Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beko Basketbol Ligi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Efes çok önemli eksiklerine rağmen basketbol dersi verdi gs a..

Galatasaray'ın da bir-iki eksiği vardı sanki. Bu maçta Efes'le aramızdaki kalite farkı ortaya çıktı. Kazanmamız için Cemal ve Fatih'in biraz ekstra oynaması gerkiyordu ama vasatı geçemediler. Bomboş smacı vuramazsan, daha maçın hemen başında fıstık gibi pası elinde kaçırırsan böyle bir sonuç gelir. Adamlar bizi cüsseleriyle ezdi; pota altında sıfırdık, reboundlarda da kendini gösterdi bu. Cüneyt'e potayı göstermediler, içeriyi zorlamalarımızda takıldık hep. Üstüne Erman'ı durduramadık ve 59'da kaldık.
Sonuçta 6 milyon dolar bütçeli bir takımız ve 15+ milyon dolarlık bütçeli bir takım var karşımızda, eksiklikler bizim dar kadromuzu daha çok etkiliyor. Özellikle Fatih yerine iyi bir 5 numara almazsak finali dahi göremeyiz bence. Bu takıma ve hocasına güvenim eksilmedi önce Beşiktaş, sonra Fener'e ardından da Telekom'u takım oyunuyla yendik. Ancak Hüseyin'in yedeği olmadığı ortada muhtemelen önümüzdeki aylarda bir transfer gelecektir fakat bu transfer istenilen özelliklere sahip olacak mı göreceğiz zira ortada bir bütçe sorunu var.
Mesaj tarihi:
NTV'de skorlar hep geç yazılıyodu maç boyunca o yüzden sondaki smaçı görmemişim. Evet 69-76. White azgın oynadı öpüyorum kendisini. Çok dış şut kaçırdık ama.

Edit : Üstteki mesaja alıntı yapılmaz. Ders almam ders veririm.
Mesaj tarihi:
BulletRide said:
Hehe Ntvspor.net o haberi verirken,resim olarak Kyle Lowry'i kullanmış bende noluyor dedim direk potansiyelli pg'yi Memphis'den kapmış dedim FB,ama bi baktım Tarance'mış..Eddie Basten'ın yaptığı katkıyı yapacak bir savunmacı lazım FB'ye,Tarance pek iş yapmaz sanki.
Evet Eddie Basden olmadan olmuyor bu iş.Bu arada nerde oynuyor şuan bilen var mı?

Birde Tanyevic beni öldürecek bir gün Ömer Onan tam ritmini buluyor oyuna ağırlığını koyduğu anda adamı çıkarıp ya Preldzic ya da Vidmar'ı oyuna alıyor takım mort ondan sonra.
Mesaj tarihi:
Fenerbahçe Ülker'e Oyak Çarptı: Oyak Renault 68-67 Fenerbahçe Ülker

Telekom Ezdi Geçti: Türk Telekom 85-66 Beşiktaş C.T

Galatasaray C.C Tam Gaz: B.Banvit 77-80 Galatasaray C.C

GS 3 mağlubiyet, BJK, Telekom, Efes 4, FB 5
Mesaj tarihi:
Fenerbahçe 78 - Efes Pilsen 70 , Efesi üst üste 8 kere yenerek dünya rekoru kırmış durumdayız :D
efesi favori gösterenlere kapak bunca eksiğe rağmen
Mesaj tarihi:
Playofflara gelince Efesde Fenerde kendi gibi oynar , Efesle Fener daha önce eşleşmezse finalin adı gene değişmez..Playofflarda bu iki takımı telekomda gs da zorlayamaz , tek zorlayacak takım bir kaç sene önce gene final oynamış olan bjk , onlarda oyun kurucu sıkıntısı çekiyorlar , ama ona rağmen Efes Fener den sonra bu ligin en güçlü takımı..
Mesaj tarihi:
fenerbahçe- efes oldukça güzel bir maçtı. fenerin geriden gelip koyması da ayrı bir tad kattı maça.

zevkli bir karşılaşmaydı. sadece seyircilerin çok fos olması sıkıcı olabiliyor bazen
Mesaj tarihi:
Bonjo said:
Playofflara gelince Efesde Fenerde kendi gibi oynar , Efesle Fener daha önce eşleşmezse finalin adı gene değişmez..Playofflarda bu iki takımı telekomda gs da zorlayamaz , tek zorlayacak takım bir kaç sene önce gene final oynamış olan bjk , onlarda oyun kurucu sıkıntısı çekiyorlar , ama ona rağmen Efes Fener den sonra bu ligin en güçlü takımı..

FB,Tbl'nin en güçlü takımı mı ? =].
Finalin bir adı Telekom beyler,diğeri için şanslar birbirine yakın.Telekom alır götürür play-offlarda.
Mesaj tarihi:
Fenerbahçe geçen sezonun şampiyonu ki , unutma playofflarda sadece 1 maç kaybettik oda daruşafakaya idi galiba..Playofflarda Fenerbahçenin performansı bir başka olur heleki abdi ipekçi full çeksin kimse rakip olamaz , bunu geçen sezon önümüze geleni süpürerek zaten güzel bir şekilde gösterdik , bu senede tekrar gösterecez..
Kendi takımım diye demiyorum ama TBL nin 1 numaralı şampiyonluk adayı Fenerbahçedir , 2 numaraya bjk ı veririm , 3 de efes..gs ve telekoma şans vermiyorum..ha yarı final , final oynarlar belki ama asla şampiyon olacak potansiyel yok iki takımdada..
Mesaj tarihi:
Fenerbahçenin kadrosu geçen senelerde gayet iyiydi ve takım gerçekten güzel oynuyordu . Kambala , Eddie Basden ve İbrahim Kutluay gibi isimler ayrıldıktan sonra takımın dengesi tamamen değişti. Preldzic ve Vidmar gibi bana göre yalnış ve çok tecrübesiz iki avrupalı oyuncu getirildi ve bunların takıma katkısı şu ana kadar çok düşük oldu .
Dolayısı ile Fenerbahçe'de şampiyon olacak kapasiteyi şu anda kesinlikle göremiyorum .

Şampiyon Telekom veya Beşitaş olur bana göre .Umarım Beşiktaş olur .
Mesaj tarihi:
Fenerbahçe geçen seneki veya ondan çnceki Fenerbahçe değil,ben şuan şampiyonlukta 3 aday görüyorum.Kendi takımlarım Telekom ve BJK ki bunlar zaten genel olarak buradaki herkesinde favorisi ve Galatasaray.

Michael Wright'in sezonu kapatması çok kötü bir gelişme TT için ama 1 senelik oyun düzenini de bir adam üzerine kurmamışlardır herhalde,takımda farklı oyuncularla ve oyunlarla rahat başarı gelir.

Telekom'un geçen senelerdeki en büyük sıkıntısı sezonu tamamlayamamasıydı.İlk devre de ilk sıralarda yer alır fırtına gibi eserdi ama ikinci devrede dayanamaz bazen playofflara bile giremez,girse bile erken elenirdi.Şimdi öyle bir sıkıntımız yok,kadro çok geniş ve tecrubeli.Geçen sene playofflarda patladı TT ama bu sene çok daha güçlü bir ekip var.

BJK ve GS finali de kaçınılmaz bir son olabilir,bu sene GS'yi pek takip edemedim,BJK'yi de aslında :) Pek yorum yapamayacağım zaten yapılmış burada.

Efes ve TT'ye bu sene pek şans tanımıyorum.Efes belki tecrubesi ile birşeyler yapabilir sağı solu belli olmaz ama Fenerbahçe çok kan kaybetti.Aydın Örs'ü hiç sevmezdim ama Tanjevic'le Fener ölümü hak etti basketbolda,Aydın Örs en azından oynatıyordu.Tanjevic ile başarı beklemek garip bir duygu olsa gerek.Fenerbahçe başarılı olursa sadece kadrosundaki oyuncuların çabalarıyla olur,gerisi yalan
Mesaj tarihi:
Eğer playofflar tek maç üzerinden oynansaydı birazcık dediklerinizi anlamlı bulabilirdim ama malesef öyle değil , Fenerbahçe telekomada galatasarayada elenmez , azıcık basketboldan anlıyorsam , altına imzamı atarım..sizde atın imzanızı , playofflardan sonra kim tükürdüğünü yalayacak görelim..
Mesaj tarihi:
Bonjo said:
Eğer playofflar tek maç üzerinden oynansaydı birazcık dediklerinizi anlamlı bulabilirdim ama malesef öyle değil , Fenerbahçe telekomada galatasarayada elenmez , azıcık basketboldan anlıyorsam , altına imzamı atarım..sizde atın imzanızı , playofflardan sonra kim tükürdüğünü yalayacak görelim..

Abi öyle bir anlatıyorsunki Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'in final oynaması garanti ondan kasmıyorlar bilerek falan gibi. İzliyorsundur maçları ve iyi basketbol oynamadığını görüyorsundur Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in. Ayrıca Tanjevic'e mi, Vidmar'a Preldzic'e mi güveniyorsun da bu kadar rahat konuşuyorsun. Geçen seneki halinden eser yok Fenerbahçe'nin de Efes'inde. Yine de 5 takımın şansı birbirine yakın, sıralayacak olursak.

1-) Türk Telekom ( michael wright önemli bir eksiklik, sıkıntı yaşatabilir. böyle bir şanssızlık yaşamasalardı çok daha fazla şans verirdim, ama wright'in yokluğuna rağmen 1.sırada )
2-) Beşiktaş Cola Turka
3-) Galatasaray Cafe Crown
4-) Fenerbahçe Ülker
5-) Efes Pilsen

Beşiktaş ve Galatasaray'ın şanslarını eşit gibi görüyorum, Fenerbahçe'nin de şansları bunlara yakın ama Efes'e çok az şans veriyorum.

Olur da Efes şampiyon olursa fena rezil oluruz hehe. Şuanki durum böyle ama.
Mesaj tarihi:
Ben şu an Pınar Karşıyaka'nın dahi Fenerbahçe'den daha kaliteli ve iyi oynayan bir takım olduğunu düşünüyorum,ve evet basketboldan gayet iyi anlıyorum.Vidmar ve Preldzic gibi gençler şampiyonası chick'leriyle olmuyor bu iş,TBL'de işi götürmek için Slaughter tipi,Fitch tipi,Gaines tipi veya FB'deki Solomon tipi Amerikalı lazım.Solomon biraz parasının üzerine yatıyor ve euroleague dışı pek kasmıyor,Mirsad,Ömer veteran yerliler fakat artık eskisi gibi değiller.Semih sakat,yerine gelen Ömer ülkemizin en büyük pota altı gücü olabilir,ama daha var...Oğuz'u hiç beğenmiyorum.Vidmar ve Preldzic zaten pas geç.Kutluay gitti,Memphis'den gel Terrance belki kısa vade de katı verebilir ama onunda aklı tekrar NBA'de gibi.
Fb şamp. olurken Efes'ten başka zorlayacak takım yoktu ve final serisinde Ömer Onan'ın artık olmayan aşmış savunması ve Eddie Basden gibi NBA standardı bir savunmacı vardı.
TBL'de şampiyon olmak için bence gereken olay yani,yabancılarından yüksek bir verimle yararlanma olayı FB'de malesef bu sene yok.GS ,Telekom ve BJK bu açıdan gayet iyiler ve FB'ye 2 maçtan fazla vereceklerini düşünmüyorum bu 3lünün.
Efes ise FB için düşündüğünüz kendini playofflarda gösterir komplosunun sahibi olabilir.Blatt çok sağlam bir hoca ve Efes'in kadro kalitesi bunu kaldırabilir.FB TBL'de ki en iyi seyirciye sahip olması dışında bir avantaj sahip değil bu sene.
  • Yeni Oluştur...