Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İran Kandil'e Giriyor

Lucky

Öne çıkan mesajlar

Kuzey Iraklı Kürt yetkililer, İran’ın sınır ötesi operasyon yapacağı yönünde işaretler bulunduğunu iddia etti. İran’ın ’’Kandil Dağı civarındaki köylere operasyon yapılacağı’’ yönünde uyarı içeren bildiriler dağıttığı bildiriliyor.
Kürtçe yazılan bildirilerde "İran İslam Cumhuriyeti" ibaresi bulunuyor ve halktan 48 saat içinde evlerini terk etmeleri isteniyor.
Operasyon uyarısı yapılan köyler arasında Kandil, Hac Umran ve Kal’at Dizat bulunuyor.
Reuters haber ajansına göre, yüzlerce köylü bildiriler atıldıktan sonra evlerini terk etti. Tahran ve Bağdat’tan bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.
Uluslararası ajanslar ve yerel kaynaklar, İran’ın son günlerde Irak sınırına yönelik bombardımanını yoğunlaştırdığını bildiriyor.

Not : Alıntıdır
Sosyal ağlarda paylaş

Mollalar durumu baskıyla halletmek niyetinde.Sanırım Kandil seferiyle "sizi de ezeriz " mesajı verecekler hem içe hem dışa.

Tabii tarihten ders almamış bir hareket bu... 20 yıl önce ilkokul yıllarıma dönüyorum , İran - Irak savaşı yıllarına... Hala aynı tas aynı hamam.Geçen sefer kaybeden Irak'tı bu kez bir savaş olmasa bile kaybeden İran halkı olur diyorum.

[ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 12:03 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten rusya bunu inkar eden bir ulkede degil...
Adamlar acık acık "kardesim eger avrupa'ya fuze kalkanı koyarsan kotu olur" diyor...

Amerika'nın yanında olacagımıza rusyanın yanında olsak.Bu tarihde hep isgalcilerin yanında oluyoruz ornek = 1.dunya savası almanya ...

Valla onu bilememde bu dunyada kalacak en son 2 ulke amerika ile rusya olucak o kesin...
Sosyal ağlarda paylaş

Rusya'yıda iyilik meleği yaptınız. Bugun fırsatları olsa boğazları almak için bir kere bile düşünmezler.
Ayrıca bu savaş teorileri artık çok saçma geliyor bana Ne Rusya nede başka ülke Askeri alanda ABD ile yarışamaz. Ancak ABD Ekonomisi çökertilerek yenilebilir kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

tahranda okuyan bir arkadaşım bir kaç gün önce geldiğinde irandan, sohbet etme imkanı buldum.dediklerini duysanız vaybe halk böyle olur diye düşünmeden edemezsiniz.molla rejiminden sıkılmış dinin baskıcı tutucu zorlayıcı etkisinden yılmış halk oruç zamanı oruç tutmaz cuma günleri namaza gitmez duruma gelmiş.devlete resmen kafa tutuyorlar abi inanamazsın dedi.bir kaç gün önce haberlerde izlemiş olmalısınız.

aşırı tüketim yüzünden benzine kota koymuş devlet.arkadaşımın dediğine göre günde 3.5 litreden fazla harcayamayacağın bir sıkı yönetimi devreye sokmaya çalışmışlar.halkda öyle hor kullanım olmaz böyle olur diye büyük iş yerlerini basıp yağmalamış.tabi yüzleri görünen 10 kişi asılmış ama onun dışındakilere birşey olmamış.

herneyse sonuç olarak sevgili Holy yukarıda bir şey yazmış kendisine kesinlikle katılıyorum ancak şu şekilde ;kapanacaklar oraya gitsin kapanmayacaklar buraya gelsin...

[ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 13:52 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

varmı rusyadan baska alternatif ?
Insanlar umutlu,su istilacılara karsı en azından bir guc var.Ustelik amerika'ya kok sokturen bir ulke.

Yalnız sunuda belirtmek isterim.Iran malı arabalar turkiye'de satısa cıkmıs.Gecen resmini gordum bayada fiyakalıydı...

[ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 13:54 tarihinde, firatram tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sparkcaster
üye [şikayet et]
§ 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 12:54 [ özel msj ]
lol amerika rusya iran bize karşı mı birleşcekler.amerikadan yönetiliyoruz zaten :)

Amerika'dan yönetilen hükümet, ama işler çok kötü sarpa sararsa ordu başa gelir ki o hiçbi yerden yönetilmez. Yani ABD herşeyi yöneterek alamaz.

said:
zydar
üye [şikayet et]
§ 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 12:58 [ özel msj ]
aktif, abi duyduğum en kötü teoriydi bu. abd iran savaşmanın eşiğindeler. rusya amerika düşmanlığını herkez biliyor onlarca yıldır.

Öncelikle basının zaten ABD güdümlü bi yönlendirici olduğunu unutmayın. Şayet teorimde (ki teori benim teorim değil aslında) doğruluk payı varsa tam da onların istediği gibi yönlendirlimiş, uyutulmuş durumdasınız.

Putin'in geçenlerde Rice ve Bushc ile Bush'un yazlığında gayet samimi görüşmeler yaptı mesela. Adamın Rice'la yiyişmediği kaldı bir tek, bu nası düşmanlık?

İran olayına gelince yine yok saldırıcaz edicez , nükleer programı durdurmazsan şöyle yaparız deniyo, suni bi hava yaratılıyo. Yıllardır kimsenin ne nükleer programı durdurduğu var, ne de saldırı olduğu?
Buyrun açıklayın?

said:
Rusya'yıda iyilik meleği yaptınız. Bugun fırsatları olsa boğazları almak için bir kere bile düşünmezler.

Rusya ve ABD birbirlerine aşık olduklarından değl tabi, ikisi de çıkar sağlayabiecekleri için birleşirler.

Nihat Genç'in dediği gibi taraflar belli olmadan savaş çıkmaz, şu durumda ABD ve Türkiye'nin tarafı belli sadece. ABD uzantısı hükümette gayet düşmana çalışıyor, eğer savaş olacaksa en kötü şartlar sağlamak için bize. (müttefik eçısından)

Blackchaos ve lathspell, adam gibi, k?

[ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 14:27 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...