ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Şeriatçı, gerici vs. nasıl adlandırırsınız bilmem ama başı kapalı kızlar; başlarındaki örtü siyasi sembol olduğu ve savundukları görüş resmi görüşe aykırı olduğu için okullara alınmıyorlar. Peki aynı görüşleri çok daha fanatik bir şekilde savunan "Erkek" gericiler ve şeriatçılar türban gibi bir simgeleri olmadığı için ellerini kollarını sallaya sallaya sanki okulun sahibiymişcesine gezip ince bıyıklarının altından sırıtabiliyorlar. Bu çifte standart değil mi? Ayarları alalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Ehoy ayar vermek değilde, sorun açıkçası yasağın nedeninden kaynaklanıyor. Dini ve siyasi simgeler yasak bir yerde, düşünceler içeri sızabiliyor pekala.. [ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 00:54 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 hayat vermiş sana ayarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 kolayı var. bana sorun. ben anlarım adamın tipinden, kadının örtüsünden. suratına baktım mı olay bitmiştir. hangisi siyasi simge hangisi inanç gereği fark etmek çok kolay. bu konudaki analizimi yazardım ama site kapatılır filan. çok gizli şeyler bunlar çoluk çocuk da okuyor bu siteyi gençlere yazık olur sonra. düşünün ben bile 10-15 senemi verdim bu konuya. o derece zor oldu. not: fistan üstadımızın mesajı olayı bitirmiş zaten. görsem boşuna yazmazdım bunu. [ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 01:04 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 türban yasağında asıl gözardı edilen, diğer dinler veya diğer inançlar olmakta. türban savunucuları "biz dinimizi yaşayamıyoruz" diyor. "özgürlük istiyoruz" diyor. ama aynı kişilere "o zaman şu dine inananlar da kendi kıyafetleriyle gelebilsinler" derseniz, "olmaz" diye karşılık verirler. müslümanların din özgürlüğüne sahip olmadığına inanmıyorum. bazı yerlerde kılık kıyafet kuralları geçerli. oraya sadece türbanlıları sokmuyor değiller, tutup folklör kıyafetiyle gitmeye kalkarsan da sokmazlar. ancak sırf bazı yerlerde kılık kıyafet kuralları mevcut diye, müslümanlar ezilen sınıf oluveriyor. öte yandan, gayrimüslim vatandaşlar, ramazanda oruç tutmuyor diye dövülüyor, birçok yerde standart dışı yükseklikte ezan sesine sabretmek zorunda kalıyor ve benzeri birçok şey. bunları gayrimüslim vatandaşlar yaşıyor, ama sabrediyor. oysa sırf türban nedeniyle "dinimi yaşayamıyorum" diyenler, bu şekilde yaşamak zorunda kalsa, çok büyük tepki gösterirlerdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 valla insanların beynini açıpta ne düşündüğüne bakmak biraz zor tabi senin bakış açınla bakınca neden olmasın haklısın yani : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 said: kolayı var. bana sorun. ben anlarım adamın tipinden, kadının örtüsünden. suratına baktım mı olay bitmiştir. hangisi siyasi simge hangisi inanç gereği fark etmek çok kolay. bu konudaki analizimi yazardım ama site kapatılır filan. çok gizli şeyler bunlar çoluk çocuk da okuyor bu siteyi gençlere yazık olur sonra. düşünün ben bile 10-15 senemi verdim bu konuya. o derece zor oldu. said: yaklaşık 10-15 sene önce birden aklıma takıldı: neden t harfi, hristiyananların haçına bu kadar benziyordu? o günden sonra gecemi gündüzüme kattım, yoğun tempom arasında bu konuyu araştırdım. ahah zarek'i 10-15 sene önce araştırma isteği basmış. ps: offtopik olmasın bari görüşümü de söyleyeyim. "laissez faire laissez passer" . koyverin türbanı da şunu da bunu