Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okula başörtüyle gelmek

Chasten

Öne çıkan mesajlar

Bugun okulda kızın biriyle bu konuyu baya bi tartıştım çok gıcık oldum,maçtan gelmiştim doğru düzgün bişi anlatamadım yorgunluktan, şimdi aklıma geldi delleniyorum..Sizce okula baş örtüsüyle gelmek caizmidir? ben o kızı yarın nasıl susturabilirim.[signature][hline] Ok gibi doğru olsam, Yayla atarlar beni,Yay gibi eğri olsam,Elde tutarlar beni,Doğruda aç görmedim,Eğride Tok,Eğri yay elde kalır,Menzil alır doğru ok.
~®âi ~ *
Sosyal ağlarda paylaş

liseyi bilemeyecem ama üniversitede (lisede insanların düşünceleri değişebiliyor, aile baskısı azalıyor ve insanlar kendi kararlarını vermeye başlayabiliyor) başörtüsünün neden yasaklandığını anlayamıyorum. zaten durduk yerde yasaklanmış, kimsenin bir zoru yokken.

devlet kurumlarında çalışan insanların takamaması doğru, ama üniversiteleri bir kez daha düşünmek gerekiyor bence.[signature][hline];;suitfly
Sosyal ağlarda paylaş

Erdoğanın b lafı vardı:
biz sizin o kadar açılmanıza bişe demiyoruz siz neden türbana karşı çıkıyorsunuz..
adam bence çok doğru söylüyor.. madem şeriat olarak düşünülüyor o zaman o... luk ta olmasın demi?? adam gibi giyinsin kızlar.. orasını burasını fazla açmasın..
bu konular ne kadar tartışılırsa tartışılsın sonuç çıkmaz.. burda boşa konuşuruz :)[signature][hline]İki kişinin bildiği sır değildir!
Sosyal ağlarda paylaş

her acilan konuya ayni yorumu yapmaktan sikildim ama...

bas ortusu siyasal bi simgedir. universitede siyasal catismalarin desteklenecegi bi platform degildir (sag/sol kavgasini kimse istemez). bu nedenle universiteye bas ortusuyle girilmez.

buna karsilik insanlar hayir simge degil benim giyinme tarzim bu diye cevap verirler. ancak bu durumda birey istem disi veya isteyerek bir catisma ortami yarattigi icin boyle bi seye tahammul edilemez. nasil ben okula ciplak gidemiyorsam, onlar da bas ortusuyle giremezler.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cuytherock, 13 Eylül 2005 23:13 tarihinde demiş ki:
Erdoğanın b lafı vardı:
biz sizin o kadar açılmanıza bişe demiyoruz siz neden türbana karşı çıkıyorsunuz..
adam bence çok doğru söylüyor.. madem şeriat olarak düşünülüyor o zaman o... luk ta olmasın demi?? adam gibi giyinsin kızlar.. orasını burasını fazla açmasın..
bu konular ne kadar tartışılırsa tartışılsın sonuç çıkmaz.. burda boşa konuşuruz :)

yuh be kardeşim, açık giyinen kadın "bla bla" mı oluyor şimdi? öeh yuh.[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool?

[Bu mesaj Saeros tarafından 13 Eylül 2005 23:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 13 Eylül 2005 23:13 tarihinde demiş ki:
her acilan konuya ayni yorumu yapmaktan sikildim ama...

bas ortusu siyasal bi simgedir. universitede siyasal catismalarin desteklenecegi bi platform degildir (sag/sol kavgasini kimse istemez). bu nedenle universiteye bas ortusuyle girilmez.

buna karsilik insanlar hayir simge degil benim giyinme tarzim bu diye cevap verirler. ancak bu durumda birey istem disi veya isteyerek bir catisma ortami yarattigi icin boyle bi seye tahammul edilemez. nasil ben okula ciplak gidemiyorsam, onlar da bas ortusuyle giremezler.

bunun siyasal bir simge olmasını engellemek, bu halden kurtarmak için önce hükümetin politikalarını gözden geçirmesi gerekir. her sıkıştığında bu konuyu ortaya çıkaran onlar.

bunu geçiyorum, eğer sadece inandığı için başörtüsü takan bir kız üniversiteye giremiyorsa bu bir insan hakları sorunudur bence. ama bu sorunu çözmek politikacıların işine gelmez çünkü bu hep vaadedilip çözülemeyen bir sorun ve halkı oyalama aracıdır.[signature][hline];;suitfly
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saeros, 13 Eylül 2005 23:14 tarihinde demiş ki:
said:
Erdoğanın b lafı vardı:
bu konular ne kadar tartışılırsa tartışılsın sonuç çıkmaz.. burda boşa konuşuruz :)

yuh be kardeşim, açık giyinen kadın "bla bla" mı
oluyor şimdi? öeh yuh.

türban giyince şeriat oluyorsa açık giyinince de ble ble oluyordur .. aynı mantıkla yaklaşırsak tabi ;) ha bu arada dinci falan deilim hee şeriatçı falan sanmayın beni :)[signature][hline]İki kişinin bildiği sır değildir!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 13 Eylül 2005 23:13 tarihinde demiş ki:buna karsilik insanlar hayir simge degil benim giyinme tarzim bu diye cevap verirler.

bunlar bilincsiz kullanicilar, ailesi tarafindan zorla yaptirildigi icin siyasi sembol degil bu diyebiliyo. halbuki ailede neden takildigini bilmiyo. nesilden nesile geciyo boyle. basta bi salak takmis, sonra onun soyundan gelenler hepsi kapali...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US)
Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Erdoğanın b lafı vardı:
yanlis seyleri karsilastiriyorsun. kiyafet kanunundan sonra bu ulkede kimse bas ortusuyle dolasmiyordu. kaldi ki bas ortusuyle turban farkli seyler. bircok yerde ben de yanlis soylesemde yasak olan turban. bugun orduevlerine bile bas ortusuyle insanlar girebiliyorlar, ancak asla turbana tahammul edilemez. cunku bu iran'dan gelen cumhuriyet ve demokrasiye karsi bi akimdir. 1980'lerden sonra ortaligi kizistirmak adina turbani ortaya cikaranlar zaten amaclarina ulastilar, yeterince karisti devlet.

kici acik kimse gormuyorum ben ortada. ha bi gun bu olursa o zaman insanlarin turbanina da tahammul ederim. ama ulkenin normali bellidir bu da kiyafet kanunuyla aciklanmistir. turban da yolda ciplak gezmek kadar anormaldir.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

aslında yasak olmaması gerekli.

ama savunmalar ne yazık ki çok saçma ve duygusal, giyim kuşam özgürlüğü denebilir, fikir, ifade özgürlüğü denebilir ama "o benim inancım" la başlayan şeyler laik devletin kanunlarına herhangi bir etki edemez.

birileri bu hatunları laiklik kapısına çarpıp çarpıp duruyo da yazık oluyo..[signature][hline]pppppt.. kediler çorba içmezki!
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk şapka devrimini türban kalksın diye getirmiş di mi?
Başörtüsü ve türban farklıdır.Türban siyasal bir simgedir bence.
üniversitelerde de takılmamalıdır.hatta Atatürkçü hiç bir insan takmamalıdır...[signature][hline]Mix, 11 Eylül 2005 tarihinde Horrible'a demiş ki:
-Sen kaç kilosun?
*hede höde (söleyemem şimdi :p)
-Aaa bende hede höde +2,e sen nie benden şişman gözüküosun?!?
*?!?!

Sosyal ağlarda paylaş

siyasal simge mi ?

o zaman ceketinde herhangi bir partinin rozetiylede girilmesin kamusal alana . olur mu ? olmaz . partiye uye olmak demokratik hak .

orhan pamuk gibi adama dava acti diye savci hani nerde dusunce ozgurlugu diye ayaga kalkti sevgili kose yazarlarimiz .

basortusu siyasal simge mi ? annem siyasal simge olsun diye ortmuyor basini . hadi kendisi 50 yasini asmis 2 cocuk annesi bir kadin umrunda da degil oraya almamislar buraya almamislar ama hem universiteler ozgur dusuncenin yuvasidir diyeceksin . sakala biyiga karismayacaksin ama basortusu siyasal simge olacak .

bana anlatmayin bu hikayeleri .

devletsen ve kilik kiyafetle rejim dusmani olup olmadigini anladigini iddia ediyorsan insanlarin isin kolayina kaciyorsun demektir . varsa bu insanlarin rejim dusmani bir hal ve hareketi at hapse omur boyu cikarma - rejimden memnunum ve omur boyu hapiste ciddiyim - .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence baş örtüsü takmak tamamen cahilliktir.

Benim ailemde de baş örtüsü takanlar var mesela babaannem.Ama onların durumu farklı.Buradaki bir çok kişinin babaannesi,dedesi köylerden göç etmiş insanlar ve bir kültürleri var.Onlar bu kültüre saygı için takıyor.Bu insanlara asla cahil diyemem.

Ama bir bölüm varkı sokakta resmen dayak atmak istiyorum.Din adına kapanan şu cahil insanlar yok mu ?

Geçen sene arkadaşla aramızda bir konuşma ;
-Şaçında bir tane bile şaç kılı gözüken kadın cehennemde yanacak

Düşünceleri bu ya.O zaman başı açık insanlar niye yaşıyor ?Ben,sen,o,onlar neden yaşıyor ? O zaman giderim her türlü pisliği yaparım,sigara da içerim ,içki de içerim, adam da öldürürüm , tecavuzde ederim nasılsa direkten cehenneme yollandım !!!

Anlamıyorum başörtüsünü nasıl ve hangi amaçla savunuyorlar?

Dinimizin en kötü yanı.Artık öyle bir yerdeyiz ki tamamen yeniliğe kapalı bir din haline geldi.Düşünceleri değiştirmek zordur.Bunları böyle kabul etmek zorundayız.Mecburen...[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...