Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekom beni deli edecek

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

İşçiler haklı mı haksız mı bilinmez (wowculara göre haksızlar o kesinde) şimdi bir "5 ytl ni işçilerle paylaş" kampanyası çıkmış

Ekşi Sözlük linki

Ekşisözlüğe yazan ayzarın alıntı yaptığı link

Benim düşündüklrimi bir sözlük yazarı yazmış c/p

said:

"grev sirasinda maas islemedigini, dolayisiyla da odenmedigini bildigimiz halde bir greve kalkistik. bitmesi yonunde hicbir cabamiz yok, aksine daha beter hale getirmek icin yasal olarak suc isleyip mala mulke zarar verecek kadar zivanadan ciktik. grevin sonu gorunmuyor. olanlara tamamen kendimiz sebep olduk, hem de bile bile. buna ragmen cozumu baskalarinin cebinde ariyoruz. lutfen ac karnimizi siz doyurun, biz de sizin butun iletisim hizmetlerinizin irzina gecmeye devam edelim" demek.

harika bir kampanyaymis.
Sosyal ağlarda paylaş

hemen atlamışsınız bir şey bilmeden ama,zaten TT söz konusu olunca hemen atlayan adamlar çoğunuz.

Ya böyle bir şey yok,varsa da resmi değil.Sendikada para yardımı yapıyor,yönetimde birçok işçiye parasını verdi,vermediklerini de işten atmaya başladı.

Mesela bu hafta içinde Bahçelievler TT Müdürlüğü'nden 7 personel işten atıldı,dahası gelecek.

Sallamasyon birşey,greve çıkanlar zaten yine yaklaşık 1.5 milyara yakın para alıyor,milletin cebinden çıkacak 5 ytlye hiç mi hiç ihtiyaçları yok.

Böyle bir kampanya varsa da resmen,TT işçileri için değil,kendi cepleri için yapıyorlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

uheuhe vallahi benim babam 33 senelik TT personeli,şuanda müdür bilen bilir.Adam hergün küfrediyor,her gün işi bırakacam diyor artık :)

Gelinen durumu siz düşünün,kafalar toptan girsin diyelim.Nitekim özelleştiği günden beri hergün kafam girsin diyorum bende :) Personel hattı olmasa şu ADSL'e bile elimi sürmem,gider KabloNet'imi tekrar açtırırım,kullanmaya devam ederim.

edit:
Fin abi senin durumunda olan yüzlerce insan var,durumu şöyle özetleyeyim.Devletin elindeyken,daha doğrusu grev öncesi diyelim günde 50-70 arası arıza çıkardı.Grevin ilk zamanlarında günde 200 arızaya yükseldi bu.Bugün babamın yanındaydım yine,günlük girilen arıza sayısı 700 ...

Çalışan personellerin hem işi değil bu arızalara bakmak,hemde baksalar bile yetişemezler zatende yetişemiyorlar bunca arızaya,sadece çok önemli olanlara bakabiliyorlar,yanı durumun ciddiyetini düşünün.Burada sadece TT'ye değil,büyük bir topluluğa da kafa sokmak gerekli,neyse kaç senedir üyeyim şu siteye,yazdık yazdık aynen devam denildi.Ne kasacam lan
Sosyal ağlarda paylaş

grevci işçiler istediklerini elde edip grevi bıraktıklarında, hasar verdikleri tüm telefon kutularını ve kablolarını ceplerinden onaracaklarsa, türk telekom verilen hasarı karşılayabilmek için benim faturalarıma zam yapmayacaksa 5 değil 10 ytl ile de destek olacağım kampanyadır. ama sen gel benim telefon kablolarımı kes, günlerce mağdur et, senin bozduğun şeyi onarma parasını da yine ben vereyim, bir de üstüne 5 ytl. vereyim. gel bi de götümü vereyim tam olsun. said:

eksi sozlukten

imza atayım altına :p
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöyle bir genel bakış alalım.

Bu adamlar grevden önce ne yapıyordu? TT.NET'te çalışıyorlardı. Heralde Türkiye'nin en çok arkasından kötü konuşulan, bahsedilen şirketi. Hani abartısını falan geçtim ama elbet bu kadar laf yiyorsa bi sebebi vardır, insanları memnun etmek konusunda bayağı eksiktir. Şirketin hizmetlerinden teknik desteğine müşteri hizmetlerine kadar her konuda binlerce milyonlarca örneği çıktı kötülüğüne dair. Her gün konuşuluyor neredeyse.

Peki bu adamlar ne yapıyor? En düşüğü ortalama 2 mühendis maaşıyla, Türkiye standartlarının çok üstünde bir paraya çalışıyor, üstelik de özensiz, kalitesiz, herkesin şikayetçi olduğu bir işi yapmak için. Zaten haksız yere bolca para kazanıyor yani.

Şimdi napıyolar? Grev. Hayır bir de grev dediğinde iş yavaşlatırsın ya da iş bırakırsın ama bu adamların iş bırakması 2 gün boyunca neredeyse hiçbir etki yapmıyor çünkü zaten yaptıkları bir iş yok adam gibi. Bu yüzden adamlar bununla da kalmıyor, biliyorlar ki zaten grev yapmasalar da hissedilir bir eksiklikleri yok neredeyse, çünkü çalıştıkları yok. Oturup hatları sabote ediyorlar, kabloları kesiyorlar, insanların 112'yi 115'i aramasını dahi engelliyolar, bu arada ölen yaralanan, polise ulaşması gereken ya da yangında evi kül olan insanları madur ediyolar, sadece iletişim değil insanların yaşama dahil pek çok hakkına tecavüz ediyorlar.

Peki bir de üstüne ne yapmışlar? Kamuoyunun engin sağduyusunu (!) destek olarak istemişler, tüm bunlardan sonra "haklı davalarında" destek arıyorlar utanmadan. Hatta yüzsüzlüğün son raddesine vararak yıllarca verdikleri kalitesiz hizmetin ve hiçbir iş yapmadan aldıkları milyarlarca maaşların üstüne, üstelik de bana bu kadar zarar vererek, insanların bırakın sevdiklerini acil durumda polisle ambulansla bile iletişimini engelleyerek, kablosunu keserek sabote ederek, üstüne bir de dilencilik yapıyor 5 ytl istiyorlar Taksim'deki zibidi tiplemeler gibi.

Komple kovulsunlar da akılları başına gelsin utanmazların.
Sosyal ağlarda paylaş

2 mühendis maaşları
sabotajlar
onlar bunlar

geyik

adamalr anayasal bir haklarını kıllanıyorlar
bugün "ı-ıh yaptıın grevi beenmedim" diyosunuz..yarın "hayır sendikaya fln giremessin işine bak sen" de diyecekmisiniz.

siz ne derseniz deyin,adamlar götlerinden birşey uydurmuyor,kanunsuz bir iş yapmıyor,kimsenin hakkını yemiyor birşey çalmıyorlar HAKLARINI kullanıyorlar.
o sabotaj olaylarını çokta inandırıcı bulmuyorum ben.ama eğer doruysa gerekeni sorumlular hakkında yapılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Dogmeat, adamların maaş çizelgesi için istersen bir araştırma yapabilirsin. Bir de Türkiye'de ortalama bi mühendis maaşına göz at lütfen.

Böyle hiçbir şey sunmadan çürütecek hiçbir şey atmadan ortaya geyik deyip geçmenin hiçbir anlamı yok.

Haklarını kullanıyorlarsa kullanıyorlar tamam. Kalitesiz ve özensiz işlerine aldıkları milyarlar yetmiyor olabilir, kendi görüşlerince daha fazlasını hakediyor olabilirler o yüzden greve gidebilirler. Ama bir usulü vardır bunun da. Hadi kablo kesmediler diyelim. Ama tutup bu adamlar 112'yi 115i aramayı engelliyorlarsa, hayati ihtiyaçları da gözardı ediyorlarse, ve bu adamların grevi yüzünden ambulans çağıralamadığı için insan ölüyorsa, başlarım ben bunların grevine de hakkına da.

Hani grev yapmaya para istemeye yüzü var mı, bu kalitesiz performansıyla ve aldığı türkiye ortalamasının 2 katı maaşla bu kadar şımarıklığa nerden yüz buluyo tartışmasını geçtim artık, insanlık var işin içinde, temel sorumluluklar var, insani hak ve ihtiyaçları kafalarına göre kısıtlamaları var. Grev yapacaksa da adam gibi yapsın. Kimse bikaç gün annesini sevgilisini arkadaşını arayamadı diye ölmez, ama eksikliğini de yeterince hisseder zaten ama tutup sen 112yi 115i kısıtlarsan başlarım senin grevine, kovulsun hepsi demek en doğal hakkımızdır.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:
2 mühendis maaşları
sabotajlar
onlar bunlar

geyik

o sabotaj olaylarını çokta inandırıcı bulmuyorum ben.ama eğer doruysa gerekeni sorumlular hakkında yapılır.

bugünkü gazetelerde de vardı o sabotaj haberi

yaptıkları şerefsizlik bence, emekçi falan değil düpedüz anarşist bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen 5kuruş para vermem grevdekilere kampanya falan karşıyım.adamlar grev yapmak istemeyenleri de zor durumda bırakıyorlar bu bir,ikincisi de grev yapıolar diye halka artislik yapmanın anlamı yok.kız arkadaşım nezaman adsl başvurum işleme koyulur demiş çıkmaz ayın son çarşambası ahahahah" diye bi laf demiş ben orda olsam kafa atardım kendisine..hayır bi de el atından çevremdeki 3-5 kişinin adsl bağlattığını da biliyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Telekom sendikal örgütlenmenin gücünü kırmak için uğraşıyor. Sendikalı çalışanların maaşları, sendikasız çalışanlardan daha az. Grevin yapılmasının sebebi de bu çifte standart.

"Maaşları az buldular, yüzsüzlere bak sdfsadfsgdadasfdsaf" demeden önce bir daha düşünün plx.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...