da. bişeycik olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 10-15 sene önce bu yasak yoktu diyecekler çıkabilir ama azıcık ülke dinamiklerinden haberdar olan biri yasaklanacağını çok daha önceden fark ederdi. ayrıca beyin okumak için illa ki beynini açmaya gerek yok. ileri düzey cia teknikleri var. x-files'ın bazı bölümlerinde bu olguya değinilmişti hatta. dizinin sıkı takipçileri bilirler, aksak yürüyüşlü bir çocuk vardı, satranç şampiyonasına katılmıştı, suikastten kurtulmuştu. ama bölümün adını tam olarak hatırlayamadım şu anda. [ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 01:16 tarihinde, zarek tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 zarek rahat 42 yaşında bende 10-15 saniyede düşünüverdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 10-15 gündür zarek kaç yaşında diye düşünüyodum abi. saol eyw (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 15-10=5 uğurlu sayım 5 teşekkürler zarek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 10-15 saat önce bir yaşıma daha girdim. 43 oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Konuya gel. [spo]KADINLARIN MEMELERİ VAR O YÜZDEN ÇOĞU PLAJDA BİKİNİ GİYMEK ZORUNDALAR, ERKEKLER ÜSTSÜZ GEZİYOR ÇİFTE STANDART DEĞİLMİ??!?!??![/spo] [ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 01:33 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Resmi görüş diye bir şey yok. Daha doğrusu var, ama belli bir yönde değil. Dini simgeyle giremezsin diyor resmi görüş. Türbanın ne kadar dinle ne kadar siyasetle alakalı olduğunun tartışmasına da girecek değilim. Şöyle düşünen böyle düşünen şuraya buraya giremez de itiva edemez herhangi bir resmi görüş, o sebeple de türbanlı ablalar giremez, türbansız ve normal giyimli erkekler girer. Dinciyse de girer faşistse de girer bilme mneyse de girer. Alta şalvarı takunyayı geçirip takkeyle girmeyi dene full sakalla, almazlar, aynı hesap yani. Yakasız beyaz gömlek falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 ERKEK BAKSIRLARINDA PİPİ DELİĞİ VAR KISLARINKİNDE YOQ BU DA ÇİFTHE STANDARD DİİLMİ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 KIZLAR DA DELİKLİ BAKSIR GİYECEK. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 bi defa cahillik dizboyu turban nedir? onu ogrenin ilk once 1960 ihtilalinden sonra turkiye ozgur dusunce ve ideoloji ile tanisti cunki 61 anayasasi boyel bir demokratik ortami mumkun kiliyordu 1965 yilinda Şule Yüksel Şenler hanimefendi bugun sikmabas dedigimiz turban modasini baslatti bu hanfendiden once turban sorununu gectim turban olgusu yoktu kaidnalr basini baglar gunluk hayatalrina devam ederdi ancak radikal islamin sembolu olan sikmabas bu hanfendi ile baslar ondan once acin bakin en radikal i diyebilicegimiz erbakanin karisinin basi bile aciktir gel gelelim bu nurcu hariket buyudukce buyudu ve bi zaman sonra dinen sart seklinde yutturmaya basladialr bunu kaldiki bu kafadaki insanalra turban okke derseniz carsaf carsaf okke derseniz burka isterler turban yasagi dedigimiz dini sembolelrin kamusal alanda kullanilamamasi olayi ise turbandan cok daha onceden beri mevcut bir seydir zaten dikkat edin bu kafadaki adamalrin 3 lafindan 1i "%99 u musluman bu ulkenin" dir ama mileltce cok salagiz cok cabuk unutuyoruz gecmiste olan olaylari "dini ozgurluk" diye bik bik oten bu cevreler sivas da insanalri diri diri yakarkende acaba bu yonedemi gorus beyan ediyorlardi bu adamlar benmerkezli demorkasi= beni mdedigim olur baskasi