Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biri Telekom'u Durdursun

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
telefon hattını kapatıp sadece adsl hizmeti alabiliyorsun ancak yazılı mahkeme kağıdı gerekio
hatta kocaeli bilmemne mahkemesinde emsal teşkil eden bi dava vardı onunla ilgili resmi bisiler bulup noter tastikli yazı ile gidersen telekoma mke mke hattını kapatıp telefonsuz adsl veriyorlar :)
Mesaj tarihi:
Dragonmax said:

Katma Değer Vergisi (%18): 5.05 ytl
Özel İletişim vergisi (%15): 4.21 ytl
Önceki Aydan Devir: 0.06 ytl

11 YTL'lik faturanın %18'lik kdvsi nasıl 5 ytl oldu? %50'lik bir vergi fiyatı o
Mesaj tarihi:
işte ben de onu anlamıyorum. adam benm konuşma ücretim + aylık sabit ücret + gecikme bedelini toplayıp hepsi üstünden vergi alıyo sanırım. artı gecikme bedelinden vergi ne lan! yok ben gidip faturayı ağzına sokcam telekomdakilerin.
Mesaj tarihi:
e sen de aylık sabit ücret gerektirecek işe girme,
faturanı geciktirme gecikme ücreti gelmesin,
o 4 milyon konuşurken sen 10 milyon konuşma,
senin de kdv'lerin az gelsin.
Mesaj tarihi:
ortada bi haksız kazanç olduğunu sanmıyorum vergi mevzuatını şu şekilde açıklayabilirim
1: 1 tane savaş jeti 1 saatlik uçuşunda 13 ton yakıt tüketir
2: Dünyanın en iyi savaş pilotlarını yetiştiriyoruz ve bir pilotun maliyeti
kullandığı jetten çok daha pahalıya geliyor
3: Dünyanın en güçlü 3. hava kuvetlerine sahibiz
4:sadece 1 tabur askerin birkaç günlük operasyon maliyeti miyonlarca YTL
5:1 milyona yakın askerimiz ve miyarlarca dolarlık askeri projelerimiz var
6:Vatanın her köşesinde görev yapan polisiyle doktoruyla öğretmeniyle
milyonlarca memurumuz var
7:hergün milyonlarca insana hizmet veren sağlık sistemimiz var
8:dianet işlerimiz var
9:sularla kaplı vatanımızın savunmasında kullanılan donanmalarımız var
Evet arkadaşım bunlar sadece şuan hatırlayabildiklerim
Elbette her insan devleti milleti ve gelecek huzurlu ve mutlu nesilleri için
üzerine düşeni yapıcak
yaşadığımız sürece haksızlıklara uğrayabiliriz
hatta bizi eleştiren avrupadan birkaç örnek vereyim
fransa: alt tabakadaki halk ekmek alamıyor bunu duyan cumhur başkanı ozaman pasta yesinler diyor
tüm avrupa:Türkiye töre cinayetleriyle barbarlığını ifade ediyor deniliyor
fakat avrupadaki cinayetlerin 50% aile içi şiddedden kaynaklanıyo
tüm avrupa: Türkiye fakir bi ülke insan hakları ve demokraside çok geriler deniliyor
peki ya onların durumu? avrupada yaşayan her 6 insandan biri açlık sınırında
ve sokaklarda yaşıyor
işte böyle arkadaşım diğer ülkeledende verilecek çok örnek var
Türkiye kapılarını açsa dünyanın her yerinden milyonlarca insan burada yaşardı
yani iyi ve kaliteli yaşamak bizim elimizde herkez üstüne düşeni yapsaydı
amerikan değil Türkiye rüyası gerçek olurdu
şunu hiçbi zaman unutmayalım Ortadoğunun en güçlü ülkesiyiz ve tüm dünya savaş alanımız
eğer vergilerimizi zamanında ödemezsek Vatanımıza zaaf düşer
Vergisini ödeyen tüm dürüst insanlardan Allah razı olsun
Mesaj tarihi:
Bir yerde yanlıslık yapiyosun herhalde.Hicbir fransız cumhurbaskanı oyle bisey diyebilcek kadar dangalak olamaz.O sozlerin sahibi Marie Antoinette olmasin sakın
Mesaj tarihi:
"Qu'ils mangent de la brioche" lafı Marie Antoinette'e bile ait değildir. Kanıt yoktur onun böyle bir laf ettiğine, sadece O'na mal edilmiş bir laf. Ama Marie Antoinette söyledi diye geçiyor yani, Fransa Cumhurbaşkanı değil. Yapmayın böyle şeyler, şu memleketin zeki, kültürlü bireyleriyiz, lütfen

Ha ayrıca örnek veriğin Fransa 16. yüzyıl Fransa'sı, bunu da düşünelim tabi bir yandan.
Mesaj tarihi:
porsuk said:
ortada bi haksız kazanç olduğunu sanmıyorum vergi mevzuatını şu şekilde açıklayabilirim
1: 1 tane savaş jeti 1 saatlik uçuşunda 13 ton yakıt tüketir
2: Dünyanın en iyi savaş pilotlarını yetiştiriyoruz ve bir pilotun maliyeti
kullandığı jetten çok daha pahalıya geliyor
3: Dünyanın en güçlü 3. hava kuvetlerine sahibiz
4:sadece 1 tabur askerin birkaç günlük operasyon maliyeti miyonlarca YTL
5:1 milyona yakın askerimiz ve miyarlarca dolarlık askeri projelerimiz var
6:Vatanın her köşesinde görev yapan polisiyle doktoruyla öğretmeniyle
milyonlarca memurumuz var
7:hergün milyonlarca insana hizmet veren sağlık sistemimiz var
8:dianet işlerimiz var
9:sularla kaplı vatanımızın savunmasında kullanılan donanmalarımız var
baba ne gaz almışsın ya sen bu gazla bi dünya turu atarsın valla :D ayrıca atladığın bi bölüm daha var
10-Padişahımız ve saz arkadaşları doyacak artan parayı suudi kanka kral birleşik arap emirliklerinin kralıyla paylaşacak

allah aşkına milyarlarca dolarlık hortum yapılıyor devletten onun yarısını yapsalar senin dediğin bu herşeyin parası çıkar emin ol.Memurumuz öğretmenimiz için bu kadar vergi veriyoruz ülkemiz sadaka verir gibi para veriyor madem bizi si..iyorsun bari senin için çalışan onca insana adam gibi para ver

Kısaca arkadaşım 10> hepsi

Ayrıca 300 ytl lik borcu bi ay ödemeyince kapalı telefonun 450 ytl borç yapması nasıl bi mantıktır bana da açıkla sana tamam diyim.
Mesaj tarihi:
porsuk said:

fransa: alt tabakadaki halk ekmek alamıyor bunu duyan cumhur başkanı ozaman pasta yesinler diyor

Yanlış hemde çok basit bir yanlış. Pastayı makarna yesinler manasında söylüyor. Ayrıca bu çok eski bir olay cumhurbaşkanı falan değil bizzat kraliyet ailesiyle alakalı bir anı bu. Şu anı anlatan bir olay değil.
Ayrıca dünyanın en yüksek vergilerini verirken Avrupa'nın en kötü hizmetlerinden aldığımız gerçeğini kurtarmaya yetmiyor malesef.
Mesaj tarihi:
pasta olayı son skandal grevlerle halkın önüne ısıtılarak getirilen bi olay
medya tarafında ama bu olayın merkez üstü fransadır
elaidi said:
bir de çok biliyomuş gibi herşeyi uzun uzun mesaj yazmış hey allam ya.. kör cehalet işte.

peki ozaman yazdıklarımın aksini yani doğru olanı yani cehaletli olmayanını anlatırmısın?
sen kafana göre hakaret ediyosun cehalet olmuyo ben bişiler anlatıyom cehalet oluyo öylemi
Allahıma şükürler olsunki Türkiye beni erken yaşta vatandaş olarak kabul etti
14 ay Bingöl dağlarında sırtımda rpg7 elimde g3 30 kilo yükle yaz kış demeden gezdim
yaşadıklarımı yaşasan anlardın ama bunlar seni ilgilendirmiyodur
benim hakkımda uçmuş bu kafayı yemiş diye düşünebilirsin veya yine hakaret edebilirsin
ama şunu bilki
şuan bu ülkede benden ve senden çok daha önemli şeyler oluyor
Askeri sivili kürdü türkü demeden insanlar ölüyor
Elbette bu ülkede kirli oyunlar var birileri mutlaka devleti veya milleti hortumluyor
ama diğer devletlerde sütten çıkmış akkaşık değil
bu yüzden vergide vergiyi verende çok değerlidir
birilerinin düdüklenmesi diye bi anlayış yok sizin ne anladığınız önemli
ben ancak bunları bu şekile ifade edebilirim süslü kelimelerle anlatamam
birazdan edilecek hakaretleri tahmin edebiliyorum
Allah ıslah eylesin
Mesaj tarihi:
Redeagle said:
porsuk said:

Yanlış hemde çok basit bir yanlış. Pastayı makarna yesinler manasında söylüyor. Ayrıca bu çok eski bir olay cumhurbaşkanı falan değil bizzat kraliyet ailesiyle alakalı bir anı bu. Şu anı anlatan bir olay değil.
Ayrıca dünyanın en yüksek vergilerini verirken Avrupa'nın en kötü hizmetlerinden aldığımız gerçeğini kurtarmaya yetmiyor malesef.

"Qu'ils mangent de la brioche"

Brioche yağı ve yumurtası daha fazla olan, şekerli mekerli bir ekmek çeşididir, pahalıdır, lükstür, ama makarna değildir.
Mesaj tarihi:
Benim bahsettiğim bölüm tam olarak pasta.

diğer konularda bi yanlışın olduğunu düşünmüyorum.
ama emin değilsen de böylesine kanıtlar sunup kendini haklı çıkarmaya çalıştığın bir mesajda böyle şeyleri kullanmamalısın diye düşünüyorum.

sırtında o kadar yükü taşıyıp dağlarda gezmen konusunda da, doğuda askerlik yapan bi çok insan bunu yapıyo zaten güzel bişey takdir ederim ama yine de savunduğun şeyle alakası yok.
Mesaj tarihi:
elaidi said:
Benim bahsettiğim bölüm tam olarak pasta.

diğer konularda bi yanlışın olduğunu düşünmüyorum.
ama emin değilsen de böylesine kanıtlar sunup kendini haklı çıkarmaya çalıştığın bir mesajda böyle şeyleri kullanmamalısın diye düşünüyorum.

sırtında o kadar yükü taşıyıp dağlarda gezmen konusunda da, doğuda askerlik yapan bi çok insan bunu yapıyo zaten güzel bişey takdir ederim ama yine de savunduğun şeyle alakası yok.

aslında benim orada vurgulamak istediğim şey çok farklı
fakat zincir gibi birbirine bağlantılı
Mesaj tarihi:
vurgulamaya çalıştığın şeyi 250 yıl önce olmuş bir olayla desteklersen olmaz.

Neyse önemli değil eksiğini gidermeye çalıştık sadece. Sınavım var size kolay gelsin.
Mesaj tarihi:
Xaenin said:
Redeagle said:
porsuk said:

"Qu'ils mangent de la brioche"

Brioche yağı ve yumurtası daha fazla olan, şekerli mekerli bir ekmek çeşididir, pahalıdır, lükstür, ama makarna değildir.

Ama pasta hiç değildir, özür dilerim hamur işi yazacaktım hızla yazınca öyle oldu. Ayrıca bunun günümüzle alakalı olmadığını ısrarla söylüyorum.

Vergilerin en uçuk olduğu söylemimde kesinlikle duruyor.
  • Yeni Oluştur...