Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

S_burti

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
quixef said:

Kendi hiç bir üretimi olmayan, babasının notlarını derleyerek oluşturduğu bir iki kitap da bariz inferior olan bir insandan böyle açıklamalar cidden "Yav he he (tr. Yeah, sure sure)" nidasını hak ediyor.

adamın babası abi, en çok onun hakkı var yorum yapmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi babası da, bir insanın "babamın yazdığı eserden saptılar" diye şikayetinin haklı bulunabilmesi için, o eserin türevi derlemelerde; babasının yapmak istedikleri ve anlatmak istediklerini tam olarak anladığını ispatlar derecede başarılı olması gerekir diye düşünüyorum. Babasının izinden gitmek hususunda bu ölçüde başarısız bir insanın bu konuda ahkam kesmesi bana anlamsız geliyor. Belki Tolkien in kendisi LotR filmlerini izleyecek "oha süper olmuş" diyecekti, ben ne bileyim.

TL;DR: Filmleri seviyorum, kralı gelsin laf ettirmem.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha filmler falan yokken, yapılacağının söylentisi bile yokken kitapları okumuş insanlar elbette ki filmlerden sonra burger king'de falan lotr oyuncaklarının dağıtılmasına çok içerlediler (ben dahil). Adamın söylediği de o zaten, kitapların içi boşaltılıp aksiyon filmi haline getirildiği. Evet lotr serisinin filmleri çok iyi birer fantastik-aksiyon filmidir. Ama kitaplar bunun çok çok ötesindedir. "Filmlere laf ettirmem" demeden önce empati yapmaya çalışmak gerek belki de.
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

http://www.kayiprihtim.org/portal/roportajlar/christopher-tolkien-roportaji/

tldr;

“Kitabı 15-25 yaş arası gençler için bir aksiyon filmine çevirerek mahvettiler ve Hobbit de aynı tür bir film olacakmış gibi gözüküyor,” diyor Christopher pişmanlıkla.

yoo çok güzel bi masal filmi bence
masal tadını güzel verdikten sonra aynı olmasına gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...