Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Medieval 2: Total War

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

Ben gold paket aldım, şimdi gold pakette kingdoms 1.4 ile kuruluyormuş, onu önce 1.5 yapmak lazımmış (8-10 sayfa önce biri anlatmış o patch 116 mb) sonra SS i kuruyoruz oda 2gb kadar birşey galiba.

Daha önce shogun ve rome total war denedim, ama bayıyor bir zaman sonra, bütün her yeri almaya kasıp savaşlaırda AI ye bırakınca, oyun sıkıyordu. Şimdi ingiltere ile başladım, 1 şehir aldım yavaş yavaş oynuyorum savaşlarıda manuel yapıyorum, artık gittiği kadar.

S Steel oyunu adam ediyorsa indireyim, herkes çok övmüş.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi kalem kuşatıldı oyunda, ana birlik önden, birde iki orduda supoort olarak yanlardan geldi.

Önden gelen birliğin kulelerini ve mredivenli adamlarını ve rami indirdim. Okçularlada indiirp geri püskürtüm generallerini kesdim kaçtılar.

Fakat yandaki iki ordu kaldı öyle. Okçularını yedim fakat bendeki oklarda bitti. Oyun öyle kaldı, ne onlar saldırıyor ne ben birşey yapabiliyorum birlik sayım az.

Battle time kapalı bu arada, şimdi battle time açık olsa ben mi kazanacaktım ? Battle time kapalı olunca kazanmam için adamı komple imha mı etmem gerekiyor du ?

Ayrıca, Fransa geldi caan ı aldı, hadi dedim, kaçayım adaya geri, iskoçyayı alayım, daldım adamlara papa dedi aforoz ederim ben yinedee saldırdım kaleyide alamadık, birde ingusitor geldi adaya onuda assasin ile öldürdüm aforoz edildim. Kısaca yatacak yerim yok adada.

Ha birde iskoçlara saldırma dedi papa katolik diye onlarda, ama fransa bana saldırıyor onlarda katolik.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet battle time açık olsaydı sen kazanırdın savunma yapıyorken.Papalık olayına gelince zaten katoliklerle oynamanın en büyük handikapı o papalık geyigi ya hiç sallamayacaksın papayı ki bu sebep oldugu mutsuzluk ve o yolladığı inquistorların sürekli aile üyelerini vs öldürmesi yüzünden oyunu extra zorlaştırıyor.

Yada papayla iyi geçinip arada rüşvet filan verip diğer ülkeleirn papanın gözünden düşmesini bekliceksin ki fransa zaten kesinlikle rahat durmuyor saldırıyor sen ingilizleri alıyorsan.Onlar aforoz edildikten sonra saldıracaksın.Ama aklındao lsun eger exterminate edersen aldıgın katolik sehirlerini yine papa atarlanabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Papayla iyi geçinmek için önce mutlaka bir emmisary gönderin Roma'ya sürekli orda durması için. Oyunun başında en kısa zamanda alliance kurun papayla. Ondan birkaç turn sonra "100 florin for 15 turn" gibi bir tribute yapıp gift olarak verin. Arada para arttırdıkça 200-300 florin direk hediye edin, ona küçük süprizler yapın. Papayla nerdeyse perfect olursunuz. (Papalığa toprak da verebilirsiniz ama papalık AI'si çeşitli avantajlara sahip olduğundan bu papalığın imapartorluklaşmasına yol açıyor, sıkıntı yaratabilir.) Böyle yaptıktan sonra katolik bir devlete saldırırsanız en azında başta sadece reputation düşer, afaroz edilmezsiniz. Yalnız papa "saldırmayı bırak yoksa afaroz" dediğinde onu bekleyip sonra saldırırsanız gene aynı şeyle karşılaşırsınız o yüzden itaatsizlik edecekseniz başından edin gitsin veya yaşlanmasını bekleyin, o ölünce afaroz edilmiş herkes dine geri kabul ediliyor.

Priest'lerinizi en yakın müslüman devlete gönderirseniz piety'leri daha çabuk artar (imamlar için de geçerli bu). Genel olarak 5 piety ve üstü priestler cardinal olabilirler (bunu özellikle etkileyen traitler de var yalnız). Papa seçilebilir priestler arasından kardinal seçerken kafasına göre davranıyor. O yüzden ilişkileri iyi tutmanızda yarar var.

Katolik bir devlete saldırmak yerine onları size saldırtmayı deneyin. Mesela bariz güçlüsünüz ama papadan çekiniyorsanız sınır bölgesini boş bırakın. Olan trade veya alliance, tributeleri falan tek taraflı iptal edin. Bunlar AI'nin size saldırma ihtimalini arttırıyor. Onlar size saldırdıktan sonra kökünü kazıyın adamların. Yalnız bazen AI inanılmaz sabırlı olabiliyor, ona dikkat edin, çok da fazla bekelemeyin AI'ı.
Sosyal ağlarda paylaş

turkler ile herşey hard olarak oynayıp da long time amacı bitiren var mı? istanbulu aldım, mısırı yok ettim. ama illa bir şekilde başkası dalıyor. yetmezse 2-3 kişi dalıyorlar. sonra da moğollar geliyor.

baya kastırdı hard ile turkler. var mı çaresi. konuyu görünce hatırladım. gene yüklicem
Sosyal ağlarda paylaş

Savaş kısmı bayağı güzel ama birlik sayısı artınca, aman şunu buraya çek bunu böyle yap derken acaip zor geliyor, zor değilde üşeniyorum ve sıkıntı basıyor.

Son savaşda adamı dağıttım, bakdım destek birlikleri geldi amaaan deyip çıkdım.

Ama savaş kısmı gerçekden keyifli yani izlemesi :), açtım bir HD gameplay youtubedan adam englanıd almış part part koymuş anlatıp oynuyor izlemesi keyifliydi bayağı :).

Grafikler daha çoşkun ve savaşdaki yaralanma ve kol bacak kopma, gibi unsurlarda eklense efsane olur. Bir sonraki total war yine ortçağ temalı olmalı, gerçi empireda güzel dönem olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Gaming said:

generallerin 4 yilda bir yaslanmasi ve her turnde 2 yil gecmesini engellemek icin,
Medieval II Total Wardataworldmapscampaignimperial_campaign
klasörundeki descr_strat.txt dosyasinda su degisiklikleri yapmak gerekiyor.
timescale 0.50
birde turn yerine tarih gostermek icin
;show_date_as_turns

yakinda ikinci patch cikacak oyunda ciddi hatalar var kalkanli uniteler hakkinda.

Turn değilde, tarih göstermesi için ";show_date_as_turns" bende zaten böyle ama yinede turn gösteriyor ? Bir hal çaresi var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
yetemeyenlerin işidir o, kullanmak maharet istediği için atlı birlikleri kullanmak genelde zor oluyor, bununla birlikte pek kodunmu oturtacak birlikleri yok yani salayım dizeyim kendi işini yapsın, ama yeniçeriler fiyat performans olarak en iyiler...

bunun dışında başlangıç bölgesi en iyi denebilir moğolların bulaşmasını saymazsak, bizans biraz uğraştırabilir, bizans inf. ile ama çok zor değil buna rağmen güzel ve korunaklı şehirler eline geçmiş oluyor, kudüs çevresi ve mısıra yakınlık da cabası

naffalun kullanılmasını tavsiye ederim, hat çekmek için ağır piyade kullanmak gerek duymuyorlar avrupalı gibi, turk, ottoman ev yeniçeri okçuların hasarları çok iyi ve avrupalılara göre 1vs1 leri de iyi ve seri atış yapıyolar, tüfekliler zaten kimesi yaklaştırmıyor, geriye bir tek süvari kalıyor, okçulardan geri kalan süvarileri zaten yeniçeri piyadesi rahat kesiyor...

dediğim gibi oynaması bence en rahat ülke, crossbolarla, spearmanlele falan uğraşmıyorsun, ama bunun dez avantajı olarak savaş sırasında bira ilgi ve düzgün taktik istiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

yeni çeri okçusu ayrıca kazık çakıyor yere ve bunu yapan ingilizler hariç başka okçu yok diye hatırlıyorum, ve hayati önemli...

bunun dışında bu kadar yazdıktan sonra gaza gelip oyunu yükledim, custom battle yaptım, son zorluk, huge unit olarak, 15 kişi kalmış yeniçeri piyadesi, 20-25+ lancer a dalıyor korkup kaçmadan

bununların dışında oyun yüklenirken bile rome2 ye çok laf etim ama oyuna girince anladım ki, rome2 gerçekden bir çok şeyi aşmış, eksikleri var ama s2fos ve rome1modları hariç ve birde medival1 ve shogun1 hariç :) gerisi çöp oyunlar
Sosyal ağlarda paylaş

ya şu mediaval 2 de timur denen bir adam var ben bu kadar güçlü bir ülke ve birim bu serinin hiç bir oyununda görmemiştim...

unutmuştum, custom battle yaparken hatırladım, 2 toplu fil, iki tüfekli fil, 2 okçu, bir roket, bir balısta toplma 500 küsür kişi

karşı tarafa 3500+ piyade adamla sıfıra yakın kayıp ile en son zorluk da kazanıyorsun, zaten eskiden oynarken eşit para ile oyunu o kadar bilmeyen birine timuru verip yenmeye çalışırdım ama kazandığımı hatırlamıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

empiredada filler ve develer kuvvetli. filin boyutundan devenin kokusundan diger suvarilerin sansi yok. aynisi piyade icin de gecerli ozellikle fil charge yapip ordunun icine girince heads will roll olayi oluyor. bir de empirede piyada melee sinifi yok gibi birsey paso tufek. yani sonucta oyunun gectigi farkli cografyalardan geliyor bu birimler avrupa ve anadolu kismindaki ulkelerin bu birimlere karsi dezavantajli olmasi normal bana gore.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...