Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ICQ 6

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

kimse yok en büyük - si o :D türkiyede nerdeyse kimse kullanmıyor artık ama yurt dışında msnden daha yaygın sanırım en azından insanlar öyle diyor. ben msnimde sevmiyorum, hepsinden büyük gtalk var çünkü. ama bi bakayım kimse var mı eski listemden diye yükledim. yokmuş :D
Sosyal ağlarda paylaş

Eksisi kullanıcı sayısının azalması. Bi de biraz daha karışık geliyodu insanlara. Fake olayı çok daha fazlaydı.
Artısı da çevrimdışı mesajlaşmaydı, MSN de ekledi o özelliği. MSN'de olmayan bi özellik var hala, "visible list" diye. Çevrimdışı gözükürken bile seni görebilcekleri listeye ekleyebiliyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

icq nun en sevdiğim hatta hastası olduğum yanı web sayfalarıyla uğraşmadan white page aramadan istediğim türde kişileri arayabilmemdi..

misal asp kodlarken takıldığım bir yer var hemen interest e asp developing hede gibi bişi yazıyorum ve elin ukraynalı developerından bedavaya yardım alıp üstüne bir de arkadaş edinmiş olmam sadece 5 dakikamı alıyordu. ya da winzip ile sıkıştırılmış dosyanın şifresini bulamadığımda crypto yazıp yeni zelandalı hatun hackerdan işin tüm inceliklerini öğrenebiliyordum yine 5 dakika içinde.. çok güzeldi çok..
Sosyal ağlarda paylaş

Obaaaaaaa ICQ 6 mükemmel olmuş

Msnden farkları
+ Kontaklarınıza invisible ve visible verebiliyorsunuz. Invisible moda geçince visible verdikleriniz otomatikmen sizi görüyor diğerleri offline görüyor. Onlineken de invisible verdikleriniz hep sizi offline görüyorlar. Ama mesaj atınca her türlü durumda online oluyorsunuz.

+ Mükemmel bir arabirim

+ Kullanıcıları arama sistemi ile direk yaş cinsiyet ülke dil nick'e göre direk arayabilme.

+ Oyunlar moyunlar var 5-6 tane bakmadım nası şeyler daha yeni yükledim.

+ Eskiden bir kontak sizi ekleyince not bırakabiliyordu eklerken, sanırım şimdi de öyledir. Ben xx'im beni ekle gibisinden.

+ Eskiden kullanıcıların sizi eklemesi için sizin onayınız gerekli mi direk mi eklenecek mi ayarı vardı hala vardır heralde.

+ Msndeki gibi ileti sistemi.

+ Nick ayarlardan değiştirilir, nick icq'nun simgesidir. Böylece millet 'ayhyy cnm sklıoorr' gibisinden saçma sapan nickleri koymayı tercih etmezler.

+ [email protected] gibinden mail adresleri değil 6456589 gibisinden numaralar kullanıcıyı belirler. Bölece çoluk çocuk sinir edici email alamazlar.

+ Mail adresinizi değiştirince yeni maile onay maili gidiyor, onaylayana kadar eski mail silinmiyor ve yeni mail new mail: olarak altta beliriyor. Çok güzel ve üzerinde düşünülerek yapılmış. Güvenlik hat safhalarda.

+ Dock my Icq ile direk ekranın sağına ve ya soluna icq'u yaslayabiliyorsunuz. Penceler tam ekran olduğunda bile icq'nun üzerine gitmiyor belli bir pixelde kalıyorlar.

+ Kişisel bilgilernizi (adresiniz telefonunuz mail adresiniz adınız soyadınız cinsiyetiniz doğum tarihiniz vs..) yazabiliyorsunuz ve direk olarak icq'dan karşınızdaki kişilerin bilgilerini görebiliyorsunuz. Öyle ayrı internet explorer filan açmıyor göstermek için. sağ tıkla bak göstert.

+ Msndeki gibi konuşmalarınız kayıt edilebiliyor. Son konuşmalarınız pencereyi aça açmaz belirlediğiniz kadar satır gösteriliyor.

+ Msndeki gibi show me away after xx minutes modu bulunmakta onun yanında show me N/A var. Örneğin 5 dakika sonra away, 20 dakika sonra N/A. Karşınızdaki kişi N/A ise uzun süredir bilgisayarda olmadığı anlaşılıyor.

+ Skype'taki gibi çift tıklayınca 'arama mı yapayım' yoksa 'chat mi başlatayım' seçeneği var. Default ayarı chat başlatma.

+ Occupied modda gelen davetleri uyarıları gösterme var. Msn bunu otomatik göstertmiyor busy modda ama ben belki gösterilmesini istiyom.

+ Optionstan direk skin seçebiliyorsunuz, internetten indirebiliyorsunuz. Dil değiştirebiliyorsunuz, yeni dil dosyaları internetten bulup indirebiliyorsunuz.
Aynı şekilde ses dosyaları çekebiliyor ve farklı ses paketleri kullanabiliyorsunuz.

+ Kendi içinde gelen tab sistemi var. Default tab açık geliyor zaten. Bütün konuşmalarınız tek bir pencere oluyor (sekme). Bu msnde plus eklentisi ile oluyor fakat tab'ların çok fazla bug'ı var hem msn ile entegreli gelmediğinden icq kadar stabil çalışmıyor. (Örneğin msnde sekmeli pencereyi simge durumuna alırsanız alt+tab ile onu açamıyorsunuz ve yeni mesaj geldiğinde yanıp sönmüyor.)

+ Gelen dosyaları hangi kullanıcılar için otomatik kabul edileceği ayarı var. Msnger plusta olan bu ayar icq'nun içinde kendisi gelmekte. İsterseniz pencereyi kapattıktan sonra da file transfer işlemine devam edilebiliyor.

+ Mesajları sadece kontaklarımdan, aramaları sadece kontaklarımdan kabul et gibi ayarlar var. Msnde böyle birşey olması imkansız zaten msnde listenizde olmayan birisi ile konuşamazsınız fakat icq'da arama sonuçlarına göre birisi listenizde değil ise ve ayarları müsade ediyor ise eklemeden konuşabilirsiniz.

+ Karşı tarafın kaç dakikadır bilgisayardan uzak olduğunuzu göster/gösterme ayarı bulunmakta. İşte away moda girince kaç dakikadır away gösteriyor.

+ Kişisel güvenlik sistemi ile bilgilerinizin kimin ile paylaşılacağı ayarı var. Kontaklarımla herkesle vs... Ayrıca kullanıcıyı eklerken kişisel bilgilerimi göster ayarı da var. İsterseniz elemanı ekleyip kişisel bilgilerinizi görmemesini sağlayabiliyorsunuz.

+ Ekli olmayanlardan mesaj almaya izin veriyor iseniz bir spam koruma sistemi bulunmakta. İsterseniz spam korumayı da deaktif edebilirsiniz lakin default açık gelmekte. Ayrıca bilmediklerimden mesaj geldiğinde göster/gösterme diye sorayım mı diye seçenek var.

+ Geçmişi kaydetme biraz ayrıntılı olmuş. mesajlar, aramalar, dosyalar, Xtra davetleri, diğerleri, bilgi uyarıları, listemdeki olmayan kontaklar olmak üzere geçmiş ayarınızı filtreleyebiliyorsunuz.

+ Sms gönderme sistemi var. Ama Türkiye'ye sms gönderir mi bilmiyorum. Aslında Mynet ile Icq birlikte çalışıyorlar artık belki çalışıyor olabilir. Çalışmasa bile ilerde yaparlar heralde.

+ Adam gibi proxy ayarlaması var. Msnde çalışmıyo kodumun proxyleri.

+ Gönderilen web url'lerini otomatik link yapayım mı diye ayarı var. Mesaj gönderdikten sonra otomatik pencereyi kapat ayarı var. Mesaj gelince otomatik pencereye ekle ve simge durumuna al var. Default budur zaten, gelir gelmez ekranda görüntülenmesini istiyorsanız bunu kaldırırsınız.

+ Enter'a basarak mesajları gönder var. Aslında bu Msnde beğenildiğinden Icq'ya eklenildi. Normalde Icq ctrl+enter ile mesajları gönderirdi. Tabi artık default enter ile gönderiyor.

+ Bir web arama sistemi entegresi var. Otomatik web'de arama yapabiliyorsunuz.

+ Öyle ikide bir resim değiştirmek biraz kasar. Millet karşısındaki ile konuşurken çeşit çeşit resimleri sergileyip dakikada bir değiştiremezler. (Ayy ne güzel resimlerin var çok beğendim seni aşık oluyom) Adam gibi bir resim seçersiniz haftada bir filan değiştirirsiniz.

+ Resim ayarlama penceresi biraz gelişmiş. Zoom yapabiliyor, sağdan soldan üstten alttan resmin fazlalıklarını göstertmeyebiliyor, brightness contrast ekleyebiliyor, icq web sitesine yükleyebiliyorsunuz (tek tuş ile ayrı pencere açılmadan).

+ Bu wink dalgası var tZer adı altında, çok beğendim karikatürleri :)

+ Msndeki gibi saçma sapan butonlar yok. Çok daha sade ve şık tasarım.

+ Efektler güzel. Öyle tıklayınca çaaat diye tablolar filan yok olmuyor, yavaş yavaş slide oluyorlar.

+ Bu ileti sistemi çok daha gelişmiş. Şimdi baktım status note editör filan var. Note title note text ayarlıyorsunuz. Bold italic font renkler filan... Ayarladıklarınız kaydediliyor otomatikmen.

+ Msndeki bütün özellikler.

Eksilere geçelim
- Türkiyedeki herkes msn kullanıyor.

- Arabirimde hafiften buglar olabiliyor, çok nadir ama. Koordinat pixel kaymaları diyelim.

- Milletin 6 haneil numarası var bende istiyom deyip 6 haneli alamayınca üzülüyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

artik msn i acmiyorum bile neredeyse uzun suredir. gtalk ownz her durumda, sadece bir eksikligini hissediyorum, o da durumunu degistirememen. Yani birak invisible i, away bile olamiyorsun. Yani bilgisayar kullaniyosan o an, kesin basindasin belli oluyo, cunku onlineken kullanmazsan idle oluyor otomaik. E karsindaki seni idle degil online goruyosa kacarin yok cevap vericen. Gormedim mesajini falan olmuyor yani. Onun disinda sadece gmaile chat loglarini kaydetmesi bile yeter yani..

Birde msn'de biriyle konusacan mesela, dosya alip vermek icin online olman gerekiyor, simdi 5-6 kisinin beni online gormesini istemiyorum, e ortak tanidiklarda var onlarinda gormemesi lazim, tek tek secemiyon butun listeyi blokluyosun, msn bi sure dengesizlesiyo o zamanda, 10 dk falan kullanamadigim oluyor msn i. icq o durumda ownz oluyor visible list ozelligi ile.

Msn in ic bi artisi yok tamamen sogudum, resim mi ciziyosun, adamlami konusuyosun belli degil. her taraf rengarenk falan.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko demiş ki:
artik msn i acmiyorum bile neredeyse uzun suredir. gtalk ownz her durumda, sadece bir eksikligini hissediyorum, o da durumunu degistirememen. Yani birak invisible i, away bile olamiyorsun. Yani bilgisayar kullaniyosan o an, kesin basindasin belli oluyo, cunku onlineken kullanmazsan idle oluyor otomaik. E karsindaki seni idle degil online goruyosa kacarin yok cevap vericen. Gormedim mesajini falan olmuyor yani. Onun disinda sadece gmaile chat loglarini kaydetmesi bile yeter yani..

Eski versiyon kullanıyor olabilir misin dicem ama kendi otomatik update yapıyor diye biliyorum? Ben away ve busy yapabiliyorum online dışında. Hatta ss:

[spo] [/spo]

[ Mesaj 05 Haziran 2007, Salı - 09:07 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...