Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RTÜK terör haberlerini yasakladı...

progamer

Öne çıkan mesajlar

Ya haklısınız evet tabi ki haklısınız bu tamamen görmezden gelmeye benziyor hatta , özgür (!) medyayı engellemek......

Ancak var mı burada sokaktaki insanların ırkçılık sebebiyle birbirlerine saldırmasını engelleyebilicek bir fikri?

Demek istediğim sokakta insanlar deli gibi dolaşmaya ve oraya buraya "Kürt! Ermeni!" diye saldırmaya başlıyorsa veya Türkiyede yaşayan Ermeni veya Kürtler "Kürdistan " ya da " Ermenistan "hayali ile saçmalamaya başlıyorsa bunu nasıl engelleyebiliriz?

Bir fikri olan varsa söylesin ancak benim bir fikrim yok.

Belki iğrenç ve belki de korkunç şeyler olacak ve biz bilmeyeceğiz adam gibi neler oluyor ama durum" iki ucu boklu değnek" gibi görünmüyor mu?

Belki de ben çok bilgisizim ? O zaman aydınlatın .. Çok siyasi ise pm atın.. Ama durumu böyle görüyorum..

Edit Antimodes : Lafın bana gelmiş sanırsam. Ve haklısın. yalnış bir yaklaşımda bulundum. Özür dilerim

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 22:04 tarihinde, ghost_boo tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an TSK ... dağına helikopterlerini sevkediyor!
TSK kuvvetleri köprüyü işte böyle geçiyor!
Bu sefer bir yığınak yaptılarki dillere destan kaçmayan terörist varsa kaçsın gitsin.
TSK subayları işte burada işiyor, kaç litre işiyor az sonra.
Askerle nerede ne yapıyor haberlerinin suyu çıktı iyice. Eğer yanlış haber verilip TSK'nın işine gelen bir durum oluşturuluyorsa ne ala yoksa eğer tvler TSK harekat çizelgesine dönüşmeye başladıysa askerlere zarar verir bu. Savaşın magazini olmaz. Hangi dağda operasyon yaptıklarından size ne? Sonuçlar ilgilendirir ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-alo fatih senmesin
-evet abi benim
-ya basbakan biraz uzgun su ahmet necdet serzer in harp okulalrinda yaptigi konusmaya Sabah onu birinci sayfadan vermesin en iyisi
-niye abi butun gazeteler birinci sayfadan vericek, il kdefa boyel konsutu sayin sezer
-ya fatihcim bak butun gazeteler 3. den evriyor yapma etme
-nasi yani!
-ertugrul ortasayfaya attirdi analdi bizi simdi gereksiz yere tartismalar filan olucak gerek yok bunlara sayin basbakanimzi da oyle diyor
-....

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 22:19 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ana haberlerde "mehmetçik işte köprüyü böyle geçiyor!" haberi vardı. Spikerler çekinmeden üzerimizden 10.3 helikopter geçip şuraya gitti de diyorlar. Irak'ın ... bölgesine operasyon haberide vardı..
dev edit: Ayrıca mehmetçik sivil otobüslerle taşınıyor da dedi zeka yoksunu herifler. Şimdi bütün sivil otobüsleride hedef alsınlar di mi?

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 22:31 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

şehit vermemizi engelleyecek önlemleri almamışın yıllardır sonra şehit verince cenaze görüntülerini yasakla hatta hükümet aleyhine slogan atılırsa onlara dava aç doğuda uğraşılacak bir terör örgütü yok zaten sen git oğlunla ilgilen kızını evlendir biz şehit vermeye devam edelim ama haber yapılmasın bu sayede halk ulan harbiden biz bunlara oy verdik ama diye düşünemesin aman iktidarın sallanmasın aman iktidarın tehlikeye girmesin aman yabancı sermaye gitmesin
bakalım daha kaç yıl sabrımızı deneyecekler bugün değil yarın
bu hafta değil gelecek hafta bu ay değil gelecek ay elbet yaptıklarını halk görecek o zaman cevabını alacaksın ey tayyeap efendi
Sosyal ağlarda paylaş

oper öyleyse ne ala demişim başta..
ama öyle değilse reyting olsun haber olsun diye koyan hepsinin belasını versin...
edit: ayrıca aldatma maldatma sivil otobüs denir mi ya? sivil taşıyor onlar hedef göstermek kerizliğin andavallığın önde gidenidir her şekilde..

[ Mesaj 23 Ekim 2007, Salı - 22:45 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

düşük yoğunluklu savaş esnasında -çok kritik operasyonlar hariç- embedded gazetecelik dahi yapılabilir. tabii hatırlatmakta yarar var, bu embedded içerisinde kurallar askere bağlıdır.canlı yayın yapılacak yer ve çekim açısı dahi askeriyeye göre belirlenir ve kasetler önceden izlenir. istenilen kayıtlar yayınlanır.. (olması gereken de budur zaten)

ancak bu yasak savaş veya bilgilendirme için değil, psikolojik yıpratma için alınmış bir karardır. bütün ülkelerde alınır (bence alınması da doğrudur) ve önceden 99'a kadar olan dönem içerisinde sorunlu zamanlarda direkt medya patronları ile birlikte de bu uygulama konuşulmuştur.

realist yaklaşmak lazım bu gibi şeylere, ayakları yere basmayan bir yaklaşım doğru sonuca götürmeyecektir bizi.

öncelikle bu karar hangi hükümet olursa olsun verilecekti..

kısaca "aaa bu hükümet yaptı" demek çok mantıklı gelmiyor. hükümet kendi kendine bu kararı almışsa eğer (ki kendileri doğru kararlar alma konusunda pek başarılı değildir) kırk yılın başında işe yarar bir şey yapmıştır.

kısıtlama sadece kısmi bir olay ile ilgilidir ve gereklidir. keza medya bu sefer şehit kanından nemalanmaya götürmüştür olayı. doğru olmayan bu yaklaşımda daha tehlikeli olan ise tabiri caizse cahil halkın galeyana getirilmesidir. Burada dahi (ki eğitim düzeyi yüksek bir forum olduğunu düşünüyorum) pek çok kişi olayı anlamadan, olaya hakim olmadan çok yönlü olayları tek bakış açısı ile değerlendirip asıp kesebiliyorsa basit halkın neler düşündüğünü siz düşünün..

keza sansür (ki bu kısmı daha çok otosansür dü) zaten bir kaç gündür dtp merkezlerinin yağmalanması haberlerinin verilmemesi ile başlanmıştı..

şimdi demek istediğim şey (ve bazılarının istediği şey) bir iç huzursuzluk yaratılmasının tehlikeleridir.. medyanın yanlı ve hatta bazı kanalların kasıtlı gibi görülen yayınlarından ötürü bilenmiş olab kitleler, diğer gruplara zarar vermeye çalışabilir ki bu bizler için sonun başlangıcı olur.

kimse kusura bakmasın, ancak reyting ve okur kapma savaşı içerisinde bu ülkenin vatandaşlarının birbirine düşürülmesine izin verilmemesi alınmış doğru bir karardır.

eğitimli olan kesim bir şekilde habere -kısmi şekilde olsa bile- ulaşacaktır (her zaman olduğu gibi) ve devletin bütünlüğünü koruyacak olan eylemler -bazen muhafazakar kararlar olmak zorunda kalsa dahi- kişilerin haklarından çok daha üstündür.

dolayısı ile hem şehit kanından rating alınmasını midem kaldırmadığından hem de halkın galeyana getirilmesinin yanlış olduğunu düşündüğümden alınan kararın yanındayım. kaldı ki alınmış bu kısmi karardır. 11eylül sonrası ve yapılan operasyonlarda abd bu gibi kararlar almıştır.ingiltere 7-7 sonrası aynı kararı almıştır. allahın her günü olay olan israil bu kararı daimi uygulamaktadır..
Sosyal ağlarda paylaş

bizim yayınlamadığımız haberler zaten cnnnnnn ve bbbbbc kanallarında bir numaralı haber olarak gösteriliyor.

biz ise şanşüy yapıyoruz.

bu şanşüyleri savunmuşsunuz "yok pkk haber almasın" felan diye,
pkk televizyondan haber almaz.
ha çok televizyon izlemek istiyorlarsa zaten roj tv var, cnnnnn var, bbbbbbbc var...

şanşüyün tek nedeni, olan olayları görmezden gelmeye çalışmak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ahanda bak, ben de sana Ekşi Sözlük'ten bir entry göstermek istiyorum, sonuna kadar fikirlerini paylaştığım bir kişi tarafından yazılmış;

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=11283349

adam bayaaaa bayaaa bir saçmalamış.

utanmasa "neden f22'ler ve uçak gemileriyle eşlik etmediler" diyecek.
rofl diyorum sadece.

aktif savaşta değiliz, erlerden oluşan basit bir konvoy için neden bu kadar koruma yapacaklar ki?

sonra gelmiş "askeri başarısızlık var" felan diye zırvalamış...

[ Mesaj 24 Ekim 2007, Çarşamba - 00:13 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir adım daha ileri gidiyorum, Patiye dahi itidal çağrısında bulunmak gerekiyor. Bu akşam yazılanları lütfen sakin bir kafayla okuyun. Olayın vahametini sorgulamıyoruz kesinlikle ama ortada olumsuzlukları ellerimizle oluşturduğumuz gerçeğini de göz ardı etmemiz doğru değil. (yanlış anlaşılmasın diye not: kesinlikle çatışmalardan, kaçırılmadan söz etmiyorum. tepkiler ve forumdaki mesajlardan ibarettir bu laf.)
Sosyal ağlarda paylaş

askerin sorgulanması gerektiğine katılıyorum ben. bu kadar kolay kayıp vermemiz normal değil. tv den gorduklerim ise tam komedi. eline mayın tarama aletini alan bombos yerlerde, dagların arasında elini kolunu sallaya sallaya geziyor. geliyolar bizimkileri vuruyorlar. sonra birden buhar olup havaya karısıyorlar. anlamadım nasıl donuyor bu iş.
Sosyal ağlarda paylaş

Haber almak isteyen yine bbc sinden cnn'inden vesairesinden biyerlerden bulur alır okur.Ama önemli olan Türkiye'deki milyon milyon insana ne yansıdığı.Gerçekten şehitlerin ve bu terör mevzularının üzerinden rating yapmaları tiksindiriyo insanı.Bütün halk ayaklanıyo sonra.Bü ülkede "haydi savaşa haydi ölüme!" deyince ölecek ve savaşa gidecek okadar çok adam varki..Tv yi görünce bu adamlar zaten süpermarketinden başka yerlere kadar saldırıp talan ediyolar.

Devletin aldığı karar çok doğrudur ve olması gerekendir zaten.Sansürle falan alakası yok bunun.
Sosyal ağlarda paylaş

sürekli askeri zedelemek için insanların yorum yapmasını sağlıyor.

günlük işini "gitti geldi" yapan askere ordu ne tip imkanlar sunabilir ki?
bir er sigara almaya giderken bile yanında 10 f-16, 30 tank, 50 cip, 80 asker ile mi gitmesi gerekiyor?

mecliste bile bir sürü pkk yandaşı varken,
asker nasıl bir istibahrat yapsın?

18-20 yaşında eğitimsiz erlerin pkk'yla nasıl savaşmasını beklersiniz?

sürekli abd'ye ve ırak'a yalakalık yapan, birkaç askeri kaçırıldı diye ortalığı kaldıran israil'in yerine "sakin olun" çağrıları yapan bir hükümet varken,
tutup da askeri eleştirmek niye?

"sen git ıraktaki pkk kamplarını yoket" izni yokken, o askerle kendi evlerinde ne yapsın?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...