Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Liselere AF?!

Nostredamus

Öne çıkan mesajlar

2 dersten kalma kaldırılmış sanırım bu senelik.

Devamsızlıkların tamamı da silinecekmiş tüm kademelerde.

Sebepte sınıfta kalan öğrencilerin aileye yük yapmasıymış,

şimdi bir hareket yapacaktım,ayıp olur yapmayayım.

Ben sene boyunca kasayım,çalışayım,her gün okuluma gideyim,ailem benim için çalışsın,beni dert etsin;diğeri gidip sokaklarda eğlensin,parklarda sigara içsin,kız peşinde koşsun,ailesine yük olsun ama gelsin bir sonraki sene benle aynı sıralarda otursun,aynı üniversiteye gitsin...

Yazık lan,eğitimsizlikten bitecek bu ülke bu aflar yüzünden...
Sosyal ağlarda paylaş

benim durum biraz karışık şimdi :) 2005-2006 eğitim yılında (geçen sene işte) sayısaldım ve 4 zayıfla yılı tamamladım (fizik, fizik uygulama, kimya, analitik). ve sonra eşit ağırlık bölümüne geçtim, dolayısıyla fizik ve kimya gibi alan derslerinden sorumluluğum kalktı, onların yeride edebiyat, coğrafya, psikoloji geldi. yazın veremedim tabii bunları, bu senenin şubatına kalmıştı.

şubatta 4 dersi (fizik uygulama, edebiyat, psikoloji, coğrafya) verdim ama analitiği veremedim, şimdi bu haziranda vermem gerekiyor yoksa mezun olamıyorum.

şimdi hala benim bu analitiği vermem gerekiyor mu :))
Sosyal ağlarda paylaş

teeey geçmişi hatırladım. zamanında ben de afla geçmiştim ^^

bu arada affı savunmuyorum ama..
said:
Ben sene boyunca kasayım,çalışayım,her gün okuluma gideyim,ailem benim için çalışsın,beni dert etsin;diğeri gidip sokaklarda eğlensin,parklarda sigara içsin,kız peşinde koşsun,ailesine yük olsun ama gelsin bir sonraki sene benle aynı sıralarda otursun,aynı üniversiteye gitsin...

böyle bir genelleme modeli de görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

oha cidden ben de..Ben de lisemi aynen o ikinci şıkta yazdığın gibi okudum dersten kalmadım belki ama öyle okudum 2lerim falan vardı zar zor gelen..Ama sınıfımdaki tüm gün ailesine ve okuluna güven vermeye çalışan bir çok insanımsıdan daha iyi bir yerde okuyorum şu an..Ha belki o 4 senede bitirir üniversiteyi ama olduğu yere güven vereceğine kişilik yaratmaya çalışsa daha iyi olurdu gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendinizi kandırmayın arkadaşlar. Oturup eşşek gibi okula hergün gelen ve sınıfını ikmalsiz geçen biri ilerde hayatta daha başarılı veya başarısız oluru tartışmıyoruz. Tartışılan konu tembel (tembel çünkü lise dersleri direk olarak çalışma ile orantılıdır) ve sorumluluk sahibi olmayan birinin (Ailen sana oku diyeokula yolluyor ve o yaşta hayattan tek sorumluluğun eğitim, başka bir ciddi sorumluluğun yok) bütün sene çalışmadan sene sonu affı ile derslerini başarılıymışcasına geçmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kendinizi kandırmayın arkadaşlar. Oturup eşşek gibi okula hergün gelen ve sınıfını ikmalsiz geçen biri ilerde hayatta daha başarılı veya başarısız oluru tartışmıyoruz. Tartışılan konu tembel (tembel çünkü lise dersleri direk olarak çalışma ile orantılıdır) ve sorumluluk sahibi olmayan birinin (Ailen sana oku diyeokula yolluyor ve o yaşta hayattan tek sorumluluğun eğitim, başka bir ciddi sorumluluğun yok) bütün sene çalışmadan sene sonu affı ile derslerini başarılıymışcasına geçmesi.

Kendini kandırma Abso. Türkiye'de eğitim sistemi çok yetersiz. Herşey öğrencinin elinde olacak kadar toz pembe değil hiçbir şey.

Affı savunmadığımı belirttim zaten ama bu eğitim sistemi, mecbur kaldıkça okullardan öğrencileri postalamak için af çıkarmaya muhtaç olacak kadar berbat. Bunun farkında olmak lazım.

Çok çalışan ile az çalışan durumu değil.. Kaldı ki bir de bunun dershaneye giden, gitmeyen versiyonu var.. İğrençliğe bak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...