AthleT Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Samsunlu bir matematikçi pi sayısının sırrını çözdüğünü idda etti. said: Samsunlu yapımcı, yazar ve matematikçi Kerim Sarılar, "sırrı çözülemedi" denilen Pİ sayısının sırrını çözdüğünü ileri sürerek, "Uygulamada da görüleceği üzere a kenarı = 1 iken 180 derecelik açıda Pİ sayısı (-3,14159265358979) çizilen yayın uzunluğu olarak, 360 derecelik açıda ise Pİ, çizilen dairenin alanı olarak yer almaktadır. Pİ'nin sırrı budur" dedi. Kerim Sarılar, İnönü Üniversitesi Matematik Topluluğu İnternet Sitesi'nde gezinirken Doç. Dr. İlhan İçen'in "Dünya Pi Günü" makalesini gördüğünü ve İçen'in makalesinde, "Çemberde Pi'yi göremeyiz. Oralarda bir yerde işte. Çemberin karanlıkta kalan noktasıdır sanki. O bazı matematikçiler için kutsal bir sayıdır. Tıpkı e ve Phi gibi. Ama onun serüveni henüz bitmemiştir. Bugün Pİ sayısının evrenin sırlarına dair cevaplar içerdiğini düşünen insanlar vardır. Bazıları kendilerini Pİ'nin gizemini çözmeye adamışlardır. Gizemi hala çözülmemiştir" dediğini kaydetti. Bu yazıyı okuduktan sonra şaşırdığını dile getiren Sarılar, "Ben Pİ'nin sırrını biliyorum. Ama benim bulduğum ve bildiğim sonucun sır olduğunu bilmiyordum. Ben, daha önceden elipsin DNA'sını çözmüştüm. Elipsin DNA'sını çözerken Pİ sayısının gizemini de çözdüm. İnönü Üniversitesi Matematik Topluluğu İnternet Sitesi'nde gezinirken 'Pİ sayısının gizemi hala çözülememiştir' şeklinde yazıyı okuyarak bu sayının benim çözdüğüm, ÖSS'de öğrencilere kolaylık sağlaması için elipsin NA'sı içinde üretilen formüllere dayandığını gördüm. ÖSS'de kolaylık sağlaması için yeni formüller araştırıyordum. Sadece bir açıdan yay uzunluğunu, yay uzunluğundan açı ve kenar uzunluklarını bulmayı araştırıyordum. Önce Pİ sayısını net olarak çevre hesabında, sonra da alan hesabında buldum. Bu sayının ÖSS'de bulduğum yöntemlerle kolaylık sağlayacağı kanaatine ulaştım" dedi. Konudı$ı'na açtım. Yetkililer uygun gördükleri bölüme taşırlar. :) [ Eğitim or Bilim ][signature][hline]Bir insana yorum yapmak için tanımak gerekmez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 ahah ne sırrını bulmuş bu şimdi ? bende biliyodum öyle oldugunu? sırrını çözmemiş bu adam... şey demiş 2+1 toplarsan 3 ediyo, 4-1 çıkarınca da 3 ü buluyoruz..[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 sadece boş boş konuşmuş gibime geldi yada ben hiç bişey anlamadım =) [signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında bLogger oLdum ben! [Bu mesaj bLackcha0s tarafından 15 Eylül 2005 12:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 2*pi*r'de r=1 almış çevrenin yarısı demiş ee sonuç pi; pi*r^2'de r=1 almış alan pi'ye eşit. ee bunun nesini bulmuş bu heheh.[signature][hline];;suitfly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 2-3 Tane adam bu konuşmadan sonra ; "Aha yıllardır bilinmeyen sırrı çözdün gel öpecem" demi$ Mynette haber yapmış. Ahue.[signature][hline]Bir insana yorum yapmak için tanımak gerekmez... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 bence adam şeyi bulmuş.. Çarpmada 1 etkisiz eleman! uehueh[signature][hline]FİLTHY PLAY! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 ehaeh süper adam. ben bunu çözmüştüm ki niye kasıyolar demiş.pi sayısının düzenini falan mı çözmüş diye merak ettim bi an.[signature][hline]Mnye etoh nadoh kahk zoobee v zadnetze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 kepaze etmeseler bari adami.. ya da etsinler[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 said: bLackcha0s, 15 Eylül 2005 12:54 tarihinde demiş ki: sadece boş boş konuşmuş gibime geldi yada ben hiç bişey anlamadım =) +1[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Adam pi sayısı ile daire arasındaki ilişkiyi açıklamış.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Abso Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 ya bence adamın suçu yok. bunu duyuran her kimse, basın mensubu mudur, müsvettesi midir, onun suçu var. ben de çıkıp "arkadaşlar piyi çözdüm. çapı 1 olan çemberin uzunluğudur." desem beni gazeteye çıkaracaklar mı? saçmalık[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Samsun'dan adam çıkmaz... Baba tarafından Samsun'luyum ordan biliyorum :)[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben On the keyboard of life, always keep one finger on the escape key. So long, and thanks for all the fish. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 said: insight, 15 Eylül 2005 12:56 tarihinde demiş ki: 2-3 Tane adam bu konuşmadan sonra ; "Aha yıllardır bilinmeyen sırrı çözdün gel öpecem" demi$ Mynette haber yapmış. Ahue. bu mynet harbiden rezil bi site ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 eheuh komik herif ya[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 said: Fistan, 15 Eylül 2005 12:56 tarihinde demiş ki: bence adam şeyi bulmuş.. Çarpmada 1 etkisiz eleman! uehueh Haber dediğiniz şeyde yer alan açıklama tamamen bundan ibaret (: ...komik...[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 yannış haber olayı olabilir..[signature][hline]zebani.(düşünen ceset) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 vay kocum be, elipsin DNA'si ne yalniz onu kavrayamadim ben.[signature][hline]agostos 2005 Hit Single'im Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tBF Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Pi sayısının gizemi patinin nüfusu kadar bilinmez bişi ben bitek onu bilirim:D[signature][hline]Heşeyi sevin kendinizi özellikle. İyi insan olun mutlu olun. Saf olmayın kullanılmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Oha be kardeşim, herkesin bildiği şeyi tutmuş adam ben buldum diye ortaya çıkmış pes...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 said: Dela, 15 Eylül 2005 15:30 tarihinde demiş ki: vay kocum be, elipsin DNA'si ne yalniz onu kavrayamadim ben. elips diye bi arkadaş var bizim, onun dna sı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Dünya'yı kurtardılar[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name kamilsu, 02 Eylül 2005 18:58 tarihinde demiş ki: TAYYAR TARRAGINI KIRARIM ADAM OL tekme tokat yumruk tırnak sac cekme ısırma yontma. BLOGGER,My love Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 said: EagleEye, 15 Eylül 2005 15:44 tarihinde demiş ki: said: Dela, 15 Eylül 2005 15:30 tarihinde demiş ki: vay kocum be, elipsin DNA'si ne yalniz onu kavrayamadim ben. elips diye bi arkadaş var bizim, onun dna sı. bilmiyorsunuz bari konuşmayın!!!11yüzonbir!!1 bu adam elipsin yuvarlak yani gay olmadığını ispatlamaya çalışmaktadır plz. bu yüzden dnasını incelemiştir.[signature][hline]anonymity brings out the worst in people BandRoLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Ahahahahuehehehe bu adamı yurt içinden, dışından profesörler toplanıp dövsün. Millet hayatını koyuyor bu işe adam fırlamış ben buldum ekikiki diye. Birşey bulmuş olsa bari:)[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mantar Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 *aha geyik yapacak bişey bulduk dalalım iğrenç esprilerle*[signature][hline]Biz Sultanî için, "Öl!" deseler, ölürüz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2005 çok ta önemli değil bence[signature][hline]Eyer yaşıyorsun ve yaşamak için hiçbirşey yapmıyorsan neden yaşıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar