Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

25 yaş seçilebilme yaşı hakkında

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu konuda ki fikirleriniz nelerdir?
Şahsen bana biraz genç bir yaş geliyor yani insanların henüz milletvekili olabilecek olgunluğa ulaşmasını zor olduğu bir yaş gibime geliyor.
Bir de tabi işin paranoyak kısmı var yani güçlü birilerinin oğlu kızı kuzeni tanıdığını da meclise doldurmak için yapılmış gibime geliyor.
Buyrun efendim tartışalım
Mesaj tarihi:
Bence gençlerin meclise girebilmesi iyi olur ama kötüye kullanılmadığı sürece. Bir dümenler varsa bilemiyorum.
O değilde asıl yapılması gereken cahil cühella adamların meclise alınmaması için üniversite mezunu şartı getirilmesi.
Mesaj tarihi:
diğer topicteki fikrimin arkasındayım ben

direkt oğullarını meclise sokup dokunulmaz yapmak istiyorlar

30-40 yaş arasında kaç milletvekili var mecliste akp adınna? buna ulaşabileceğimiz bir yer bilen var mı?

fazla olduğunu sanmıyorum ve 30+yı bile düşünmeyenlerin 25 yaşına bukadar takılmasına başka bir açıklama getiremiyorum

ek: 25 yaş hakkındaki yorumum da bence yanlış. en azından 30 yaşa gelmeleri lazım. malum insanlar mantık dışında hırslarını da kullanıyorlar karar verirken ve genç yaşlarda bu çok daha fazla. en azından bir 30 yaş olmalı meclise girmeden önce.

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 12:45 tarihinde, cemad tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
30 yaşına az bişey kalmış ama seçim tarihi yüzünden listeye giremeyenlerin beklememesi açısından iyi bişey
25 yaş çok erken, neredeyse üniversite+askerlik-->meclis gibi bişey olur
akp nin üstünde durması meselesi deil, sonuçta zaten kabul edilmiş bir öneri
erken seçim olmasaydı 25 yaşındakiler girebilecekti zaten
akpnin şu süreç içersinde üzerinde durduğu kadar önemli olduğunu sanmıyorum, olsa da olur olmasa da,
Mesaj tarihi:
Olsada olur olmasa da olur bir uygulama. Milletvekilliği çok tecrübe ya da bilgi birikimi isteyen bir iş değil zaten, biraz kafası çalışsa yeterli.

AKP neden durdu işin üzerinde? Muhtemelen "arada bir tane de bizim dediğimiz olsun" düşüncesi ya da 30 yaşın altında transfer edecekleri çok bomba bir adam olabilir :P
Mesaj tarihi:
Ayrıntılara takılmadan objektif olarak bu konuya herkes sıcak bakacaktır.Ancak bu konu durumun vahamiyetini açıkça ortaya koyuyor.Birde şu şekilde düşünelim ne kadar bilinçli ve geleceğe dair olumlu düşünebilecek gençlerimiz var.Yada 25 yaşındaki her genç burada bulunan 25 yaşındaki gençler kadar bilinçlimi.Ortalamayı baz alarak söylemek gerekirse zannetmiyorum helede akp gibi bir illet örgütün bu durumu kendi çıkarları için kullanacağını düşünürsek...

Sonuç: katılmıyorum 25 yaş erken bir yaş..
Mesaj tarihi:
25 yaş durumu çok önceden gündeme gelmiş ve hükümet de pek üzerinde durmamıştı. Şu anda hızla böyle bir tasarının hükümet tarafından ortaya atılması altında iyi şeyler olabileceğini düşünmüyorum. Başbakanın oğlu geldi mesela aklıma ilk, kaç yaşında bilmiyorum ama hükümetin sıkıştırıldığı bir dönemde (ya da mecliste gücünü kaybettiği), başbakanın oğlunun üzerine de çok gidilebilir. Arkasından da bir çok yolsuzluk çorap söküğü gibi dökülebilir. Bunu engellemek adına olduğunu düşündüm ilk anda...

Türkiye'nin şu anki durumundan ve etkilerinden sıyrılarak bakarsak, ben 25 yaşın iyi bir sınır olduğunu düşünüyorum. Ama..

Şu anda ilkokul mezunları milletvekili olabiliyor... Suçlular (yargı süreci devam ederken) milletvekili olabiliyor ve dokunulmazlık sorunundan dolayı korunabiliyor. Yani meclis bir sığınak gibi kullanılırken böyle bir yasanın çıkarılması tamamen yanlış olur. Önce bu konudaki yasa düzenlenmeli... Sonra 25 yaş sırını eklenirse sorun olmaz.
Mesaj tarihi:
25 yaş falan detay, milletvekili adayı olabilmenin şartı askeriyeden vize almak olmalı. askeri vizeyi aldıktan sonra isterse 15 yaşında olsun.
Mesaj tarihi:
olmalı,fosilleşmiş zırtapozlarda var deneyimli,birikimli insanlarla beraber;biraz daha artmalı genç,üretken,çalışkan insanlar.

biraz daha değişimlere açık meclis olur.kalkınma ve gelişme sürecinde de ihtiyaç var böylelere.
Mesaj tarihi:
25 yaş seçilme hakkı başka birşey. bu karar çıksa bile 25 yaşındakileri alacaklar mı sanki? oğulları yanına 1 tane dah alırlar 3-4 tane 25-30 arası vekil olur göstermelik uyurlar mecliste işte

adam gibi seçip gençli yetenekli zeki insanları meclise alcak olsalar eyvallah

ama bariz bir şekilde ortada böyle olmayacağı. 30 yaşındakileri almayıp da 25 yaş diye tutturmak çok komik geliyor bana
Mesaj tarihi:
Dokunulmazlığı kaldırsınlar sonra isterlerse anaokulundan çıkmış çocuğu meclise soksunlar ama dokunulmazlık kalkmazsa bu resmen akraba kayırma yasası olur, o açıdan desteklemiyorum

Tabii 25 yaşında birisi Türkiye ye ne gibi bir katkıda bulunabilir o da ayrı konu tabii, bence tamamıyla gereksiz bir yasa.

İlk yazdığım olmazsa 2. bir alternatif sebep var: o da "bakın gençler biz size yol açıyoruz hadi oylar akp ye" şeklinde reklam yapmak olabilir.

Neyse, arkasında herhangi bir artniyet yoksa eğer gereksiz bir yasa. Saçma yani 25 yaşında ne meclisi=)
Mesaj tarihi:
25 yaşında insanlar yeni mezun oluyo üniversiteden. Hatta kimileri hala okumakta oluyo. Üstelik askerlik olayları olanlar oluyo. Dokunulmazlıkla alakalı olduğu bariz ortada.
Mesaj tarihi:
Bana kalsa millet vekilliği için master zorunluluğu getirilsin o zaman minimum 25 falan olur, 25 yaşında masterını bitirmiş adam da oldukça zekidir muhtemelen (üniversitesi dandik değilse tabi).

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 14:51 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ahaha kendini iyi yetiştirmiş adamı siyasette mi harcıyacağız? Zaten numunelik üretiyoruz onları.

Alt limit neyse de aslında üste bir limit atmak lazım. 45 karardır.

Ya da en güzeli meclisi tamamen kapatalım. Her eve bir terminal. Net üzerinden her kararı oylayalım. Demokrasi ise en kralından.

Yönetim şeklimiz de Haxor İmparatorluğu olsun. :P
Mesaj tarihi:
Zaten master zorunluluğu olsa o meclis dolmaz, fransada ise yamulmuyorsam millet vekillerinin büyük kısmını piskopat liselerden yetiştiriyorlar üniversite seviyesinde (tabi o liseleri bitirince devam ediyorlardır lisansa diye tahmin ediyorum ama sadece liseleri hakkında bilgim var, orda okuyan bir arkadaş dolayısıyla).

[ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 14:59 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...