailesinden maddi bir beklentisi kalmamalı. Böylece istediği yöne gider. Okul, yurt, eğitim masrafları devlet tarafından karşılanmalı; günlük masrafları için çalışmalı gençler. Şimdi 25 yaşındayız hala ana baba eline bakıyoruz.
Mesaj tarihi:
said:
alçakgabari, yaşınızı görmesem hayal dünyasında yaşayan bir çocuk diyeceğim yazdıklarınız için. Eskiden üniversitelerde başörtülü kadın yoktu çünkü dindarlarda bu vizyon yoktu. O zaman dindarlar kızlarını okutmuyor diye esiyordunuz. Dinadarlar kızlarını çarşaftan çıkarıp biraz daha medeni olarak okusunlar diye başörtüsü taktılar e bu seferde ona karşısınız. Ne yapsın bu dindarlar, kızlarını okutmak için kızlarının kıçlarını, a.larını mı açsınlar? Bir insanın "Ben türban takmıyorum, takamıyorum" demesi farklı ama dini bir emir olan türbanı özemsizleştirme çabası ayrı. İkincisinde insan dinden çıkar. Oyun değil bu... Madem bunda samimisiniz Türban yasaklansın Çarşaf serbest olsun...

ohoo harika harika.
Mesaj tarihi:
PhysX said:
said:
alçakgabari, yaşınızı görmesem hayal dünyasında yaşayan bir çocuk diyeceğim yazdıklarınız için. Eskiden üniversitelerde başörtülü kadın yoktu çünkü dindarlarda bu vizyon yoktu. O zaman dindarlar kızlarını okutmuyor diye esiyordunuz. Dinadarlar kızlarını çarşaftan çıkarıp biraz daha medeni olarak okusunlar diye başörtüsü taktılar e bu seferde ona karşısınız. Ne yapsın bu dindarlar, kızlarını okutmak için kızlarının kıçlarını, a.larını mı açsınlar? Bir insanın "Ben türban takmıyorum, takamıyorum" demesi farklı ama dini bir emir olan türbanı özemsizleştirme çabası ayrı. İkincisinde insan dinden çıkar. Oyun değil bu... Madem bunda samimisiniz Türban yasaklansın Çarşaf serbest olsun...

ohoo harika harika.

Ne güzel ahlaklı dindarlarımız var ya.. Allah katında baş köşe senin kardeşim aynen devam et.
Mesaj tarihi:
ya ne baskısı ahah :)
isteyen istediği yerde istediği şeyi , özellikle izmir ve istanbul gibi yerlerde yapamıo mu ?

o güzel kızın bir sürü benzeri , aynı baskı altında 50 bin kişinin altından geçebiliyorken nasıl bir mantıktır bu ehe.

yani ya bu kız saf , aptal ,emo vs ; ya da biri bu olaya kasmıştır en fazla ki bu ihtimal daha olası geliyor bana :D

edit:
viktor said:
olan harbi inanarak takanlara oluyor iste

ve sizler de "kurunun yanında yaş da yansın" diyebiliyor musunuz bu insanları kale almayıp ?

ne çözümü önerebiliyorsun bunun için ?
Mesaj tarihi:
Evet arkadaşlar, malik haklı, bu ülkede mahalle baskısı falan yok, neyden bahsediyorsunuz siz ?!
Dağılın şimdi, başka söze gerek yok X(
Mesaj tarihi:
sg-1 said:
bu ülkede mahalle baskısı falan yok, neyden bahsediyorsunuz siz ?!

cahiller tarafından baskı var bu ülkede mahalle baskısı derken , yalnız her kesime var .
,

türbanlı kıza yol vermem !! gibi bir tepki vermek ,

otobüste ayakta duramayacak gibi olsa "yüzüne bakmam onun !! " gibi tepkiler verebilmiş insanlar var bu forumda .

mahalle baskısı var diye ağlayan , yok ramazanda şu adamı oruç tutmadı diye dövdüler , şu cumaya gitmedi diye vurdular diye gazetelerde de basbas bağıran da bu insanlar.

allah hak edene hak ettiği şeyi mi veriyor bilmiyorum ama ,
herkes birbirini anlayacak arkadaş.

birbirini dinleyecek ,saygı duyacak .
neden -niçin - nasıl diye analiz edicek karşındakini önyargılarından kurtulması için .
Mesaj tarihi:
ben bu yazının baştan sahte olguna inanıyorum.
erkek falandır büyük ihtimal
saçma sapan şeyler
bügün tvde gördüm ekmeğin gramajı düşmüş adamlar onun derdinde boşluktan böle hakkaten türkiyeningerçek sorunu olmayan şeylerin peşinde macera arıyoruz ya
yani benim ailemde türban başörtüsü falan kullanan yok ama bir örtülü kızın unv girmesi ülkemizi yok etmiycek.
ayırca geçenlerde bi prof o kadar mantıklı konuştuki.
'' türban yasak diyoruz almıyoruz siyasi simge falan filan diye ama aynı kız başına peruk geçirince paşa paşa giriyo içi beyni ziyniyeti aynı bi preuk takınca herşey taktakır oluyo.
o kadar hazırızki kendimiz kandırmaya.
Mesaj tarihi:
Şahsen ben oruç tutuyo diye, saçını kısa kestirdi diye dayak yiyen kimseyi görmedim, duymadım. Namaz kılmıycaksın, oruç tutmuycaksın diye de duymadım. Nasıl mahalle baskısıymış bu?

Noobuz biz daha =( Tayyip aga öğretsin bize nasıl mahalle baskısı yapabiliriz?
Kasımpaşa101 açsınlar!
Mesaj tarihi:
@Malik, o bahsettiğin düşüncelere sahip olanları koyalım terazinin bir kefesine, diğer tarafta din adına zorbalık yapanları koyalım.
Mahalle baskısı nasıl olur görelim.

O bahsettiklerin kişinin yaşamını karartacak şeyler değildir. Türban taksın diye kızkardeşinin kafasının bir tarafındaki saçları kazıyan abiden bahsetti az önce NTV'de.
Yer vermeyenlere kızıyorsun, otobüsten indi mi biter onun o kızın yaşamındaki baskısı. Ama bu abinin zorbalığı ne peki? Bu insanların kendi içlerinde kendi kızlarına saygısı yok ki.

Sen "yer vermem" diyene saygısız demeye devam et.
Mesaj tarihi:
malik said:
allah hak edene hak ettiği şeyi mi veriyor bilmiyorum ama ,
herkes birbirini anlayacak arkadaş.
malik said:
o güzel kızın bir sürü benzeri , aynı baskı altında 50 bin kişinin altından geçebiliyorken nasıl bir mantıktır bu ehe.

malik said:
birbirini dinleyecek ,saygı duyacak .
neden -niçin - nasıl diye analiz edicek karşındakini önyargılarından kurtulması için .
malik said:
yani ya bu kız saf , aptal ,emo vs ; ya da biri bu olaya kasmıştır en fazla ki bu ihtimal daha olası geliyor bana

önce tutarlı ol
Mesaj tarihi:
@theghosthand: sana sormadım nasıl olucamı .üslubumu da .oldum olası böyle yazarım ben . uyarı veren uyarı verir senin haddine değil .

@sg : farketmicek .
chp bugün yüzde 70 alsa yine insanların hayatı değişirdi ona göra mahalle baskısı olurdu .

adamlar yüzde 20si genç kızlar üniversiteye girmesin diye bir taraflarını yırtarak başarılı oldular bugüne kadar , yüzde 70 alsalar ozaman ne olurdu o başörtülü , türbanlılara , benim aklım almıyor .allah göstermesin zaten öyle günleri de .
Mesaj tarihi:
bir yazı öncesi aptal emo dediğinde bir yazı sonrası insanlöer birbirini anlamalı dersen komik olursun.5 dakika içinde gelişerek deiştin ondan dedim ki tutarlı ol.Tutarlı olmak adam olmanın gereklerindendir.Böyle birşeyi bana değil zaten kendine sor.
  • Yeni Oluştur...