cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 dagilinuleyn said: Mahalle maçı yaparken "adamın gol diyo" manasındamı söyledin? evet aynen budur kastettiğim. savunduğun fikri inandırıcı kılmak için o taraftan olmadığı halde o fikri haklı bulan biri numarası yapıyorsun. dagilinuleyn said: ben burda türban mantıklıdır veya mantıksızdır demiyorumki, dagilinuleyn said: benim türbanı mantıklı buldugumumu dşünüyorsun? Hayır ben mantıklı bulmuyorum. iki rol arasında gidip gelirken gardını sık sık düşürmen de cabası. dagilinuleyn said: Demokrasi kişiden kişiye degişmez.Yani sen "Demokrat" olmayan birine, sen demokrat degilsin,sana demokrasi olmaz! diyemezsin.tamam mı? derim. adam demokrat olmayabiliyorsa ben de ona karşı demokrat olmayabilirim. bu da fikir değil mi? bana bunları söylediğin gibi onlara da diyor musun? demiyorsun. bu da senin koftiden demokrat olduğunun kanıtlarından biridir. senin burada söylediklerinin demokrasiyle bir alakası yok ki, bariz bir şekilde belli bir kesimi kayırıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Tecrubesiz Takiyyeci :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Bereket tanrısı heryerde olmalı!!!!!!!Bereket tanrısına inana biz...biz la neydik olm biz yaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Merhaba dagilinuleyn, ben de Recai Kutan, yok yok Necmettin Erbakan, o da olmadıysa Abdullah Gül de olabilirim. Kıvır da yan cebime koy evladım. Ne dediğini kendin bile bilmiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 cicibebe said: derim. adam demokrat olmayabiliyorsa ben de ona karşı demokrat olmayabilirim. bu da fikir değil mi? bana bunları söylediğin gibi onlara da diyor musun? demiyorsun. bu da senin koftiden demokrat olduğunun kanıtlarından biridir. senin burada söylediklerinin demokrasiyle bir alakası yok ki, bariz bir şekilde belli bir kesimi kayırıyorsun. artık sana cahil demek zorundayım. demokrasi bir ülkede varsa , bu ülkede yaşayan herkeze uygulanır. demokrat olmayanlara bile dahil. örnek: pkk lı apo. demokrasi geregince apo da belli haklara sahiptir,bu haklar yasalarla konulur. bu yüzden gerçekten demokrasiye inanan biri,ve senin gibi bilgisiz olmayıpda bilen biri, demokrasinin herkez için geçerli oldugunu bilir. evet seninkide bir fikirdir,fakat anti -demokrat bir fikirdir.daha dogrusu bu bilgisizliginden kaynaklanıyor tabiki. sen tayyip erdoganın, demokrasi trenine bindigi gibi binmişssin, çoktan inmişssin bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 sırf demiş olmak için cahil diyorsun. faşist maşist desen neyse de caihl ne alaka? bilmediğim şeyler değil ki söylediklerin neyi ispatlamaya çalışıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 cicibebe said: sırf demiş olmak için cahil diyorsun. faşist maşist desen neyse de caihl ne alaka? bilmediğim şeyler değil ki söylediklerin neyi ispatlamaya çalışıyorsun? hayir demiş olmak için degil,nedenini de söyledim,tekrar söylerim. demokrasi senin düşündügün gibi demokrat olmayanlara karşı aynen demokrat olmadan davranmak degildir, demokrasi demokrat olmayanlara bile demokrat davranmaktır,bunu bilmedigin için dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 dagilinuleyn çık dışarı bir nefes al kendine gelirsin belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 ee? ben demokrasinin tanımını başka bir şekilde yapmadım ki? ben bir insan demokratik olmayan kişilere demokratik davranmak istemeyebilir dedim. ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dagilinuleyn Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 tabiki isteyebilirsin. fakat bu istegini eyleme geçirmen yasalara uygun olmaz demokratik bir ülkede. sadece istedigin sürece benim için hiç problemi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 saçmalamak bir suç olsaydı dagilin in cezası aponunkinden büyük olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 fikrimi değiştirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Eğer bu ülkede demokrasi varsa türban serbest olmalıdır. Cumhuriyet bunu gerektirir. Kimse kimsenin dini seçimini eğer o seçtikleri din kendi haklarına saygısızlıkta bulunmuyorsa karışamaz. İslam dinini seçen ve düzgün bir şekilde yaşayan kendi kalp rahatlığı için uğraşan bir insanın takmasını engellemek ona saygısızlık olur. Bu da demokrasiyi ortadan kaldırır. Eğer bir insan ben demokratım ben aydınım diyorsa öncelikle saygısızca olmamak şartı ile dinini yaşayan bir insana karışmamalıdır. Üniversitelerde, okullarda türban serbest kalmalıdır. Gerçekler bunlardır. Ama burası Türkiye. Ne kadar saygısız, boşbeleş adam varsa sanki özenle seçilip yerleştirilmiş gibi bir hava var Türkiyede. Türban serbest olduğunda insanlar artık farkları daha bariz bir şekilde görecek. Ülkücü tayfa ya da nurcu tayfa takmayan bir hatun gördüğünde ''Lan ..rospu nie takmıyon türban'' gibisinden bir tepki verebilir ki olacak şeyde budur. Tabii kız ağlayarak eve gelicek. Bu esnada abi ve ya sevgili görecek ve sebebini öğrendiğinde kahve ya da kafe artık neyse gidecek ve ''Olm benim hatuna yamuk yapmışlar. Yürüyün lan. Gelmeyen toptur'' şeklinde grup oluşturup gelecekler. Kavga. Sonra bu kavgalar sık olmaya başlıcak. Çok büyük bir ayrım olacak. Artık insanlar birbirlerini daha iyi tanıyacaklar. Arkasından insanlar tekrardan kutup oluşturacaklar. AKP salak gibi ''Ne oluyoz lan'' derkene oylar düşecek. Bu esnada Türkiyeyi bölme planlarında olan Amerika ''NİHAHAHAHAHAH'' die gülecek. Bizde bu arada salak salak bir taraf seçmiş olup kavgalara dalıcaz. O esnada ordu da ''Tamam olm darbe zamanı geldi. Yörüyün dağıtıyoz'' die dalacaklar. Bu ortamda en rahat kişiler daha fazla özgürlük sahibi polisler olacak. İçeri tıktıkları öğrencilere vururken ''Hayriye yapılır mı lan bu bana? Nası vermezsin lan!!'' şeklinde daha bi hırsla vuracak. Sonunda öğrenci dayaktan tanınmaz bir halde nezarethaneye. Bu esnada Amerika nın planlarına çok yardımı bulunan ülkücü ve nurcu kişilikler yine rahat rahat saklancak ya da salıverilecek. Tabii ordu darbesini yapacak. Türkiye tekrardan geriye düşecek. Avrupa birliğide işkenceler, insan hakları, insan ilişkileri, demokratik olmayan tutumlar ot bok ile Türkiyeye ''Siz bi 30 yıl daha çalışın sonra belki ama bak söz vermiyom belki diyom, alırız.'' dicek. Eh sonra her başa gelen Avrupa Birliğine yaltaklancak. Türkiye yine eski haline dönecek. Ama arada bir yine kavgalar. Ha ama olay şudur. Demokratik bir insanım ben diyorsan Türbana izin vermelisin. Bu arada Atatürk izin vermedi falan demeyin. Atatürk olması gerektiği gibiydi. Diktatör ve faşist. O dönem için gerekliydi. Ülke kurtuluşu için gerekliydi oldu. Belki zaten öyleydi ama farklı davrandı bilmiyom ama gereken faşizmdi. O yüzden bu devirde ''Atatürk yasakladı, o istemiyorsa onun yolundan giden Kemalist ben hiç istemem'' die düşünen kişi insan haklarına saygı göstermeyen, demokratik olmayan bir kişidir. Şimdi bu çocuk ''Türban istiyor. Bu da nurcu çıktı. Huucu bu.'' şeklinde yoruma gerek yok. Ben hiçbirşeyciyim. Azcık realistim o kadar. Türban olsun istiyorum. Ama sebebi de azcık kavga çıkar gözümüz gönlümüz şenlenir mantığı. Gerçekçi bir şekilde yaklaşmalı bence bu konuya. Bu arada yok ben istemiyom diyorsanız haydi protesto. Sizde serbest olduğu gün başörtü takın. Hatta çıplak gidin vücudunuza güveniyorsanız. Hatta dinlerini yaşıyorum dermiş gibi Ademi taklit eder ve bir yaprak takarak gidersiniz. Sonrada ''Bende dinimi yaşıyom. Adem babamın yolundan ilerliyom'' diyebilirsiniz. Seçim sizin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 fetocularla ülkücüler birbirlerini gırtlıycaklarsa razıyım türban da girsin, isterlerse çarşafla dolaşsınlar=) hatta şöyle 1-2 haftalığına iran modeli bile yaşatabilirler, ama daha fazlası olmaz=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Fetocularla ülkücüler bence gırtlaklamaz birbirini. Onlar başkalarının namusunu düşündüklerinden insanların kızkardeşlerine sevgililerine saldırmaya başlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 türban basit bir aksesuar olsaydı yasaklanmazdı. türban beyindeki örümceklerin bayrağıdır ve bence okulda değil heryerde yasaklanmalıdır. nazi bayrağı misali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Saçmalama. Türban zaten basit bir aksesuar değil. Türban dini bir simge. Normal şartlarda kimseye zararı olmayan bir simge. Ha ''Lan olm ellerini yüzlerini kapıyorlar. Göremiyom bende. Karı kız görmek istiyom ben'' die bir mantıkta olana evet zarar. Ama bu düşünce zaten zarar. Eğer türbana beyinlerdeki örümcek ağı diye yorum yaparsan senin beyninde baya bir örümcek var derim. Türban yasaklandı çünkü Atatürk türban dini bir simge olarak ortalıkta dolaştıkça, kara çarşaf dolaştıkça, fes dolaştıkça bu kadar inkılap yapılamayacağını biliyordu. Faşistçe bir karar. Ama dediğim gibi olması gereken karar. Dini simgeleri kaldırdı Atatürk bu yüzden. Ateist ol, agnostik ol, deist ol, poloteist ol ne olursan ol. Diğer insanların haklarını saygısızlık yapmadan, diğer insanlarda sana saygısızlık yapmadan yaşama hakkı vardır. Türbanın zararlarınıda düzgün bir şekilde ortaya koymazsan gereksiz bir yazı yazmış olursun. Türban dünya üzerinde tek bir ülkede zararlıdır. O da saygısızlığın kralını yapan Türklerde. Birbirlerinin hakkına saygısızlık eden, tercihlerine saygısızlık eden Türklerde. Ki onlardan biride sensin. Türbana bu gözle bakıyorsan sen bir saygısızsın. İnsanların tercih ve seçimlerine saygısızlık eden bir kişiliksin. Küpe takan, saç uzatan adama GAY diyen adamdan bir farkın yoktur senin. O halde senin de dahil olduğun Türklerin çok olduğu bir yer olan Türkiyede türban yasak olmalıdır. Ve büyük ihtimalle sen türban takarak okula girmiş bir hatuna suratını ekşiterek bakacaksın ve ordan bunu gören bir ülkücüde ''Ne ekşitiyon lan sûretini beğenemedin mi it?'' şeklinde çıkışacak. Sen ve senin gibi düşünenler demokrat adı altına saklanan faşist birer bireysiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 daha önce başka biryere yazmıştım; "türban sadece bir giyim tarzı mıdır? türban kadının birey olmasını engelleyen, kadını toplumda eş, bacı gibi rollere sıkıştıran ve erkeklerin taşıdığı bir aksesuar olmaya zorlayan, kadınları kendilerini sürekli bir sakınma içerisine sokan dolayısıyla erkekleri potansiyel tecavüzcü yerine koyarak insanları birbirinden uzaklaştıran hatta ve hatta türban yeterince yerleşince türban takmayana karşı erkekleri gerçekten taciz ve tecavüze teşvik eden bir yaşam biçimidir. kısacası türbanı benimseyenin beyninde de örümcekler vardır" dini bir simge olup olmaması beni ırgalamaz, zararlı mı? zararlı o zaman gtfo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2008 Türbanın siyasi simge olarak bir anlamı kalmadı ki? Türbanlılar iktidarda zaten. İsteyen istediğini taksın artık. Ama özellikle anadolu üniversitelerinde türban fiili olarak zorunlu hale gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Universitelere ve devlet dairelerine dini ve siyasi gorusunuzu acik acik gosteren seylerle giremezsiniz.Esitlik ve birey haklarinin korunmasi icin gereklidir bu.Sadece turbanlilara hak olan bir durum degil bu.Modern bir anayasaya sahip devletler vatandaslarinin tumunun esit haklara sahip olmasini garantilemek zorundadir.Guya Avrupa Birligi'ne girmeye calisan AKP turbanliyla beraber hac takarak gelen hristiyan'i davut'un yildiziyla gelen yahudiyi veya hawaii tshirt ve sortla gelen spagetti canavari takipcilerinin haklarinida savunacakmidir ? Cevap hepimizin bildigi gibi hayir.Bu ulkenin polisi yokmu kardesim deyip kendi beyinsiz moblarinin merhametine birakacaklar kendilerinden olmayanin ozgurluklerini ve haklarini.Bu islam fasizmidir.Ve AKP'nin ulasmaya calistigi sonucta tam olarak budur.Herkes esittir ama turbanlilar daha esittir deyip ulkeyi araplarin ilkelligine ve ayrimciligina suruklemek isteyenler elbette olacaktir ama sizden daha iyiside sallandi daragacinda , gerekirse sizde sallanirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 türban serbest olduktan sonra okula askılı t shirtle ya da etekle gelen kızlara bir laf edilirse onların hakkını da savunacak mı hükümet? polis tarafından eteği dizlerinin üzerinde diye dövülen kızların haberini herkes okumuştur.+üni içinde dini inancımız diyip türban takanlar olursa başı açıklar kafir durumuna mı düşecektir?ya da başı açıklara ****** gözüyle mi bakılacaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 taksınlar da kimin ne olduunu anlayalım. geçen arkadaş iki saat yazdı kızın tekine kızla tam çıkçaklardı türbanlıymış. hayır türbanlı olmasına bişey demedik de bi de takınca bıyıkları ortaya çıkıyordu ondan yani. yoksa türbanlı da olsa insan insandır. valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 istiklal mahkemeleri pls artık çok canım sıkıldı aynı olayları tartışmaktan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Ahaha arkadaşın feci dumur olmuştur he. Ama düşündümde kötü bişe ya başıma gelsin istemezdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Yargıtay : Türban serbestligi laik üniter yapıya aykırıdır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar