Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

paticik gençliği ve ciddi uyuşturucu problemleri

dominic

Öne çıkan mesajlar

o yapılan baskın dönen uyuşturucunun milyonda hatta belkide milyarda biridir.

10 tane konteynır yolluyorlar.1 i ni izmire yollayıp ihbar ediyorlar.Polis İzmirde uyuşturucu yüklü konteynır bulduk hede hödö diye sevirken içeriye Mersin Limandan 9 konteynır giriyor.Ülkeye ne giriyor ne çıkıyor belli değil. Yakalanan hepsi uyuşturucu tacirleri tarafından yakalattırılıyor.Yoksa polis 10kg esrara el koysa nolur.
İçerde tonlarca dolaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
10 tane konteynır yolluyorlar.1 i ni izmire yollayıp ihbar ediyorlar.Polis İzmirde uyuşturucu yüklü konteynır bulduk hede hödö diye sevirken içeriye Mersin Limandan 9 konteynır giriyor.Ülkeye ne giriyor ne çıkıyor belli değil. Yakalanan hepsi uyuşturucu tacirleri tarafından yakalattırılıyor.Yoksa polis 10kg esrara el koysa nolur.
İçerde tonlarca dolaşıyor.

kurtlar vadisi'ni kaçırmıyon heralde
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe yok kuzenim gümrükçü mersinde ondan görüyorum limana gidince. :)
Türkiye de pkk ya tüm silahların ve uyuşturucunun girdiği yer Mersin Liman
konteynırın içini doğru düzgün aramıyorlar bile :)
Bi gemide 400-500 konteynır var hangisini arıyacaksın.
Zaten Mersin halkının neden bu kadar zengin olduğunu mersinin neden bu kadar lüks olduğunu açıklıyorda...
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara, Nargile vs'den uzak dururum, alkol yerine göre çok abarttığım, ayık dolaşmadığım da aylarca ağzıma koymadığım da olur çok değişkendir.

Ama uyuşturucu madde türevine asla yaklaşmam. Yaklaşana da hoş gözle bakmam, kendi çevremde tutmam. Merhaba'mı eksik etmem ama daha ötesine geçmem samimiyette. Gözümde saygınlığı bitmiştir. Yani ne kendimi ne çevremi yaklaştırırım.

Genel olarak vücudum uyuşturucu maddelere bağışıklıdır genetik olarak. Ameliyat masasında kaç defa 2, 3.5 saat erken kalktığımı, narkozun etkisinin sürekli geçmesi yüzünden başımda dikilen hemşireye ecel terleri döktürdüğümü (küçükken orta kulak iltihabı olmuştum, şimdi nasıl bilmem de o dönemde kulağa tüp takarlardı, benim kulak da sürekli iltihaplanırdı özellikle havuzdan denizden, tak çıkar tak çıkar bolca ameliyat geçirmişliğim var), dişçide dişim uyuşmadığı için üstüste 4 anestezi iğnesi yaptırdığımı (bir gidişimde 3. birinde 4.de anca uyuştu), yeni boyanmış sınıfta herkes aşırı boya kokusundan "uçarken" noldu bunlara be dediğimi bilirim. Bunla övünmüyorum, çünkü bu bence bir dezavantaj. Zira hani ileride ciddi bir ameliyata girmem gerekirse, durumdan birhaber doktora bayağı bir sorun çıkartabilir.

Aynı şekilde uyuşturucuya karşı da bağışıklığım olduğunu tahmin ediyorum. Emin değilim, hiç denemedim ama muhtemelen vardır. Buna rağmen denemeyi düşünmedim bile. Bu kadar "bağışık" bir bünyeye rağmen "bana bir şey olmaz" demiyorum.

Bu tür maddeleri kullanmak insanın kendisine olan saygısızlığının yanı sıra zayıflığıdır benim görüşüme göre. Hele ki kullanıp kullanıp "bana bişi olmuyo" demekse sadece kendini kandırmaktır. Kimse "aa ben bağımlı oluyorum galiba" diyerek devam etmiyor bu merete, işin farkına vardığında da çoktan bağımlı olmuş oluyor zaten.

İçen kimseye içme demiyorum, hayat kendi hayarı, seçim kendi seçimi. Göreceği zarar kendi zararı, alıyorsa aldığı keyif kendi keyfi. Ama nolursa olsun burda gelip de "yok bir şey olmuyor" demek ya da uyuşturucu ortamını savunmak gibi bir şey yapmaya hakkı yok, olmamalı. Sonuçta burada internet ortamı, kimse yazdıklarını kimlerin okuduğunu bilmiyor. Yeni gençliğe adım atmış üyeler vardır, heveslenir sonuçta. Çünkü böyle başlıyor zaten, kimse "dur lan bi de uyuşturucu alıyım bakim nolcak" demiyordur, ya da diyen çok azdır. İşte belki çevreden özentilikle, belki hava için belkiyse merak edip üzerine bu gaz sözlerin etkisiyle başlıyor herkes. O yüzden kendi sağlığınıza ne yaparsanız yapın, ama başkalarınınkini etkilemeye hakkınız olmadığını düşünerek atın mesajınızı.
Sosyal ağlarda paylaş

@Doruk, o soyledigin asit olmasin. Mantarin etkisi o kadar uzun surmuyo. Belki 5 6 saat devam ediyodur etkisi ama ondan sonra en fazla 1 gun yorgunluk cekersin. Bunun yanisira asit omuriligine yapisir. Her kullandiginda felce biraz daha yaklasirsin.

Rew'in mesajini uzerime alindim, ama gerekli ama gereksiz yere. Amacim kimseyi ozendirmek falan degil; ama neyin ne oldugunu bilmeden ona karsi bi onlem alamazsiniz ki? Yani alt katta domates yetistiriyo arkadasim; daha gecen gun gelip aa ot yetistiriyo diye alip cocugun sebzelerini goturduler... Sonra geri geldi tabi, anladilar domates oldugunu ama deneyin icine edildi tabii ki. Insanlar bilmeden ogrenmeden fikir sahibi olmamali. Yarin benim cocugum bana "bu ne" dedigi zaman ben ona bak bu boyle yapar, su soyle yapar bu bu nedenle kotu bir seydir diyebilmeliyim. Eger bunu diyemezsem cocugum gidip kendisi denemek ister; ogrenmek ister.. istemeyebilir tabi, ama isterse "bilmiyorum" demek ya da "uyusturucu sagliga zararlidir" demek cok sacma. Cunku her yerde "sigara ve alkol sagliga zararlidir" yaziyor ve eminim cocugum beni raki icerken gorecektir. Dahasi 18 yasinda masaya oturtup ben icirecegim cocugumu; bu onu demekki bi yastan sonra ben de uyusturucu kullanabilirim gibi bir onermeye goturur. Cevresinde sigara icen onlarca kisi olacaktir muhtemelen, demekki her sey soylendigi kadar zararli degilmis diyecektir icinden ve o bir anlik tereddutu omur boyu boynuna kelepce gecmesine neden olabilir... Daha once de soyledigim gibi ilk 3 defada ot zaten pek bi etki gostermiyo. Bu evrede vucudunuz belli degisikliklere ugruyo (gozle gorulmeyen) ve bu degisiklikler daha sonra testle ortaya cikiyo. Yani devlete calisacaksaniz (MIT'te muhtemelen gecerlidir bu) bunun kontrolu yapilacaktir ve bu sizin ne olursa olsun dogrudan elenmenize yol acar.

Kisacasi bi yastan sonra yaptiginiz seyler ileride yasaminizin nasil sekillenecegini belirler. Bu tur kelepceler takmadan once iyi dusunup kararinizi vermeniz gerekli, cunku geri donusu yok.

EDIT: Cocuklari ornek vermek baya bi duygu somurusune goturur. Daha objektif bi ornek vermem gerekiyo diye dusundum. Misal patronsunuz ve altinizda calisan elemanlar var. Emin olun kimin kullanip kimin kullanmadini farkedersiniz. Farkedersiniz de ne kullandigini/neden kullandigini bilemezsiniz iste ve bu insana asla yardim edemezsiniz...

[ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 04:11 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

tabii ki asit gibi değil, doğada hazır halde bulunan çoğu şey kimyasallar kadar etki edemez. ama tekrarlı veya aşırı kullanımında çok ciddi sonuçları oluyor mantarın. toksin maddeler içeriyor, bildiğin zehirli mantar.. kimi uyuşturucu-uyarıcı maddeler doğrudan insan metabolizmasına zararlı değildir, bu ise doğrudan zarar veriyor..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...