Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 geri derken hangi yönden geri, neden geri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 amerika ve nato tarafından hazırlanmış son model silahlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 valla G3'ler çok kötü değil çokta iyi değil ya bizim askerimiz G3 kullanıyor diye öznen okadar çok ordu vardır ki. ama çokta iyi bir silah değil. Çok fazla ısınıyor ve küçük bir tozlanmada hemen tutuklup yapıyor(muş) ama kalaşnikofdan daha iyi oldugunu duydum birde mesafesi çok uzun ve seri bir şekilde atış imkanı veriyor birde mermileri birçok otomatik silaha oranla bira daha uzun buda tesirini artırıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Bone said: amerika ve nato tarafından hazırlanmış son model silahlar. ve ne hikmetse bu silahların bir çoğu pkk da çeşit çeşit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Spastik_Serce said: ve ne hikmetse bu silahların bir çoğu pkk da çeşit çeşit. Ne hikmet değil USA sağolsun Şefersizler Dünyanın her yerinde imzaları var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 bi örgüt kur bi ülke silahını seç ortaya min 10 tane silah tüccarı cıkar sana pazarlamak için gibime geliyor benim. çok mu film izledim ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 lord of war filmi güzeldi baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Werewolf said: Daha önce 24 kere sınır ötesi operasyon yapıldı. Ne defansı yahu şaka mısınız siz? Öncelikle şunu tekrar bir quote'layıvereyim. Türkiye'nin oldum olası PKK politikası ordu bazlı olmuştur. Defans olsun, saldırı olsun, fark etmez, ki saldırı da yapılmış yukarıdaki quote'da gördüğünüz üzere. Bu politikanın beklenen sonuçları vermediği ortada. Hata neredeydi? Hiç bir zaman sormadık "Bu adamlar niye toprak istiyor, niye silah alıp dağlara çıkıyorlar?" diye. "Kürt oldukları için." diye bile cevaplayan oldu bu soruyu kafasında uğraşmamak için. Doğu problemi, sosyo-ekonomik bir problemdir. Irk problemi değildir. Zaten bu yüzden lazı, çerkezi toprak istemez de kürtten çıkar toprak isteyen. Çünkü coğrafi olarak elverişsiz bölgeye düşmüş olan onlardır, oradaki türküyle beraber derdini yıllarca çekmişlerdir o bölgenin. Buna karşılık aynı ülkenin batısında "kürt olmayan"lar parayı kazanırken, rahat yaşarken onların bu halde olması, aralarından bazılarının toprak istemesine yol açmıştır. Tabii belirtmek lazım bu noktada, aşırı basitleştirilmiş, aşırı kısa bir şekilde işliyoruz bu büyük problemi şu anda. Ha, belki işin özünde kötü niyet yatmamaktadır, belki sadece doğa koşulları ve tarihsel faktörlerdi kürtlerin böyle elverişsiz bir bölgede bulunmaları, ancak sonuçta onlar oradaydı ve ortada bir ekonomik sorun vardı. Bu ekonomik soruna bulunan çözüm etnik yapı üstüne bir baskı kurmaktı, ki o dönemin şartları ele alınacak olursa normal karşılanabilir bu. Ne oldu, kürtçe yayın yasaklandı, kürtçe konuşulması beyaz türk toplumunda garipsenen bir şey oldu, gittikçe karşılıklı bir gerilim oluşmaya başladı. Sonuçta da özünde ekonomik olan bu problem, etnik bir problem görüntüsüne sahip oldu. Aslında türkü, kürtü üstünde tartışmamız yanlış bu yüzden. Öcü PKK, şanlı türk ordusu şeklinde iki taraf çizmek de o yüzden yanlış. Ordu oraları bombaladıkça ekonomik sorun da azalacağına büyüyor, bu bağlamda genel anlamda türk-kürt sorunu da büyüyor. En basitinden yapılması gereken askeri