Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

El Laberinto del Fauno (Pan'ın Labirenti)

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

[spo]Paralel gidiyor zaten. Kız ne zaman kötü bir şey yaşasa hayal dünyasına sığınıyor, orada kafasında acıyı yoketmek ya da azaltmak için hayaller uyduruyor, ve onlara inanarak rahatlıyor. Ne zaman işler daha iyiye gitse de (annesinin iyileşmeye başlaması gibi) hayal dünyasından gerçeğe dönüyor. [/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

bence söylendiği gibi çok güzel bir film değildi, hele hele yılın filmi olamazdı

abuk subuk saçma sapan konusuz filmlere tercih ederim tabi ama abartmamk lazım

[spo] beni rahatsız eden şey, kızın üzüm yemesiydi. irade kontrolünü daha düzgün bir şekilde işleyebilirlerdi. 100kere uyarılmaısna, odada yaratık olmasına ve zamanının aşırı kısa olmasına rağmen durup da üzümleri yemesi çok komikti bence :) bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum ancak çok daha güzel şekilde işlenebilirdi bu kısımlar [/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo] tamam da bu kadar abartılarak göze sokularak yapılmaz. dediğim gibi senin çocukluğunda dibinde yaratık ve geri dönmek için saniyelerin olduğunu sanmıyorum :) kızın o questteki amacı irade kontrolü üstüneydi zaten ama bence daha etkileyici birşey yapılabilirdi yemektense [/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]rewendor paralellikten kastım, hayallerde yaşananların da gerçek hayatla bir bağlantısı olması. yani kızın hayali, gerçekte tanık olduğu şeylerden etkilenmiş olmalıydı, tamamen uydurma ve alakasız gitmemeliydi demek istiyorum., anlatamadım bi türlü derdimi galiba :P[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]Zaten okuduğu kitaplardan etkileniyor? Daha ilk sahneden anlıyoruz kızın arkadaştan uzak, zor koşullarda babasız büyüyen ve bundan dolayı son derece içine kapanık ve kitaplara özellikle peri masallarına yoğunlaşmış bir çocuk olduğunu, ki zaten genelde hayalgücü en geniş insanlar fazla içine kapanık olanlardır.

Ha, direk birebir olaylarla bağlantı istiyorsan yoktu filmde doğru, ama zaten kızın hayal gücünü tetikleyen şey de olaylar değil ki? Hayatında gördüğü acılardan kurtulma isteğiyle kafasında bir çıkış yolu yaratıyor işte. Yani direkt olarak değil dolaylı olarak etkiliyor olaylar. Ama tabii her yaşadığı şeyi alıp montajlayıp süsleyip hayal dünyasına geçirmiyor, ki böylesi daha iyi bence. Çünkü gerçekte de hayaller gerçeğin modifiye edilmiş halinden çok gerçeklerden kaçmak için üretilen bağımsız olaylardır.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle filme hayran kaldım. Şu sıralar izlediğim filmlerden belki de en beğendiğim.

[spo]Vahşet biraz abartılmış olsa da çok yadırgamadım. Çok yere göndermeler varmış gibi geldi bana çünkü; yasakları çiğnemeler, iyiler ve kötüler, kızıllar, vs. O yüzden insanın doğasındaki o vahşeti vurgulamak için mübalağa yapılmış gibi geldi bana.[/spo]

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 00:48 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
[spo]Kız yeraltında üzüm yiyerek yeraltının bir parçası olur , kaderi belirlenir. Ayrıca filmdeki büyülü gerçekler , gerçeklerle paralel gitmiyor diyorsanız filmi izlemediğinizi söyleyebilirim. Adam gibi izleyip Ofelia ile Mercedes arasındaki ilişkiye iyice bakın. Adam otunun yanmasıyla , hayallerin ve hamileliğin sonuna bakın.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
ismi lazım değil sözlüğünde girdiğim entry'i kopi/peyst yapıyorum.

# insanı duygusal ikilemler içinde bırakan; bittiğinde boşlukta hissettiren harikulade bir başyapıt. kesinlikle bir çocuk filmi değil. guillermo del toro savaşın şiddetini örtmek için en ufak bir teşebbüste bulunmuyor; aksine şiddetin en yerinde kullanıldığı filmlerden biri.

insan denen varlığın en şeytani haliyle en saf halini aynı karelerde görebiliyorsunuz filmde. bu kareler öyle çok ki, çoğu sahnede nefret ile sevgiyi, şiddeti ve merhameti bir arada yaşıyorsunuz. karanlık ve kasvetli mekanlar, hiçbir şekilde kestiremediğiniz olaylar gidişatı ve bolca gözyaşı; finalde ise buruk bir mutluluk.

burukluğu biraz daha fazla olanından.
(kane, 28.05.2007 22:55)

bir de;

[spo]vidal'ın karşısında gerillaları ve mercedes'i bulunca "oğlum büyüyünce ona hakkımda bıdıbıdı diyin" dedikten sonra mercedes'in ona resmen "kesss lan" diyip genklemesi çok şukela idi.[/spo]

[ Mesaj 28 Mayıs 2007, Pazartesi - 23:43 tarihinde, Durotan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Sembolizm içinde realizm ve sürrealizm. Sanki bütün karakterler yalnız ve hayattan kopuk gibi sadece ofelia değil,tüm karakterlerin yüzlerinde bir yalnızlık var. Ofelia'da kendi içinde realizm ve sürrealizm arasında bir savaş verirken en son anda realizmi seçiyor[spo] (bunun nedeni kardeşinin ölmesi ona daha büyük bir acı vermesi olabilir tabi) lakin son anda öldürülmesi ile sürrealizm'e geri dönüyor.[/spo]
4 milyon dolar gibi bir bütçe ile güzel bir film yaratılmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Cuma günü tek ve çift DVD'lik versiyonları piyasaya sürüldü.

2 DVD'lik versiyonu aldım ve bayağı inceledim,şunu söyleyebilirim ki filmi izlemeyenler bile varsa gidip alsın,verilen parayı sonuna kadar hak ediyor.

2 DVD'lik versiyon özel bir katon kutuda AS SANAT tarafından piyasaya sürüldü.AS SANAT sektörde çok yeni bir firma,zaten sayılı DVD'leri var.En ünlü DVD'leri Underworld 2'ydi.Fakat bu hafta çıkardıkları 3 DVD ile piyasaya resmen büyük bir hamle ile girdiler ve harika bir biçimde.

Dediğim gibi özel bir kutu içinde bir kitapçıkta barındırıyor.Kitapçıkta film hakkında yazılar,ön söz,çizimler vs. içeriyor.

1. DVD sadece filmi içeriyor.2.0 Türkçe ve 5+1 İspanyolca dil ve Türkçe,İngilizce altyazı destekli.Aklınız varsa Türkçe dublajlı izlemezsiniz,karakterlerin çoğu gayet güzel dublajlanmış fakat Ofelia,yani çocuk o kadar berbat ki DVD'yi çıkartmak zorunda kaldım playerdan.

2. DVD'de ise zengin bir içerik sunuyor bize,en büyük artısı ise tamamı Türkçe destekli.İçeriklerin tamamını izlemedim bu yüzden sadece başlıkları yazmak istiyorum;
-Guilermo Del Toro'nun Önsözü
-Peri Masalı (14 dakika belgesel)
-Çizimler
-Karakterler (üzerine bir belgesel)
-Renkler ve Şekiller
-Storyboard ve Sahne Karşılaştırması
-Guilermo Del Toro ve Yeşil Peri
-Yönetmenin Not Defteri* (15 dakikalık belgesel)
-Ninni
-Film Fragmanı,poster galerisi vs.

*=Yönetmenin Not Defteri'ni biraz izleme fırsatım oldu.Guilermo Del Toro film üzerinde 1993 yılından beri çalışıyormuş.Çalışmalarını not ettiği defterler ve film üzerine gayet güzel bir belgesel.

Fiyatı 25 milyon ve hemen hemen tüm D&R'larda bulunuyor.Alın pişman olmazsınız :)

edit:6000. mesajımı da böyle atmış oldum sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...