Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Penguen ve Açılan Davalar

Loras

Öne çıkan mesajlar

Son zamanlarda bol bol dava haberi duyuyoruz Penguen hakkında. "Erdoğanlar Dünyası" kapağı ile değişik hayvanlar olarak Erdoğan'ı resmetmişti ve bu haber medyada baya bir yer buldu.

Daha geçen sayıda "Pazar Sevişgenleri"nin davadan beraat ettiği yeni duyruldu. Ve son sayılarında yeni bir dava haberi daha var; aktarıyorum:

"Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Penguen'in 147. sayısında yayınlanan 'Uyuyan Bakan' başlıklı yazıya 20.000 YTL tutarında manevi tazminat davası açtı."

"İşte dava konusu yazı:
Uyuyan Bakan
Atilla Koç isminde bir Kültür ve Turizm Bakanı var. Televizyonlarda, gazetelerde hep, uyurkenki görüntüleri çıkıyor. Adam mütemadiyen her durumda, her pozisyonda uyuyor. Medya hep peşinde, çeşitli yerlerde ve şekillerde uyuyan görüntülerini yakalamak için.
Farkındaysanız mizahçılar pek üstüne gitmiyor bu bakanın. Mesela Penguen'de bu konuda pek karikatür çıkmadı. Çünkü konu ilginç değil. Bu bakan hiç değilse aslan'lar gibi, koç'lar gibi kendini dağıtarak, deli dolu uyuyor. Öbür milletvekilleri ve bakanlar ise zaten gözü açık ve ayakta uyuyor.
Ben kıllanıyorum bu durumdan. Yani her hükümette böyle bit 'oyalama bakanı', 'gündem oluşturma bakanı', 'dalga geçilme bakanı' oluyor. Mesela bundan önceki 'dalga geçilme bakanı' da Osman Durmuş beyefendiydi. O da Sağlık Bakanı'ydı. (Belki de kırk yıl uyuyan Bakan Atilla Koç beyefendiyi, Osman Durmuş beyefendiye bir baktırtmak lazım.)
Osman Durmuş da bir zamanlar çeşitli laf ve gaflarıyla gazetelerin, televizyonların en şahane yerlerini süslerdi. Sonra anlaşıldıki Osman abim o lafları ve gafları yaparken geri planda çeşitli bakanlıklarda çeşitli hortumlamalar yapılmış. Yani bir bakıma, hani polisiye filmlerde olur ya esas polis olay mahalline dalacakken 'beni koruyun' der ve birileri de koruma ateşi açar ya, Osman abim de çeşitli bakanlıklarda, çeşitli yolsuzluklar yapılsın diye koruma lafı ve gafı yapıyormuş meğer.
Yani bu sebeple Atilla Bey'in üzerine fazla gitmemek lazım. O işini layıkıyla yapıyor ve uyuyor. Arka planda ve arka sokaklarda neler oluyor, medyanın asıl görevi uyuyanları değil, uyanıkları izlemek olmalı. Bu medya da nedense yolsuzlukları hep o hükümet düştüğünde ortaya çıkarıyor. V bu yolsuzlukların bir ucu da mutlaka onlara çıkıyor.
Hem belki de Atilla bey hasta. Bir rahatsızlığı var. Öte yandan bu millet, normal insanı meclise göndermez ki bi kere. Bu insanlardan başbakan, bakan, milletvekili yaparak kurtulmaya çalışıyor millet hep. Milletin ve Milletvekilinin doğası bu. Uyutanı ve uyuyanı seviyor ve seçiyor. Milli irade dediğiniz şey nedir ki zaten, 45 milyon uyku hapı.
Kısacası, kızmayın bu abiye. Bırakın uyusun, horlasın, sayıklasın, Siz uyanık olun ve arka planda neler oluyor ona bakın.
İyi uyumalar Türkiye. Her nerede uyuyor ve uyutuluyorsan. Zort!

Mansur Şerboy"

Penguen'in savunma olarak okuyucuya hitap ederek yazdığı şeyler çok doğru, bu kadar tahammülsüzlük garip. Ayrıca davayı açanın Kültür ve Turizm Bakanı olması da olayı trajikomik bir hale getiriyor.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies;Blog

[Bu mesaj Loras tarafından 29 Ağustos 2005 18:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tayyipler alemi kapagına gulmustum dakıkalarca davada acmıslar,ayrıca bakan kocun uyku hastalıgı oldugunu duymustum heryerde uyumasının sebebı o[signature][hline]shinsetsu desu..
Nystal - Undead Priest - Haumarush - Sabbatum guild

[Bu mesaj Apache tarafından 29 Ağustos 2005 18:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Aha birde turizm bakanıymış.Bir turizmci olarak saten turizmden anlamayanların iş başında olmasına sinir oluyorum.Bide dava açınca kat be kat attı sinirim
Ne gereği var 20 ylt için adam(lar) milettin azcık da olsun kafası dağılsın die uğraşıolar bunlar gidip alınıyor.Sende uyumayıp malzeme verme insanlara
Garipler gerçekten...[signature][hline][b][u][i]Dark Elf
Sosyal ağlarda paylaş

o davalar için bi sürü yazı yazmışlarıd penguende
hatta fransada başbakan ile böyle başbakanın hayvana benzeyen karikatürlerini çizen adam başbaşa yemek felan yemişler o derecede
işte Türkiye'de olunca farklı oluyo
mizahtan anlamayan adamlar olunca durum vahim[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
monitörün kulağı vardır
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 29 Ağustos 2005 18:03 tarihinde demiş ki:
tayyipler alemi kapagına gulmustum dakıkalarca davada acmıslar,ayrıca bakan kocun uyku hastalıgı oldugunu duymustum heryerde uyumasının sebebı o

Zaten meclise girenler bir süre sonra bu hastalığı kapıyor..
En son 1950'de biri virüs olarak yaymış meclis'e, o yıldan beri gerilememizin sebebide bu..

ya yaa boyle işte..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Villians, 29 Ağustos 2005 18:03 tarihinde demiş ki:
Aha birde turizm bakanıymış.Bir turizmci olarak saten turizmden anlamayanların iş başında olmasına sinir oluyorum.Bide dava açınca kat be kat attı sinirim
Ne gereği var 20 ylt için adam(lar) milettin azcık da olsun kafası dağılsın die uğraşıolar bunlar gidip alınıyor.Sende uyumayıp malzeme verme insanlara
Garipler gerçekten...

20.000 ytl yalnız 20 değil .[signature][hline]...to ascend , you must die , you must be crucified , for our sins and our lies...goodbye...
Aşk
Sosyal ağlarda paylaş

Bu konuda demiyorumda mizah demek kafana göre doldur demek degildir . Bazen olaya< baska kişiler vede başka amaclar giriyor yurt dısı ile kıyaslanmasıda mantıksızca bence burası TÜRKİYE buraya göre değerlendirmek lazım[signature][hline]Mandoo, 23 Ağustos 2005 16:29 tarihinde demiş ki:
bir trip vardır ya..ulan berber acaba değdiriyormu diye kıllanır insan bir an...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zamo, 29 Ağustos 2005 18:06 tarihinde demiş ki:
Dava açılan karikatürü görmek mümkün mü?Merak ettim şimdi.

[spo1=tayyipler alemi][/spo]

[spo2=dava açıldıktan sonra][/spo][signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
monitörün kulağı vardır

[Bu mesaj kermit tarafından 29 Ağustos 2005 18:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

auhauhauhuah valla davalar penguenden daha komik oluyo ilgiyle izliyorum :lol:[signature][hline]'But I don't want to go among mad people.'Alice Remarked.
'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.'
'How do you know I'm mad?'said Alice.
'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.'
'Alice's Adventures in Wonderland'
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mr_Hand, 29 Ağustos 2005 18:29 tarihinde demiş ki:
yannız dava açıldıktan sonra yapılana ben 3 kat koptum ahahah süferdi o ya...

aahah evet o sayıyı almam lazım[signature][hline]Işık öldü karanlıkta,
Ay söndü bulutların ardında
Ve ölümcül gece çöktü
Orta-Dünya'nın Topraklarına...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cenin, 29 Ağustos 2005 18:51 tarihinde demiş ki:
auhauhauhuah valla davalar penguenden daha komik oluyo ilgiyle izliyorum :lol:

said:
kermit, 29 Ağustos 2005 18:12 tarihinde demiş ki:
[spo1=tayyipler alemi][/spo]

[spo2=dava açıldıktan sonra][/spo]

ahahahaha :lol:

fikir ve düşünce özgürlüklerine kısıtlamaları gördük aslında uzunca bir süredir.
ancak tayyip erdoğan cidden aşırıya kaçıyor.
basını eleştiriyor, mizahı eleştiriyor, televizyonları eleştiriyor, gazatecileri eleştiriyor, sürekli bir yasak koyup duruyor.
yakında halkı eleştirirse de hiç şaşırmam.[signature][hline]Beş Hececiler
I fear no enemy! I fear not death!
For the khala is my strength.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...