Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1.9 patch i ve paladinlerle ilgili bir kaç yenilik.


Jaan

Öne çıkan mesajlar

orjinal link

-judgmenet cooldown u ve range i artıyor.
-exorcizm ve holy wrath deamonlara da atılabilecek (warlocklara nerf gibi)
-at sumonlama mana kostu azalıyor.
-hammer of wrath efekti hızlanacak (cast süresi edğil)

5 dakikalık blesslerin 15 dakikalık yeni versiyonları oalcak raid de bir classa atınca bütün classlara atmış sayılacak. bu blessler

Blessing of Sanctuary

Blessing of Kings

Blessing of Might

Blessing of Wisdom

Blessing of Salvation

blessing of light muhtemelen kaldırıldı. salvation da imp. talent ı prot tree den kalkmış olabilir.

asıl olay righteous fury diye bir büyü eklendi. 16. level da gelcek bu büyü. 30 dakka sürecek ve paladinin bütün holy attackları extra threat üretecek. seal of fury kalkıyor...

talent ağacı hala belli değil. Pvp ile ilgili bir değişiklik de ortada yok. hala kontrollü dmg sahibi değiliz...[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Magtheridon)
oxxx[==============>

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hehe kım dıyodu wow paladinelrı MMORPG lerın ıcınde aglıya zırlıya bıssuru yenılık alan tek class dıe

paladın rulz ya hunter ımı bıtırıyım paladın kasıcam bıde[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

heh beğenilsin ya da beğenilmesin kontrollü dmg sahibi olacağız muhtemelen. diğer sekiz sınıfın başı kel değilken neden bizimki kel olsun?

yalnız seal of fury'den daha zayıf birşey gibi görünüyor bu yeni self-buff. kontrollü holy dmg mevcut değil şu anda, aggro üretebilmemiz sadece şansa kalır eğer böyle bırakırlarsa ki seal of fury'den kötü birşey olur bu, gayet düzgün çalışan nadir olaylarımızdan hatta bence o..

15 dk blessing zaten biliniyordu, böyle birşey olmaması düşünülemezdi yani. bizim sunucunun nefarian'ı öldüren ilk guildi sadece paladin arayıp bulamıyor. komedi resmen..[signature][hline]Field Marshal Safir of Vita Nova - 60 Human Paladin - Emerald Dream
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 dakka bless işi çok güzel olmuş, nihayet paladin bufflarını tam olarak alaıp gezebilcez. Kontrollü dmg ise gereksiz hele fazladan aggro çekmesi filan çok saçma geldi, bundan sonra kendini warrior zanneden daha çok paladin çıkacak ortaya ne yazıkki. Defansif oynanması ve çevresindeki parti üyelerini kuruyup güzlendirmesi amaçlanarak yaratılmış bir class için esas dmg ağırlıklı özellikler vermek nerflemektir. Neyse en azından paladinler daha az ağlar artık. Gerçi bu şekilde yakınmaya devam ederseniz size yakında banish + pet + totem benzeri biki şey + holy range spellerden güzel bir demet gibi özelliklerde gelebilir, şaşırmam. Bizde horde dan shaman transfer edip onlarla gireriz MC ye filan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet druid'ler plate giyiyor cunku.
Deliler gibi blessing dagitiyor,sacrifice ediyor,bubble aciyor hatta.O zaman druid'ler de bear form'da 10k armor'la essek yukuyla dmg versinler?
Hem plate giyip hem heallayip hem invul olup hem de one hit kill yapsin paladin'ler.
39 kisiyi ayni anda da resleyebilsinler.[signature][hline]Oneiros,the proud raider of DUSK Elite.
-The Maelstrom.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi paladin oyuna ben adam kesicem biçicem diye başlarki yazık ilerde sorunlar çıkabiliyor verdikleri zamana,emeklere acıyorum neden warrior başlamazlar :) ha bu arada 1.9 da paladinler buffbot olmuşlar magelerin waterboy olması gibi hehe

[Bu mesaj Lind3r0th tarafından 19 Kasım 2005 10:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paladin vs Shaman'ı neden yaparsınız ki. Birisini öldürmek için 3 4 sefer hpsini %10'un altına çekmen lazım. Öbürünü öldürmek için manasını bitirtmen yeterli.[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç
Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır.
Anlayan: MALA.... MUŞTA...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hybrid sınıflar dogası gereği "dengeli"dir. pure classslar ya çok dmg verir ama hpsi çok azdır, yada tam tersidir. hybrid ise biraz ondan, biraz bundan alıp tamamlar kendini. ne güclü damage'i vardır nede güclü defansı. kendine göre bir dengeye oturmuştur.

oyudaki paladinler ise, tamam az dmg veriyorlar ama kaya gibi sağlamlar, bence defansif olarak bu kadar güclü olmamalılar. paldinin asıl özellikleri grup içerisinde bufflarla ortaya çıkıyor. undeadlerle karsılaşınca ortaya çıkıyor. bu şekilde olmalı.

eger bu karakteri tutupda hem çok güçlü defansif olup hemde iyi dmg verir hale getirirlerse, diger classlara ne gerek var ki?

bir classın dogasında hem hybrid olup hemde birden fazla alanda güclü olması saçma.

wow elma ile armutu karıştırıyor. priestin dmg vermesi gibi mesela. hybrid classların pure classlardan daha iyi olması, veya pure classların alanına el atması tamamen anlamsız.

[Bu mesaj innkeeper tarafından 19 Kasım 2005 12:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle katılıyorum. paladin dmg vermeye başlarsa o zaman warriora ne gerek varki. biraz mantıklı düşünmek gerekir yani. paladin dmg vermemeli, veremezde. plate wearer olup heal atabilmesi bile yeter de artar. bide üstüne shield giyebiliyor ve armor aura'sı da var. armor manyağı. bide bubble var.

say say bitmiyorki kardeşim..[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter, 60 NE Rogue, 51 Dwarf Paladin (Ret)
EU-Laughing Skull 42 Orc Hunter (Ret), 20 Tauren Warrior (Ret)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada samcim druid tam olarak hybrid değil.
Neden?
Çünkü hybridsel ozelliklerimizi aynı anda kullanamıyoruz,
ama shaman ve paladin kullanabiliyor.
Şimdi senin istediğin dmg ne demek?
bizim 3 formumuzu bir arada kullanabilmemiz demek.
yani
ayıdaki armora sahipsin,artı bubble var.
Caster gibi heal atabiliyorsun.
E bide kedi gibi vurursan ne anlamı kaldı?
Insanların anlayamadığı şu,
Ben feral druidsem,
benim 3 keze şekil değiştirme,1 kerede heal hakkım var[mana].
3 şekil değiştirmeyi inanılmaz derecede verimli kullanman lazım ki sonuç alabilesin.Zaten dikkat edin genelde elf druidler iş yapamaz.Beceremezler pek oynamayı [alliance ın geneli kotu bu konuda]
Ama shaman ve paladinde bu yok.Çat heal,çat dmg ustune bıde armor.
Tamam ben ayıyken iyi vuruyor iyi dayanıyorum,Kediyken resmen parçalıyorum.Ama bu tamamen talent dizilimim ve gearım la ilgili.tek int veren eşyam yok,hepsi agi-str-sta.
Sen paladinsin,dmg vurmak istiyorsan int'e gitmeyip str ye fln vermelisin tamamen.[ama osaman buyulerımı kullanamam doru durust dıcen][signature][hline]By blood and honor we serve
dogu, 11 Kasım 2005 23:12 tarihinde demiş ki:
şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Giber, 19 Kasım 2005 13:05 tarihinde demiş ki:
kesinlikle katılıyorum. paladin dmg vermeye başlarsa o zaman warriora ne gerek varki. biraz mantıklı düşünmek gerekir yani. paladin dmg vermemeli, veremezde. plate wearer olup heal atabilmesi bile yeter de artar. bide üstüne shield giyebiliyor ve armor aura'sı da var. armor manyağı. bide bubble var.

say say bitmiyorki kardeşim..

Plate giyip heal basan bir class bir de warrior gibi damage wericekse bırakalım dünya paladin olsun, balon açıp gezelim.. Şu anki durumları neye yetmiyor anlamış deilim.. Hpsi az birine hammer of justice ile 700 dmg weriolar yetmiomu? Shamanla oynamak kadar kolay bi şey yok diyolar ama; right click to attack & wait,wait, bubble, hs,heal..[signature][hline]Saga continues
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kesşke şöle random proclu büyü ve ataklara sahip olsanız da bizi anlasanız. mesela mage frost bolt attığıdna dmg ı 200-2000 arası koysa. yada rougeların atakları 150-1000 dmg arası koysa. bunu hiç bir şekilde kontrol edemeseniz. yada ne biliyim hamstring artı bilimim yavaşlatıcı efekt olmadan warrior ile başka bir klass ı kesmeye çalışsanız. ve böle pvp yapsanız en ihtiyacınız olduğu anda frostboltunuz 250 dmg koysa üst üste. yada 5 combo pointli hedeniz 500 dmg koysa. bütün umutlarınız yıkılsa.
melee olup kite lansanız ve rakibinizi yakalayamasaydnız.

daha çook uzar gider bu.

evet HAYVANLAR gibi defansımız var ama farkındmasınız o kadar sürece içinde rakibimize "0" dmg verebiliyoruz. İşini bilen bir klass (warrior hariç) paladini çok rahat alt edebilir. sadece uzun sürer.

paladinlerin şu anki kullandıkları özellikleri söyleyeyim. birincisi seal of command (a.k.a. seal of LUCK) ikincisi de reckoning denen oyunun en bug lı atağı. reckoning ile vurabilmesi için crit yemesi gerekiyor.
seal of command proc u için ie çok sağlam balınız olması lazım. gerektiği yerde gereken dmg ı vuramıyorsunuz.

şöle bir örnek vereyim.
MOB kesiyorum ortalama kesiş sürem 30 sn den fazla olabiliyor (2. kez seal açıcna 30 sn yi geçmiş olduğumu anlıyorum)
bu bir ortalama ama sayı çok değişken olabiliyor. bazen bir dakka (SoC proclamıyor) bazen ise sadece 3 vuruş. (o 3 vuruş pvp de olsa rakibim 2. vurutşan sonra hayatta kalamazdı)
bunun neresi dengeli sizce??? SAkın paladinler dmg veremez zannetmeyin şu halimizle de çok fazla dmg verebiliyoruz ama tamamen ŞANSa bağlı... Bahsettiğim şey crit leme değil seal of command in çalışma mekanizması.

Mob keserkene insan alışıyor outoattağa bırakıp kesebiliyoruz. ama PvP de işler öle yürümüyor. Sonuçta rakibimizi yavaşlatıp melee range de tutamadığımız için ve normal şartlar altında ranged atağıımız olmadığı için(bakın normal şartlar dedim bana 31 talentla gelen en saçma büyü ve 20% den sonra atılan büyüden bahsetmeyin heele ki engineering den hiç bahsetmeyin) rakibimize çok fazla vuruş şansımız olmuyor. ve bu vuruşlarda da seal of command gelmezse tek diyebildiğimiz şey GG...
örenk obsidian edged blade i aldıktan sonra bir frost mage ark ile duel yaptım bir defa bile seal ofcommand proclamadı zaten adama 3-4 defa vurabildim.

ama sonra bir rogue ile duel yaptım. ilk başta beni stunladı dmg koydu 50% hp ye kadar indim. bende arada conscration açmıştım bir tane de atağım vurdu (soc. gelmedi) onun da healti 75% lerde. Sonra adama 2 vuruş yapıyorum healti 19% a düşüyor(bahsettiğim proc). Hammer of wrath ile 1392 critleyip hiç bir immunty shield imi açmadan duel i bitiriyorum.

karşınıza çıkan paladinlerin çoğu böyle. aslında çok güzel dmg koyabiliyoruz ama herşey şansa bağlı. seal larımzı dispel/purge ile kalktığından battlegroundlarda ofansımız sıfıra iniyor.
ne spell interrupt ımız var ne snare efektimiz. bir tek 6 sn lik stunımız var 1 dk cooldown ile.
Kısaca tamamen dengesiziz. Ataklarımız kontrol edemiyoruz. kontrol den kastım oyundaki her mana kullanan klass gibi manamızı dmg a çeviremiyoruz. Heal larımız çok yavaş oysaki combat healer olmamız gerekiyor. melee klass olmamıza rağmen rakbimizi melee range de tutacak bir sanre efekte sahip değiliz herkez buan sebeb olarak bizim yavaşlatılamamızı gösteriyor. Haklı sayılırlar ama unuttuğunuz bir nokta var. bir defa mesafyi 11 yard a çıkarttığınız an paladin sizi asla durduramaz. ve yavaşlatıcı bir efekt i yedikten sonra çıkmamız çok kısa bir zaman alsa da o sürede mesafeyi açabilirsiniz. (en azından melee range den çıkarsınız)
hiç bir spell interruptımızın olmadığını da belirteyim.
elimizdeki tek interrupt 6 sn süren (bence çok uzun) ama 1dk cooldown u olan bir interrupt. mageler blinkleyip kurtulabiliyor. oorclar lar hep resistliyor. VE siz bu interrupt ı ne için kullanırdınız.
1- kaçan rakibi durdurmak?
2- kendinize heal atmak?
3- spell cast i durdurmak?

işte paladinin dengesiz yerlerinden biri daha...

Son kez tekrar ediyorum daha fazla DPS istediğimiz yok. istediğim şey control ve diğer mana kullanan klasslar gibi manayı dmg a çevirebilme olanağı.
bu yüzden talent ağaçları var.
holy= healer paladin
prot=tank paladin
retro= warrior paladin olması gerekiyor. mesela retro bir paladinin dorğu dürüst heal atamaması ve shield ını kullanamaması lazım. ama çok da güzel dmg koyması gerekiyor. (örnek shadow priest)
prot paladnin feral druid den daha iyi bir tank olması gerekiyor. en azından aynı olması lazım. (ki taunt eksikliğimiz oratada palte i boşa giyiyoruz resmen)
holy paladinin de çok iyi bir healer olması lazım (resto druid kadar iyi)[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® ©
Sandrue
human paladin (Magtheridon)
oxxx[==============>

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paladini düzgün oynaması şamanı düzgün oynamaktan yaklaşık 5 kat filan daha zor. neyse geçelim shield hs muhabbetlerini, paladinin güçsüzlüğünün kanıtı sadece o, ne kimseyi kovalayabilen ne kimseden kaçabilen yegane sınıf.. (hammer of wrath'tan sonra millet 25% oldu mu hp kaçmaya başlıyor gene yapabileceğiniz hiçbirşey yok, ayrıca 700dmg filan da değil, sallamayalım)

"Evet druid'ler plate giyiyor cunku.
Deliler gibi blessing dagitiyor,sacrifice ediyor,bubble aciyor hatta.O zaman druid'ler de bear form'da 10k armor'la essek yukuyla dmg versinler?"

11000 armor ile 500 vurup 1000 critleyen druidlerle beraber oynuyorum. buyur.. blessingler purgeleniyor, sacrifice da öyle. bubble diyorsun roguelar iki kere vanish yapıyor aynı sürede, mageler iki kere ice block açıyor. druidler instant hp fullüyor..

ben paladin dmg'si artsın demiyorum, kontrolü olsun dmg'nin. diğer sınıfların hepsi bir tuşa basıyor ve belli bir dmg veriyor. auto-attack açıp bekleyen tek bir sınıf gösteremezsiniz bana..

"eger bu karakteri tutupda hem çok güçlü defansif olup hemde iyi dmg verir hale getirirlerse, diger classlara ne gerek var ki?"

o iş olmuyor kedi, neden dersen. paladinin dmg verebilmesi için str, agi gitmesi lazım ki int ve spi bırakacak bu esnada. yani eşşek gibi vuran adam zar zor heal atar. e adam kendini healleyemeyecekse doğru düzgün, bırak o zaman dmg versin biraz. her sınıf eşşek gibi dmg'ler veriyor da kimse farkında değil..

"kesinlikle katılıyorum. paladin dmg vermeye başlarsa o zaman warriora ne gerek varki. biraz mantıklı düşünmek gerekir yani. paladin dmg vermemeli, veremezde. plate wearer olup heal atabilmesi bile yeter de artar. bide üstüne shield giyebiliyor ve armor aura'sı da var. armor manyağı. bide bubble var."

warrior tonla daha fazla dmg veriyor paladinden (tonla) ve kontrolü var. biz sadece diyoruz ki kontrol olsun. uzmanlaşma olsun, nasıl feral druidler 2100 stealthten cloth giyenlere açılış yapıyor ama doğru düzgün heallenemiyor, bize de warriora yakın dmg verme şansı verilsin ama düzgün heal kullanamayalım. madem hybrid, uzmanlaşma şansı verilsin..

armor manyağı diyorsun da en ultra eşyalara sahip paladinlerin armor değerleri feral druidler yanında bir hiç. druidlerde rage regen var dodge şansları da daha yüksek. eşşek gibi de vuruyorlar, yetmedi stunlayıp shiftleyip heallenebiliyorlar. buyur..

"bu arada samcim druid tam olarak hybrid değil."

blizzcon'da tasarımcıların ağzından druidin tek gerçek hybrid sınıf olduğu söylendi, şaman ve paladini hybrid saymadılar hatta..

"ayıdaki armora sahipsin"

malfurion's blessed bulwark diye bir arat thott'ta. lava belt'i de arat. diğer bwl leather droplarına da bak..

"Caster gibi heal atabiliyorsun."

4 heal kullanabilen sınıf arasında en dandik healler. herkes biliyor bunu. ayrıca ne hot var ne instant heal var ne de düzgün flash heal var..

"benim 3 keze şekil değiştirme,1 kerede heal hakkım var[mana].
3 şekil değiştirmeyi inanılmaz derecede verimli kullanman lazım ki sonuç alabilesin.Zaten dikkat edin genelde elf druidler iş yapamaz.Beceremezler pek oynamayı"

sunucumuzun en iyi feral druidi (NE) bearformdan çıkmadan full epic warriorları kesiyor. kedi form ve bearformla karışık kesemediği caster yok gibi. hem rogue gibi dmg veriyor hem prot warrior gibi armorla 2h dmg'si veriyor. üstüne de healleniyor. görmeden anlamaz tabii insan ama druidleri böyle yaptılar..

"Sen paladinsin,dmg vurmak istiyorsan int'e gitmeyip str ye fln vermelisin tamamen"

zaten öyleyim ama verdiğim dmg üzerinde zerre kontrolüm yok ve druid bearformda benden çok dmg veriyor ve benden daha dayanıklı. caster formda değilken de manası regen oluyor, adamın hpyi indirene kadar zaten manası dolmuş oluyor heallenip kaldığı yerden devam ediyor..

"evet HAYVANLAR gibi defansımız var"

jaan defans mefans yok bizde. cooldown var. cooldownları yakıyoruz o zaman hiçbirşey kalmıyor geriye..[signature][hline]Field Marshal Safir of Vita Nova - 60 Human Paladin - Emerald Dream
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Druid konusunda hak veriyorum kesinlikle. Abartilmis durumdalar. Bir kere surekli form degistererek WSG'de durdurulamiyorlar. Malum Alliance'da `purge` de yok. Hele ben hala Druid'in ayi formunda bir Warrior'la kapisip olur da Warrior biraz fazla critical vurursa castera gecip heallanmasini ya da ayiyken ustune `hot` birakmasini kabul edemiyorum. Yok boyle bir sey. Neyse ki bizim realmin Horde 1.si Druid acik acik soyledi de rahatladim `Bu patchte de druidler imba oldu, ama kimse kusura bakmasin somururum ben bu durumu.`.[signature][hline]wi$h, the only gay eskimo


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

su anda talentlarimin 14ü feralde geri kalan restorationda. Pvm bana pvp den daha cazip geliyor ama bu demek degilki pvp yapmiyorum. Bear formda max 600 critliyorumki crit chance im %4 falandir. Evet 2 form arasi instant 2.5k-3k heal atiyorum, bi regrowth la 1.5k-2k heal ediyorum 2.5sn de ama ne ravagela 1k üstü vurabiliyorum nede öyle catir cutur form degistirebiliyorum. Bear form dan cikmadan hayatta en dandik warrior i bile alamam. Bütün druidleri terminatör olarak degerlendirmek cok dogru gelmiyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence denegesiz dmg olayın en büyük zevki ; bikere karşındaki tamamen hazırlıksız yakalanıyo ; msl daha hp lerimiz yarı yarıa ; druid kafasına 2critli windfurry üstüne bide earthshock yedimi daha ne oldum demeden yatıyo ; tabi tam terside mümkün ; az pvp de lan windfurry hadi tut artık die az bağırmıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jaan, 19 Kasım 2005 15:41 tarihinde demiş ki:
kesşke şöle random proclu büyü ve ataklara sahip olsanız da bizi anlasanız. mesela mage frost bolt attığıdna dmg ı 200-2000 arası koysa. yada rougeların atakları 150-1000 dmg arası koysa. bunu hiç bir şekilde kontrol edemeseniz. yada ne biliyim hamstring artı bilimim yavaşlatıcı efekt olmadan warrior ile başka bir klass ı kesmeye çalışsanız. ve böle pvp yapsanız en ihtiyacınız olduğu anda frostboltunuz 250 dmg koysa üst üste. yada 5 combo pointli hedeniz 500 dmg koysa. bütün umutlarınız yıkılsa.
melee olup kite lansanız ve rakibinizi yakalayamasaydnız.



ne güzel söylemişsin keşke olsa da bu tartışmada biraz mütabakat sağlansa :)

bu gidişle son patch de adam gibi control vermezlerse paladin oynamayı bırakacam.çevremdeki çoğu paladin de aynı şeyi düşünüyo.E artık 3-5 ay sonra paladinlerin nesli tükenecek gibi bi güzellik yapmazlarsa ve artık instance ın ortasında BoK, BoK diye bağıran insanlar göremeyecez galiba :( .

[signature][hline]L.C. Seyitbattal

[Bu mesaj Seyitbattal tarafından 19 Kasım 2005 17:28 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Seyitbattal tarafından 19 Kasım 2005 17:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...