Neverlasting Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Atatürk Amasya ziyaretinde.Vali konağında yörenin ileri gelenleri ile sohbette. Bir ara tam karşısında oturan birine takılır gözleri. Yaşı ellinin üzerinde bu adam beline kadar inen sakalıyla Atatürk'ün dikkatini çeker. Ata, yanındaki valinin kulağına eğilip sorar; Kimdir bu? Vali yanıt verir! ; Efendim kendisi Şıh'tır. Yörede çok hatırlısı vardır. Atatürk Şıh'ı yanına çağırır ve; "Bak baba, imanın ölçüsü sakalın boyunda değildir. Şunu rica etsem de en azından Peygamber efendimizinki gibi kısaltsan"der ve eliyle de boyun altı hizasını gösterir.Şıh; "Emrin olur Paşam" diyerek yerine çekilir. Aradan zaman geçer, bir akşam Atatürk Amasya'daki Şıh'ı hatırlar ve aliyi telefonla arayıp durumu sorar. Vali nasıl söyleyeceğini bilememekle birlikte, Şıh'ın sakal boyunda en küçük bir kısalma bile olmadığını aksine kimselere el sürdürmediğini anlatır. Atatürk telefonu kapatır, kağıdı kalemi eline alır ve az sonra nazırını çağırıp, yazdığı yazıyı Amasya Valiliği'ne tebliğ etmesini ister. Ertesi gün Amasya'dan bir haber gelir ki Şıh Efendi Ata'yı görmek üzere Ankara'ya yola çıkmış... Şıh gelir, Ata'nın karşısına çıkar. Sakal tamamen kesilmiş, sinekkaydı bir tıraş olunmuş, saçlar kısaltılmış, kılık kıyafet baştan sona değiştirilmiş, bambaşka bir görünüme bürünülmüştür. Atatürk'ün mesai arkadaşları bu değişimi anlayamaz ve Ata'ya sorarlar; "Aman Paşam, o Şıh ki sakalına el dahi sürdürmezdi, s! iz ne ettiniz de kökünden kesmesini sağladınız?" Ata gülümser, sonra da yanındakilere dönüp; "Dün akşam Amasya Valiliği'ne bir yazı gönderdim ve Şıh'ı Afyon'a vali atadığımı bildirdim" der. Ardından da yeni bir yazı hazırlayıp nazırına bu yazıyı da Şıh'a vermesini söyler. Yazıda söyle yazmaktadır; İnancın ölçüsünün sakalda olmadığını anladığına sevindim. Valilik meselene gelince, bugün koltuk uğruna kırk yıllık sakalından vazgeçebilen yarın başka şeyler için milletinden bile vazgeçebilir. Seni böyle bir ikileme mahkum bırakmayalım. Kal sağlıcakla... Bugünün Türkiye'sini aslında o zaman anlatmış olan Ata'mızın kemiklerini sızlatmamak dileğiyle...[signature][hline]
Grizzly Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 okurken zaten birkaç tel olan sakalım ters döndü! :-o[signature][hline]Gamze: Biliyomusun Kemal'in tam 7 tane gitarı war! yaaa!!! Ben : Buyur??? [Bu mesaj Grzly tarafından 24 Ağustos 2005 17:42 tarihinde değiştirilmiştir]
AthleT Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Güzel ders. Yanlız Ata'mız öldüğünden beri kemikleri sızlamakta.![signature][hline]tiryakinim,tiryakinim pollyanna, 20 Ağustos 2005 16:55 tarihinde demiş ki: EVET HER BALONLU FAKE DEGİLDİR.LÜTFEN HEM BALONUM HİC OLMAMISTI BENİM İLK DEFA BURDA OLDU BALONUM COK SAOLUN COK MUTLUYUM NE DESEM BOŞ YANİ.
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Aaahhh ah...[signature][hline]Devhochi'yim ben aslında...
BlaCk Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Cok guzel ve gercekten cok iyi anlatıyo anlatmak ıstedıgını Yazı(olay) Atanın kemiklerinin sızladıgına ise katılıyorum.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Masteis Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Çok güzel bir yazı fakat ne yapmalı belki şuan yaşasaydı herşey daha güzel olacaktı[signature][hline]I want to hurt you just to hear you screaming my name Solda!t Ownz Solda!t --> Masteis - [ EoS ] Death is just depth of chaos Branch would forgive the wind but it broken once
cenin Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 iyiymiş güldüm baya :D[signature][hline]'But I don't want to go among mad people.'Alice Remarked. 'Oh,you can't help that.'said The Cat:'We're all mad here.I'm mad you're mad.' 'How do you know I'm mad?'said Alice. 'You must be,'said The Cat 'or you wouldn't have come here.' 'Alice's Adventures in Wonderland'
helena Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 oldukça hoş[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
_Mikael_ Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Şahane..[signature][hline]We're Opeth from Stockholm-Sweden..
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 said: Masteis, 24 Ağustos 2005 17:54 tarihinde demiş ki: şuan yaşasaydı herşey daha güzel olacaktı böyle demek yerine onu aratmıycak davranışlarda bulunsak çok daha güzel olcak. "atam izindeyiz" demekle olmuyor ne yazık ki :)[signature][hline]Beş Hececiler I fear no enemy! I fear not death! For the khala is my strength.
Sorj Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Oha olm okurken ib tuah ff Hisetetmim kendşmi.[signature][hline]Turkiyede bir ilk mmorpg arşivi hadi, Online dünyaya sizde katılın Mandoo, 05 Ağustos 2005 19:53 tarihinde demiş ki: yok abi darth maul yavaştır..darth katana olsa kesin alır...
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Evet bunu bende duymuştum çok güzel.[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Galaksinin en deneyimsiz Bounty Hunter'ı...
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 güzelmiş.[signature][hline]El fülfül , muço düldül...
Mandoo Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 ya böyle anılar çok tabi..neyse..[signature][hline]Mavi, 02 Ağustos 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ağustos. Hem doğum tarihim bu mevsimde.
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 tek kelime süper ya[signature][hline]BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki: monitörün kulağı vardır
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 said: Bone, 24 Ağustos 2005 19:33 tarihinde demiş ki: ... "atam izindeyiz" demekle olmuyor ne yazık ki :) İzindeyiz işte, izin bitince çalışmaya başlicaz biz de... 80 yıldır izindeyiz.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
MartinLGore Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 hahahah çok iyiyidi be.. ahahaha..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 şebek etmiş şıhı atam eheh.[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?.
BeLki_de_Bir_gun Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 said: insight, 24 Ağustos 2005 17:42 tarihinde demiş ki: Güzel ders. Yanlız Ata'mız öldüğünden beri kemikleri sızlamakta.! +5245454 yani var ya içimi döksem bu sitede bw diye bişi kalmaz Arkadaşın dediği gibi Atam İZİN deyiz.Başımıza İZİN de Olmayan Ama Sadece Atamızın İZİNDE olan bizi Gelmedi gitti.Herkez Düşmüş Cebinin sevdasına...[signature][hline]I Dont Want to Miss A Thing
BullDoG Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 cok hos gercekten cok hooosss[signature][hline]Wispy, 20 Temmuz 2005 10:21 tarihinde demiş ki: Hakkari de yola döşenen mayın blackchaos, 20 Temmuz 2005 10:09 tarihinde demiş ki: Allah Karayollarının Belasını versin !!!
trapt Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 said: Bone, 24 Ağustos 2005 19:33 tarihinde demiş ki: said: Masteis, 24 Ağustos 2005 17:54 tarihinde demiş ki: şuan yaşasaydı herşey daha güzel olacaktı böyle demek yerine onu aratmıycak davranışlarda bulunsak çok daha güzel olcak. "atam izindeyiz" demekle olmuyor ne yazık ki :) Arkadaşa katılıyorum ve eklemek istediğim bişi var.. O bizim için büyük bi önderdi..keşkelerle olsaydı ama olmuyo.. Hala Atamızın bi çok konusu tartışılıyo...ben bi önderin,bi geçmişin arkasından konuşmak istemem açıkçası..Onu kalbimize taşımalı,örnek alarak onu yaşatmalıyız.."Ölü bir insanı sayıklayarak" değil.. umarım bu lafımı yanlış anlamazsınız..onu hatırlamalı ve anmalıyız fakat bu şekilde "keşke" lerle değil ..[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away
-007- Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2005 said: Bone, 24 Ağustos 2005 19:33 tarihinde demiş ki: said: Masteis, 24 Ağustos 2005 17:54 tarihinde demiş ki: şuan yaşasaydı herşey daha güzel olacaktı böyle demek yerine onu aratmıycak davranışlarda bulunsak çok daha güzel olcak. "atam izindeyiz" demekle olmuyor ne yazık ki :) Atam izindeyiz demek iyidir.. iyidir ve yetmez..[signature][hline]Atam izindeyiz!
Instigator Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 ya gerçekten bari mezarında rahat bırakın be.[signature][hline]I'm the pain you tasted, fell intoxicated. I'm the trouble starter, fuckin' Instigator!
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Admin Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2005 Atam izindeyiz in şuanki kullanımına verilecek cevap izin nezaman bitiyor? gelde işe başla artık.. yazı gayet hoş.[signature][hline]G3NK zitem illede zitem
Öne çıkan mesajlar