Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yilan seklinde bebek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Sintisyzer
üye [şikayet et]
§ 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 15:28 [ özel msj ]
biliyo demek seni yapmaya zorluyo demek degil, 20 posttur bunu anlatıyorum. sen ozgur iradenle yanlıs(!) kararlar vermiş bulunuyosun
abi sunu 2 saattir anlatmaya çalışıyoruz sonunda söledin ya helal be onun bilmesi seni yapmaya zorlamaz dediği gibi bu da irade ile aynı orantıdadır.
Mesaj tarihi:
Polisin hırsınız önüne cüzdan koyup izlemesi gibi bişi yani çalarsan aha çaldın suçlusun, çalmazsan yırttın. Özgür iradene bağlı ama ilginç olan burda Allahın senin zaten neyi seçecek olanı biliyor olması yani baştan cezanı verse veya mükafatlandırsa daha kolay.
Mesaj tarihi:
@Absolut peki nerden biliyorsun bizim cezamız verildide pratiğe döküyoruz burada belkide

[spo]öeh ironin gralı be :)[/spo]

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 15:36 tarihinde, LucifeL tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Hayır. Hangi kata çıkarsanız çıkın her katta ne olacağını biliyor.

diyolar

[ Mesaj 18 Temmuz 2007, Çarşamba - 15:37 tarihinde, Malibu tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
eğer tanrı varsa ve herşeyi biliyosa benim ne yapıcağımı da bilmesi lazım. ayrıca irademi de ne şekilde kullanıcağımı da bilmesi lazım.yani son anda abc yi değil de yi seçicekken tekrar a ya dönüceğimi de bilmesi lazım.yoksa herşeyi biliyo olamaz...
eğer biliyosa, beni niye yaratıyo? hadi yarattın, neden zaten sonucunu bildiğin bi sınava sokuyosun?hadi soktun, neden cezalandırıyosun?
sadistmi bu tanrı?ya da ne biliyim manyakmı?
Mesaj tarihi:
şöle düşün abso bizim herseyimiz belli ya bizim günahlarımız da belli olacak doğal olarak burası cehennem cezamızı çekiyoruz öbür taraf cennet dersin bu topice bakarak :)
Mesaj tarihi:
tanri
a) secebilecegimiz seyleri (olasi random variableleri)
b) sececegimiz seyi (hangi random variablenin gelecegini)

biliyor. o zaman ne mantigi var "al secebilecegin seyler bunlar" demenin?

yani hangi secenegi sececegimiz belli, cunku tanri biliyor.
Mesaj tarihi:
allah icin zamanın olmadıgını varsayarsak ( öle yazıyodur belki kitaplarda bilmiyorum ) bizi direk cehenneme veya cennete yollaya da bilirdi yarattıktan sonra, hoş gerci yapıcaklarımızı bilmek icin yaratmasına gerek de olmicak..., bizim suanda yasıyo olmamızın sebebi belki de allahın bizim yasamamızı istemesidir? baydı
  • Yeni Oluştur...