Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye laiklikten sıkıldı. Bunaldıysak, söyleyin kaldıralım

forgiver

Öne çıkan mesajlar

yalnız ilginçtir "baykal'dan nefret ediyorum" diyenlerin çoğu akpci ve fetullah güleni savunuyor. sonra çıkıp "baykal beceriksiz adam" felan diye atıp tutuyor.

acaba suni gündem yaratıp solcuları mı karıştırmak istiyor diye düşünmeden edemiyorum.

evet baykal yaşlandı, ama baykal kötü bir adam değil, beceriksiz bir adam da değil. az oy almasının nedeni ülke geleceği için başarısız planlar, projeler yapması değil, akp gibi sadaka siyaseti yapmamasından.
Sosyal ağlarda paylaş

Adama bukadar yuklenılıo ama en sinirli halınde bıle boyle konusuyor.Böyle demesının sebebıde anayasadakı bazı maddelerı degıstırerek ılkokul,ortaokul,lıse,unıversıte,ıs yerlerı gıbı yerlerde turbanın serbest olmasını saglamaya calısan akp ye sıtemını bellı edıor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
yalnız ilginçtir "baykal'dan nefret ediyorum" diyenlerin çoğu akpci ve fetullah güleni savunuyor. sonra çıkıp "baykal beceriksiz adam" felan diye atıp tutuyor.

acaba suni gündem yaratıp solcuları mı karıştırmak istiyor diye düşünmeden edemiyorum.

evet baykal yaşlandı, ama baykal kötü bir adam değil, beceriksiz bir adam da değil. az oy almasının nedeni ülke geleceği için başarısız planlar, projeler yapması değil, akp gibi sadaka siyaseti yapmamasından.

bikere baykala solcu diyen zihniyeti anlamıyorum,adamın demokrasiyle uzaktan yakından alaksı yok ayrıca beceriksizde değil demişsin hiç olmamış istediği kadar sadaka siyaseti yapsın yine bişi olmaz baykaldan çünkü bana göre siyasetçi değil en başta.adama resmen boş konuşuyor gereksiz suçlamalar gereksiz muhabbetler saçma sapan vaatler.ayrıca faşistlikte var bu adamda kapamış genel başkanlığa giden bütün yolları yanınada bütün dalkavukları toplamış, kök salmış adeta kim muhalefet etse başkanlıpa aday olsa direk patiden ihraç ediliyo.bende koskoca atatürkün kurduğu partiyi bu hala getiren faşist bi genel başkanı hala destekleyeleri anlamıyorum ya çok bağnazsınız yada bi çıkarınız var bu işten.faşistt baykal uzaa artık uzaaa

Bone said:
acaba suni gündem yaratıp solcuları mı karıştırmak istiyorlar diye düşünmeden edemiyorum.

muehehu hiç güleceğim yoktu hangi solculardan bahsediyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

ya okumadan konuşuyorsunuz,
ya başlıkları okuyup geçiyorsunuz
ya sempati beslediğiniz fikirlere karşı diye ön yargınız yüzünden deniz baykal ne derse onu eleştirmek için atıp tutuyorsunuz
ya da ironiden anlamıyorsunuz.

okumadan konuşuyorsanız, başlıkları okuyup geçiyorsunuz, ön yargılı iseniz veya ironiden anlamıyorsanız çok üzgünüm ama boşuna okulları bitirmişsiniz, okumanız cehaletinizi almış.
(deniz baykalı günah keçisi ve şamar oğlanı olarak görüp asıl gerçekleri görmeyenlere ithaf olunur)
Sosyal ağlarda paylaş

bu baykalı gönderelim,baykalı asalım keselim diyenler CHP içerisinde aktif şekilde politika yapmış olupta bunları söylüyolarsa,partide oldukları süreye yazık zira hiç bişey öğrenemmişler.şayet bulunmadılarsa böyle bir süreçte,o zaman hiç konuşmasınlar öyle kolay değil hiçbirşey ayrıca giderse yerine kim gelicek alternatif bi isim yaratamıyor kimse ..
Sosyal ağlarda paylaş

bone said:

solcular zaten yeterince karışık bone . işin acı tarafı adam gibi sol partinin kalmaması .gerçi sağda da pek kalmadı ya neyse.(muhalefet anlamında söylemiyorum, politika anlamında )
Sosyal ağlarda paylaş

Siyaset özürlü olsa da, parti koltuğuna kendisini zincirlemiş olsa da bu lafları haketmiyo bence de.
Tamam, kendisi söylenen sıfatların %90 ını hakediyo olabilir, Ama o sıfatların kat be kat fazlasını hakeden insanlar varken ona laf etmek yanlış bence.

Hı, tabi "normalde CHP ye verirdim ama Baykal olduğu için vermiyorum" diyen insanlar sürüsüne bereket varken "normalde Baykal a verirdim ama CHP olduğu için vermiyorum" diyen insanların sayısı karşılaştıramayacak kadar azken(varmıdır yokmudur bilemem, o yüzden yoktur demiyim) koltuğa yapışması ciddi anlamda denyoluk.
CHP yi dibe çekmekten başka birşey yaptığını da sanmıyorum şu dönemde.Bi de AKP ye fazladan oy basıyo tabii.

Ama bu laflar haberdeki yazıya değil tabii. Çok doğru konuşmuş bence.
Sosyal ağlarda paylaş

valeron said:
bu baykalı gönderelim,baykalı asalım keselim diyenler CHP içerisinde aktif şekilde politika yapmış olupta bunları söylüyolarsa,partide oldukları süreye yazık zira hiç bişey öğrenemmişler.şayet bulunmadılarsa böyle bir süreçte,o zaman hiç konuşmasınlar öyle kolay değil hiçbirşey ayrıca giderse yerine kim gelicek alternatif bi isim yaratamıyor kimse ..

parti sırrı değilse öğrendiklerini bizimle de paylaşsan...

mesela oy alamayan bi genel başkan ne işe yarar ben hep merak etmişimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
az oy almasının nedeni ülke geleceği için başarısız planlar, projeler yapması değil, akp gibi sadaka siyaseti yapmamasından.

Yapma Bone, akp gibi sadaka siyaseti yapan partilerden önce de Baykal'ı iktidarda görememiştik. Bir kere başbakan yardımcısı olarak görmüştük ama 95'te. Aradan geçen 12 sene, bunun 5 inde akp var. 7 senede ülke için başarılı planlar, projeler yaptığını mı söylüyorsun? İşin ilginci CHP oy oranı %10-15 bandına oturmuş bir parti, akp olmasa son seçimlerde aldığı oyu bile alamazdı. Bunu ben biliyorum, sen biliyorsun ve tabii Baykal da biliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Laiklikten değil de, Türkiye Baykal'dan gerçekten sıkıldı.

+1
ve
Antimodes52 said:
Türkiye çapında kampanya yapabilmem için bana milyonlarca dolar sağla, merak etme beş dakika durmam zaten. Muhtemelen kötü bir siyasetçi olurum, başarısız olurum, ancak eminim Baykal'dan daha çok saygınlığım olur.

+1 daha..

akp bu kadar güçlü ise bir sebebi de baykal gibi birinin ana muhalefet adı altında fazla bir şey yapmıyor olmasıdır.

görüşleri değerlendirip ona göre farklı açılımlar getirmek, çözümler sunmak ve olası problemleri de gün ışığına çıkarmak yerine baykal muhalefeti sadece denilenin tersini bağırmayı içerir. ki bu durum sadece saçmalığa yol açıyor, muhalefete değil. adam konuşacağı zaman neler söyleyeceğini az çok tahmin edebiliyorsun artık. o kadar basma kalıp bir sistemi olan, eski kafalı, değişimden uzak, asla bir lider olmamamış garip bir siyasetçi..

her zaman çözümün değil de sorunun parçası olması ile göz doldurduğu da tartışılmaz bir gerçek..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...