operasyonlar yerine geniş çaplı ekonomik reformlar olmalı diyorum ben de. PKK yalakası değilim. Bu terör örgütüne ben de sizin gibi karşıyım, her ne kadar bazılarınız inanmak istemese ve inanmayacak olsa da. Ancak diyoruz ki toprak vermeyiz. Tabii ki de vermeyeceğiz, o toprağı kanla canla almışız. Ammavelakin, bu toprağı vermiyorsak da, o toprağın ve o toprağın üstünde yaşayan insanların da sorumluluğunu almak zorundayız. Onları da toplumumuza kazandırmamız gerekiyor. Katliam, bombalamadan bahsetmiyorum ben, problemi incelemekten, sebebini anlamaktan, o sebebin nasıl aşılacağından bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
a cup of coffee Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 ekonomik reformlarmış cartmuş curtmuş sen oraya bi fabrika kursan bombalanacak? sen oraya bi öğretmen yolluyosun öldürülüyor bi doktor yolluyorsun öldürülüyor herhangi bi iş sahası açıyosun bombalanıyor ee sıçıyor mu bu ülke ekonomik reformları ha? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Yıllardır oraya eğitim vermeye giden öğretmenlerimizi öldüren PKK değil mi? Bölgedeki yatırımcıyı batıya kaçıran PKK değil mi? Bölge halkına zulüm eden, hayatlarını yaşanmaz hale getiren PKK değil mi? Kürtleri Türk halkının gözünde öcüye çeviren PKK değil mi? Önceki koşulları bilemem. Ama mevcut koşullarda PKK ya destek veren kürtler hiç zırlamasın eşitsizlik filan diye, PKK olduğu sürece güneydoğunun gelişmesine imkan yok. Bölgede terör sorunu olmasa şu anda güneydoğu çok daha gelişmiş bir durumda olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Kürt sorununun ekonomik bazlı olduğunu iddia etmek yanılgı. Bursa'ya gelin Orhangazi'ye Harmancık'a dağ köylerine çıkın. Fakirlik nedir görün. Onlar isyan ediyorlar mı? Etmiyorlar. Nedir peki sorun? Kürt Sorunu. Kürt kimliği tanınmadan, bir azınlık grubu olarak Avrupa normları çerçevesinde hakları tanınmadan Kürt sorunu çözülmez. Tanınsa bile silaha davrananlar çıkacaktır. (Bkz. Basklar) Ama bu silahlı eylemler bizdeki gibi yıkıcı eylemler olmaz, münferit eylemler seviyesine düşer. Silahlada çözülmez, parayla da çözülmez. Masada çözülür. Mecliste çözülür. Ama Türkiye'deki günümüz şartlarında siyasi çözüm mümkün değil. Asker siyaset üzerindeki etkisini koruduğu için mümkün değil. İdeali siyasi çözüm ama olacak iş değil. Böyle gider daha bu mesele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Ordunun yöntemi kısmen çözmüştü olayı diyorum tekrar altını çizerek. AKP iktidar olmadan evvel terörün lafı kesilmişti, ÇOK iyi hatırlıyorum ama siz çabucak unuttunuz bakıyorum. Hatta terör AKP'nin yanlışlarıyla, ABD'nin ortadoğu planlarıyla tekrar ortaya çıkmaya başladığında TV'de boy boy programlar yapıldı, ordu yetki istedi VERİLMEDİ. Herşey bu raddeye geldikten sonra orduya yetki verildi ve ordu yine bitiriyor olayı. Harekatlardan sonra PKK faaliyetleri büyük ölçüde azalmaya başladı. Her hafta verilen ölümler gitti dikkatinizi çekerim. Olay bence şudur: önce bombalayıp analarını ağlatacaksın, sonra ne olduklarını şaşırınca "gel bakalım bir görüşelim senle" diyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Yanlış düşünüyorsun. Ordunun yöntemi birşey çözmedi. ABD Apo'yu bize verdi PKK Apo asılmasın diye sustu. APO'nun verilişide, PKK'nın pasifize olmasıda Türkiye'nin dış politika hamleleri sonucu oldu. Ordu sayesinde değil. Irak konusunda ABD'nin planları gereği PKK yine hortladı. Hep dış politika kaynaklı. PKK'nın varlığı Türkiye'nin dış politika alanında elini kolunu çok feci bağlıyor. Ek:Artı bombardımanların ne sonuç verdiği belli değil. İki tane boş bina yıkıldı başka birşey görmedik. PKK'nın zaten ölü dönemi olan kış mevsiminde bombardımanlar sayesinde eylemler azaldı demek ne kadar gerçekçi bir yaklaşımdır acaba? Bahar gelsin bombardımanlar ne sonuç vermiş görürüz gibime geliyor. İnşallah senin dediğin gibidir ve sonuç vermiştir. Zira PKK'nın varlığı ve eylemselliği Kürt sorununun çözümü önündeki en büyük engel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Lathspell işin ironik kısmı o zaten, AKP'den öncede ölümler oluyordu, AKP'nin ilk 5 yıllık iktidarında da oluyordu. Ama o zaman gündemimiz neydi ? Avrupa Birliği. Gene en az şimdiki kadar şehit veriliyordu ama malesef gazetelerin arka sayfalarında yer buluyordu bunlar. Şimdi Abd gündemimizi değiştirdi sağolsun, bu taraflara bakar olduk. Çok acıklı birşey, neyi ne zaman tartışacağımızı, neye kızıp neye sevineceğimizi bile ABD belirliyor. Tasmasından tutup Apo'yu veriyor CIA, alın sevinin diyor. Teskere çıkmayınca yüzbinlerde silah hibe ediliyor PKK'ya biraz üzülün diyorlar. Sonrasında gene bir Abd ile ilişkileri tazeleme döneminde operasyonlara destek veriliyor, seviniyoruz. PKK'nın işi bitti ama bu bize neye maloldu acaba, mesele onu öngörmekte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Eylem samimi değil, ama hürriyet'in yaptığı direk ortalık karıştırmak. Bayılıyorlar medya dramı yaratmaya, insanları birbirine sokmaya. Doğulu da insanımız, eğer PKK=Doğulu/kürt gibi bir denklem kurarsak zaten bitmiş onurumuz, birliğimiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Antimodes said: Türkiye'nin oldum olası PKK politikası ordu bazlı olmuştur. onu biz de eleştiriyoruz. PKK sorunu sadece orduyla çözülmez. 1- Avrupa'da Roj TV yayın yapıyor ve siyasi konumda bizi küçük düşürüyor. Bizim siyasiler buna karşı herhangi bir yaptırım getirebiliyorlar mı? Hayır. 2- Ordu da söyledi, PKK'lılar avrupada siyasi parti konumunda iş yapıyor, Irak'ta eğitiliyor, Türkiye'de de terörizmi üstleniyor. Irak'ın işine geliyor elinde çapulcu da bir askeri güç olması. "Bize dokunmayan yılan bin yaşasın" diyor. Hükümet, Avrupa'daki propagandaları kesmesi lazım. Irak'la da anlaşıp birlik olup PKK'ya karşı mücadele örgütü kurması lazım. Ama herşey orduya kalıyor, herşeyi onun halledilmesi isteniyor. 3- "Türk demiyceksin Türkiyeli diyceksin" tarzı kampanyalarla bölücülüğü ve ırkçılığı alevlendirmiyceksin. Alevlendirirsen PKK gibi bölücü terör örgütlerinin işine gelir. Heyecanlanıp ve kuduz köpek gibi saldırmaya başlar. PKK sorunu sadece orduyla çözülmez. Ama ordusuz da çözülmez. said: Defans olsun, saldırı olsun, fark etmez, ki saldırı da yapılmış yukarıdaki quote'da gördüğünüz üzere. Bu politikanın beklenen sonuçları vermediği ortada. Bu operasyonlar PKK'yi tamamiyle bitirmek için yapılmıyor. Zaten sen Irak ve Avrupa'yı halletmeden kendi ülkendekilerle ne kadar uğraşırsan uğraş arkası gelecektir. Ancak kendi ülkeni koruman da gerekiyor. Ordu bunun için vardır. Ordu bunun için PKK kamplarına saldırı yapıyor. Rahat rahat tepemizde durup plan yapıp köylere kasabalara saldırmasın diye. said: Hata neredeydi? Hiç bir zaman sormadık "Bu adamlar niye toprak istiyor, niye silah alıp dağlara çıkıyorlar?" diye. "Kürt oldukları için." diye bile cevaplayan oldu bu soruyu kafasında uğraşmamak için. Doğu problemi, sosyo-ekonomik bir problemdir. Irk problemi değildir. PKK sadece "kürt milliyetçisi" bir örgüt değildir. Ailesine kızan asi gençler de katılmıştır PKK'ya. Çocukken kaçırılıp PKK'ya zorla sokulan da vardır. PKK sadece Kürtlerden oluşmaz, Türk'lerden de oluşur. Kürt'lerin hepsi de PKK değildir ayrıca. PKK doğu probleminden çıkmamıştır. Doğunun geri kalmasının birinci nedenidir PKK. Kimse PKK'ya cesaret edip gidip oraya fabrika kuramıyor. Giden öğretmenler, işçiler öldürülüyor. "Doğu ilerlemesin fakir kalsın" diye. Köyler yakılıyor anneler öldürülüyor, bebekler katlediliyor. Çorak toprakları çöle dönüştürmeye çalışıyor. PKK neden başladı bilmiyorum. Ama PKK'nın sonucu ortadadır, neye mal olduğu da ortadadır. Doğunun fakir kalmasını sağlamışlardır. İnsanlar korksun uzaklaşsın diyedir bütün çabaları. said: Zaten bu yüzden lazı, çerkezi toprak istemez de kürtten çıkar toprak isteyen. Çünkü coğrafi olarak elverişsiz bölgeye düşmüş olan onlardır, oradaki türküyle beraber derdini yıllarca çekmişlerdir o bölgenin. Buna karşılık aynı ülkenin batısında "kürt olmayan"lar parayı kazanırken, rahat yaşarken onların bu halde olması, aralarından bazılarının toprak istemesine yol açmıştır. Doğuda petrol vardır bu bir. Uğraşılsa çıkartılır, doğu için büyük gelir kapısı olur. Ancak amerikalıların verdikleri makinelerin yetersizliklerinden dolayı efektif bir iş değildir. Ancak gerekli makineler gelse oldukça karlı bir kazanç kapısı olabilir. Ayrıca istedikleri kadar hayvan besleyip bundan parayı kazanabilirler. İkincisi, oraya gidecep yatırımların önünü kesmektedir PKK. Doğu daha rahat kalkanabilecekken, çoğu kişi cesaret bile edemiyor. Fabrika yapçaksın zar zor, ertesi gün PKK gelcek patlatçak senin binanı. Ne güzel di mi? Yapar mısın sen böyle bir işi? Üçüncüsü, madem doğu bu kadar çorak, neden PKK'nın "Kürdistan" haritasında bu en çorak yerler var da istanbul gibi sanayisi gelişmiş yerler yok? said: Tabii belirtmek lazım bu noktada, aşırı basitleştirilmiş, aşırı kısa bir şekilde işliyoruz bu büyük problemi şu anda. Ha, belki işin özünde kötü niyet yatmamaktadır, belki sadece doğa koşulları ve tarihsel faktörlerdi kürtlerin böyle elverişsiz bir bölgede bulunmaları, ancak sonuçta onlar oradaydı ve ortada bir ekonomik sorun vardı. doğru, aslında iyi niyetleri yüzünden öldürdüler 40.000 insanı. said: Ne oldu, kürtçe yayın yasaklandı, kürtçe konuşulması beyaz türk toplumunda garipsenen bir şey oldu, gittikçe karşılıklı bir gerilim oluşmaya başladı. devletin bir ciddiyeti olması lazım. Bugün Kürtçe yayınlar yasak. Ama Arapça, İbranice yayınlar da yapılamıyor. Her gelen adama onun istediği dilde yayın serbestliği getirirsek, bu ülke kendi dilini, kendi kültürünü nasıl koruyacak? Feodalizm felan istiyorsan, Kenan Evren gibi farklı bölgelere ayrılmamızı istiyorsan, üzgünüm Türkiye Cumhuriyeti bunun için kurulmadı. Ayrıca diğer sorularımı görmezden gelmişsin, diğer kişilere "sen çocuksun anlamassın" diye saldırıda bulunmak kolay tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 pkk yı engelliyecek tek şey siyaset. tüm dtplileri atıcaksın hapise barzani gibi köpekleride tutuklatacaksın.pkk falan kalmaz geriye kalan köpekler zaten kaçar gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Çok fazla insan ölmeye başladı. Medyanın her şehidi zırt pırt baş sayfa yapması iktidarın