fedaykin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Boğaziçi mezunları kapış kapış demedim, hatta bakınız o listede yer bile almaz zira Boğaziçi makinadan mezun olan adama makinacı gözü ile bakılmaz. Sütçü imamdan mezun adamı alırım daha iyi, yani o derece kötüdür oranın makinası. Bakınız ben tahmin veya varsayımlarımı söylemiyorum, fiili durumu anlatıyorum. Beğenip beğenmemek size kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 boğaziçi demişken etrafınızda boğaziçi genetik yazmayı düşünen varsa engelleyip hayatını kurtarın sdf (sabancı, bilkent falan yazsın). boğaziçinde doğabilimlerinden okunacak tek bölüm bence fizik, mühendislikte ise biyomedikalle bilgisayar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 proflarına söliycem hep bunları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Matama haklı bence iş adamda biter.Doğru zaman doğru yer pozitif şans kombinasyonu en iyi üniversiteyi yener,yenmeye de devam edecektir. Ama üniversitelerin oyuncak olmaması lazım.Zaten yaklaşık 90 üniversite var,coğu adam yerine koyulmuyor mezunları işsiz.Nitleikli elemansa derdin,sadece işgücüyse fikir işçiliği yapacak adam değilse meslek yüksek okullarına özendir milleti.Üniversiteden çıkınca beğenmiyor millet o tip işleri. Zilyon tane ilan var ama adam girermi o işe,yakıştıramaz."Ben zart üni.sinden mezun oldum, bana o maaş az, o iş az." diyen az adam yok.Ama kimse bilmiyor dünyadaki işlerin %90'nına dipten başlanır. Fazla ünivye gerek yok sadece mezunların bu aşmış derecede kendini beğenmişliği kenera koyması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 bizim kaç tane üniversitemiz var ki?tam sayıyı bilen var mı? sonra devlet o ünilere gerekli kaynağı aktarabiliyor mu? gerekli asistan atamalarını yapıyor mu?(=kadro veriyor mu) istersen 100 tane aç istersen 1000 tane aç geçmişte yapılan içi boş beton yığını bina olacaktır ya da daha tamamlanmadan terkedilip gidilcektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 ben o yazimi redeagle a binayen yazmistim seninkini okumamistim ara eleman olmadigini biz bin kere soledik, bununda herkesi universitelere yonlendirmeyerek olacaginida soyledik, ama hepiniz karsi cikmistiniz universiteler parali olacak konusunda. neyse bu ilanlarda su yaziyor olayiyla gercek hayat cok farkli, uc bes tane firma haric herkes sifatina deneyimine bakiyor universiteye bakani bulman zor. Aslinda hersey referansina bakiyor ya neyse ayri bir konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 hersyeden once beyin gocunu durdurmak gerekir 100 unievrste hikaye driek beyingocunu durdurmak icinde genclere burda kalmalari icin neden yaratmak gerekir sen masterini yapmis adama asistanlik icin OSS den bozma ales sinavini dayatirsan haliyle burda kalmaz kasip gecse ucotuz parayla ise baslatirsan kalmaz atamalarda ve terfilerde bizdendir-degildir kistasi koyarsan burda kalmaz kadrolasma surecinde mulakatlardan sadece kendi siyasi ideolojine mensup kisileri gecirirsen burda kalmaz 21.yy da bin kusur sene onceden kalmis orf adetleri dayatirsan burda kalmaz liderler oligarsisi kurup gencleri ulke meselelerinden soyutlarsan bruda kalmaz demokrasiyi ben yaptim oldu seklinde yurutursen burda kalmaz insanlara "begenmiyen ceksin gitsin" dersen beyin gocunu alevlersin kisme burda kalmaz yeni yaptigin universitelerdede anca ilahiyat bolumlerine ve arap dili ve edebiyatina eleman bulursun cunki ilahiyatcilar disinda kalan butun pozitif bilimlerle ugrasan gencleri ulekden kacirtiyorsun ben bu iktidar gelene kadar kacan adamlara vatan haini gozuyle bakiyordum su anda kacmak aklimdaki bir numarali dusunce benim gibi vatan askiyla yanan bir adami bu hale egtirdilerse gerisini siz dusunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Kendini beğenmişlik değil de adam üniversiteye hayatından 4+ sene harcamış olunca beklentileri de yüksek oluyo doğal olarak. Ama mevcut sistemde mühendise ara eleman muamelesi yapılınca insanlar iş problemi çekiyo tabi.Mühendislik okuyan adam mühendislik yapmak istiyo doğal olarak, ama iş bulsa bile mühendis maaşıyla değil ara eleman maaşıyla buluyo. Neden? Çünkü ara eleman yok. Ara eleman niyetine mühendis alırsan da iş-maaş problemi çıkıyo işte. 100 tane üniversite açıcaklarına 10 tane meslek lisesi açsınlar, öyle mahalle arası lisesi modelinde değil de adam gibi birşeyler yapsınlar çok daha faydalı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Viktor said: ben bu iktidar gelene kadar kacan adamlara vatan haini gozuyle bakiyordum su anda kacmak aklimdaki bir numarali dusunce Bana da tam tersi oldu o sende biten birşey demek ki kendini motive edebilimelisin bir şekilde. Ama buraya eğer yapabilirsem dışarda adam gibi bir ünvan ve başarı elde etmeden dönmeyi düşünmüyorum çünkü gerçekten üniversite kemikleşmiş ve hiç birşey yapamayan insanlar yeni gelenleri sindiriyor. Şu ülkede bişey yapabildiğini gördüğüm akademisyenlerin çoğu yurtdışından belirli bir ün ve tanınmışlıkla dönmüş oluyorlar. Hatta mümkün olsa kendi üniversitemi açıp kendimi o üniversiteye de adamak isterdim ama hem mali kaynaklarımın hem de yönetsel becerilerimin yeteceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 100 üni mi? çok haklısınızda.. bence sorun okumak istemeyen gençlikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Ardeth said: Viktor said: ben bu iktidar gelene kadar kacan adamlara vatan haini gozuyle bakiyordum su anda kacmak aklimdaki bir numarali dusunce Bana da tam tersi oldu o sende biten birşey demek ki kendini motive edebilimelisin bir şekilde. Ama buraya eğer yapabilirsem dışarda adam gibi bir ünvan ve başarı elde etmeden dönmeyi düşünmüyorum çünkü gerçekten üniversite kemikleşmiş ve hiç birşey yapamayan insanlar yeni gelenleri sindiriyor. Şu ülkede bişey yapabildiğini gördüğüm akademisyenlerin çoğu yurtdışından belirli bir ün ve tanınmışlıkla dönmüş oluyorlar. Hatta mümkün olsa kendi üniversitemi açıp kendimi o üniversiteye de adamak isterdim ama hem mali kaynaklarımın hem de yönetsel becerilerimin yeteceğini sanmıyorum. bende bite bisey degil fazla simdi mezun olucam hedefim kaymakam olmakti ama gelgelelim bu iktidar yazili sinavdan tam yapsanda mulakatta kendi ideolojisinden olmiyanalri dokuyor direk haksizmiyim gitmek istemekle? iktidar degisene kadar hayalimdeki meslegi yapma sansim 0 cok basarili olsamda burda sansim yok onun yerine yurt disinda kasarim yeni hedef belirledim kendime BM de ise girebilmek icin kasicam bu saatten sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 maden mühendisliği gibi türkiye'nin ihtiyacının kat kat üzerinde mezun veren gereksiz bölümlerin imkanları kısıtlanıp diğer bölümlere yatırım yapılsa nasıl olur acaba?madencilikte dünya devi kanada'nın bile yıllık maden mühendisi 10 iken bizim yetiştirdiğimiz maden mühendisi sayısı ne kadar acep... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 bir, üniversite adı çok şey değiştiriyo evet. değiştiren şey boğaziçi nin kendisi değildir belki, o insanların oraya girerken de zaten başarılı çalışkan insanlar olmasından kaynaklanıyordur. keza kimse kusura bakmasın da ben yüksek lisans yaparken de bunu görüyorum, başka okuldan gelen ile boğaziçi nden mezun olanın farkı açıkça ortada. ikicni olarak, bu adam (bakan demeye dilim varmaz), "türkiyede maaşlar son derece iyi" diyen adam değil miydi ? ahahahah ben buna gülüyorum ya demiştim o zaman, şimdi de onu diyorum. neresinden tutup anlatsam yanlış olduğunu bilemiyorum o kadar yanlış bir önerme ki. hizmet sektörü için 100 üniversite dahaymış. ahahah ben buna gülüyorum ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 sen ogrencisin bende isverenim sen farkediyor diyorsan dogrudur abi biz bosa konusuyoruz. kesip attin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 he olmadı liseleride üniversiteye çevirelim 100.000 üniversitemiz olsun... Saçmalamayın arkadaşlar üniversite fazlalığı kaliteyi değil,kalitesizliği temsil eder.Herkes üniversite okumamalı,okuyan ise baş üstünde tutulmalıdır. ÖSS'nin olması üniversite azlığından değil,giren öğrenci sayısının fazla olmasından kaynaklı.Giren o öğrencilerinde %75'i boş beleş,adam gibi okumadan şişirilmiş çocuklar.Eğitimi verilmeden üniversite sınavına sürüklenen çocuklar... İlk ve orta öğretim düzeltildiği,adam gibi bir sistem getirildiği takdirde üniversiteye yığılmada artar,kalitede. Lise'de ne adamlar tanıdım daha Türkiye'nin komşularını bilmeyen,onu geçtik ne adamlar var daha Türkiye'nin başkenti İstanbul diyecek kadar düşükler... Ne kadar sevmesem de ÖSS'nin de YÖK'ünde gerekliliği tartışılmaz şuan da, Eğitim sistemimiz önce düzelmeli,istersen 1000 tane üniversite aç bir boka yaramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 +öss ye giren herkes üniversiteye gidip mühendis olmak istemiyor ki + olmamalı da bugün bir çok insana sorsanız liseden sonra fabrikada garanti iş sağlarsak mesleki liseye gider misin diye bence kabul eden çok fazla olur. hem isteyen usta olur ne bilem fabrikada işçi olur vs olur o kadar aptal bir durumdayız ki bir kesim var nitelikli insan lazım ama bu kadar işsiz arasından istediğine uygun adamı bulamıyor bir kesim var iş arıyor ama üniversite mezunu olmasına rağmen iş bulamıyor yav bu insanları boşu boşuna 4 sene ünide çürütmek yerine ülkenin gelecek 20-30 yılında neler yapabileceğini planlayıp o tarz işler için uygun insan yetiştirsene, uygun eğitim versene misal düzgün! mesleki eğitim 3 4 sene boyunca...hem istediği işi yapar hem de boşu boşuna zaman ve para kaybetmemiş oluruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Burax said: öss ye giren herkes üniversiteye gidip mühendis olmak istemiyor ki + olmamalı da bugün bir çok insana sorsanız liseden sonra fabrikada garanti iş sağlarsak mesleki liseye gider misin diye bence kabul eden çok fazla olur. hem isteyen usta olur ne bilem fabrikada işçi olur vs olur 23 yaşında sorarsan iş garantili meslek lisesini kabul eder. 18 yaşında hepimiz kendimizi bir halt zannediyoruz, ya hakim olacaz, ya barajlar yapacağız ya beyin cerrahı, genetik bilimci, başbakan olacağız.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 matama said: sen ogrencisin bende isverenim sen farkediyor diyorsan dogrudur abi biz bosa konusuyoruz. kesip attin Benim bu konuda büyük tereddütlerim var. Benim bölümümden mezun olup alanında çalışabilen sayısı çok az. Ayrıca bende iş veren olsam daha önceden deneyimi olmayan eleman alınacak olsa bende nereden mezun olduklarına bakardım herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 matama said: sen ogrencisin bende isverenim sen farkediyor diyorsan dogrudur abi biz bosa konusuyoruz. kesip attinbölümümden mezun olup da master hayaliyle yanıp tutuşmayan bütün arkadaşlarım, hepsi en fazla 2 ay içinde, net söylüyorum hepsi 2.000 ytl üzeri maaşlarla iş buldu. demek ki boğaziçililer iş buluyo muymuş ? buluyomuş. nedense başka üniversitelerden (itü ve odtü yü özenle bi kenara ayırıyorum) mezun olan arkadaşlarım için aynı şeyi söylemek kolay değil. master yapan insanlara bakıyorum, yeditepeden odtüden yıldızdan itüden boğaziçinden insanlar var bölümümde. nedense boğaziçinden 2.5 la mezun olmuş bir insanın bile aldığı notlar yıldız ın bölüm birincisinden yüksek oluyo. tesadüf mü bu da ? yok artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 fizban'ın boğaziçinin çimlerinde yatabilmek için çalıştığı zamanları biliriz. fizban da boğaziçi de iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 bazı üniversitelerin, daha iyi bir referans olduğu su götürmez bir gerçek. tek referans üniversite değildir ama işe alımlarda "etkilemiyor" demek de yanlış olur. onun dışında 40 yaşına gelmiş bir adamın okulundan çok, geçmişte mesleğiyle ilgili yaptığı işler referans olabilir, doğaldır ama yeni mezun birisinin en büyük referanslarından birisi de okuludur. ayrıca iyi bir eğitim sistemi olsaydı, okullar çok daha sağlam referans noktaları olurdu. stanford'a bakın, ya da mit, cambridge, oxford, harvard, carnegie mellon vs.. hepsi "kendi dalında" başlı başına başına referans olabilir. neden? çünkü alanında eğitim seviyesi çok yüksek. orada eğitim alan birisinin, belirli nitelikleri kazandığı varsayılır. ama bizim en iyi üniversitelerimiz hala bu kadar güvenilir olamıyor. (saydığım üniversitelerde, öğrencilerin çok sağlam projeler(=referans) çıkardığını da göz ardı etmemek lazım.) konuya dönersek, keşke 100 üniversite daha açabilsek. ama bu hayalden öteye gitmek değildir, bir bakanın böyle bir hayalini bizle gerçekçi bir dille paylaşması anlamsız. elindeki ~67 devlet üniversitesine öğretim elemanı yetiştiremeyen ve hatta imkansızlıklardan kaliteli öğretim üyelerinin çoğunu ~30 kadar özel üniversiteye kaptıran devlet, şimdi 100 tane daha üniversite istiyor. peh! bence bu iyi niyetle söylenmiş bir laf olamaz. bir bakan bu kadar saf olamaz. olamaz di mi? ilkokuldan üniversiteye kadar, eğitim sistemi berbat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 foss üniversiteler fosss adamlar.. adam diyorum çünkü bu "adam"lar yaptıkların işin niteliklerine uygun değiller. yani bölümleri X mezun ediyor ise bunlar X değiller.. X'in alt gruplarından birini (X1 veya X5 diyelim) hakkını vererek veya ezbere yapıyor olabilirler. ama bu X oldukları anlamına gelmez. şimdi biraz daha açalım da kalın duvarları aşalım (şarkı sözü gibi oldu lan) bu üniversitelere ne lazım? kaç tane lazım? cevap kısaca kadro lazım di mi? kim vericek dersleri? hah burada patlıyoruz! ahmet bey şirkette çalışıp çatır çatır para kesebilecek biri olabilir. ama ders anlatabilecek yetiye ve daha önemlisi detaylandırılmış bilgiye haiz midir? bu kapasitede kaç kişi vardır? patladık mı? patladık.. hayırlı olsun şimdiden yeteri kadar çöp mezun veriyorken daha da fazlasını verecek olmamız muhteşem bir gelişme! neden herkesin üniversiteye girmesi gerekiyormuş gibi bir hava yaratılmış önceden, bunu da anlayabilmiş değilim. eğitimli ara eleman yok ama çöp üniversite mezunları dolu var. niteliğin niceliği geçmesi umuduyla diyeceğim ama bizde bu çok zor.. bolluk=çıta gibi garip bir durum var ne yazık ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 çünkü tahsil görmeye alışık millet değiliz. Hala "yıllarca okumak = adam olmak" mantığı güdülüyor. Bu sebepten ötürü herkeste bir üniversite okuma sevdası var. Halbuki ara eleman açığı çok fazla. Düzgün işlet meslek üniversitelerini. Düzgün bir nüfus ve ıslah planlamasıyla çok rahat boş iş sektörleri doldurulabilir. Ama yine de önceden halk arasına "Abi meslek lisesi mezunları 3k maaş alıyormuş" rivayeti yaymak gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Önce hali hazırdaki universite mezunlarımızı değerlendirelim, yurtdışına giden gençlerimizi borda tutabilelim ondan sonra elbette ne kadar çok universite açarsak o kadar iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 hali hazırda yeterince donanımlı ara elemanımız yokki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar