Bone Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Dün televizyonda izledim. Sokakta dolaşan halka sordular, hepsi "ben tatilimi yaparım arkadaş, bana ne seçimden" havasındalar. Mehmet Y. Yılmaz da bu konuya değinmiş http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6456372.asp?yazarid=148 Bana tuhaf geliyor açıkçası, bu kadar AKP'ye karşı olup da, bir pazar günü sandık başına gitmeye üşenmek. Yahu yaz 3 ay. 3 koca ay. 90 gün. Sen bu 90 tane gün arasından 1 gününü verip sandıkta oyunu kullanacaksın. 4-5 sene boyunca seni yönetecek kişileri seçeceksin. Bunda bu kadar üşenecek ne var anlamıyorum ki... Hadi cumartesi-pazar-pazartesi diye hesaplıyalım. 3 gün de tatil yapmayıver. Zaten şu an ne olduysa, hep bu inadımız yüzünden olmadı mı? Refah partisinden türeyen AKP ve Saadet Partisi, refah partili seçmenlerin oylarının bölünmesiyle belki de baraj altında kalacakken (saadet partisinin başına geldiği gibi), "kendi partime ayar vericem" düşüncesiyle AKP'ye oylar akınca, bir de "oy vermeyi hakeden parti yok" düşüncesiyle bir 10 milyon kadar kişi de oy kullanmayınca, bir anda başımıza AKP kral olmadı mı? E hala geçmişten ders alınmıyor mu? Halen oturmuş inat ediyoruz, "oy verecek parti yok" "ben tatilime bakarım arkadaş". AKP'liler üşenmeden sandık başına gidecek, AKP karşıtları tatil yapma derdinde yazlıklarında oturcak. Çok başarılı. Bir de şu erken seçim olayı kafamı karıştırıyor. Gelmişiz 4 Kasım'a, çok az kalmış. Direkten döndürürmüş gibi neden "erken" seçim yapılıp tarih 22 temmuz'a alınıyor ki? Erken seçim dedin -benim bildiğim- 1 sene, 2 sene erkenden olur, öyle 1-2 ay erkenden yapılmaz ki. Düşünmeden edemiyorum, acaba Kenan Evren'in Özal hakkında "oylarınızı Özal'a vermeyin" demesi sonucu Özal'a oyların akması gibi bir durum mu yaşanacak? Bence en iyisi Sezer'in birkaç ay daha görevinde kalması, seçimler tamamlanıp bittikten sonra cumhurbaşkanlığı seçimi olması olacaktır. Öteki türlü sanki bana katakulliye getirilmek isteniyormuşuz gibi geliyor. [ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 09:34 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 bu meclisin zamanı doldu artık, kasıma kadar toplanıp normal bir meclis gibi karar alabilecekleri çizgiyi aştılar. cumhurbaşkanlığı bir soru işareti, meclis ayrı bir soru işareti. bir an önce bunların giderilip meclisin işler hale gelmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 keşke ysk hazırlanabilseydi de 24 haziranda olabilseydi..içinde bulunulan kaos ortamı ne kdr çabuk sonuçlanırsa o kdr iyi hepimiz için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Bone, Belirsizlik pek iyi bişey değil ülke ekonomisi için seninde bildiğin gibi. E güvende kalmamıştı zaten bu hükümete ( ha zaten bizim hiç güvenimiz yoktu o ayrı) 1-2 ay kısa bir süre olabilir ancak büyük bir krize falan gebe kalmamak adına 1-2 ay önce seçim yapmak mantıklı görünüyor. hem ülke ekonomisi hemde ülke selameti açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Her türlü görüşten insanlar tatilde olacaklar o zamanda. Babaları bilememde annelerin çoğu oy atamayacak yazlıkta çocuklara bakıcak o sırada. Veya şimdiden oy sandığımızı yazlığa aldırmak lazım bu saatten sonra oluyosa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Öncelikle bu tatil işi hakkında öğrencilerin, baba parası ile yaşayanların, yazın 3-4 ayı tatil olanların konuşması çok kolay. 3 ay tatilin 1 haftasonunda git oy ver ne olacak... Peki maaşlı çalışanlar ne olacak. Bir çok iş yeri belirli tarihlerde topluca izine çıkar. Bir çok kişinin izin tarihleri zaten aylar öncesinden bellidir. Bütün bir yıl iki hafta tatili olan kişilerin (ilk beş yıl yasal tatil süresi 2 haftadır) bu tarihe denk gelmesi sonucu tatile gitmemesini beklemek abesle iştigaldir. Bütün bir yıl köpek gibi çalışıp yazın iki hafta ailesi ile birlikte tatil yapmak isteyen bir kişiye bu zulümden de öte gelir. Hadi kendisi bunu kabul etti diyelim bakalım çocukları bu duruma ne diyecek. Evde tatil diye yırtınan 2 çocuk, yılın kalan 50 haftasında gidilmeyen tatilden dolayı surat yapacak bir eşle sıkıysa gitmesin o tatile. Aynı şekilde bir çok insan ya devre mülk ile ya da erken rezervasyon ile ancak birleştirdikleri bütçelerine uygun tatile gidiyorlar. Sen bu insanlara tatile git, sonra bir haftasonu dön oyunu kullan sonra tatil yaptığın yere dönsersin dersen "Oldu, gözlerim doldu" der. Öyle havadan konuşması kolay, sorumluluk sahibi olup dikkate alman gereken başka kriterler de olduğunda konuşması zor. Benim çalıştığım yerdeki konumumdan dolayı izin tarihimi değiştirttim ama bunu yapamayacak bir sürü kişi var. Bende değiştirtemesem izin dönemimin tam ortasına denk düşen 22 Temmuzda gelip oy filan kullanamazdım. Hele bir okullarınızdan mezun olun, bir yerde maaşlı olarak çalışmaya başlayın o gün tekrar bu izin olayını konuşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 2 de çoçuk yapsınlar ben ondan sonra konuşcam :) Zamanlamayı seçem seçim kurulu hakkaten bu kadar kötü seçebilirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Açıkçası antalya da yazlığım olsa , evimde İstanbul'da olsa, kalkıp beş para etmez aday partiler için oy vermeye gelemem. 1 Pazar günü demişsinde herkes tatilini evinde geçirmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Yaz döneminde seçim olmaz.Saçmalığın daniskası. AKP, tıpkı cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olduğu gibi, işi oldu bittiye getirmeye çalışıyor. Ben zar zor izin almışım o tarih için (misal), seçim var diye tatile gitmeyecem?? O iş olmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 E iyi de adamların yaptığı şey o zaten. Tatilin tam ortasına denk getiriyolar ki millet oy kullanamasın Ama kendileri yine geçen seçimlerde olduğu gibi otobüs kaldırıcaklar seçim yerlerine, kendi oylarında büyük bir düşüş yaşanmıycak. Kısacası yine yaptılar yapıcaklarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 tatil matil bahane. gerekirse gitmeyeceksin tatile bukadar basit. ben de maaşlı çalışıyorum. tatilim o tarihe denk gelseydi gitmezdim hayatta mümkünü yok. önce görevini yerine getireceksin sonra vaktin kalırsa dinleneceksin. ne yazık ki bu bilinci öğrenemiyoruz. ha tatile gidip oy atmayanlar yüzünden akp seçilir demek yanlış. onlara oy atacaklar da tatile gidecek. tatil sadece akp karsıtlarının sahip olduğu birşey değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 seçim tarihini ysk belirler, hükümet değil. said: Yüksek Seçim Kurulu Ankara'da bulunur. Seçimlerin başlangıcından sonuna kadar düzen içinde geçmesini sağlar. Seçimlerin dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma seçim süresince ve seçimden sonra seçimlerle ilgili bütün şikayet, itiraz ve yolsuzlukları inceler, kesin karara bağlar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerinin seçim tutanaklarını kabul eder. Yedi asil, dört yedek üyeden meydana gelen bir kuruldur. Bu üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasında gizli oyla seçilir. Bunlar aralarından gizli oyla ve salt çoğunlukla bir başkan ve bir başkan vekili seçerler. İki Yargıtay ve iki Danıştay üyesi kura ile yedek üyeliğe ayrılır. Başkan ve başkan vekili ad çekmeye dahil değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 a.kp yanlı örümcek kafalar tatilden gelirler ya da gitmezler, öyle böyle gelip oy verirler. Cumhuriyetçi insanlar ilerici insanlar ülkesini sevenlerin bir ezilmişlik ve illa da başa geçme gibi egoları olmadığı için akp daha karlı çıkacak... Ayrıca kafası fesli adam naapsın yazlıkta filan, ben hayatımda deniz kenarında öyle bi insan görmedim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Sizce oy kullanmaması hedeflenen kitle hangisi? Yani yazın yazlık, turistik mekanlarda tatil yapan kitle hangisi? Ampül kitlesi mi? Yoksa biz mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Daha önceki konulardan birisinde de belirtiğim üzere nedense bu tip kararlar hep AKP lehine oluyor, tesadüfün böylesi :) Bu şekildeki 100. tesadüften sonra "başlarım böyle tesadüfe" demeye başladım. Kimse tesadüf, allahın kerameti, ysk'nın kerameti filan demesin durum bal gibi ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 evet danıştay'ın hepsi akp'li, ysk'nın hepsi akp için çalışıyor. yarın sandıktan %99 akp oyu çıksa türk milleti de akp menfaati için çalışıyor olacak. insan ne dediğini düşünür biraz. desteksiz atmanın da sınırı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Sen sus len Bodrum yerlisi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 temmuz'da gelmeyin zaten çok bunaltıcı sıcaklar.. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Vekaleten oy kullanma tarzı birşey olabilir mi acaba çözümü olabilirdi bu konunun ,tabi o zaman da oyları kontrol etmek zorlaşır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Başbakan çıkıp delikanlı delikanlı 41 günde dahi erken seçim olmuş biz yetiştiririz 24 hazirana falan demişti ama temmuz tarihini daha çok beğendi herhalde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 akp zaten açıklanandan daha erken tarihte istedi, ysk a karışamazlar yani sonuçta seçimi onlar yapıyo, yönlendirmelere açık olması çok saçma olurdu normal seçim tarihiyle arasında 3-4 ay var, zaten bu seçimin amacı akpye cumh. başkanı seçtirmemek, olursa da oy oranını azaltmaktı, yoksa erken seçim isteyen partilerin normal seçime bile hazır olduğu söylenemez, zaten dur hele bir soluklananlım havasındalar, aslında halk açısında da biraz beklenti dışı oldu, yaşanan olaylar gerçekten sistemi altüst etti bu normal bir seçim deil çünkü halk bu sefer sadece bir partiye oy vermiyecek, oy verdikleri partilerin ortaya çıkardığı sorunu çözmek için sandığa gitcek, tek sçulu partiler de deil ayrıca geçen yaz hürriyet gibi gazetelerin haşemalı terör haberi saçmalıklarını hatırlarsınız, herkes tatil yapıyor yani yaz aylarında seçim yapılması çoğu kişiye ters gelcek denizde yüzmeyi oy kullanmaya tercih ederdim; naısl olsa anayasa mahkemesi var, genelkurmay var filan oy kullanmanın bir anlamı kalmıyor, zaten oy vermediğim partiler meclisteki oylamalara da katılmıyor, gayet nötr ortam nese bu sefer tatilin 3-4 gününü seçime feda etcez bakalım, ortaya karşışık güzel birşey çıkcak mı Arınç haklı valla keşke Sezer 7 sene daha oturabilseydi orda en aızndan deniz keyfimizden olmazdık bi kere de halk darbe yapsın be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 aslında haklısınız, çok da saçma değil. benim de istanbul'da ev, antalya'da yazlığım olsa, 1-2 ay fransa'ya/italya'ya felan gitsem, benim de umrumda olmazdı seçim felan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bayat Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 . [ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 19:26 tarihinde, bayat tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 kesin laf sokmuştur bayat, onu editlemiştir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 e-seçim'e geçelim tamer şahin haxx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar