Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövüş Sanatları ve Kursları

Dregoth

Öne çıkan mesajlar

atletiksen tamam yaparsın

ben 1.72 boks yaptım
bjk spor klübünde

AMA
20 yaşında gittim 16 yaşındaki çocuklar ağız burun girişiyordu birbirlerine kan gövdeyi götürüyordu..

imkanın varsa arkadaşınla git sadece onunla ring'e çık (ilk 2 ay çıkamazsın ring'e)

not: sanırım para kazansınlar diye sokak çocuklarını toplayıp eğitim boksör yapıyorlar. =)

not2: baya iyi beşiktaşta salonu bjk boks'un imkanın varsa oraya git, tavsiye ederim. kondisyon da çalışıyosun doğal olarak... ben giderken 60 ytl / aylık gibi bir şeydi şaka gibi =)

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 01:07 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 01:07 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ofansif bir spor istiyosan full contact önerebilirim arkadaşların genel olarak saydıları sporlar için uzun bir süre fiziksel eğitime ihtiyaç duyabilirsin aikido hariç.

Full contact aikido-boks-tekwando karması kendi tekniklerinide içeren hem defansif hem ofansif bir spor ama dersini veren pek fazla yer yok bulmakta zorlanabilirsin rus askerlerinin kullandıkları yakın dövüş sporu bizdede mittekiler eğitimini alıyo bildiğim kadarıyla
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
wing tsun a başladım ben
ve yıllarca aikido taekwondo
kısa süre capoeira ve kendo yapmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirimki.
şimdiye kadar gördüğüm en etkili martial art
kesinlikle en etkili.
en güçlü değil
en hızlı değil
en akıllıca da değil.
ama en efektif olanı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben muay thai yapiyorum. Yeni basladim 1 ay oldu daha. Ama cok sevdim. Cok calismak lazim, surat kazaninca 4-5 kisiyi 1'er darbeyle assa alabilirsiniz cok rahat. Hocam cok iyi birisi 17 yildir yapiyormus muay thai'yi. Turkiye'de ilk 5tedir rahat, zaten cok yapan yokmus. Yavas yavas kavali oldurmeye basladik :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben oyle abuk sabuk seyler yapmiyorum. Tam kavalin ustuyle vurmuyosun zaten hafif yaniyla vuruyosun ve vururken belden donerek vuruyosun yani tum vucut agirligiyla atiyosun darbeyi. Vura vura alismaya basladi demek istedim ben aslinda oyle cam siseyle falan yapmiyorum birsey kesinlikle ama yapanlar var biliyorum. Ringe cikip dovusecek olsam belki yapardim ama ben kendimi savunmak icin ogreniyorum o nedenle gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
Aylardır girmiyodum, İzmir'de wing tsun yapıyorum.hocamız sifu murat aktaş, bizim kursun sitesini vericem en sonda orada adres bilgilerimiz de var, wt'yi hakkını vererek öğrenirsen kimse seni durduramaz.kick box, thai-box, tae-kwon,do,karete cart curt falan sokakta pek bi işine yarayacağını sanmıyorum.Nedenini de söyleyeyim; bi kere wt yapmak için kol-bacak egzersiz-ısınma hareketleri yapmana gerek yok(Kursa ilk başladığında Siu Nim Tao isminde bi form öğretiyorlar sana.Seviyen yükseldikçe bu formlar üstüne başka yeni formlar da ekleniyor.Bu formlar sırasında baldırından tut, bileğine kadar kasların ve eklemlerin güçleniyor.)Ayrıca wt'de seviyene göre thai-boxçı tae-kwon-doculara karşı eğitim veriliyor, onların saldırılarına nasıl karşılık verilir, kapanıp savunmaya geçtiklerinde bu duvarı nasıl parçalayıp geçeceğini öğretiyorlar.Hem wt spor değildir, aslında sanat da değildir vücudunun bütün noktalarının koordine olup rakibini etkisiz hale getirmek için çalışan bi sistemdir(kısaca wt bi sistemdir :D).
İlk seviyelerinde zaten paso sokağa yönelik çalışıyorsun.İlerki seviyelerde wtciye karşı eğitim alıyorsun, yine eğitimin içindeki çalışmalarla reflekslerin gelişip, gözlerini kullanamayacak durumda olsan bile sadece dokunma hissini kullanarak düşmanını alt ediyorsun.Bunlar uydurma şeyler değil youtube'da google videoda falan yüzlerce video var(Gözlerinin siyah bandana ile kapalı olduğu hislerinle saldırdığın hareketler de dahil).
Neyse daha uzatabilirim ama kısa kesiyorum.Bizim organizasyonun ve kursun sitesi:
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...