karisamaz dini ozgurlukler=benim dinim ozgurce yasanir baska dinler bi halt yiyemez serbest piyasa=benim lobilerim serbest olur geri kalan piyasa serbest olamaz vs vs artik zilyon defa tekrarlamaktan biktim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 hacı sakalıda yasak okullarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Sakala karıştıklarını zannetmiyorum, okulda baya mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 herkes çığlak geze bence çok klas olurdu,anlayın işte,çıplaklık selamettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Viktor, hiç üşenmiyorsun, çok teşekkürler ne diyeyim. Ben üşeniyorum artık anlat anlat çünkü. Dogmit, gralsın sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Ya bence bu yasak kalkmalı .. iki gün sonra da propoganda olarak kullanılmaz en azından . sonucta suan da da bunun siyasetini yapmak isteyen insanlar yok peruk takmalar şapka takmalar bir şekilde yapıyorlar . en azından yasak kalkarsa kimse istismar edemez .. hatta CHP kaldırsaydı bu yasagı da AKP den kesin kurtulmus olurduk . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 o yasak bir kalkarsa adamlara herşeyi serbest bir yaparsak işte o zaman onlar bizide iran yaparlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Orasi tartisilir iste. Turbana tamam dedikten sonra bu sefer de carsaf muhabbeti donecektir. Bazi universitelerde sol goruse kimse sesini cikarmiyormus. Yani sol goruslu insanlar propaganda yapabiliyormus. Bu nedenle de cifte standart oldugu one surulebilir. Diger konuda soylediklerimi tekrarlamak istiyorum. Abdullah Gul'un AIHM savunmasinda: "Türban, çağdaşlaşma yolunda bir geri adımdır. Amaç modernleşme ve çağdaş görüntüyü korumaktır. Siyasal simge haline getirilen başörtüsü, özgürlük sorunu değil politikacılar tarafından şeriat amaçlı kullanılmış bir olgudur." Başörtüsünün dini duyguları sınıflarda sembolize etmesi nedeniyle laiklik ilkesiyle bağdaşmadığı belirtilen savunmada "Demokratik devlet, laik devlettir" denildi. Buna ek olarak AİHM Büyük Dairesi, açıkladığı kararında türbanın bir siyasi sembol olduğunu vurgulayarak, Leyla Sahin'in universiteden uzaklastirilma kararini onayladi. Kisaca turbanin laiklik karsiti bir hareket oldugu resmi sekilde belirtilmis durumda. Universitelerde buna izin verilmemesinin baska bir yonu de bu olabilir. Anayasa karsiti bir protesto statusu tasimadigi icin diger olaylara goz yumuluyor olabilir. Merak ediyorum acaba ayni sekilde sag taraf propaganda yapmak istiyor da yapamiyor mu universitelerde? Bunu deneyen var mi aranizda? Universitelerdeki bu olaylari sikayet edin. Eger tuzukte siyasi propaganda yasaklanmissa ikisinin de olmamasi gerekiyor; ne turban ne de baska bir propaganda. Hic dilekce yazdiniz mi bu konu hakkinda? Simdi sorun nerde? Ne yaptigini bilmese de halk bunu yapiyor diye goz mu yumuyoruz!?! Kusura bakma ama atesin ne oldugunu bilmeyen kucuk cocuk tum evi tutusturuyosa cekip uyarirsin; olmadi cakmagi kibriti uzanabilecegi yerden kaldirirsin. Eger pyromaniac (Turkcesini unuttum kusura bakmayin) olmussa sigara icmeyi birakirsin, cunku hem sigara cocugun sagligi icin zararli hem de isin ucunda tum evin yanmasi var. Bilmem anlatabildim mi.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2007 islam zaten ataerkil bir din. Hatta direk islam erkekler için gönderilmiş bile diyebilirz. Bi erkeğin 4 kadınla evlenmesi çifte standart olmuyor mu ? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar