Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Secret World (post apocalyptic mmorpg)

Sylian

Öne çıkan mesajlar

ya zaten leveling abilityler falan çok çıplak, bu kadar az şey olmaz, olmamalı bayar yani elinden yıldırım at x2, sonra alev at.

releaseden onceki hali böyle olmaz bence. hai tonla cross skill vs koyabilirler, öyle levle up menüde olan 7-8 tane şeyi unlock edi,ceğimize 10-15 slotumu olur 200 ability içinden skillerimize göre açılanlardan seçeriz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya makine kasım, kasım kasıldı yine. Optimizasyon diyecem diyemiyorum benim makinenin aklı belli olmuyor çünkü. Rift & Skyrim'i medyum'da canavar gibi oynattı 2-3'er gün. 4. günü açamadı bile oyunları. Sanırım fps düşüyor bu oyunda da. İlk başta hiç problem yoktu halbuki.

Yeni bir pc toplayana kadar bana oyun falan haram. Ulan bi kuzgun'u takip edemedim deli oldum arkadaş

Neyse, ben oyunu sevdim, yarın da son günü sanırım betanın oynayamayacağım dışarda olacağım için ama end game content, pvp content v.s umduğum gibi olursa ilerde pc'yi yeniler yenilemez alırım bu oyunu

Bu arada, Chaos magic denedim çok zevkli, bildiğiniz kung-fu yapıyosunuz sdfs skill animasyonları falan bayağı başarılı
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar oynadım, bok gibi para birikti, ama satın alacak bir eşya bulamadım. etrafı dolaştım belki bir yerde vendor vardır da üst seviye silah satıyordur felan, bulamadım.
tüf tüf tabancasıyla oynadım oyunun çoğunu.
gidip bir londraya bakayım, belki orda silah satılıyordur diye, londra'ya dönünce bug oldu herhalde, çırılçıplaktım, karakterin özellikleri gitmişti, hiç bi şeyle etkileşim yapamıyordum felan.

oyunun iyi mi kötü mü olduğunu anlayabilecek bir beta değildi. oyunun final sürümünün bu kadar sıkıcı olmayacağını tahmin ediyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

Dün indirip oynamaya fırsatım oldu.

AOC ile aynı engine i kullanmışlar. Teknik açıdan oyun çok buglı ancak çok akıcı.. ( SWTORla kıyaslayınca su gibi gidiyor )

Nedense animasyonlarda bir gariplik var en azından koşarken onun dışında bir sorun göremedim.

Ortam olarak Kingsmouth'a gitmek için mekana girdiğimde bir L4D havasına kapıldım. Gerek görsel gerek sesler olarak gayet başarılı.

Questler kendi içinde türlere ayrılmış. Action , Investigation , item, story vs. Sıkıntım, Item questlerinden birden fazla alabiliyorsunuz ancak diğer tür questlerden 1 tane alabiliyorsunuz. Genelde MMO oynarken bir mekana gittiğimde quest görürsem onuda alır gideceğim bölgeye denk gelirse onu yaparım ama burada böyle bir imkanınız bulunmuyor. Ya elinizdeki questi iptal etmeniz lazım yada daha elinizdekini bitirdikten sonra buraya dönüp yeni questi almanız lazım. Ayrıca Quest tracker i interface de yer tutmaması açısından ( güzel düşünülmüş ) iconlar arası geçiş yaparak o an hangi questi yapmak istiyorsanız onu aktif ediyorsunuz. Mapte/Minimapte o quest ile ilgili işaretleri görebiliyorsunuz ancak başka bir questin mekanından geçerken ( yada itemin yanında ) oyun bunu quest aktif olmadığı için belli etmiyor. Bu yüzden aynı mekanlarda dönüp dolanıyorsunuz sürekli.

Inventory sistemine bayıldım. Sandbox bir oyun olduğu için 3-5 slotlu çanta aramıyorsunuz. Slot mantıgıyla hazırlanmış baya geniş bir inventory niz var. Güzel olan tarafı ise Inv. için X tane pencere açıp istediğiniz şekli verip ( misal 4 slot görünecek şekilde ayarladınız ) oraya istediğiniz itemleri koyarak LOCK edip actionbar mantıgıyla kullanmanıza olanak saglıyor. Diğer MMOlar gibi ekranın sagında 10 slot solunda 10 slot şeklinde sizi limitlemiyor.

Skill sistemini GW2'deki sisteme benzettim. Farkı GW2 de hangi silahla oynarsanız ona exp. kasıyorsunuz. Burada ise gelen Action Point i alıp istediginiz silaha kullanıyorsunuz.

Genel olarak contentte baktıgımda oyunun yaş ortalamasının yüksek olacak gibi görünüyor. Oyundaki questlerin çoğu için ( özellikle investigationlar ) baya kafa patlamanız gerekiyor. Hani 3 koyun 5 inek kes getir mantığıyla hareket edilmiyor. Daha çok puzzle havası var.

Funcom baya riskli bir seçim yapmış. Bu oyunu tutturamazlarsa baya baya büyük batacaklar yok tuttururlarsa o zaman MMO dünyasında ciddi değişiklikler olacağını düşünüyorum. ( SWTOR'un cinematic questleri yapması ile büyük etki yaratması gibi )

Sonuç olarak BETA da çoğu şey kapalı olmasına rağmen ( teknik sorunları saymazsak ) oyunun gideri var. ( En azından SWTOR'dan daha iyi )
Sosyal ağlarda paylaş

Bone yukarda bahsetmiş. İtemlerle ilgili. Oyunda üst seviye item yok anladığım kadarıyla. Damage/Heal efectleri kullandıgın Skill Pointlerle etkileniyor. Misal ben bir karakterimde KATANA kullanırken, blade skillinden DMG'e gittim, katanamın dmg'i baya baya arttı başka bir iteme ihtiyaç duymadım. Ha Assault rifle da bir yerde elime AK47 geçti onu kullanmaya başladım. Önceki kullandığım silahla arasında bir fark göremedim. Dediğim gibi skillerin durumu ile alakalı. ITEM ler sadece görsel olarak değişikliğe neden oluyor sadece sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyun ilk duyurulduğunda Sandboxçıların büyük ilgisini çekmişti. Bi çok oyun gibi öyle vaadlerde bulunur sonra diğerlerine benzer diye bekliyordum ben açıkçası. Beta, buglar dışında, tatmin edici geldi ama zannetmiyorum ki yeterli oyuncu sayısına ulaşsın. Tabi firmanın hedefi ne onu da bilmek lazım. 100k-200k arası oynayanı olur heralde.

Bi de böyle bi dünyada skill based oyun yok piyasada sanırsam (varsa da dandik f2p falan vardır)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...