bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) "Wyeth" ilaç firması tarafından üretilen Lybrel’in piyasaya çıkması için verdiği onayı, önümüzdeki salı günü açıklayacağı belirtildi. Kadınların doğum kontrol hapını aldığı sürece ádetten kesilmesini sağlayacak ilaç, ABD’de yıllardır tartışma konusuydu. "Lybrel" adlı ilacın satışa sunulmasıyla kadınlar, doğum kontrol hapını düzenli olarak alıp aylık kanamalarından kurtulabilecekler. Geleneksel doğum kontrol hapları, 21 aktif tablet ile bunu takip eden ve kadında "yalancı" kanamayı sağlayan 7 şeker tabletinden oluşurken yeni ilaç, bu standart düzeni içermiyor ve kanamaya yol açmıyor. Daha önce de 21-7 standart düzeni dışında doğum kontrol hapları üretilmişti. Bunlardan "Yaz" ve "Loestrin 24" aylık kanamaları üç güne indirirken, "Seasonique" adlı ilaç periyodu yılda dört sefere indiriyordu. YILDA 40 MİLYON DOLAR Ancak Amerikalı jinekologlar, kadınlardan giderek artan miktarda "aylık periyodun tamamen ortadan kaldırılması" yönünde talepler geldiğini belirtiyordu. Yapılan anketlere göre de kadınların yarıdan fazlası antık regl olmak istemediği yönünde görüş bildiriyordu. Aylık periyotların ortadan kaldırılması için mücadele veren web sitesinin kurucusu Jinekolog Dr. Leslie Miller, doğum kontrol hapının icadından sonra, şimdi kadınlar için yeni bir kurtuluş döneminin başladığını söyledi. Önümüzdeki temmuz ayında piyasaya çıkacak olan Lybrel’in bu yılki satışlarının 40 milyon doları bulması ve 2010 yılında satışların 235 milyon dolara kadar ulaşması bekleniyor. / eee kadının doğasını bozarmı merak ediyorum pis kanı atmıyor sonuçta temizliyor mu ilginç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 güzelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 kız kardeşime söyledim , ben istemem öyle sey dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 alışmamış dötde don durmas ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 öle deil o. "alışmış döte don girmez" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 =) evet o da başka bi bakış açısı, teşekkür fistan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Kadinlarin cogu menapoza girdiklerinde genelde depresyona da giriyolar bildiginiz gibi, daha 20-25 yasindayken adetleri geciktiginde bile asiri gergin oluyolar gelicegini bildikleri halde, falan filan. Cogu istemez yani oyle sey bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Amma velakin kadınların hassasiyetine göre bu kanama dönemlerinden çektikleri de çok değişiyor. Bazıları karın ağrıları, baş ağrıları, miğde bulantıları içinde kıvranıyor bu dönemlerde. Yine de bana da çok dengesiz geldi [ Mesaj 21 Mayıs 2007, Pazartesi - 03:20 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Regl dönemleri kadının sağlıklı olduğunun doğurgan olduğunun da göstergesidir bir anlamda o yüzden çok gerekmedikçe kullanılmaması gereken bir ilaç. Yani tatile gidiliyordur 1 haftalık o nedenle kullanılır veya ameliyat olunacaktır falan filan ama keyfi kullanmak bence gereksiz bir ilaç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 doganın dengesıynen oynanmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 iyice ticarete döndü bu ilaç işi,yazık. insan sağlığını hafife almaktır bence bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 mutlaka bir yan etkisi olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 böyle bişi olması çok saçma?tamamen menstruastyon periyodunu bozan bişi bu..regl dediğimiz şey yumurtanın ve gebeliğe hazırlanan dokuların dışarı verilmesidir..e bunları dışarı vermezsen ne olcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Menapoza giren insan daha çabuk yaşlanır. Bu yüzdendirki kadınlar belli bir yaştan sonra vücudunda kırışıkların artması hızlanır. Pek kullanılacağını sanmiyorum bu ilaç'ın . Kesinlikle zararlı bir ilaç . terlemek,tuvalete çıkmak gibi regl vücudun ihtiyacı . Sadece özel anlarda nadiren kullanabilenecek bir ilaç diye düşünüyorum ( çok özel anlar ;D ) en azından doğum kontrol hapından daha güvenli ve az zararlı bir ilaçtır . Heralde bu yüzden böyle bir ilaç a gerek duymuşlardır diye düşünüyorum . Hatta tam tersine insanın menapoza giriş süresini uzatacak bi ilaç daha önemli . Bu konu nerden cıktı ya :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nariel Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2007 Çok hoş ne güzelde, doğum kontrol haplarının bile bi dolu yan etkisi varken bunun da çok güzel yan etkileri olacaktır kesin denge bozuyosun sonuçta. İlle de regl olmak istemiyosan yani acil bi durum söz konusuysa geciktirici gibi şeyler var onlardan alırsın. Abartmanın alemi yoktur bence.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 şimdii.. ne desem boş bahane olarak kullanilan bişey sonucta "regliyim ya bu donemimde iyi davraaan ercüüüü" ehuh, bilmiyorum saglikliysa ben isterdim de ucuk bi fiyati olmasin plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dominic Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 tüh. lawl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 hyr dogurganlık bitiyormu onu anlamadım ben ? yumurta üretiminimi durduruyor nedir yani yok degilse nereye gidiyor o yumurtalar geri dönüşüm kutusu tarzı bişeymi yaratıyor bünyede eger öleysede cocuk 9 kollu dogar falan.. dogur 1-2 tane sonra aldır yumurtalıkları en temizi. [ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 05:45 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Yok yumurtalar zaten çok küçükken üretilmiş durumda. Regl döneminde hazırlanıyorlar, foleküller gelişiyor vs. Sanırım yumurtaların hazır duruma getirilme fazı başlatılmıyor bu ilaç sayesinde. Şahsi fikrim, böyle önemli bir döngüyü engellemek hem fizyolojik hem de psikolojik sorunlara yol açacaktır. Bir bütünlük mevcut, bunları parça parça ayırıp (bazı durumlar hariç), heleki böyle önemli bir parça üzerinde ciddi oynamalar yapmak tüm sistemi etkileyecektir. [ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 16:22 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 kan dışarı hücum ederken hemcinslerimizin başını yeterince ütülüyolar, bu ilacı kullandıklarında ne hale geliriz bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 iyi de kanama olayları filan yumurtlamayla alakalı, yumurtayı dışarı atarlarken oluyo onlar. yumurtlamazlarsa dışarı atıcak yumurtaları olmaz, o zaman da regl olmuyolar işte dolaylı olarak etki ediyo yani teorik olarak bu ilacın kafa ütüleme,pms gibi olayları da kaldırması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 böyle bi doğum kontrol iğnesi var. yılda dört kere alınıyo, adeti de tamamen kesiyo. bana da acaip geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 implantlerde var deri altına yerleştiriliyo azar azar kimyasalı vucuda salıyo yumurta üretimini engeliyo. ki zaten sporcular adetlerini değiştirmek engellemek için ilaç kullnıyo. yenı bişi değil bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 yumurta uretilmez, mevcut yumurtalar salinir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 erkekler ne maraklıymıs bu konulara :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar