Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel's Wolverine

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Insomniac bu oyunun ilk teaser'ını çıkardığı günden beri heyecanla bekleniyordu. Ama sanırım oyuncuları epey bölen bir oyun yapmışlar.

Bir kesim, oyunun yetersiz yönlerini eleştirirken,
bir başka kesim ise, "ELEŞTİRMENLERİN CANI CEHENNEME" kafasıyla oyunu övme yarışına girmiş.

Bu övenler kiralanmış troller mi, yoksa 13-14 yaşındaki çocukların heyecanı mı bilinmez.

Ama oyun bir "Insomniac oyununa" yakışmayacak kadar tırt bir sonuca sahip olmuş. Animasyonlar güzel, parry mekaniği ve finisher hareketleri belki de oyunun en başarılı yönü. Öte yandan geri kalan her şey bu kadar deneyimli bir stüdyoya yakışmayacak şekilde ultra amatör kalmış. Mesela cutsceneler ve hikâye gösterimi sanki Avengers oyunundaki soap opera özentisi tarzda olmuş. Ayrıca oyun çok "handholding" yapıyor diye yerden yere vuruluyor. QTE'ler bile otomatik olarak gerçekleşiyor, biz bir şey yapmasak da başarılı sayılıyor.

Spider-Man 1 ve 2 hakkında bazı eleştiriler izlemiştim zamanında. Bu "woke olmuş" tarzı şeyler değil de, Peter Parker'ın yüz tipinin değişmesi, Mary Jane'in oyunun içinde yanlış kullanılması, Silver Sable'ın problemli yönleri gibi şeyler. Insomniac bu eleştirilerden hiçbir ders çıkarmamış gibi gözüküyor. Hatta işin komiği, o oyunlarda övülen ne varsa atmışlar, eleştirilen ne varsa daha da derinleştirmişler gibi gözüküyor.

"Bu dandik oyun $200 milyon'a yapılmış" diyenler var. Ama öte yandan, aslında çok daha az paraya yapıldığını söyleyen de var. İlk başta 200 milyon dolar bütçe hedeflenmiş, sonra Sony bunu epey bir kırpmış, çok azaltmış, bu yüzden oyundaki haritalar ve bölümler de kırpılmak zorunda kalmış diyen de var.

Oyunun zayıflığının bir kısmını bu açıklayabilir. Ama 70'lerden beri çok sevilen Logan karakterini tamamen softlaştırılmış bir karaktere çevirmiş olmaları, kendisine bir türlü oturmayan "babyface" surat ifasesini, Los Angeles'ta yaşayan yazarların dışında kimsenin sevmeyeceği klişelerle doldurmuş olmaları, elde kalan oyunun bile sıkıcı hâle getirmiş olduğunu düşünüyorum.

Tabii bu oyunun sadece oyunun kendisiyle ilgili değil, Sony'nin batışlara girmiş olduğuna yönelik tartışmalara da ortam yaratmış olması da ayrı bir tartışma konusu.

Mesaj tarihi:

zannımca oyun dünyası en parlak zamanını yaşıyor. dünya kadar oyun çıkıyor. kötü oyun yaparsan, müşterini tanımazsan batıyorsun. güzel oyun yaparsan, cancel falan işlemiyor millet çatır çatır alıp oynuyor. 

ben haftada 10 saatin altına düşmüş casual bir adamım, sadece goty oynayarak yetişmeye çalışıyorum. bunlar benim radarıma sadece dalga konusu olarak giriyor. twitter clickbaitlerinden gördüğüm kadarıyla da bayaa kötü. 2-3 sene önce olsa studyo kapanır, toksik oyuncuları suçlar, yollarına devam ederlerdi. o yol bitti sanırım.

Mesaj tarihi:

4cc.png

oynamadım, oynamayı da düşünmüyorum wolverine beni char olarak hiç çekmediği için ama malum videoları filan izleyince durum anlaşılıyor. ilk tepkim "bu kadar aptal sanmayın insanları" iken sonra tekrar durdum düşündüm. hani son dönem genel literacy skorlarında düşüş, öğretmenlerin viral videoları, üstüne kendim insanların media literacy'de çakıldıklarına tanık olmam çeşitli tartışmalarda, bir bütün filmi telefonuyla oynamadan izleyememesi çevremdeki insanların vs hepsini tekrar dikkate aldım. sonra dedim ki evet bu kadarına ihtiyacı olan insanlar var ama opsiyonel olması lazım.

kendimi de tamamen soyutlamıyorum hani daha 2-3 gün önce dd2 başlığında dellendim quest patlayınca save yok diye çünkü gidip wiki/reddit okunmadığı sürece tamamen el yordamıyla ilerlenip kendi save'ini zaman geçirtmek için kullanınca için patlayan questler var. ha çok şükür tek rota yolda ilerlemem gerektiğini anlamak için yanardöner ışıklar arayacak noktada değilim ama adventure ekranında hangi obje ile interact edileceğini yoklamak ile bunun arasında geniş bir yelpaze var, default ayarın da bu olmaması lazım, nihayetinde film değil, etkileşimli bir medyum. azıcık zorlansın insanlar.

• Yeni Oluştur...