artık harekete geçmesi sinyalini verdi. Yoksa sorun çıkarırdı halk. Askeri harekat olmasa "Gel hocam bas köyü, okulu." durumu oluyor. O yüzden fazla hippi "Aman savaş falan, konuşurduk?" yaklaşımı. Siyaseti yürütürken kendini koruyacaksın. Öyle vurdugumuz vurduğa bırakırsan şehitlere yazık olur yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 kimse ülkenin batısı kazanırken doğudakiler aç diye duygu sömürüsü yapmasın, bin dolarlar doğudaki aşiret düğünlerinde saçılıyor edirne'deki çingene düğünlerinde değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 hazır bunlar da oraya gitmişken füzecilerden birinin eli biraz kaysa da bi bombayı isabet ettirse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 askerin yerinde olsam yasak bölgedeyse eger bunların cadiri,vururum abi orda terörist barındırmadıklarını bilemeyiz ki, adı üstünde yasak bölge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 cahil dolmus PKK nin irk ayrimi gutmiyen komunist bir orgut olarak kurulup sovyetlerin cokusunden sonra isi etnik boyuta tasidigini bilmiyenlerin ahkam kesmesini okumak cok zevkli oluyor ankarada kurulan bir orgutun temellerinide dogudan gostermekte bi acayip kitap okuyun biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Sly-One said: Şimdi bir dakka. Bilmeden konuşmayalım. Sanki silahsız çözümü onların hepsi istiyor biz istemiyoruz gibi bir durum var, yok öyle birşey. Oranın da barış isteyen halkı var tabii ki, ama gel gör ki çok büyük bir kitle barış falan istemiyor, toprak istiyor. Dirseğe kadar altın bileziklerle "biz fakirik" diyip devleti daha çok sömüren, hayatında elektriğe 2 kuruş para vermemiş, devlete her türlü yük olan insanlar var. Bunu da bir gün "Türkleri keseceğiz buralar bizim olacak" mantığı ile yapıp, bunu açık açık söyleyebilenler var. Ki bu bahsettiklerim uzun zaman önce idi, kimbilir onların çocukları ne haldedir. anneme ben bebekken ileride türkleri keseceğiz oğlun kurtulsun diye kürtçe öğretme teklif eden "insan"lar var oralarda. zorunlu hizmetin aileme dolayısıyla bana kattığı bir takım şeyler ;) Kim oturduğu yerden konuşuyor düşünmek lazım biraz. Ayrıca bizim yaptığımız barbarlık oluyor, anti demokratik çözüm oluyor da yıllardır Amerika ile İsrail'in yaptıklarına niye kimsenin sesi çıkmıyor ? Ona da karşıyım hede hödö demeyin şimdi, ben bu konuda çok topic gördüm ama onlarla ilgili 1 topic bile görmedim şimdiye kadar ? Her ülkenin bu şartlar altında yapacağı gibi, yasadışı bir terör örgütüne yapılması gereken "köklerini kazımaktır". Çözüm silahta değil diyen arkadaşlara sesleniyorum, HAKLISINIZ, çözüm bombada. Saygılar. c_a_p_t_a_i_n said: bu adamlar bu ve bunun benzeri çok şeyi yaptılar.Teröristlere karşı hiç bir şekilde anlayış gösterilmesini kabul etmiyorum.Bunun adınada ne derseniz deyin. ikisine de +1imi çekeyim, resmi de düzgünce tekrar koyayım http://img524.imageshack.us/img524/3093/pkkkatliamlaritl8.jpg bunu yapıp da sonra ölenlere "şehit" diyen insanlar bunlar başka da bir şey demiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 kürt sorunu türk solunun turunsol kağıdıdır demişti ape musa. nasıl doğru söylediği de ortada. nasıl da dökülüyor solculuk oynayanlar sapır sapır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 ne oldu antimodes sustun :( ben de fistan gibi benle de kavga ediceksin diye heyecanlanmıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar