Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gelişen tekneoloji ve evrim karmaşası

SON_SAVASCI

Öne çıkan mesajlar

SON_SAVASCI said:

canlılar da bazı değişimler olur. mesela ben hz ademin 100 metre diğer rivayete göre 30 metre olduğunu duydum. bu doğru bence çünkü eski türbelere baktığımızda devasal boyutlara sahip.bir de paygamber bacağı türbesi vardı türbe 5 metreydi. sadettin teksoyda izlemiştim. evet bugüne doğru insan bazı koşullar yüzünden küçülüyor.ama bunlar kesinlikle evrim değildir.

konuyu hiç okumadım, gözüm şuna takıldı. asıdhfosdgfıhsadfadsf
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

SON_SAVASCI said:

canlılar da bazı değişimler olur. mesela ben hz ademin 100 metre diğer rivayete göre 30 metre olduğunu duydum. bu doğru bence çünkü eski türbelere baktığımızda devasal boyutlara sahip.bir de paygamber bacağı türbesi vardı türbe 5 metreydi. sadettin teksoyda izlemiştim. evet bugüne doğru insan bazı koşullar yüzünden küçülüyor.ama bunlar kesinlikle evrim değildir.

AOAOAOAO
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

SON_SAVASCI said:

buna benzer bi muhabbeti gecen sene bi adam yapti bana. bildigin koskoca adam, fabrika muduru. yabancilar falan var, onlara anlatiyor. topkapi sarayinda bir kilic var diyor 5 metre, kabzasi 1 metre. adam bunu tek elle tutmus, diger elinde de gurz var. bunu boyle kullanabilmesi icin zaten adam en az 3-4 metre falan olmasi lazim diyor, bir vurdu mu kilicla 2,3 kisiyi indiriyormus diye kendini gazlaya gazlaya anlatti.
gozumun onune yuzuklerin efendisi falan gelmisti. hic bozmadim, her dedigini onayladim. heyecanli heyecanli anlatti. sonunda da konuyu adamin dalgasi ne kadardira getirmisti klasik.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de böyle bir tanıdığım var,
2. üniversitesini bitiriyor, 4 dili ana dili gibi konuşuyor.

İddiası dünyanın 4000-5000 yıllık olduğu, insandan önce hiç bir şeyin olmadığı, fosillerin falan hep ateistlerin uydurması olduğu.

Kardeşimin fosil uzmanı olduğunu, yurtdışında eğitim aldığını çok detaylı anlatabileceğini söylüyorum,"fransızlar onun beynini yıkamıştır" diyor. ben de susuyorum...

Artık bizim dışımızda ki müslüman bilim adamları bile evrimi kabul ediyor, kafalar kaç yüzyıla değişir bilinmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Trias said:

benim de böyle bir tanıdığım var,
2. üniversitesini bitiriyor, 4 dili ana dili gibi konuşuyor.

İddiası dünyanın 4000-5000 yıllık olduğu, insandan önce hiç bir şeyin olmadığı, fosillerin falan hep ateistlerin uydurması olduğu.

Kardeşimin fosil uzmanı olduğunu, yurtdışında eğitim aldığını çok detaylı anlatabileceğini söylüyorum,"fransızlar onun beynini yıkamıştır" diyor. ben de susuyorum...

Artık bizim dışımızda ki müslüman bilim adamları bile evrimi kabul ediyor, kafalar kaç yüzyıla değişir bilinmez.

Said Nursi nin sobayla konuşmasını sorsana merak ettim inanıyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Quora'da suna denk geldim:

"First, evolution isn't a theory; evolution is the observed fact that needs a theory to explain it"

Tabii terimlerde hata olabilir bunu yazan da oylesine bir adam, ama anlatmak istedigini su ornekle pekistiriyor: Yere dusen objeler teorisinde yanlislar, aciklar olmasi; objelerin birakildiginda yere dusmesini yalanlamaya yetmez. Goz gore gore canlilar evrimlesiyor, ve goz gore gore objeler yere dusuyor. Aklimizin yetmedigi, kutlecekiminin neden kaynaklandigi, fotonlara nasil isledigi OSU BUSU onemli degil.
Darwin'in teorisine istediginiz kadar sallayabilirsiniz, kisitli imkanlarla yazilmis, eski bir teori, ben deger verip okumuyorum bile. Darwinist olmak var bi de. Lan darwin kimmis darwinist olacagiz?

Benim sastigim insanlarin "objeler yere dusmez" diye tutturmasi, lan dusuyor iste birileri de bir aciklama bulmaya calismis, o aciklamadaki eksik/hatalar bu gercegi degistirmiyor. (ki eksik/hata bile olmayabilir bunca yil bilim dunyasinda ayakta kalan bir teori sonucta?)

Bir arkadas da eskiden insanlarin parmagi 2.5 metreymis artik degil AMA KESINLIKLE EVRIM DEGIL diyor, TEALLAM THATS PRECISELY AND EXACTLY EVRIM RIGHT ON SPOT.

Evrimi duyunca ocu gormus gibi oluyorlar yemin ediyorum.

O ilk proteinden ilk canli nasil olusmus benim de kafam almiyor, ama sonrasindaki evrim kadar basit biseyi de hala tartismayin gozunuzu seveyim.
Sosyal ağlarda paylaş

yere düşen objelerle ilgili sorular sorayım o zaman.

öncelikle obje dediğin şey ne? insandan başka obje kategorisi olan bir canlı var mı? varsa bile bunu bilebilir miyiz? diyelim ki insan kendine göre bir tanım geliştirdi ve bunu kullanıyor, bu objenin yere düştüğünden nereden emin olabilirsin? daha doğrusu bu hareketi kanıtlama imkanın var mı? objenin birinci anda (yukarıdayken) ikinci ana (yere düştüğü an) geçişteki (bırakma ve düşme) neden-sonuç ilişkisini görebiliyor musun? objenin havada durmasıyla yere vurması arasında herhangi bir ilişki var mı? önceki soruya dönerek tekrar sorayım bu ilişkiyi görebildiğin ve tanımlayabildiğin bir an var mı? yoksa beynin bunu otomatik olarak mı birleştiriyor. ayrca yere düşen objeler, yere düştüğü için sen yere düşen objeler diyorsun o yere düşen objeler bilmem kaçıncı denemede yere düşmediğinde n'apacaksın? böyle bir ihtimal yok diyorsan, bunu nereden bilebilirsin?
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

yere düşen objelerle ilgili sorular sorayım o zaman.

öncelikle obje dediğin şey ne? insandan başka obje kategorisi olan bir canlı var mı?

Bu tamamen insanın uydurduğu, bazı şeyleri kolayca anlamak için işe yarıyor. Fonksiyonel yani, bilip bilmememiz önemli değil.

Biyik said:

varsa bile bunu bilebilir miyiz? diyelim ki insan kendine göre bir tanım geliştirdi ve bunu kullanıyor, bu objenin yere düştüğünden nereden emin olabilirsin?

Düşmeyi tanımlaman lazım, tanımladıktan sonra hesaplayarak bulabilirsin. Bak gözlem demiyorum, hesap.
Biyik said:

daha doğrusu bu hareketi kanıtlama imkanın var mı? objenin birinci anda (yukarıdayken) ikinci ana (yere düştüğü an) geçişteki (bırakma ve düşme) neden-sonuç ilişkisini görebiliyor musun?

Evet, bknz. Matematik-fizik
Biyik said:

objenin havada durmasıyla yere vurması arasında herhangi bir ilişki var mı? önceki soruya dönerek tekrar sorayım bu ilişkiyi görebildiğin ve tanımlayabildiğin bir an var mı? yoksa beynin bunu otomatik olarak mı birleştiriyor.

Beynimin nasıl davrandığı objeyi ilgilendirmez. Farketmiyor yani. Düşmeyi nasıl tanımladığın önemli burada, içine beynini koyarsan tabi farkeder ama öyle bi tanımı yok yani. Yer çekimi çekiyor işte.
Biyik said:

ayrca yere düşen objeler, yere düştüğü için sen yere düşen objeler diyorsun o yere düşen objeler bilmem kaçıncı denemede yere düşmediğinde n'apacaksın? böyle bir ihtimal yok diyorsan, bunu nereden bilebilirsin?

bknz matematik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...