Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara ve Universite ?

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar yeri burasi mi bilmiyorum ama buraya actim neyse.Universteye basladim bu sene 2.senemde girdim ve 19 ya$indayim.Uniye geldigimde cok ciddi bi $ekilde sigara icen insanlarin sayisi dikkatimi cekti.Bahcesehir Universitesindeyim $oyle bir baktigimda normalde sigara icenlerin azinlik olmasi gerekirken sigara icmeyenler azinlik durumunda ki sigarayi birakmi$ biri olarak bu cok zorluyor insani.Aklima takilan esas soru $u; Sigara baktiginiz zaman geri kalan ulkelerde daha fazla tuketilen ve kim ne derse desin geri kalmi$ligin sembolu.(Icerkende biliyodum,birakincada biliyorum ::) ) Universiteler ise toplumun kalkinmasi icin temel ta$lardan biri,ne kadar cok universiteli varsa o kadar cok egitimli i$ gucunuz var demektir.Ve bana garip gelen $eyse $u universite ortaminda nasil bu kadar cok sigara icen insan olabilir Yani bazen biraktim diye kasit yapiolar diye du$unuyorum :d Sizin universitelerinizdeki durumlarida ogrenmek isterim. Okudugunuz icin saygilar ; )
Sosyal ağlarda paylaş

Marmara Üniversitesi'nde de içen çok, ben çok çok az içiyorum.
Paket taşımıyorum bile.
Yani aklıma bile gelmiyor, hiç kendime "ulan bir sigara olsa da içsek" demiyorum.

Bence de geri kalmışlığın simgesi, zira Amerika'da ve Avrupa'da artık evleri kiraya verirken sigara içiyorsanız sorun çıkartabiliyorlarmış diye duydum (yalan da olabilir). Ama sonuç olarak kapalı alanlarda içmek yasak, sokakta da çoğu yerde yasak diye biliyorum.

Kimsenin kimseyi zorla zehirlemeye hakkı yok.
Gelişmiş ülkelerin uygulamalarını doğru buluyorum...

Bizde böyle birşey olsa herhalde kıyamet kopar.
Sigara içmek bizde ayrı bir karizma olarak görülüyor nedense.

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 15:11 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

gelişmiş ülkelerde sigara engellenmeye çalışılıyor sadece. dünyanın gelmiş geçmiş en büyük filozofları, dahileri, sanatçıları hep bir tür uyuşturucu kullanmıştır. belki sigara değil daha ciddi uyuşturucular. belki beynini daha fazla çalıştırmak zorunda olan insan kesimi daha çok tercih ediyor olabilir avrupalının bizim ülkemizdekiler kadar sıkıntısı yok, daha rahat yaşıyorlar sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara içen, hayatım boyunca içmiş biri değilim. Çok nadir nargile içerdim. Onu da en son 2-3 sene evvel falan içtim galiba. İçen insana da laf etmem ama rahatsız olduğum için yanımda içmemesini söylerim. Sigara içen kız 3-0 yenik başlar gözümde vs vs

Ama sigara içmenin "geri kalmışlık"la alakası olduğunu pek sanmıyorum. Tamam zararlı, rahatsız edici vs, ama geri kalmışlıkla ilişkilendirmek saçma bence. Sigara içmek zaten insanı geri bırakmaz, ha geri kalmış insan sigara içer derseniz, genelde toplumun entellektüel, bilim ve sanat kesiminde de en üst sırada olan insanların çoğunlukla sigara içtiklerini görürsünüz. Kimse zararını bilmeden içmiyor zaten, içen de zararını bilerek kabullenerek içiyor.

Tercih meselesi. Zararı verdiği keyfe değiyorsa içiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

@praw
+1 bencede kapali yerde icilmemesi gerekiyor ama bizim kantinde iciyolar pufur pufur ve kantine giremiyorum.
@bone
bende gecen sene dershaneye giderken ders cali$irken iciyodum belki komik ama ister istemez sigara icince daha rahat cali$iyosun $oyle ki ; ben sigara icmedigim zaman bir ders aram 2 saat olurken sigara icitigimde 15 dk oluyo bu bana 1 saat 45 dk kazandiriyo ki buda cok onemli bi sure

Acikca soylemek gerekirse icmiyorum,icmek istemiyorum ama bir yandan bakincada istiyorum bilmiyorum niye boyle tamami ile psikolojik onu biliyorum ama ne biliim bazen guzel de olabiliyordu ictigim zamanlar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
avrupalının bizim ülkemizdekiler kadar sıkıntısı yok, daha rahat yaşıyorlar sonuçta.

sıkıntısı olmayan bir insan evladı var mı şu dünyada, merak ediyorum.. :p

yazık cidden, zaten spor yapmakla da fazla alakası olmayan sağlıksız bir gençlik yetişiyor. kamuya açık bütün alanlarda yasaklansa süper olacak ama burada bir süre daha yapamayacaklar herhalde o işi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bahcesehir Universitesindeyim $oyle bir baktigimda normalde sigara icenlerin azinlik olmasi gerekirken sigara icmeyenler azinlik durumunda

valeron, baz aldığın örnek grup çok kısıtlı.
çok daha genel bi araştırma yapmak lazım.
benim çevremde de içen sayısı çok az. ben de üniversitede çok az kişi sigara içiyo diyim o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valeron 24 Eylül 2007, Pazartesi - 16:31 tarihinde demis ki:
nedemek bir turk kadar sIkInti cekmek ? Moldovya lisida avrupali degil mi ? Bizden daha az sIkInti cektikleri icin mi ulkemize gelip fuhu$ yapiyolar sence ? :: ) konuyu saptirmayalim da olayi genel degerlendirelim herkeze gore herkezin sIkIntisi daha fazla ..

avrupalıdan kastım avrupanın gelişmiş ülkeleri tabii ki. senin avrupa diyince aklına moldova mı geliyor yoksa gelişmiş ülkeler mi? kıta olarak kastetmedim refah seviyesi yüksek ülkeler anlamında söyledim bu kadar takılmana gerek yok.

Sam, bilimsel araştırmayı baz almam gerekmez, bu tür şeyler günümüzde paradan kaynaklanıyor, bahsettiğim ülkelerin kişi başına düşen milli gelirine, yaşam ve sağlık standartlarına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın, bakmışsındır da zaten, neden bana gelip burada avrupalıyı savunuyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...